0

آخرین تحلیل های مسئولین رژیم پهلوی در مورد شرایط ایران

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

آخرین تحلیل های مسئولین رژیم پهلوی در مورد شرایط ایران

 

نسخه چاپيارسال به دوستان
/انقلاب اسلامی به روایت اسناد/
آخرین تحلیل های مسئولین رژیم پهلوی در مورد شرایط ایران

خبرگزاری فارس: در سندی که پیش رو داریم فردی که مسئولیت دبیرخانه شورای امنیت ملی را داشت، طی تحلیلی به مقام بالاتر و ارشد خودش مطالبی می‌نویسد که بسیار دور از ذهن و عجیب است.

خبرگزاری فارس: آخرین تحلیل های مسئولین رژیم پهلوی در مورد شرایط ایران

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، هر چند همه روزهای سال 57 مهم و حیاتی است ولی دو روز آخرین آن از همه مهم‌تر است. دو روزی که تعیین کننده بود و برابر بود با رفتن نظامی، و آمدن نظامی جدید.

یک ذهن روشن و آگاه می‌توانست از نیمه‌های دوم سال 57 اضمحلال رژیم سلطنتی را به راحتی پیش بینی کند. لوازم حیات یک حکومت چیزهای مشخصی است که رژیم پهلوی آنها را از دست داده بود. حمایت مردمی، رعایت تعادل و توازن در تصمیم گیریها، وفاداری ساختار اداری و بوروکراسی و ... از مهم ترین ارکان ثبات یک نظام است.

حمایت مردمی که از همان سال تشکیل سلطنت پهلوی وجود نداشت، چون این رژیمی بود که از کودتایی شکل گرفت (سوم حوت 1299) و با کودتایی دیگر (28 مرداد) تثبیت شد. در این بین هر چه بود عوامفریبی بود و حمایت ظاهری مردمی نیز جز نمایش خیابانی و اجباری چیزی نبود.

رعایت تعادل در تصمیم گیریها هم در سال 57 به فراموشی کامل سپرده شده بود. شتاب حوادث چنان شدید بود که بسیاری از تصمیم گیریها متناقض و غیر متوازن بود. تصمیمی که حکومت شریف امامی می‌گرفت در حکومت ازهاری که اندکی پس از وی آمده بود زیر پا گذاشته می‌شود، حتی نیروهای طرفدار رژیم نیز تکلیفشان نامعلوم و نامشخص بود. هنگامی که شاه در اوایل تابستان 57 دم از بگیر و ببند داشت در روزهای آخر حتی در تصمیمی دیگر مجبور به منحل کردن ساواک شد. چیزی حدود هفت ماه.

ساختار اداری و بوروکراسی دولتی نیز از همان ابتدای سال 57 عدم وفاداری خود را به رژیم ثابت کرد. اعتصابهای ادارات و سایر ارگانهای حکومتی، رژیم را فلج کرده بود. بسیاری از مراکز مهم و حیاتی تعطیل یا نیمه تعطیل بود. همین امر موجب سستی و تخریب درونی رژیم پهلوی گردید. حال در چنین اوضاع و حال و هوایی چه کسی از درون رژیم می‌توانست تصمیم معقول و یا تحلیلی درست داشته باشد.

در سندی که پیش رو داریم فردی که مسئولیت دبیرخانه شورای امنیت ملی را داشت (که یکی از ارگانهای مهم و درجه یک رژیم است) طی تحلیلی به مقام بالاتر و ارشد خودش مطالبی می‌نویسد که بسیار دور از ذهن و عجیب است. باید توجه داشت که تاریخ این گزارش 21 بهمن 57 است یعنی ساعاتی قبل از سقوط.

وی در تحلیلش هنوز از تجمع نیروهای طرفدار قانون اساسی و تشکیل میتینگ بعدی آنها می‌گوید، رخنه در صفوف انقلابیون که به نظر وی کمونیست بودند، تجزیه و تحلیل نطق بازرگان و اعلام نقاط ضعف آن نطق و ... .

به هر حال این سند که شاید از آخرین اسناد رژیم دستگاه سابق باشد جالب و خواندنی است:

 

(شورای امنیت ملی)

 

درباره بهره برداری سیاسی از جزیانات نامطلوب روز جمعه در جهت توفیق بیشتر دولت

بعرض می رساند:

 

پیشنهاداتی که بعرض می رسد هرچند امکان دارد ناپخته باشد ولی ناشی از احساس وطن پرستی و و حشت انقراض مملکت می باشد استدعا می نماید در صورتی که مورد تایید باشد مقرر فرمایید در شورای فرماندهان امروز مطرح شده و با بی طرفی که تیمسار ریاست مقتضی می دانند در پیاده کردن آن اقدام گردد.

 

1- امروز در دانشگاه کمونیستها جمع می شوند بنظر می رسد چنانچه تعدادی از درجه داران با لباس غیر نظامی داخل آنها شده و ترتیبی داده می شود که این میتینگ جنبه خشونت بخود بگیرد و به هیچ وجه افراد انتظامی نیز در آن شرکت ننمایند. دولت خواهد توانست از آن بهره برداری تبلیغاتی نماید.

 

2- نطق مهندس بازرگان که بسیار ابتدایی و مبتذل بود مورد تجزیه و تحلیل قرار داده شود  و بهرطریقی که امکان دارد نقاط ضعف آن باطلاع مردم برسد.

 

3- بازرگان در نطق خود صریحا "به مقام سلطنت توهین کرد چون قانون اساسی ملغی نشده و مقام سلطنت حرمت قانونی خود را دارد. عیهذا بیان یک چنین مطالبی از طرف کسی خود را نخست وزیر شخصی غیر مسئول می داند و بهرتقدیر شخصیتی است که باید در نظرات خود جوانب قانونی را ملحوظ میداشت قابل اغماض و گذشت نیست . ارتش برحسب وظیفه قانونی خود در جراید اعلام نماید و به خود او نیز تذکر بدهد که مرتکب جرم و قیام برعلیه حکومت مشروطه و قانون اساسی گردیده باید تحت پیگرد قانونی در  محاکم نظامی گیرد.

 

4- از رفتار وحشیانه مخالفین با طرفداران قانون اسای در روز جمعه 20/11/1357 بهره برداری سیاسی شود و با توجه به جنبه استبدادی و اختناقی آن مردم را به بدبختی هایی ناشی از حکومت فردی و استبدادی که مخالفین چشم بسته بدنبال آن دام فلاکت و بدبختب می روند روشن نمایند.

 

5- برای تظاهرات موافقین قانون اسای در هفته جاری تدارک وسیع داده شود و حتی از شهرستانها نیز طرفداران به تهران بیایند و میتینگ با شکوهی با کیفیت و کمیت عالی داده شود و تدابیر امنیتی کافی اتخاذ و از هم اکنون اعلام گردد که موافقین وحشت نکنند و می توانند از خانه های خود بیرون بیایند.

 

6- آقای بازرگان توضیح بدهد جمله ای که بزبان آورد و گفت : بگوییم مردم سر کار خود بروند بشرطی که کاسه داغ تر از آش نباشند چیست؟

 

7- از اعلان جنگی که کمونیست ها صریحا به حکومت اسلامی داده اند بهره برداری سیاسی و تبلیغاتی شود.

 

(چنانچه آن تیمسار ریاست مقتضی می دانند و اجازه می فرمایند این گزارش بجانب آقای نخست وزیر هم داده شود.)

 

منوط به رای عالیست.

 

دبیرخانه شورای امنیت ملی

 

21/11/57

 

انتهای پیام/

 
 
جمعه 21 بهمن 1390  11:10 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها