0

فوت مبتلايان به سرطان خون به علت كمبود مراكز پيوند مغزاستخوان

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

فوت مبتلايان به سرطان خون به علت كمبود مراكز پيوند مغزاستخوان

دبير انجمن خون و سرطان كودكان با تاكيد براين كه با كمبود تخت، تجهيزات و مراكز پيوند مغز استخوان در كشور مواجهيم، خاطرنشان كرد: اين عوامل باعث فوت برخي از كودكان مبتلا به سرطان خون مي‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، ‌دكتر محمد سعيد رحيمي نژاد در نشست خبري ششمين همايش انجمن خون و سرطان كودكان كه امروز در اين انجمن برگزار شد، افزود: مبتلايان به آنمي آپلاستيك نيازمند پيوند اورژانسي مغز استخوان هستند اما اين بيماران به علت كمبود تخت، تجهيزات و بخش پيوند مغز استخوان فوت مي‌كنند.

دبير انجمن خون و سرطان كودكان ايران درباره هزينه پيوند مغز استخوان اظهار كرد: هيئت امناي ارزي، كودكان ايراني مبتلا به سرطان خون را تحت پوشش قرار مي‌دهد بنابراين خانواده‌هاي آنان مبلغ ناچيزي را براي درمان آنان مي‌پردازند. از سوي ديگر داروهاي اين بيماران نيز تحت پوشش بيمه است و برخي از صندوق‌هاي بيمه از اين بابت مبلغي از بيمار دريافت نمي‌كنند.

وي در ادامه گفت: نيروي انساني كافي براي راه اندازي مراكز پيوند مغز استخوان در سطح كشور داريم و مي‌توانيم اين كار را به دو گونه انجام دهيم يا اين كه يك مركز متمركز در تهران بسازيم كه اين كار باعث مي‌شود بيماران مجبور به مسافرت به تهران شوند.

دبير انجمن خون و سرطان كودكان افزود: همچنين مي‌توان در مراكز هر يك از استانها يك مركز پيوند مغز استخوان راه اندازي كرد كه با اين كار تعداد اين مراكز به 30 مركز افزايش پيدا مي‌كند. حتي با تحقق اين امر نيز در اين زمينه از كشوري مانند تركيه عقب هستيم.

دبير انجمن خون و سرطان كودكان افزود: در حال حاضر پيوند مغز استخوان در بيمارستان شريعتي انجام مي‌شود البته يك مركز نيز در شمال كشور راه اندازي شده است و پيش از اين مركزي نيز در شيراز فعال بود. با توجه به اين شرايط تعداد تخت‌هاي بستري پيوند مغز استخوان در ايران بسيار اندك است و از اين نظر از كشورهاي تركيه و عربستان عقب‌تر هستيم.

وي پيوند مغز استخوان و سلولهاي بنيادين خونساز را از روشهاي درمان سرطان خون برشمرد و اظهار كرد: در حال حاضر براي انجام عمل پيوند مغز استخوان بيماري را به خارج از كشور اعزام نمي‌كنيم چرا كه نيروي انساني متخصص در زمينه‌ بيماري‌هاي خون و سرطان به اندازه كافي در ايران وجود دارد و اطلاعات آنان به روز است.

 با كمبود پرستار براي ارائه خدمات به بيماران خوني در كشور مواجهيم

دبير انجمن خون و سرطان ايران با بيان اينكه دچار كمبود پرستار براي ارائه خدمات به بيماران خوني در كشور هستيم، تاكيد كرد: لازم است پرستار متخصص كافي براي ارائه خدمات به بيماران خوني از جمله مبتلايان به سرطان خون تربيت شود.

وي با اشاره به كمبود بخش مخصوص خون و سرطان كودكان در ايران اظهار كرد: در بسياري از مراكز استان‌ها بيماران مبتلا به عوارض خوني در بخش اطفال بستري مي شوند بنابراين از نظر فضا و تخت نيز دچار كمبود هستيم.

رحيمي نژاد با بيان اينكه سرطان خون شايع‌ترين سرطان در ميان كودكان جهان است، اظهار كرد: طبق آمار انجمن خون و سرطان ايران، لوسمي لنفوپلاستيك حاد شايع‌ترين سرطان در ميان كودكان ايراني است البته حدود 90 درصد از كودكان مبتلا پس از ابتلا به اين بيماري بهبود پيدا مي‌كنند به گونه‌اي كه پس از گذشت 5 سال از قطع درمان، سرطان خون در آنها عود نمي‌كند.

وي با اشاره به وضعيت آمارگيري در زمينه سرطان خون گفت: در ايران مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي تهران، معاونت درمان وزارت بهداشت از جمله مراكزي هستند كه آمارهايي در اين زمينه جمع آوري مي‌كنند اما دستيابي به آمارهاي دقيق زماني محقق مي‌شود كه يك كار ستادي منسجم زير نظر يك مسئول انجام شود. اين در حالي است كه تاكنون چنين كاري در زمينه آمارگيري بيماري‌هاي خوني انجام نشده است.

وي به خانواده‌هايي كه كودك آنان مبتلا به سرطان خون است، توصيه كرد كه بر اساس دستور پزشك و به موقع براي ادامه درمان مراجعه كنند.

رحيمي نژاد با اشاره به نقش خيرين در كمك رساني به مبتلايان به سرطان خون اظهار كرد: آنان مي‌توانند نقش موثري در زمينه ارتقاي كيفيت زندگي اين بيماران داشته باشند.

زندگي در كنار دكل‌هاي فشار قوي برق، باعث ابتلاي بيشتر كودكان به سرطان خون مي‌شود

آلودگي هوا احتمال ابتلاي كودكان به سرطان را افزايش مي‌دهد

دبير انجمن خون و سرطان كودكان با بيان اينكه ميزان شيوع سرطان خون در ايران همانند كشورهاي ديگر دنياست، تاكيد كرد: در كشورهاي مختلف تحقيقاتي در زمينه عوامل موثر بر ابتلا به سرطان خون انجام شده است و بر اساس يكي از اين پژوهش‌ها كه در انگليس صورت گرفت زندگي كردن در كنار دكل‌هاي فشار قوي برق، باعث ابتلاي بيشتر كودكان به سرطان خون مي‌شود.

وي افزود: بر اساس برخي از متون پزشكي، آلودگي هوا احتمال ابتلاي كودكان به سرطان را افزايش مي‌دهد كه اين امر با نوع ماده آلاينده نيز ارتباط دارد. از سوي ديگر بر اساس نتايج برخي از مطالعات كاركنان پمپ بنزين‌ها بايد نكاتي را رعايت كنند تا احتمال ابتلاي انان به سرطان خون كاهش پيدا كند.

رحيمي نژاد با بيان اينكه مهمترين عامل ابتلا به سرطان خون ناشناخته است، ‌تاكيد كرد: در ابتلا به سرطان خون عوامل ارثي و اكتسابي موثر هستند. از سوي ديگر مشكل خاصي در زمينه درمان سرطان خون در كودكان ايراني نداريم البته برخي مواقع ممكن است داروهاي آنان در بازار به سختي پيدا شود به هر حال هرچه داروها از تكنولوژي پيشرفته‌تري برخوردار باشند گران‌تر هستند.

وي افزود: در شرايطي كه ايران تحريم است بايد داروهاي مبتلايان به سرطان خون را از راه‌هاي ديگري تهيه كنيم البته داروهايي بايد وارد شود كه از كيفيت لازم برخوردار باشند. داروهاي ايراني نيز اگر كارآزمايي باليني نشده باشند يا در حال گذراندن اين مرحله باشند من به عنوان يك پزشك آن را براي بيمار تجويز نمي‌كنم.

دبير انجمن خون و سرطان كودكان تاكيد كرد: تا به حال در ايران كارهاي زيادي در زمينه بهداشت و درمان انجام شده است، به عنوان نمونه حدود 25 سال قبل فقط 5 فوق تخصص خون و سرطان در ايران فعاليت مي‌كردند اما در حال حاضر تعداد اين افراد به حدود 100 فوق تخصص رسيده است و افزايش تعداد متخصصان، جهش بزرگي محسوب مي‌شود. وضعيت درمان مبتلايان به سرطان خون در ايران به گونه‌اي بوده است كه بسياري از مبتلايان به اين بيماري در حال حاضر به سنين جواني رسيده‌اند.

وي افزود: در حال حاضر 18 هزار بيمار تالاسمي در ايران زندگي مي‌كنند كه بسياري از آنها پيش از اجراي طرح پيشگيري به اين بيماري مبتلا شده‌اند اما در حال حاضر حدود 20 مركز پيشگيري از تالاسمي در كشور فعاليت مي‌كنند.

دبير انجمن خون و سرطان كودكان، درباره سن ابتلا به سرطان خون اظهار كرد: شايع‌ترين سن ابتلا به اين بيماري زير10 سال است. اگر بيمار از سن يك تا 9 سالگي به اين بيماري دچار شود به درمان بهتر پاسخ مي‌دهد اما زير يك سالگي و پس از 9 سالگي بيمار پاسخ مناسبي به درمان نمي‌دهد.

وي در زمينه علائم اين بيماري گفت: رنگ پريدگي (ناشي از كم خوني)، تب (به علت كاهش گلبول سفيد)، خونريزي از اندام‌هايي مانند بيني و لثه (به دليل كاهش پلاكت)، بزرگ شدن غدد لنفاوي و طحال، دردهاي استخواني، تورم مفاصل و وجود خون در ادرار و مدفوع از علائم ابتلا به سرطان خون است.

رحيمي نژاد درباره نقش موسسه محك در درمان مبتلايان به سرطان خون اظهار كرد: اگر اين موسسه فعاليت نمي‌كرد بسياري از كودكان مبتلا به سرطان فوت مي‌كردند اين موسسه طي سي سال اخير كارهاي زيادي را در زمينه كمك رساني به كودكان سرطاني انجام داده است و به همين علت درصدي از بيماران در شهرستان‌ها بهبود پيدا كرده‌اند.

وي درباره ششمين همايش خون و سرطان اظهار كرد: اين همايش از 19 تا 21 بهمن ماه در اهواز برگزار مي‌شود و محور آن تمام بيماري‌هاي خوني اطفال است و در زمينه مباحثي مانند كم كاري مغز استخوان، انواع سرطان خون، سرطان غدد لنفاوي، اختلالات انعقادي، اختلالات پلاكتي، تزريق خون و فراورده‌هاي خوني، انواع كم خوني‌ها، پيوند مغز استخوان در كودكان و ضرورت افزايش كيفيت زندگي بيماران، تست‌هاي ژنتيك و هموويژيلانس (نظارت بر حسن انجام خونگيري و خون دهي) مقالاتي ارائه مي‌شود.

رحيمي نژاد در پايان اظهار كرد: 153 مقاله به دبيرخانه اين كنگره ارسال شد كه حدود 80 مقاله به صورت سخنراني و 50 مقاله به صورت پوستر ارائه مي‌شود.

انتهاي پيام

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

یک شنبه 16 بهمن 1390  10:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها