به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس صبح امروز هفتمین سمینار سالیانه چشمپزشکی مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان پیشرفتها و نوآوریها در چشم پزشکی در سالن همایشهای رازی آغاز به کار کرد.
مسعود سهیلیان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: بیماریهای چشمی بسته به سنین مختلف و عواملی مانند بیماریهای عروقی چشم، دیابت و فشار خون دارای درجاتی از خطر هستند و نمیتوان گفت کدام بیماری چشمی از بیماری دیگر خطرناکتر است.
وی افزود: با بالا رفتن سن از ۶۵ سال بیماری تحت عنوان لکه زرد یا ماکولا در چشم مشاهده میشود؛ در بعضی از موارد این بیماری درمان دارد اما در بعضی موارد دیگر نمیتوان درمان مفیدی برای آن انجام داد.
سهیلیان اضافه کرد: رگهای زرد در این بیماری تمایل به پاره شدن دارند که با استفاده از دارو از خونریزی و بسط بیماری جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا ۱۵ تا ۲۰ درصد تمام بیماریهای چشمی مربوط به شبکیه چشم است. بیماریهایی خطرناک مانند جداشدگی و پارگی شبکیه، آب سیاه یا گلوکوم جزء بیماریهایی است که بسته به شدت و سن بیمار درجات خطر آن تغییر میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در حال حاضر پیشرفتهای خوبی در علوم سلولهای بنیادی داشتهایم که تسری این علم در رشته چشمپزشکی افقهای روشنی در پیش روی ما قرار داده است. اخیرا گزارش شده که چند تجربه کار عملی در زمینه سلولهای بنیادی روی چشم انجام شده که البته نتیجه آن هنوز معلوم نیست.
وی درباره پیشرفتهای ایران در زمینه علوم چشمپزشکی گفت: ایران از نظر درمان بیماریهای چشمی جایگاه خوبی در جهان دارد اما در زمینه امکانات تحقیقاتی شاید کمتر از بقیه مراکز تحقیقاتی دنیا باشیم.
سهیلیان تاکید کرد: لیزر برای قرنیه، درمان آب سیاه، بیماریهای شبکیه و دیابت عروقی درمان مناسبی محسوب میشود.
وی افزود: اگر بیماری دیابت در برخی مشاهده شد اثرات این بیماری بعد از ۵ سال در چشم فرد بیمار مشاهده میشود و بعد از ۱۰ سال اثرگذاری زیادی دارد که بعد از این مدت بیمار باید هر ۴ تا ۶ ماه یکبار به چشمپزشک مراجعه کند. همچنین بیماران دیابتی باید سالی یکبار تحت معاینه قرار بگیرند.
این فوق تخصص شبکیه تصریح کرد: بیماران دیابتی اگر قند خون خود را کنترل نکنند برای درمان بیماریهای چشمی آنان باید هزینههای زیادی انجام شود.
وی درباره قرمزی چشم زنان یائسه نیز گفت: علت قرمزی چشم در زنان یائسه شاید مربوط به یائسگی آنها نباشد. در زنان یائسه اشک چشم کم میشود و این موضوع باید درمان شود.