به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، پژوهشگران دانشکده پزشکی جورجیا درباره شیرین کنندههای فروکتوز مورد استفاده در غذاها هشدار دادند.
این پژوهشگران در عین حال افزودند که منظور آنها فروکتوز طبیعی موجود در میوهها نیست بلکه منظور شربت ذرت مملو از ماده فروکتوز است.
فروکتوز قند طبیعی است که در میوهها، عسل و برخی شیرهها یافت میشود و برای شیرین کردن بسیاری از غذاهای فرآوری شده و نوشیدنیها مورد استفاده قرار میگیرد.
پژوهشگران تحقیقاتی را روی 559 نوجوان و جوان 14 تا 18 ساله انجام داده و دریافتند که رژیم غذایی مملو از فروکتوز با افزایش فشار خون، دیابت و عفونت های منجر به ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در ارتباط است.
این تحقیقات نشان داد: میانگین کلسترول خوب در جوانان و نوجوانانی که در مصرف قند فروکتوز زیاده روی میکنند، پایین است.
دکتر وانسیا باندی از شرکت کنندگان در این تحقیقات گفت: بسیار مهم است که تعادل سلامتی را در غذاهای کودکان خود تامین کنیم و به شیرینیها و قندهایی که در خانه یا خارج از آن مصرف میکنند، توجه کنیم.
همچنین پژوهش ها نشان میدهد قند فروکتوز که به طور فراگیر در فراوردههای غذایی به کار میرود، ممکن است باعث آن شود که سلولهای چربی در کودکان با سرعت بیشتری تکثیر کنند و به این ترتیب میتواند نقش مهمی در چاقی کودکان و بزرگسالان داشته باشد.
فروکتوز که از جمله در شربت ذرت وجود دارد، به طور گستردهای در محصولات غذایی از جمله نوشابههای گازدار، آب نباتها و بسیاری از غذاهای کارخانهای به کار میرود.
تحقیقات دیگری نیز نشان میدهد رژیم غذایی کم فروکتوز میتواند دردهای شکمی عود کننده در کودکانی را که قادر به جذب فروکتوز (قند میوه) نیستند، کاهش دهد.