به گزارش ایمنا، لیلا آذربایجانی مشاور تغذیه انجمن تغذیه اصفهان در گفتوگو با ایمنا بیان داشت: از آنجا که حرکت در جاده تندرستی مدیون بذل توجه و دقت از همان لحظه های نخستین زندگی انسان یعنی از اوایل دوران جنینی است، اهمیت دوران بارداری بر همگان روشن می گردد
وی افزود: یکی از مهمترین و اصلیترین نکات، تغذیه مادر باردار است زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته و تامین نیازهای او با دریافت
” بارداری زمان کاهش وزن نیست، بلکه هدف تغذیه مناسب با تاکید بر انتخاب غذاهایی با کیفیت تغذیهای بالا وجلوگیری از مصرف غذاهای پرکالری است. “
موادمغذی از سوی مادر عجین شده است.
مشاور تغذیه انجمن تغذیه اصفهان در مورد افزایش وزن در دوران بارداری گفت: میزان افزایش وزن درطول دوران بارداری در حدود ۵/۱۱-۱۶ کیلوگرم برای زنان با وزن طبیعی، ۵/۱۲-۱۸ کیلوگرم برای زنان لاغر و ۵/۷-۱۱ کیلوگرم برای زنانی که قبل از بارداری اضافه وزن دارند توصیه می شود.
وی اظهار داشت: از آنجایی که زنان چاق ممکن است در مورد افزایش وزن طی بارداری تردید داشته باشند باید بدانند که بارداری زمان کاهش وزن نیست، بلکه هدف تغذیه مناسب با تاکید بر انتخاب غذاهایی با کیفیت تغذیهای بالا وجلوگیری از مصرف غذاهای پرکالری است.
آذربایجانی با اشاره به اینکه در دوران بارداری نیاز مادر به انرژی و پروتیین افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در این دوران نیاز به گروهی از ویتامینها و املاح نیز هم برای رشد جنین وهم برای تامین سلامت مادر افزایش مییابد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین این ویتامینها اسیدفولیک است که درصورت عدم تامین کافی آن در ۶ هفته اول بارداری جنین دچار اختلالات عصبی میشود و بهترین
” بهترین منابع اسید فولیک عبارتند از دل قلوه، جگر، سبزیهای برگدار سبزتیره، کلمها، لبو و پرتقال است “
منابع اسید فولیک عبارتند از دل قلوه، جگر، سبزیهای برگدار سبزتیره، کلمها، لبو و پرتقال است.
مشاور تغذیه انجمن تغذیه اصفهان با بیان اینکه یکی دیگر از ویتامینها، ویتامین ب ۶ است که برای سنتز اسیدهای آمینه لازم برای رشد جنین مورد نیاز است، تصریح کرد: همچنین این ویتامین با حالت تهوع و استفراغ بارداری ارتباط دارد.
وی بیان داشت: کمبود ویتامین ث نیز در دوران بارداری ممکن است سبب افزایش فشارخون در ماههای آخر بارداری شود.
آذربایجانی با تاکید به مصرف به انداره کلسیم در دوران بارداری، خاطرنشان کرد: عدم مصرف کلسیم در دوران بارداری زمینه ساز پوکی استخوان در مادران میشود که این نیاز به کلسیم در دوران بارداری با مصرف سه لیوان شیر در روز تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف ویتامین دی در دوران بارداری موجب حفظ کلسیم خون میشود، افزود: مادر باید نسبت به تامین این ویتامین در دوران
” ویتامین ب 6 ارتباط تنگاتنگی با حالت تهوع و استفراغ دارد “
بارداری دقت کند البته با توجه به اینکه بدن می تواند ویتامین دی را با کمک آفتاب بسازد در صورتی که مادر به قدر کافی در معرض نور آفتاب قرار گیرد میتواند ویتامین د لازم را دریافت نماید و حتی از منابع غذایی مانند زرده تخم مرغ ، جگر ،کره وماهی این ویتامین را تامین کند.
مشاور تغذیه انجمن تغذیه اصفهان اظهار داشت: با توجه به افزایش حجم خون مادر در طی بارداری جهت جلوگیری از بروز کم خونی نیاز به آهن افزایش می یابد که این مقدار از طریق غذا یا مکملها باید تامین شود.
وی با اشاره به ایجاد حالت تهوع در دوران بارداری به ویژه در سه ماه نخست بارداری گفت: برای مبارزه با این حالت توصیه میشود از هوای تازه استفاده کنید، جلوگیری
” کمبود ویتامین ث نیز در دوران بارداری موجب افزایش فشارخون در ماههای آخر بارداری شود “
از هر نوع بو، خوردن غذاهای سرد و گذاشتن کمی نان خشک قبل از بلند شدن از رختخواب، مصرف شش وعده غذا به جای سه وعده، پرهیز ار غذاهای چرب، نفاخ و پرادویه و استفاده از مواد غذایی مانند آبمیوه، نوشابه، دوغ، لواشک ترش، نان خشک و آبلیمو در زمان بروز این حالت به برطرف شدن آن کمک میکند.
آذربایجانی با بیان اینکه ترش کردن یا سوزش معده به ویژه بعد از صرف غذا و در ماههای آخر بارداری از دیگر عوارض این دوران است، ادامه داد: راه حل آن افزایش تعداد وعده های غذا و پوشیدن لباسهای گشاد و آهسته جویدن غذا است به علاوه پس از صرف غذا نباید دراز کشیده و بهتر است بالشی بزرگ زیر سر بگذارید.
وی با اشاره به اینکه یبوست و بواسیر در اواخر دوران باراری بیشتر به علت کاهش تحرک و بزرگ شدن رحم ایجاد میشود، تصریح کرد: افزایش مصرف مایعات وغذاهای غنی از فیبر و خشکبار به خصوص آلو و انجیر به طور معمول این مشکلات را کنترل میکند.