0

اصول نقد ادبی

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

اصول نقد ادبی

کتاب "اصول نقد ادبی" نوشته آریو آرمسترانگ ریچاردز با ترجمه سعید حمیدیان در 297 صفحه‌ و شمارگان 2000 نسخه توسط شرکت انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: آریو آرمسترانگ ریچادرز دانشیار زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه کمبریج و یکی از پرنفوذترین منتقدان معاصر این کشور است که در سال‌های دهه 20 میلادی به شهرت رسید.

ریچاردز با کوشش بسیاری که در تمامی کتابهایش برای بیرون راندن عقاید خرافی و بی‌اساس و فاقد زمینه استوار علمی از نقد مشاهده می‌شود، انقلابی در این عرصه پدید آورده و طُرفه آنکه این اولین اثر کاملی است که تاکنون از او به فارسی منتشر می‌شود.

کتاب "اصول نقد ادبی" در 25 فصل تدوین شده و ای فصول از "هرج و مرج در نظریات نقد" شروع و به "شعر و اعتقادات" ختم می‌شوند.

این کتاب دو پیوست یکی "درباره ارزش" و دیگری "شعر تی اس الیوت" و دو واژه‌نامه یکی "انگلیسی - فارسی" و دیگری "فارسی - انگلیسی" و نیز یک نمایه دارد که در انتهای کتاب آمده است.


کتاب "نقد تکوینی در هنر و ادبیات" نوشته مشترک بهمن نامور مطلق و الله شکر اسداللهی تَجَرَق توسط شرکت انتظارات علمی و فرهنگی منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: این کتاب صرفاً به مباحث نقد تکوینی نمی‌پردازد و مولفان آن کوشیده‌اند ضمن وفاداری به اصول این نوع نقد و معرفی روشهایش از برخی نقدهای دیگر بهره ببرند و در همنی راستا از دستاوردهای ترامتنیت استفاده کرده‌اند.

دو مولف این کتاب درباره ضرورت درک جایگاه نقد تکوینی و به‌کارگیری آن در مراکز آموزشی و پژوهشی و نیز توجه به آن در کتابخانه‌های بزرگ و موسسات انتشاراتی همرای و همداستان‌اند و بر این باوراند که این نقد می‌تواند علاوه بر روشنگری برخی از خصلتهای یک اثر یاریگر دیگر نقدها هم باشد.

مطالب اولیه‌ای که توسعه آنها به انتشار کتاب "نقد تکوینی در هنر و ادبیات" انجامیده، حاصل مطالعات نامور مطلق و اسداللهی تَجَرَق و ارائه نتایج این مطالعات در کارگه "نقد تکوینی" که سال 85 در فرهنگستان هنر برپا شد، است.

بخش نخست این کتاب را نامور مطلق نوشته که در آن با کلیاتی درباره نقد تکوینی آغاز و در ادامه به هدف و کارکرد این نوع نقد، روش‌شناسی و پیکره مطالعاتی آن ‌پرداخته است. اسداللهی تَجَرَق هم در بخش دوم این کتاب تاریخچه نقد تکوینی و کاربرد آن را در ادبیات مد نظر قرار داده است.

بخش سوم کتاب باز هم به قلم نامورمطلق نوشته شده و او در این بخش به صورت تخصصی به نقد تکوینی در هنر پرداخته است. بخش چهارم و پایان این کتاب هم دوباره به قلم اسداللهی تَجَرَق نوشته شده و در آن نقد تکوینی با دیگر نقدها مقایسه شده است.

کتاب 174 صفحه‌ای "نقد تکوینی در هنر و ادبیات" در شمارگان 2000 نسخه عرضه شده است.

خبرگزاری مهر

 

چهارشنبه 20 مرداد 1389  1:33 AM
تشکرات از این پست
j133719
j133719
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1389 
تعداد پست ها : 1228
محل سکونت : لرستان

پاسخ به:اصول نقد ادبی

عالی وجالب بود سپاس از راسخون
چهارشنبه 20 مرداد 1389  2:11 AM
تشکرات از این پست
ayesh1344
ayesh1344
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 5083
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:اصول نقد ادبی

جالب بود باتشکر
چهارشنبه 20 مرداد 1389  1:10 PM
تشکرات از این پست
ayesh1344
ayesh1344
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 5083
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:اصول نقد ادبی

جالب بود باتشکر
چهارشنبه 20 مرداد 1389  1:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها