خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: این کتاب صرفاً به مباحث نقد تکوینی نمیپردازد و مولفان آن کوشیدهاند ضمن وفاداری به اصول این نوع نقد و معرفی روشهایش از برخی نقدهای دیگر بهره ببرند و در همنی راستا از دستاوردهای ترامتنیت استفاده کردهاند.
دو مولف این کتاب درباره ضرورت درک جایگاه نقد تکوینی و بهکارگیری آن در مراکز آموزشی و پژوهشی و نیز توجه به آن در کتابخانههای بزرگ و موسسات انتشاراتی همرای و همداستاناند و بر این باوراند که این نقد میتواند علاوه بر روشنگری برخی از خصلتهای یک اثر یاریگر دیگر نقدها هم باشد.
مطالب اولیهای که توسعه آنها به انتشار کتاب "نقد تکوینی در هنر و ادبیات" انجامیده، حاصل مطالعات نامور مطلق و اسداللهی تَجَرَق و ارائه نتایج این مطالعات در کارگه "نقد تکوینی" که سال 85 در فرهنگستان هنر برپا شد، است.
بخش نخست این کتاب را نامور مطلق نوشته که در آن با کلیاتی درباره نقد تکوینی آغاز و در ادامه به هدف و کارکرد این نوع نقد، روششناسی و پیکره مطالعاتی آن پرداخته است. اسداللهی تَجَرَق هم در بخش دوم این کتاب تاریخچه نقد تکوینی و کاربرد آن را در ادبیات مد نظر قرار داده است.
بخش سوم کتاب باز هم به قلم نامورمطلق نوشته شده و او در این بخش به صورت تخصصی به نقد تکوینی در هنر پرداخته است. بخش چهارم و پایان این کتاب هم دوباره به قلم اسداللهی تَجَرَق نوشته شده و در آن نقد تکوینی با دیگر نقدها مقایسه شده است.
کتاب 174 صفحهای "نقد تکوینی در هنر و ادبیات" در شمارگان 2000 نسخه عرضه شده است.
خبرگزاری مهر