معاون پژوهشي مرکز تحقيقات پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران، ضمن بيان اين که ابتلا به پسوريازيس، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را در فرد بالا ميبرد، عنوان کرد: توصيه ميشود افراد مبتلا، يک رژيم غذايي متعادل از نظر ميزان کالري، مواد قندي و چربي داشته و ورزش مرتب انجام دهند تا گرفتار بيماريهاي قلبي و عروقي نشوند.
دکتر عليرضا فيروز در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با اشاره به اين که علت اصلي ايجاد بيماري پسوريازيس مشخص نيست، اظهار کرد: با اين حال بسياري از افراد عامل ژنتيک را در بروز اين بيماري بويژه در موارد ابتلا به بيماري در سنين زير40 سال موثر ميدانند.
وي ادامه داد: در واقع ميتوان گفت نقش ژنتيک در بروز پسوريازيس در افراد زير 40 نسبت به افرادي که در سنين بالاي 40 سال به آن مبتلا ميشوند پررنگتر است.
اين متخصص پوست و مو با بيان اين که نميتوان به طور دقيق به اين پرسش پاسخ داد که چه نسبتي از فرزندان فرد مبتلا ممکن است در آينده گرفتار اين بيماري شوند، گفت: پسوريازيس شيوع نسبتا بالايي در دنيا دارد. مطالعات نشان ميدهد يک تا دو درصد افراد هر جامعه در طول عمر خود يک مرتبه به اين بيماري دچار ميشوند.
معاون پژوهشي مرکز تحقيقات پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: همچنين مشخص نيست شيوع اين بيماري در افراد زير 40 سال بيشتر است يا برعکس.
فيروز در ادامه با بيان اين که تحريک سيستم ايمني پوست يک علت ايجاد بيماري بوده و نور آفتاب نقش مهارکننده در سيستم ايمني دارد، گفت: به همين خاطر اکثر بيماران در فصل تابستان وضعيت بهتري پيدا ميکنند و بيماريشان در زمستان عود ميکند. به همين علت در درمان پسوريازيس از نوردرماني هم به کمک نورخورشيد و هم استفاده از لامپهاي مخصوص بهره ميجوييم. البته درمانهاي مختلفي براساس سن بيمار، مدت زمان بيماري و ناحيه درگير وجود دارد.
اين متخصص پوست و مو در پاسخ به اين پرسش که آيا ابتلا به بيماري ميتواند خطر سکتههاي قلبي و مغزي را در فرد بالا ببرد، گفت: در شکلي از پسوريازيس که در سنين بالاي 40 سال تظاهر مييابد، به علت تحريک مداوم سيستم ايمني و نقشي که واسطههاي التهابي ميتوانند در کل فيزيولوژي بدن داشته باشند، افزايش قند و چربي خون و به دنبال آن افزايش وقوع بيماري هاي قلبي و عروقي گزارش شده است.
وي با اشاره به اين که بثورات و ضايعات پوستي روي آرنج و زانو و پوسته پوسته شدن ناحيه درگير از جمله علامتهاي اين بيماري هستند، اظهار کرد: شست وشوي زياد ميتواند پوسته ريزي را تشديد کند. در عين حال استفاده مرتب از مرطوب کننده ميتواند از شدت اين پوسته ريزي بکاهد.
معاون پژوهشي مرکزتحقيقات پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره نقش تغذيه در بهبود اين بيماري توضيح داد: تا چند سال قبل که ارتباط پسوريازيس با بيماريهاي قلبي مشخص نشده بود رژيم غذايي خاصي براي بيمار تجويز نميشد اما اخيرا توصيه ميشود فرد مبتلا، يک رژيم غذايي متعادل از نظر ميزان کالري، مواد قندي و چربي داشته و ورزش مرتب انجام دهند تا گرفتار بيماريهاي قلبي و عروقي نشود.
انتهاي پيام