0

درمان با ترنج

hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 58933

درمان با ترنج

تاكيد برخوردن ترنج

روايت شده است كه : ((... ميوه را در ايمام دولتش بخور؛ و برترين ميوه ها، انار و ترنج است . از سبزى ها نيز گل سرخ و بنفشه ، برترين هستند

خواص ترنج

پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ):

بر شما باد ترنج : چرا كه دل را نورانى مى سازد و بر توان مغز مى افزايد.

خوردن ترنج پس از غذا

- به نقل از عبدالله بن ابراهيم جعفرى -: امام صادق (عليه السلام ) فرمود: ((پزشكان شما درباره ترنج چه دستور مى دهند؟)).

گفتم : دستور مى دهند كه آن را پيش از غذا بخوريم .

فرمود: ((اما من ، شما را به خوردن آن پس از غذا فرمان مى دهم ))

- به نقل از ابراهيم بن عمر يمانى -: به امام صادق (عليه السلام ) گفتم : آنان مدعى اند كه بهترين وضعيت براى خوردن ترنج ، حالت ناشتاست .

امام صادق (عليه السلام ) فرمود: ((اگر پيش از غذا خوب باشد، پس از غذا به مراتب بهتر و پسنديده تر است )).

امام صادق (عليه السلام ):

ترنج را پس از غذا بخوريد؛ چرا كه خاندان محمد (صلى الله عليه و آله و سلم ) چنين مى كنند.

نخوردن ترنج در شب

امام رضا (عليه السلام ):

خوردن ترنج در شب ، چشم را برمى گرداند و كژچشمى به جاى مى گذارد.

آنچه ترنج را هضم مى كند

امام باقر (عليه السلام ):

ترنج ، سنگين است . چون خورده شود، نان خشك ، آن را در معده هضم مى كند.

امام رضا (عليه السلام ):

نان  خشك ، ترنج را هضم مى كند.

- به نقل از ابو بصير -: ميهمانى داشتم كه به ترنج همراه با عسل ، اظهار تمايل كرد. آن را به او دادم و خود نيز با وى خوردم . سپس نزد امام صادق (عليه السلام ) رفتيم و ديديم كه سفره اى نزد ايشان گشوده است . به من فرمود: ((پيش آى و بخور)).

گفتم : پيش از آن كه نزد شما بيايم ، ترنج و عسل خورده ام و اكنون سنگينى آن را احساس مى كنم ؛ زيرا زياد خورده ام .

(ايشان به يكى از غلامان خود) فرمود: ((اى غلام ! نزد كنيز برو و به او بگو: "برايمان يك كناره نان خشك ، از آنچه در تنور خشك مى كنى ، بفرست ")).

آن نان ، آورده شد. پس به من فرمود: ((از اين نان خشك بخور؛ چرا كه ترنج را هضم مى كند)).

من آن را خوردم و سپس از جاى برخاستم ، گويا كه هيچ چيز نخورده ام .

مرباى ترنج

طب الائمة (عليهم السلام ):

- به نقل از ابراهيم بن حسن جعفرى -: امام صادق (عليه السلام ) به ياران خويش فرمود: ((به من بگوييد كه پزشكانتان درباره ترنج به شما چه دستور مى دهند)).

(يكى ) گفت : اى پسر پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم )! ما را به خوردن آن ، پيش از غذا، سفارش مى كنند.

فرمود: ((هيچ چيز، از آن ، در حالتى كه پيش از غذا خورده شود، بدتر نيست و هيچ چيز، از آن ، در حالتى كه پس از غذا خورده شود، سودمندتر نيست . بر شما باد مرباى آن ، كه در درون انسان ، بويى چون بوى مشك دارد)).

نگاه كردن به ترنج

- به نقل از ابو كبشه انصارى -: پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) نگريستن به ترنج را دوست داشت و به نگريستن به حمام احمر نيز علاقه مند بود.

امام رضا (عليه السلام ):

پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) به نگريستن به ترنج سبز و سيب سرخ ، علاقه داشت .

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

جمعه 16 دی 1390  10:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها