0

سرفه مزمن کودک علامت وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

سرفه مزمن کودک علامت وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان گفت: پسته، بادام، اجسام کوچک جدا شده از اسباب بازی، تکه‌های میوه خام، سکه، ته مداد، بادکنک و ذرت مهترین اجسامی هستند که ممکن است در گلو کودک گیر کرده و باعث سرفه مزمن، عفونت یا حتی مرگ شود.

خبرگزاری فارس: سرفه مزمن کودک علامت وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی

قمرتاج خان‌بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با بیان اینکه وجود جسم خارجی در راه‌های هوایی (مجاری تنفسی) از علل شایع مرگ و میر کودکان به خصوص زیر 2 سال است، بیان داشت: قبل از قرن بیستم وجود جسم خارجی در راه‌های تنفسی در 24 درصد موارد باعث مرگ می‌شد و هنوز هم وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی  افراد و خصوصاً اطفال نوپا در ایران احتمال مرگ و میر این افراد را بر اثر این حادثه بالا می‌برد.

وی افزود: طی سال‌های اخیر با تکنیک‌های پیشرفته میزان مرگ و میر به طور چشم‌گیری کاهش پیدا کرده است، 80 درصد موارد آسپیراسیون جسم خارجی در سنین کمتر از 3 سالگی و عوج آن بین یک و دو سالگی رخ می‌دهد.
 
به گفته وی در این سنین کودک قادر به ایستادن است و از طرفی به دلیل کنجکاوی تمایل به جست و جو و گذاشتن اجسام در دهان دارد که این مرحله دندان‌های آسیا برای جویدن غذا به اندازه کافی وجود ندارد؛ همچنین در دسترس بودن غذا و وسایل و اسباب‌بازی‌های خواهر یا برادر بزرگتر خود عامل مستعد کننده دیگری برای در معرض خطر گرفتن کودکان در این سنین است.

فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان تصریح کرد: هر شیء کوچکی می‌تواند باعث آسپیراسیون شود ولی بادام زمینی، انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام، اجسام کوچک جدا شونده از اسباب بازی، تکه‌های میوه خام مانند سیب و هویج، سکه، کلیپس، ته مداد، بادکنک و ذُرت شایع‌ترین این موارد هستند.

وی خاطر نشان کرد: توجه به نکاتی در جلوگیری از آسپیراسیون (جسم خارجی در مجاری تنفسی یا راههای هوایی) شیرخواران و کودکان می‌تواند نقش مهمی در این راستا ایفا کند که باید توجه داشت تا کودک هنگام غذا خوردن حتماً روی زمین کنار سفره یا پشت میز نشسته باشد چرا که حرکت کودک و دویدن هنگام خوردن، خطر آسپیراسیون را بالا می‌برد.

خان بابایی در مورد راه های پیشگیری از این موضوع نیز گفت: اقداماتی نظیر تبدیل غذای کودک به قطعات کوچک، پخته شدن کامل غذای کودک و رنده شدن میوه‌ و سبزیجات مانند هویج و سیب‌زمینی، به تعویق انداختن مصرف مغزه‌ها تا 5 سالگی، دور نگه داشتن اجسام کوچک از دسترس کودکان برای جلوگیری از بلعیدن آن در هنگام بازی توسط کودک، عدم خرید اسباب بازی‌های دارای قطعات کوچک و تفکیک اسباب‌بازی‌های کودکان بزرگتر خانواده می‌‌توانند از آسپیراسیون پیشگیری کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره علائم آسپیراسیون نیز بیان داشت: در صورتی که علائمی مانند خس خس سینه، تنفس صدادار، عفونت تنفسی مکرر، ذات الریه، آسم، سرفه مزمن در کودک وجود دارد والدین به دنبال آسپیراسیون در کودک خود باشند و حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنند.
انتهای پیام/

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

یک شنبه 11 دی 1390  7:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها