عوارض مشخصه
ناخن های دست و پا ممکن است شکسته ، ریش ، از جا کنده و یا توسط خود شخص جویده شود ، هم چنین ممکن است در اثر ابتلاء به قارچ ، تغییر رنگ داده و بوی نامطبوع پیدا کنند .
علت های احتمالی
از نظر فیزیولوژیکی عوامل متعددی مطرح می شوند ، عواملی مانند سوء تغذیه که موجب شکنندگی ناخن می شود یا ابتلاء به قارچ که موجب تغییر حالت ناخن می گردد . مصرف سم های لذیذ ( مانند قهوه ، نیکوتین ) هم موجب تقویت کمبودهای غذایی می شود ، زیرا برای دفع این سم ها مقدار زیادی از مواد معدنی و ویتامین های بدن مصرف می شود . تاثیرات شیمیایی ، اشعه ها ، حرارت و اختلالات هورمونی هم می توانند موجب تغییر حالت ناخن ها شوند . از نظر روانی می توان به خودداری از خشم و بروز خشونت اشاره کرد ، بیماری های ناخن می توانند منشاء ارثی نیز داشته باشند .
نتیجه بررسی عوامل بیرونی و درونی بیماری های ناخن نشان می دهد که بیشتر ، افرادی به این بیماری مبتلا می شوند که از بروز احساسات درونی خود جلوگیری می کنند . کسی که از بروز خشونت و عصبانیت خود جلوگیری می کند ، برای انجام این کار نیروی زیادی را صرف می کند نیرویی که بدن را ضعیف و مستعد حمله عوامل خارجی مانند قارچ می کند .
زمینه های نهفته روانی
ناخن ها یادگار ایامی هستند که انسان برای دفاع از خود هنوز به سلاح های طبیعی خود متکی بود ، به همین دلیل ناخن ها مظهر آمادگی دفاعی انسان هستند . در دوران پیش ، ناخن های بلند و قوی نشانه طبیعت تهاجمی شخص بود و هر گونه ضعف و بیماری ناخن ها نشانه کاهش قدرت دفاعی فرد به حساب می آمد .
این موضوع در جویدن ناخنها به خوبی روشن می شود . کسی که ناخن خود را می جود ، نشان می دهد که نمی تواند از خود دفاع کند . خشم او به بیرون هدایت نشده ، بلکه به داخل و علیه خود شخص به کار گرفته می شود ، و به این دلیل حالت این افراد را با اصطلاح ( خود خوری ) بیان می کنند . پیام ناخن های این افراد این است که ( از خودت دفاع کن ، نگذار بر تو چیره شوند ، خودت را نشان بده ! )
خودیاری و درمان های جایگزین
در اولین قدم باید ناخن ها را معالجه نمود . قارچ های مهاجم را می توان با محلول ها و کرم های مختلف درمان کرد ، ولی اگر روحیه شخص همچنان متزلزل باقی بماند و انرژی شخص صرف سرکوب کردن خشم خود شود ، مهاجمین نیز به راحتی باز خواهند گشت . یک روغن درمانی ظاهری اگر با روان درمانی و تقویت روحیه همراه نباشد ، تاثیر چندانی نخواهد داشت .
راه های پیشگیری
اعتماد به نفس خود را تقویت کنید .
هر چه را که مورد قبول شما نیست نپذیرید .
اجازه ندهید که به حریم شما تجاوز کنند .
یک رژیم غذایی متعادل با مواد تقویت کننده ناخن ها انتخاب کنید که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی باشد ، مانند مخمر آب جو .
از مصرف قهوه و سیگار خودداری کنید .
قبل از هر چیز باید این نکته را درک کرد که ترس یک عامل آسیب رسان است فهمیدن این موضوع آن چنان هم ساده نیست . زیرا ترس ها – به طور معمول – یا سرکوب می شوند و یا اینکه شخص متوجه ترس خود نیست . بیماری های ناخن ، انعکاس یک نیاز روانی است برای برقراری رابطه با وجود خود .
چه وقت به پزشک مراجعه کنیم ؟
اگر آسیب وارده به ناخن ها در حدی است که با روش های ( خود درمانی ) و استفاده از کرم قابل درمان نیست پس بهتر است که هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا اقبال بیشتری برای بهبود ناخن های خود داشته باشید .
روش های روان درمانی
شاید ( روان درمانی ) برای ناخن ها در ابتدا کمی مسخره به نظر برسد ، ولی از طریق ( روان درمانی ) می توان اطلاعات ارزشمندی را کسب نمود . اطلاعاتی که در تقویت روحیه دفاعی و بالا بردن اعتماد به نفس شما بسیار موثر است .
فکر کنید که در زندگی روزمره در چه مواردی خود را در فشار و تنگنا احساس می کنید و چه راه هایی برای تغییر این وضعیت وجود دارد ؟