0

صيد اردك ماهي به روش سنتي با سيستم كفخواب

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

صيد اردك ماهي به روش سنتي با سيستم كفخواب

:

 

 

 

 

در اين روش همانطور كه در مطالب قبلي نيز بحث شد تجربه و مهارت زيادي لازم نيست و همانند صيد ماهيان كفخوار از  روش  سيستم كفخواب استفاده مي گردد.

در اين نمونه ترفندهاي بسياري ديده مي شود كه هر ماهيگير با بكار بردن آنها مي تواند درصد موفقيت خود را بالاتر ببرد.در اين روش هر ماهيگير مي تواند از قلابهاي تك شاخ يا سه شاخ جهت موفقيت بيشتر استفاده نمايد.به دليل تعداد زياد دندانهاي اردك ماهي و تيز بودن آنها جهت پاره يا زخم نشدن نخ ماهيگيري معمولا از سيم تابيده شده اي به نام پيشبند يا به اصطلاح عامه سيم بكسل استفاده مي گردد.

 اما در اين روش مي توان از تنوع بيشتري از ريسه ها استفاده نمود. كما اينكه تركيبي از ريسه هاي شناور و كفخواب هم وجود دارد كه به تناسب منطقه مورد استفاده قرار مي گيرد. تنوع و روش تهيه اين ريسه ها رادر قسمت ريسه هاي مخصوص اردك ماهي خواهيم گفت كه در همين بخش خواهيد يافت.

 

چوب و چرخ صيد اردك ماهي  در روش كفخواب معمولا از چوب تلسكوپي و چرخ اسپينر استفاده مي گردد و گاهي هم از چوبهاي چند تكه استفاده مي گردد. ولي اين باور كه بايد حتما از چوبهاي توپر استفاده نمود غلط است و در بسياري از موارد باعث از دست دادن صيد مي گردد كما اينكه وزن زياد اين نوع چوبها از پرتابهاي طولاني نيز جلوگيري خواهد نمود.طول چوب بين سه متر تا پنج متر متغير و بسته به مكان ماهيگيري انتخاب مي گردد

.

بهترين نوع اين چوبها از جنس كربن يا گرافيت هستند كه هم سبك و هم بسيار مقاوم هستند. اكشن اين نمونه چوبها بسيار نزديك به اكشن چوبهاي كپور است.

چرخ ماهيگيري را در سايزهاي سيصد يا سه هزار الي هفتصد يا هفت هزار و بسته به نوع چوب و نخ انتخابي تهيه مي گردند و بهترين آنها اسپينر ها هستند ولي گاهي از بايت كاستر ها يا وينچها هم استفاده مي گردد كه تاثير قابل ملاحظه اي بر روي كيفيت صيد نداشته و در برخي مواقع بسيار هم دست و پا گيرند. در كل در اين چرخها از نخ شماره چهل يا سي استفاده مي گردد.

وزنه نيز بايد از جنس سرب يا ريگ باشد و از استتار خوبي نيز برخوردار باشد. سايز آن بين يك تا دو متغير است

در اين روش برخلاف روش شناور ميتوان چوب ماهيگيري را هم به صورت افقي و هم عمودي كاشت و جهت هشدار مي توان از زنگوله يا بازر استفاده نمود

نحوه زدن طعمه به قلاب : ـ

جهت زدن طعمه مرده به قلاب  كافي است تا قلاب را در بدن طعمه فرو نموده و از طرف ديگر خارج نمائيد البته براي طعمه مرده بهترين محل سر طعمه است اما اگر طعمه شما تكه تكه باشد قلاب را به صورت ساده وارد بدن طعمه مي كنيد .گاهي جهت افزايش بوي طعمه در آب به آن روغن يا خون ماهي تزريق مي كنند.

براي زدن طعمه زنده به قلاب مي توانيد قلاب را در قسمت پشتي يا كمر طعمه فرو كنيد و از سمت ديگر خارج كنيد اما دقت كنيد تا به ستون فقرات طعمه آسيب نرسد

.

حتما از خود پرسيده ايد كه آيا يك ريسه مناسب و قابل اعتماد براي صيد اردك ماهي وجود دارد كه هم طعمه را خوب نگه دارد و هم درصد موفقيت صيد را بالا ببرد. بايد بگوييم كه بله اين ريسه متشكل از دو قلاب سه شاخ يا يك قلاب سه شاخ و يك قلاب تك شاخ است.روش ساخت آن را در بخش بعدي مشاهده خواهيد نمود.

در اين روش پس از به صدا درآمدن زنگوله يا بازر يا خم شدن شديد نوك چوب اقدام به شوك دادن مي كنيم تا قلاب را درون دهان ماهي فرو كنيم

همانطور كه گفته شد تنوع ريسه ها در اين روش بسيار زياد است كه به شرح آنها خواهيم پرداخت.

جمعه 2 مرداد 1388  12:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها