توصيه هايي براي بهره مندي از اعجاز خوراکي ها
بشر همواره به دنبال راز طول عمر جاويدان بوده و هسـت. با به کار بستن شيوه
صحيح تغذيه و مصرف خوراکي هـاي مغذي قادر خواهيم بود طول عمر خود را
افزايش دهيم. به گزارش سايت «مردمان» ايـن خـوراکـي ها کـه بـه دارا بودن
خواص ضـدپيري مشهور هستند، حاوي مواد خاصي هستند که به نظـر مي رسد قابليت
بدن ما را براي مبارزه با اغلب بيماري هاي شايع و تهديدکننده افزايش مي
دهند. به همين دليل برخي از آشپزخانه به عنوان داروخانه منزل ياد مي کنند.
اکــنون به برخي از اين خوراکي ها اشاره مي کنيم.
1- سيب
ترکيبات؛ سـيب سـرشار از چندين آنتي اکسيدان قـوي
به خصوص «کوئرستين» و همچنين حاوي مقدار زيادي از فيبر قابل حل «پکتين»
است.
خواص غذايي؛ آنتي اکسيدان «کـوئـرستين» با لخته شدن
و هـمچنين سرطان خون مبارزه مي کند. مصرف به اندازه «پکتين» نيز کمک مي
کند کـلستـرول خون کاهش يافته و سموم سرطان زا از جريان خون حذف شوند.
بهترين روش مصرف؛ خام و همراه با پوست، به خـاطر
آنکه اين پوست سيب است که حاوي «کوئرستين» است.
2- موز
ترکيبات؛ موز حاوي مقادير بسيار زيادي از پتاسيم،
منيزيم و اسيدفوليک است.
خواص غذايي؛ پتاسيـم با فـشارخـون بـالا مبـارزه
کـرده و خـطر سـکتـه هاي قلبي را کاهــش مي دهد. اسيد فوليک نيز براي رشد
مـناسب بافت هاي بــدن ضـروري بــوده و از بيماري هاي قلبي جلوگيري به عمل
مي آورد.
بهترين روش مصرف؛ تنها پوست آن را جدا کرده و ميل
کنيد.
3- تخم مرغ
ترکيبات؛ تخم مرغ غني از «کولين»، پروتئين و
کاراتيـنوئيدهاي «لوتين» و «زاکسانتين» است.
خواص غذايي؛ «کولين» موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه
در دوران پيري موثر است. از آن گذشته کاراتينوئيدهاي موجود در تخم مرغ از
ايجاد آب مرواريد که مي تـواند منجر به کوري شود، جلوگيري به عمل مي آورد.
بهترين روش مصرف؛ به صورت آب پـز، سفت پز، نيمرو و
املت تفاوتي نمي کند. از آغشته کردن بيش از اندازه تخم مرغ به روغن و کره
اجتناب کنيد.
4- سير
ترکيبات؛ سـير نـيز همانند بسـيـاري از غـذاهـاي
ضـدپـيـري منبع بسيار خوبي از آنتي اکسيدان هاست.
خواص غذايي؛ سير در خون مانند يک ماده ضدانعقاد عمل
مي کند و خـطر سکته را کاهش داده و با انهدام سلول هاي سرطاني، دوره زندگي
بيماران سرطاني را نيز افزايش مي دهد.
بهترين روش مصرف؛ با آنکه سير سبب بوي دهان مي شود،
اما اگر به صورت خام مصرف شود بسيار سودمند خواهد بود.
5- لوبيا
ترکيبات؛ سرشار از فيبر قابل حل است.
خواص غذايي؛ فيبر سلامتي دستگاه گوارش شما را حفظ
کرده و سـيستم گوارشي سالم از ابتلا به سرطان روده بزرگ و ديابت پيشگيري به
عمل مي آورد. فـيـبـر قـابل حل همچنين سبب کاهش کلسترول و قند خون مي شود.
بهترين روش مصرف؛ به صورت خشک و کنسروشده هر دو
مفيد هستند.
6- گردو
ترکيبات؛ يک مشت گردو به همان ميزان حاوي اسيدچـرب
امـگا-3 است که 100 گرم ماهي آزاد داراست.
خواص غذايي؛ نـه تـنـها امـگا-3 به حل لخته هاي خون
کمک مي کند، بـلکه از التـهاب مفاصل و افسردگي نيز جلوگيري به عمل مي
آورد.
بهترين روش مصرف؛ هنگامي که گردو از پوسته خود خارج
مي شود، تازه تر از هر زماني است، اما اگر در مکان خنک و خشک نگهداري شود
تـا دو هفـتـه تـازگي خود را حفظ مي کند. مي توان گردو را به صورت خام يا
همراه با سالاد استفاده کرد.
7- سويا
ترکيبات؛ حاوي هورمون «ازوفلاون» است.
خواص غذايي؛ کاهش سطح کلستـرول بد خون يا همان HDL
که سـبب کـاهش فشارخون و جلوگيري از حملات قلبي مي شود.
بهترين روش مصرف؛ برخلاف عقيده عموم سويا مي تواند
خوش طعم و قابل مصرف شود. براي اين کار سويا را همراه با سس سويا يا آب
ليموترش يا با ديگر سبزيجات سرخ کنيد.
8- اسفناج
ترکيبات؛ منبع خوبي از اسيدفوليک و ويـتامين هاي A و
C بوده و هم اندازه سير حاوي آنتي اکسيدان است.
خواص غذايي؛ يـک سـبـزي چـنـدمـنـظـوره اسـت که با
سرطان، بـيـماري هاي قـلبـي و اختلالات رواني مبارزه مي کند.
بهترين روش مصرف؛ اسفناج خام يا بخارپز بسيار ايده
آل است.
9- گل کلم
ترکيبات؛ گل کلم بيش از هر ميوه از خانواده مرکبات
حاوي ويتامين است. کلسيم بيشتري از يک ليوان شير و فيـبـر آن از يک تـکه
نـان سـفيـد بـيـشتر بـوده و داراي مقادير زيادي آنتي اکسيدان است.
خواص غذايي؛ يک ضدسرطان بسيار قدرتمند است زيرا بدن
را تحريک مي کـند مواد نابودکننده سلول هـاي سـرطـاني را تـوليد کـند.
هـمـچنيـن از بـيماري هاي قلبي، آب مرواريد و زخم معده پيشگيري مي کند.
بهترين روش مصرف؛ خام يا بخارپز.
10- ماهي
ترکيبات؛ ماهي هاي آزاد، قزل آلا و شاه ماهي حاوي
مقادير زيادي امگا 3 هستند.
خواص غذايي؛ کاهش فشارخون و پيشگيري از سکته و لخته
شدن خون
بهترين روش مصرف؛ پخته، کبابي و سرخ شده آن مطلوب
است.
11- ليموترش
ترکيبات؛ ليموترش غني از ويتامين C است.
خواص غذايي؛ نه تنها به بدن کمک مي کند تا در برابر
عفونت ها از خود دفاع کند، بـلکه طبيعت اسيدي آن خواص ضدباکتريايي دارد که
آن را قادر مـي سازد با زخم هاي دهاني و گلودرد مبارزه کند.
بهترين روش مصرف؛ چکاندن ليموترش تازه روي ماهي يا
داخـل يـک ليـوان آب يا به عنوان چاشني در سس و سالاد
12- پياز
ترکيبات؛ حاوي ويتامين C و آنتي اکسيدان «کوئرستين»
و «سولفور» است.
خواص غذايي؛ با آنکه سبب بوي بد دهان مي شود، اما
به کنترل بسياري از بيماري هاي تنفسي همچون آسم و ديگر بيماري هاي التهابي
کمک مي کند. همـچنـيـن سطح کلسترول خوب خون را افزايش داده و سلول ها را در
برابر سرطان محافظت مي کند.
بهترين روش مصرف؛ خام، همراه با سالاد يا با
ساندويچ.
13- گوجه فرنگي
ترکيبات؛ حاوي آنتي اکسيدان «ليکوپين» است.
خواص غذايي؛ سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند، کاهش
خطر برخي از سرطان ها خصوصاً سرطان هاي پروستات، ريه و معده
بهترين روش مصرف؛ بهـتـرين زمان وقتي است که گـوجه
فـرنـگي داغ بـاشـد، گـوجـه فـرنـگي پـخـتـه نسبت به گوجه فرنگي خام حاوي
مقادير بيشتري «ليکوپين» است. همچنين گوجه فرنگي کنسروشده و سس گوجه فرنگي
به تـرتيب 3 و 5 برابر گوجه فرنگي تازه حاوي «ليکوپين» است.
14- چاي سبز
ترکيبات؛ حاوي آنتي اکسيدان هاي «کاتچين» و «پلي
فنول» و ويتامين هاي A، D و C است.
خواص غذايي؛از اکسـيـداسيون سلول ها که مي تواند
منجر به سرطان شود، جلوگيري مي کند. سـيستم ايــمني را تقويت کرده و خون را
رقيق مي سازد.
بهترين روش مصرف؛ تنها آب جوش به آن اضافه کرده و
ميل کنيد.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه
جمعه 8 مرداد 1389 7:36 PM
تشکرات از این پست