گروهي از نورولوژيستهاي آمريكايي توانستند اولين نقشه از محل پردازش طعم ها در مغز پستانداران را بازسازي كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، دانشمندان مؤسسه پزشكي هوارد هيوز نيويورك نقشه اي از محل هاي دقيقي كه در آنها طعمهاي شيريني، تلخي، شوري و خوشمزگي درك و پردازش مي شوند را تهيه كردند.
فضاهاي مغزي كه طعم هاي غذا را درك مي كنند براي اولين بار در موشهاي آزمايشگاهي شناسايي شدند. اين محققان با استفاده از تكنيك پيشرفته اي به اين نتايج دست يافتند.
دراين تكنيك نورونها رنگ مي شوند و سپس با واردكردن مقادير زيادي از يونهاي كلسيم هربار كه اين نورونها در پاسخ به تحريكاتي كه از زبان به آنها مي رسد فعال مي شوند به صورت فلورسنت مي درخشند.
اين دانشمندان با استفاده از ميكروسكوپهاي بسيار پرقدرتي توانستند چهار شبكه از نورونها را شناسايي كنند كه به صورت مجزا براي پردازش مزه هاي شيريني، شوري، تلخي و خوش طعمي تحريك مي شوند.
اين درحالي است كه دراين بررسي، هيچ فضايي براي درك طعم ترشي شناسايي نشد. اين نورولوژيست ها دو دليل را براي توضيح اين مسئله مطرح كردند. برپايه اين توضيحات، احتمال دارد كه شبكه نوروني درك طعم ترشي در خارج از فضاي مغزي قرار داشته باشد كه دراين تحقيق بررسي شد و يا اينكه اين حس در سيستم وسيع تري از نورونها كه بعضي از آنها مي توانند در درك درد نيز شركت كنند گسترده شده باشد.
براساس گزارش ساينس، گام بعدي اين محققان كشف اين نكته است كه طعم براي اينكه بتواند رفتارهاي ما را براي ساخت خاطرات طعمها بسازد، چگونه با ساير ورودي هاي حسي و حالات روحي تركيب مي شود.