با وجود تمام لوسيونها، روش هاي درماني و اقداماتي كه براي مبارزه با پيري صورت مي گيرند، روشي وجود دارد كه به مراتب ارزان تر و آسان تر و در عين حال بسيار موثر است؛ يعني خام خواري. اگر با اين روش آشنا نيستيد، بايد بگويم كه در اين جا منظور از خام خواري مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه و دانه هاي خوراكي است. در اين مقاله چند ماده مغذي ضدپيري پوست را به شما معرفي مي كنيم كه برخي شناخته شده هستند و بقيه كمتر مورد توجه قرار گرفته اند؛ موادي كه چروك هاي پوست را از بين مي برند. براي شما توضيح مي دهم كه كدام خوراكي هاي خام براي پوست مفيدترند و چرا مصرف خوراكي هاي تازه بهترين روش مراقبت از پوست است.
بدن شما براي مبارزه با پيري بايد از مواد مغذي زيادي بهره مند شود موادي مثل سلنيم براي حفظ استحكام و خاصيت و خاصيت ارتجاعي پوست، ويتامين اي كه بايد به صورت خوراكي و موضعي مصرف شود، ويتامين ث براي توليد كولاژن و ويتامين آ براي ترميم پوست مصرف شود. آب پاكيزه و با كيفيت نيز اگرچه ماده مغذي شمرده نمي شود، مطمئنا در دست يابي به يك پوست جوان موثر است. در اينجا به چند ماده مغذي ديگر اشاره مي كنم كه كمتر شناخته شده اند ولي نقش مهمي در مبارزه با پيري دارند:
ويتامين اف كه ضدخشكي پوست است. اين ويتامين حاوي نوعي روغن است كه بدن به آن نياز دارد و در خوراكي هاي خام از جمله روغن تخم كتان، لسيتين و تخمه آفتابگردان يافت مي شود. رژيم غذايي مدرن كه چربي هاي اشباع شده در آن زياد است مانع جذب ويتامين اف به وسيله بدن مي شود.
پتاسيم موجب جواني پوست است و هرچه درباره فوايد اين عنصر زندگي بخش بگوييم كه گفته ايم. برخي مواد خام داراي پتاسيم عبارتند از: زردآلو، آووكادو، موز، كلم بروكلي، گرمك، خرما، خشكبار، آجيل، جعفري، هلو، دانه هاي خوراكي و اسفناج، پتاسيم براي مبارزه با پيري بسيار مهم است، در حالي كه بيشتر مردم حتي نيمي از نياز خود را با اين ماده تامين نمي كنند!
ويتامين دي كه براي بهره مندي از پوستي سالم ضروري است بيشتر از راه قرار گرفتن در معرض آفتاب جذب بدن مي شود. قارچ شي تيك از خوراكي هاي خام حاوي ويتامين دي است. كلرلا نيز داراي كلروفيل است كه نياز بدن را به ويتامين دي كاهش مي دهد. بيشتر افراد از اهميت اين ويتامين براي پوست آگاه هستند، اما ويتامين دي گذشته از فوايد خاص خود، ميزان جذب ساير مواد مغذي ضدپيري مانند ويتامين هاي آ و اف را افزايش مي دهد. توصيه مي شود كه در هفته دو يا سه بار به مدت 5 تا 10 دقيقه در معرض آفتاب قرار بگيريد.
بيوفلاوينوييد نيز در جلوگيري از پيري پوست موثر است. اين ماده با پيشگيري از افتادگي ماهيچه ها پوست را شاداب تر نشان مي دهد. از منابع آن مي توان به گوشت و پوست ميوه هايي چون زردآلو، شاتوت، گيلاس، گريپ فروت و فلفل اشاره كرد.
پابا از موادي است كه معمولا به صورت موضعي براي كاهش چين و چروك پوست به كار مي رود، اما استفاده آن به صورت خوراكي نيز مفيد است. اين ماده در شهد و جوانه گندم وجود دارد.
اسيد پانتوتنيك از پيري زودرس پوست پيشگيري مي كند و بهبود زخم ها را سرعت مي بخشد. اين اسيد در خوراكي هاي خامي همچون كلم بروكلي، هويج، گل كلم، نخود فرنگي، ژله رويال، اسفناج و گردو يافت مي شود.
بيوتين از كبودي رنگ پوست پيشگيري و به رشد سلول هاي پوست كمك مي كند كه اين عامل مهمي در جوان نگه داشتن آن است. بيوتين در بادام، موز، قارچ، كشمش و گردو وجود دارد. ويتامين ب كمپلكس مانع خشكي و زبري پوست وموجب سلامت سلول هاست. آن را مي توان در كلم بروكلي، كلم، گل كلم و سبزيجات داراي برگ سبز يافت.
به چندين دليل مصرف خوراكي هاي خام بهترين راه دريافت مواد مغذي لازم براي مبارزه با پيري پوست (به جز ويتامين دي) است؛ اول اين كه اين خوراكي ها داراي بسياري از ويتامين ها و مواد معدني هستند كه بدن براي جذب و دريافت مواد مغذي گفته شده به آن ها نياز دارد. دوم اين كه يكي از مهم ترين اين مواد يعني پتاسيم در بسياري از ويتامين هاي آماده موجود در بازار وجود ندارد يا مقدارش بسيار ناچيز است. پتاسيم مورد نياز بدن را تنها با مصرف خوراكي هاي خام مي توان تامين كرد. سوم اين كه خيلي از مواد غذايي مصرفي ما از جمله نمك، شكر، قهوه، چربي هاي اشباع شده و ملين ها عملا از جذب مواد مغذي مفيد براي پوست جلوگيري مي كنند. مصرف بيش از حد اين مواد غذايي به جاي خوراكي هاي خام باعث مي شود كه بدن نتواند به خودي خود مواد مغذي را جذب كند.
در پايان به اين نكته اشاره مي كنيم كه فوايد خوراكي هاي خام بسيار است و بهره مندي از پوستي جوان و به عبارتي «رنگ و روي خوب» تنها يكي از نتايج مصرف آنهاست كه نسبتا سريع خود را نشان مي دهد.