0

دغدغه های پرویز پرستویی از جنگ و جانبازان

peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7282

پرویز پرستویی معتقد است: فیلم هایی با مضمون دفاع مقدس ته خط هستند و مسوولینی كه خودشان از همین تبار هستند، آن طوری كه باید، نمی توانند از این فیلم ها حمایت كنند.

پرویز پرستویی معتقد است: فیلم هایی با مضمون دفاع مقدس ته خط هستند و مسوولینی كه خودشان از همین تبار هستند، آن طوری كه باید، نمی توانند از این فیلم ها حمایت كنند.

این بازیگر سینما با طرح این پرسش كه در جشنواره فیلم فجر گذشته چند فیلم دفاع مقدس داشتیم؟ ادامه داد: چقدر دلمان برای این آدما می تپد؟ آدمی كه ۲۵ سال است روی برانكارد خوابیده و كسی هم سراغش نمی آید. یا همین «سیزه۵۹» كه گردان تبعیدی هاست، واقعا كسی به این ها توجه نمی كند. این ها هم زندگیشان را می كنند، طلبی هم ندارند و یقه كسی را هم نمی گیرند.

وی كه نقش یك سردار را در «سیزده ۵۹» ایفا كرده است یادآور شد: آنقدر با این آدم ها در ارتباط بودم كه شاید همان انگیزه، باعث شد كه فیلم «سیزده۵۹» را كار كنم و به این نتیجه رسیدم كه این آدم هایی كه ما می گویم، شعار نیست و وجود دارند. تك تك آنها را می شود، دید.

پرستویی گفت: من از نزدیك باآن ها آشنا هستم و می بینمشان و درواقع به طرف این آدم ها رفتن به طرف خودمان رفتن و برای خودمان راه باز كردن است.

بازیگر «آژانس شیشه یی» خاطرنشان كرد: بارها به من نقد كردند كه فكر نمی كنید توی این نقش ها زیاد كار می كنید؟ این را كسانی گفتند كه اهل قلم اند و فرهنگی هم هستند. آن ها شاید از نظر این كه یك بازیگر را تعقیب می كنند در واقع این نظر را می دهند. ولی من می خواهم بگویم، این گونه نیست. در واقع نگاهم به جهان هنر یك جور دیگر است. نه این كه من خودم ابداع كردم. چیزهایی كه به من یاد دادند غیر از این نمی توانم متصور باشم. می دانم كه این پروسه ۳۰ ساله ای كه از انقلاب و بعد از تبعات انقلاب و جنگ می گذرد، همه این چیزهایی كه بالاخره در جامعه اتفاق می افتد و نگاه ها را عوض می كند.

وی با اشاره به فیلم «كتاب قانون» گفت: در این فیلم هم ما این مشكل را داشتیم و نمی دانم چرا با عینك بدبینی نگاه می كنند و چرا فكر می كنند، ما به دور از این مملكت زندگی می كنیم. من اگر نقدی می كنم در واقع نقد به جامعه خودم می كنم. جامعه ای كه دارم در آن زندگی می كنم و نفس می كشم؛ نه این كه مقابل جامعه ام هستم یا مقابل دولتم ایستاده ام، نه؛ من یك شرح وظایف دیگری دارم.

پرستویی معتقد است: هنرمند اصالت و شرح و وظایف دیگری دارد و باید سعی كند التیام ببخشد، آرامش را برقرار كند و به وقتش، نقدش را هم بكند و آن ها هم باید پذیرا باشند، چون كه معتقدم این طوری جامعه مان رو به تعالی می رود.

وی ادامه داد: ما آمدیم در « سیزده ۵۹» با هم همفكری و همكاری كردیم و گفتیم با پروسه ای كه در زندگی سیر می كنیم و چیزهایی كه یاد می گیریم دیگر نمی توانیم كار گذشته مان را تكرار كنیم. بنابراین به سراغ درون این آدمها رفتیم، آدم هایی كه پاك باخته اند. آدم هایی كه ما می توانیم خیلی چیزها از آنها یاد بگیریم. در واقع درس های زیادی را می توانیم از آن ها بگیریم و فكر می كنم پرداختن به این ها، نتیجه هم دارد.

پرویز پرستویی با بیان این كه افرادی مانند «سیدجلال» و آدم های دیگری كه در قصه هایی مانند «سیزده۵۹» وجود دارند برایم مهم بوده اند به خبرنگار ایسنا افزود: ما نخواستیم شعار بدهیم و بی خودی آدمی را بزرگ كنیم. سعی كردیم دل بزرگ و دریایی این آدم ها را به تصویر بكشیم. ما خود واقعی این آدم ها را می شناختیم و نخواستیم بی خود و بی جهت بدون این كه بدانیم كه هستند، بزرگشان كنیم.

وی افزود: درجامعه هنری ما كسی به طرف این موضوعات نمی رود و می دانستیم حمایتی هم نمی شود و در شرایطی كه قضاوت مان از خوب بودن فیلم فروش آن است، می دانستیم فیلمی مانند «سیزده۵۹» عقب خواهد ماند.

این بازیگر تاكید كرد: صادقانه می گویم در ساخت «سیزده۵۹» به این نتیجه رسیدم كه حداقل فیلم ساختن در خصوص این موضوع ها به حمایت دیگری از سوی دولت نیاز دارد.

پرستویی با بیان این كه همچنان موضوعات دفاع مقدس برایش دراولویت هستند اظهار كرد: البته اگرحرفی داشته باشد. تكرار كردن این موضوعات مردم را خسته می كند و لطفی هم به حال خود این آدم ها ندارد. مردم ما زود خسته می شوند و نیاز دارند كه تغییرات، تحولات و نوآوری وجود داشته باشد. فیلم های دفاع مقدس باید موضوع های متفاوتی داشته باشد كه بتواند چیزهای جدیدی رو به وجود بیاورد و موضوعات زیادی از جنگ ما وجود دارد كه به آنها پرداخته نشده است.

وی به حضورش در آسایشگاه جانبازان در قبل و بعد از ساخت «سیزده۵۹» اشاره كرد و گفت: جانبازی را دیدم كه ۲۵ سال است با آن جسم خسته آن جا خوابیده و با وضعیتی ابتدایی با او و امثال او برخورد می شود.

بازیگر «سیزده ۵۹» خاطرنشان كرد: چندی پیش تصاویری از یك سرباز جنگ جهانی دوم دیدم كه انگار او را لای پنبه نگاه داشته بودند و مثل برف می درخشید، در حالی كه یادگاران جنگ ما باید خودشان را معرفی كنند كه بدانیم كه هستند.

پرستویی در پایان متذكر شد: این افراد در آن وضعیت و امكانات بسیار هیاتی زندگی می كنند و به كم قانع شده اند. ولی حقشان بسیار بالاتر از اینهاست و ما یادمان رفته آدم هایی كه خانه و زندگی شان را فروختن برای بودن و نفس كشیدن ما؛ به نظر من رسیدگی به این افراد واجب تر و مهم تر از هر چیز و هر كس دیگری است.

وی ادامه داد: اینها باید در همه مجالس ها باشند و جلوی چشمهایمان باشند تا خودمان را بشناسیم و یادمان نرود كه چكار باید بكنیم و از زیاده خواهی ها، تكبر و خودشیفتگی دست برداریم.

نور

یک شنبه 10 مهر 1390  6:53 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها