نتايج حاصل از يک پژوهش نشان داد: مصرف ماست کم چرب در دوران بارداري خطر ابتلاي کودک به آسم و تب يونجه را افزايش ميدهد.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، نتايج يک مطالعه که در کنفرانس جامع تنفسي اروپا ارائه شد، نشان داد که مصرف ماست کم چرب در دوران بارداري به علت نبود اسيدهاي چرب محافظ، خطر ابتلاي کودک به آسم و تب يونجه را افزايش ميدهد.
محققان رژيم غذايي بيش از 70 هزار زن و کودکان آنها را تا سن 7 سالگي بررسي کردند و دريافتند: زنان بارداري که روزانه ماست کم چرب همراه با ميوه ميخوردند، در مقايسه با مادراني که ماست کم چرب مصرف نميكردند، تا 1.6 برابر بيشتر امکان داشتند، کودکاني مبتلا به آسم داشته باشند.
اين پژوهش همچنين نشان داد: کودکان اين زنان بيشتر احتمال دارد علائم آسم و تب يونجه را داشته باشند، البته اين نتايج تاکيد کرد مصرف شير در دوران بارداري با افزايش آسم مرتبط نيست، بلكه شير اثر محافظتي نيز در برابر آسم دارد.
«اکاترينا ماسلوما» محقق اصلي اين پژوهش از دانشکده سلامت عموم هاروارد ميگويد: اين يافتهها حيرت آور است و نبود اسيدهاي چرب در ماست کم چرب را ميتوان علت اين نتايج دانست، زيرا اسيدهاي چرب نقش مهمي را در بدن بر عهده دارند.
«لينه متکالر لس» مدير مرکز تحقيقاتي آسم انگليس ميگويد: شواهد کافي دال بر تاثير عوامل محيطي قبل از زايمان بر آسم کودکان وجود دارد.
وي ميافزايد: داشتن رژيم غذايي سالم و متنوع در هر زمان به خصوص دوران بارداري توصيه ميشود و ما پيشنهاد ميکنيم که زنان باردار قبل از هر تغيير قابل توجه در رژيم غذايي با پزشک خود مشورت کنند.
انتهاي پيام