تحقیقات چند روز اخیر دانشمندان دانشگاه UCLA نشان داده است که اکسی
توسین نقش مهمی در سلامت روانی افراد بازی میکند.افزایش اکسی توسین باعث افزایش حس اعتماد به نفس و استرس کمتر و شادمانی بیشتر در زندگی؛ و بالعکس کمبود آن باعث میشود فرد ذاتا در بدو تولد با ژن هایی فاقد این خصوصیات متولد شود. اکسی توسین هورمونی است که در شرایط افزایش استرس در خون ترشح میشود و اخیرا ثابت شده رابطه نزدیک با اعتماد به نفس و حس همکاری نیز دارد. ژن مرتبط با این هورمون به نام OXTR دارای دو نوع A , G میباشد.افرادی که دارای نوع A از این ژن هستند؛ طبق تحقیقات دچار اعتماد به نفس پایین تر و صفات خلق پایین هستند. افرادی که دارای دو نوکلوئید G هستند دارای صفات خلق بالا و اعتماد به نفس بیشتر در زندگی میشوند.
با این حال این دانشمندان اعلام کرده اند که مردم اغلب تمایل به یک سرنوشت دارند که با ژن های آنها تطبیق داده میشود..باید دانست که ژن ها تنها یکی از فاکتورهای مهمی هستند که در ایجاد نوع شخصیت افراد دخیل هستند.شرایط محیطی همچون کودکی حمایت شده؛ روابط خوب؛ دوستان و حتی ژن های دیگر دخیل هستند.هرگز نمیتوان همچون دخالتی که ژن ها در رنگ چشم شما دارند در مورد افسردگی مطمئن بود. رنگ چشم شما مطمئنا در طی یک هفته تغییری نخواهد کرد ولی شرایط افسردگی شما این گونه نیست.
در ادامه این تحقیق محققان 326 فرد را که دارای دید مثبت به زندگی و دارای صفات مثبتی بودند برای تست به آزمایشگاه دعوت کردند.به طور مثال یکی از سوالات به این گونه ثبت شد که "من از اعتماد به نفس خوبی برخوردار هستم؛ لا اقل به اندازه افراد دیگر" و یا "در شرایط نا مطمئن من منتظر بهترین ها هستم" .این موضوعات با چهار پاسخ تستی جواب داده میشد.تحقیقات در این زمینه نیز نشان داد که این تحقیق آزمایشات بر روی دی ان ای را تصدیق میکند.
در هر حال روانشناسان تاکید دارند که افرادی که ذاتا خود را افسرده می یابند نیز شانس آموزش و بهبود دید و به دست آوردن اعتماد به نفس و یا کاهش استرس را با کمی تلاش دارند.آنها تاکید میکنند که آغوش گرم مادرانه در ابتدای زندگی نقش بسیار مهمی در کاهش استرس فرد و اعتماد به نفس او در آینده بازی میکند.