0

سردار نقدي: فلسفه، فقه و اخلاق هنر بسیجی تبیین شود

 
salarezeynab
salarezeynab
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6597
محل سکونت : تهران

سردار نقدي: فلسفه، فقه و اخلاق هنر بسیجی تبیین شود

 


در جلسه شورای مشورتی سازمان بسیج هنرمندان عنوان شد؛
سردار نقدي: فلسفه، فقه و اخلاق هنر بسیجی تبیین شود

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در جلسه شورای مشورتی سازمان بسیج هنرمندان، رسالت این سازمان را متشکل كردن هنرمندان وفادار به ارزش‌های انقلاب برشمرد و تاکید کرد: لازم است سه محور فلسفه، فقه و اخلاق در هنر دینی و بسیجی به خوبی تبیین شود.

-------------------------------

به گزارش خبرگزاري فارس، نشست شورای مشورتی سازمان بسیج هنرمندان کشور با حضور سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.
در ابتدای جلسه قنادیان رئیس سازمان بسیج هنرمندان ضمن خیر مقدم به حاضرین، کلام خود را با چند حدیث از امیرالمومنین علیه السلام آغاز كرد و ادامه کلامش را به تشریح خلاصه فعالیت‌های جاری و اولویت‌های بسیج هنرمندان از جمله جشنواره شعر بسیج، طرح اتحادیه هنرمندان جهان اسلام و طرح تربیت و تعالی اختصاص داد.
در ادامه جلسه سردار نقدی با ذکر این نکته که بنده بیشتر آمده‌ام که از حضور شما استفاده کنم، شورای مشورتی بسیج هنرمندان را با توجه به اعضایی که در آن حضور دارند، شورایی امیدبخش خواند و بخش اصلی سخنان‌اش را به رسالت و ماموریت‌های بسیج هنرمندان اختصاص داد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

متشکل نمودن هنرمندان، رسالت اصلی

وي در ابتدا گفت: رسالت بسیج هنرمندان این است که بتواند هنرمندان وفادار به ارزش‌های انقلاب را شناسایی و متشکل کند و فعالیت‌های ارزشی آنان را در مسیر تحکیم و تقویت انقلاب هماهنگ و هم جهت نماید.
هرکدام از هنرمندان کارشان ارزش و ثمری دارد، اما وقتی این کارها در کنار هم قرار بگیرد و به شکل هماهنگ حرکت کند، نه تنها با هم جمع می‌‌شود که ارزش کار را به صورت تصاعدی بالا می‌برد و نتیجه را  افزایش می‌دهد و این کار در تشکل به خوبی انجام می‌شود. در تشکیلات، و لو یک جمعیت کوچک هم که باشند، جمع دو نفر گاهی تا صد نفر ارزش پیدا می‌کند و کارشان در آن مجموعه از بسیاری دیگر اثر گذارتر می‌‌شود. به همین خاطر است که در کنار هم بودن و با هم در تشکل حرکت کردن بسیار ارزش دارد.
آیه: «قل انما اعظكم بواحده ان تقوموا لله مثني و فرادي» (پيامبر من بگو: من يك موعظه و تنها يك موعظه براي شما دارم و آن اين است كه براي خدا قيام كنيد) که پایه‌های نهضت بر این آیه شکل گرفته، موید این است که مقدم بر کار انفرادی تلاش دسته جمعی است. به حمد‌الله این شورا نشان وجود یک تشکل و انسجام بین هنرمندان انقلاب در سازمان بسیج هنرمندان  و یک جمع بسیار مبارک است.

الگوی متفاوت، باور متحد

سردار نقدي در ادامه بيان داشت: در بسیج ما می خواهیم یک الگوی متفاوتی را ارائه دهیم که در دنیا تجربه نشده و از آن هم صحبت نمی‌شود. برای همین امر نیاز به تبیین ابعاد مختلف این الگوها داریم. در مورد هنر این کار در سه محور باید با اولویت انجام بشود.
اول از همه فلسفه هنر دینی باید به خوبی تبیین بشود تا مجموعه افرادی که می‌خواهند فعالیت کنند به یک فلسفه واحد نسبت به این موضوع برسند و با باور متحد در کنار هم باشند. فلسفه هنر دینی باید موجب جذب و مورد اتفاق نظر این هنرمندان باشد.
 
* طرح سوال دقیق در فقه هنر

رئيس سازمان بسيج مستضعفين اضافه كرد: مسئله دیگر که لازم است به آن پرداخت تبیینی بشود فقه هنر است، چراکه دین همه شئون بشر را در بر می‌‌گیرد و در همه جا حرف برای گفتن دارد تا در آن علاوه بر چرایی‌ها، چگونگی‌ها هم مورد بحث قرار بگیرد.
متاسفانه در این زمینه خلا بسیار داریم. اما در عرصه های مختلف ظهور و بروز آن تفاوت دارد. در بعضی تکلیف روشن‌تر و برخی پیچیده‌تر است. در شعر و ادبیات با مسائل ظریف مواجه هستیم اما در هنرهای نمایشی مسئله بسیار ملموس‌تر است به خصوص جایی که زن و مرد در کنار هم قرار می‌گیرند. برای ملموس شدن صورت مسئله فقهی در هنرهای مختلف مانند طنز و تجسمی و ... این فقه هنر باید با جزئیات تبیین شود.
وي ادامه داد: در این زمینه از نظر علمی برای علما و حوزه علمیه ما مشکلی نیست. اما سوال‌کننده حاذق و دقیق الان کم است که از آن عالم بخواهد که الان باید به چه سوالی پاسخ بدهد. این طرح سوال دقیق در فضاهای هنری کم صورت می‌گیرد و بسیج هنرمندان در این زمینه باید حرکت‌های مناسبی انجام بدهد.

* شهرت، خطرناک ترین دشمن اخلاق

سردار نقدي اضافه كرد: تبیین اخلاق هنر دینی مسئله دیگر است که بسیار هم سرنوشت‌ساز است. خطرناک‌ترین دشمن اخلاق شهرت است، به خصوص وقتی ظرف وجودی انسان کوچک باشد و یک نام بزرگ در آن  ظرف قرار بگیرد، آن وقت است که سرریز می‌کند و مشکل ایجاد می‌شود.
شهرت، انسان‌ها را متحول می‌‌کند و اصلا تعجبی ندارد که انسانی که خودش را نساخته و ظرف وجودی را برای نام بلند و احترام‌های بزرگ آماده نکرده، خودش را گم کند و فکر کند کسی است. در صورتی که در اندیشه حضرت امام خمینی(ره) در آستان الهی همه ما هیچ هستیم.

* تازه شروع کار است

وي در ادامه تصريح كرد: تبیین چرایی و چگونگی پرداخت به هنر در این سه محور، رسالت بسیج هنرمندان است. اینکه فلسفه، فقه و اخلاق هنر بسیجی تبیین بشود، این تازه شروع کار است برای ساختن الگوهای عملی. چراکه در مرحله بعد باید بتوانیم از این نظریه‌‌ها خروجی عملی هم داشته باشیم. این حرکت باید انجام شود تا بتوانیم هنرمندانی در اوج شهرت، توانمندی، فروتنی، خلاقیت و تواضع تربیت کنیم.

* طرح تعالی طرحی مبارک است

سردار نقدي افزود: باید فضا و صحنه را ترتیب دهیم و محیط رشد را برای تربیت این هنرمندان فراهم کنیم و این محیط رشد همان تشکل بسیج است. تشکلی که باید برای تعالی اعضایش در همه مسائل برنامه داشته باشد و طرح تعالی که هم اکنون در این سازمان اجرا می‌شود و به آن هم اشاره شد بسیار مبارک است.
وي اظهار داشت: هنر بسیجی باید در دو وجه مهم هم از حیث محتوایی و  هم از نظر هنری و نفوذ در جان بسیار فاخر و ارزشمند باشد و ساختار تربیت و تعالی باید از هنرمند در این خصوص صیانت کند.

* تربیت هنرمند بهتر از هنر سفارشی

رئيس سازمان بسيج مستضعفين افزود: می‌گویند هنر نباید سفارشی باشد و هنرمند را باید رها کرد که هر چیزی را به خورد مخاطب و جامعه بدهد، بنده می‌گویم هنر نباید سفارشی باشد اما باید هنرمندی تربیت بشود که ارزش‌های والای انسانی از درونش بجوشد که لازم نباشد او را محدود کرد و نیاز هم به سفارش نداشته باشد. باید ارزش‌ها از درون هنرمند بجوشد تا اثر آن در سربزنگاه در تولید اثر در همان جای لازم با یک عبارت یا یک جمله یا حرکت مفهوم لازم را به مخاطب برساند. و این ارزش و اثری بسیار بیشتر از سفارشی کارکردن دارد و این تربیت از وظایف سازمان بسیج هنرمندان است.

یا حسین (ع)

دوشنبه 7 شهریور 1390  6:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها