4 تا 7مرداد امسال، خشت اول يكي از مهم ترين فعاليت هاي بسيج دانشجويي پايه ريزي شد و مسئولان كانون هاي دفاع مقدس بسيج دانشجويي از 12استان كشور؛ در لنگرود و رودسر گردهم آمدند تا طي يك دوره فشرده، با سازوكارهاي نظام تشكيلاتي اين شاخه جديد و چگونگي اجراي برنامه هايي كه در آينده به اجرا درخواهند آورند، آشنا شوند.بسيج دانشجويي، تنها شاخه از سلسله شاخه هاي بسيج كشوري است كه با فرمان مستقيم امام راحل(ره) بعد از پايان جنگ، پا به عرصه وجود گذاشت. برطبق آنچه خميني كبير در فرمان خود يادآور شده، دانشجويان بسيجي، مسؤليت 4ماموريت اساسي را بردوش خواهند داشت: حل مسائل اعتقادي بسيجيان، ترسيم چهارچوب هاي اسلام ناب و اصيل(در مقابل اسلام زر و زور؛ دين فروشان درباري، اسلام ابوسفيان و در يك كلمه اسلام آمريكايي)، پاسداري از اصل اساسي نه شرقي، نه غربي(در راستاي مطالبه دانشجويان و دورماندن از آلودگي ثروت و قدرت) و دفاع از اسلام و انقلاب در دانشگاه ها و جلوگيري از ورود ايادي بيگانه.
اين ماموريت ها، در راستاي آرمان بنيان گذار جمهوري اسلامي شكل گرفت. آرماني كه تشكيل حكومت جهاني اسلام را به عنوان هدف نشانه رفته بود و تنها راه تحقق آن را در حركت جهادي بسيجيان ترسيم مي كرد.
با درك اين نكته و ورود نسل سوم و چهارم انقلاب به فضاي دانشگاه، توصيه هاي مقام معظم رهبري پيرامون رسالت هاي دانشجويان بسيجي؛ ابعاد جديدي از مسئوليت را فراروي اين نسل نوانديش قرار داد: شناسايي چالش هاي اساسي نظام، شناسايي حوزه هايي كه دشمن از آن ناحيه به دست آوردهاي انقلاب ضربه و فشار وارد مي كند، شناسايي ميدان هايي كه تلاش دانشجويان در آن بايد متمركز باشد(سياست، خدمت، دين مداري) و شناسايي شروط ورود به اين عرصه ها و كسب اين شرايط.
بررسي اين شرايط و معرفت نسبت به چگونگي ورودي به اين
ميدان هاي تفكر، بسيج را وارد فضايي ساخت كه جز با آموزش و تربيت نيرو و كادر سازي، امكان موفقيت در آن وجود نداشت. شكل گيري كانون دفاع مقدس در بسيج دانشجويي، يكي از اشكال تأمين كننده اين هدف است كه اولين دوره تربيت مسؤلان اين كانون ها؛ قبل از ماه مبارك(4تا 7مرداد) و دومين دوره آن با حضور نمايندگان قريب به 19استان؛ بعد از ماه مبارك در اروميه اجرا خواهد شد.
كيانوش بستاك، معاون روايت مقاومت در اين رابطه مي گويد: اوايل سال 90، كانون دفاع مقدس به عنوان يك شاخه مستقل بسيج در دانشگاه ها، مراحل اداري خود را طي كرد و عملياتي شد. در حال حاضر هزار كانون در دانشگاه ها تشكيل شده و بخشي از مسئولان اين كانون ها، در اردوي 11روزه ماه رمضان، راوي خواهند شد. به هر حال جذب حداكثري، ما را برآن داشت تا كساني را كه شرايط مديريتي و اعتقادي را در سطوح اوليه دارا باشند؛ ولو اين كه چندان مورد عنايت دوستان حزب اللهي نباشند، به عنوان مسئول بپذيريم و با آموزشي كه به آنها داده مي شود؛ علاوه براين كه آنها را به نيروهايي متعهد تبديل كنيم، آموزش هاي مديريتي و تشكيلاتي را نيز ارائه دهيم. اولويت در اين طرح با كساني است كه اولاً دوست دارند در اين زمينه فعاليت داشته باشند ثانياً ورودي هاي اوليه دانشگاه باشند و ثمرات
آموزش هايي كه مي بينند؛ به صورت ارائه فعاليت در دانشگاه، قابل رصد باشد.
سرفصل هاي اين دوره ها به صورت مهارتي - انگيزشي تدوين شد. زيرا قبل از مهارت؛ بايد چگونه فكر كردن و به عبارتي نقشه راه، براي دوستان تبيين شود و پس از شناختن جايگاه خود و ماهيت و اهميت اين كار؛ وارد حوزه اجرا شوند. بحث مطالبات رهبري از دانشجويان؛ در همين زمينه بحث و بررسي شد. به عبارتي بسياري از دوستان در اين حوزه، عشق و شور كار كردن در راه شهدا و دفاع مقدس را دارند ولي ما مي خواهيم اين شور به شعور ارتقاي درجه پيدا كند.
قاسم داورزني كه خود از راويان دوره اولي محسوب مي شود، نيز به نسل سوم گفت: »فتح الفتوح اين دوره، اين جاست كه دوستان متوجه شدند گاهي يك راوي تربيت شده نسل سومي از يك سردار جنگ رفته الگوي موثرتر و كارآمدتري هم به لحاظ منش و هم به لحاظ روايت است. به عبارتي راويان ما در بسيج دانشجويي به نقطه اي رسيده اند كه مي توانند تجربيات علمي و عملي خود را حتي در اختيار متوليان نهادهاي دفاع مقدسي قرار داده و اتاق فكر آنها براي عملكرد هاي مورد نياز شوند...
به هر حال اين دوره هم تمام شد. اردويي كه برنامه كوه براي يادگيري استقامت داشت؛ برنامه دريا براي يادگيري عفت و حيا در عين
زلال بودن؛ برنامه بازديد از گلزار شهداي آستانه اشرفيه و ديدن مادران شهيدي كه حتي نگاه كردن به چهره هاي آنها؛ دل را منقلب و قلب را متحول مي كرد. اميدواريم ورودي هاي امسال
دانشگاه ها، وقتي هفته دفاع مقدس پا به دانشگاه مي گذارند؛ فضاي متفاوتي را تجربه خواهند كرد.