0

از فضایل صلوات

abdolkarim140
abdolkarim140
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 213

از فضایل صلوات

از فضایل صلوات

پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) همان وسیله ای ( مایه نزدیکی و تقرب ) هستند که پروردگار ، فرمانمان داده است ، بدانها نزدیکی جوییم . او می فرماید : (( یا ایها الذین امنوا اتقوا الله و ابتغوا الیه الوسیله )) ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا پروا کنید و به وی نزدیکی جویید . ( مائده /35)

امیرمومنان در یکی از خطبه های خویش می فرماید : پروردگار پیامبر خویش را به (( وسیله )) وعده داد و وعده ی او حق است و آن را نقص نمی کند . هان که (( وسیله )) والاترین درجات بهشت است و اوج نزدیکی به خدا و نهایت و غایت آرزو.( حویزی ، تفسیر نور الثقلین ، 1/625، ح 175))

مهر دودمان محمد ، ریسمان رستگاری است و راهی است فرا سوی پیامبر گرامی و راهی برای رسیدن به خداست و دروازه ای فراروی هر خیر عظیم .

از آن است که محمد (ص)  و دودمان او (ع) جایگاه توسل پیامبران ، در رسیدن به درجات قرب الهی بوده اند . پیامبران در توسلاتشان به صلوات بر محمد و آل محمد متوسل شدند که حاجاتشان برآورده ، غم ها ، بلاها  و رنج ها از آنان زدوده شد و درجاتشان فزونی یافت ؛ امام هادی (ع) می فرماید : خدای از آن رو ابراهیم را به دوستی گرفت که بسیار بر محمد و دودمان او صلوات می فرستاد . ( علل الشرایع ، ص 33) برای فزونی در شناخت این صلوات فرخنده ، چندین فضیلت آن را بر مــی شمریم :

1.گرامیداشت پروردگار

شاید یکی از والاترین فضیلتهای صلوات ،این باشد که صلوات فرستنده در جایگاهی است که خداوند پاسخ او را می دهد و رحمت ، لطف وپاداش خویش را بهرۀ او میسازد ، اما چگونه؟

پیامبر (ص) می فرماید : هر که بر من صلوات فرستد ، خدای و فرشتگانش بر او صلوات فرستند ، حال هرکه خواهد گو کم فرستد و هر که خواهد بیش.( اصول کافی ، 2/492، باب الصلاه علی النبی محمد و اهل بیته ، ح 7)

پیامبر (ص) روزی امام علی (ع) را فرمود: آیا تورا مژده ندهم؟ امام گفت: پدر و مادرم به فدایت !آری ،که تو هماره به نیکی مژده می دهی .پیامبر فرمود : جبرئیل چند لحظه پیش خبر شگفتی به من رساند. امام  گفت : ای رسول خدا ! تورا چه خبری رساند؟ پیامبر فرمود: جبرئیل گفت: اگر مردی از امت من بر من صلوات فرستد و سپس بر اهل بیتم، درب های آسمان برای او گشوده می گردد و فرشتگان بر او هفتاد صلوات می فرستند و اگر گنهکاری پرلغزش باشد،گناهان او میریزد، همان گونه که برگها از درختان می ریزد. سپس خداوند بنده را لبیک میگوید و فرشتگان را می فرماید: ای فرشتگان ! شما بر او هفتاد صلوات می فرستید و من هفتصد! ( شیخ صدوق ، امالی ، ص 345)

انس بن مالک از ابوطلحه روایت می کند که گفت : بررسول خدا در آمدم وتا بدان روز او را چنان مژده گوی و سرخوش ندیده بودم. گفتم : ای رسول خدا ! هرگز به سان امروز تو را سر خوش و مژده گوی ندیده بودم ؟ فرمود : چرا چنین نباشم حال آن که جبرئیل چند لحظه پیش از نزد من برون رفت وگفت: پروردگار می فرماید: هرکه بر تو صلواتی فرستد، در برابر آن ده صلوات بر او میفرستم و ده گناه از او می زدایم و ده نیکی برای او می نویسم.( شیخ طبرسی ، مجمع البیان 4/370)

از امام صادق (ع) روایت شده که اسحاق بن فروخ را فرمود: هرکه بر محمد و دودمان او ده صلوات فرستد ،پروردگار و فرشتگانش هزار صلوات بر او میفرستند،آیا سخن خدای را نشنیده ای که فرمود : (( هو الذی یصلی علیکم و ملیکته لیخرجکم من الظلمات الی النور و کان بالمومنین رجیما)) ؛ اوست کسی که با فرشتگان خود برشما صلوات می فرستد تا شما را از تاریکی ها به سوی  روشنایی برآورد و به مؤمنان  همواره مهربان است . ( اصول کافی ، ج 2 ، ص 493 ، باب الصلاه علی محمد و اهل بیته ، ح 14 ، آیه احزاب /43)

نیز امام صادق (ع) می فرماید : چون پیامبر (ص) نام آورده شد ، بر او صلوات بسیار فرستید ، چه، هرکه بر پیامبر صلواتی فرستد ، پروردگار در هزار صف از فرشتگان ، هزار صلوات بر او فرستد و از آفریدگان خدا چیزی بر جای نمی ماند، مگر این که به سبب صلوات خدا و فرشتگان ،آن چیز نیز بر آن بنده صلوات فرستد و جز نادان فریفته که خدای و پیامبرش از او به دورند ،کس از صلوات فرستادن روی برنتابد.( شیخ صدوق ، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ، ص 185 ، ثواب من صلی علی النبی صلاه واحده )

امام عسکری (ع) می فرماید : چون نمازگزار، برای گزاردن تشهد اول و دوم بر زمین نشیند ، خداوند می فرماید: ای فرشتگان! چاکری و پرستش من بر جای آورده ، نشست تا مرا ثنا گوید و پیامبرم را صلوات فرستد ، به راستی که در ملکوت آسمانها و زمین او را ثنا گویم و در میان ارواح ، روح او را صلوات فرستم و چون در نماز خویش بر امیرمؤمنان علی (ع) صلوات فرستد ، خداوند فرماید: همان گونه که بر او صلوات فرستادی بر تو صلوات فرستم و همان گونه که برای شفاعت، بدو روی آوردی ، او را شفیع تو سازم.( تفسیر امام حسن عسکری (ع) ص 217؛ علامه مجلسی ، بحار الانوار ، 286،ح13)

2- گرامیداشت پیامبر

فضیلت دیگر صلوات فرستادن : این است که صلوات فرستنده ، جایگاه پاسخ پیامبر خدا می شود که او صلوات و سلامش را پاسخ می دهد ، اما چگونه ؟

امیر مؤمنان (ع) هنگام احتجاج (گواه آوری ) با مرد یهودی درباره برتری پیامبر اسلام (ص) بر دیگر پیامبران می فرماید : کسی بر حضرت محمد (ص) چه در زندگی ، چه پس از مرگ او ، صلوات نفرستد مگر این که پیامبر (ص) ده صلوات بر او فرستد و در برابر هر صلوات بدو ده نیکی ارزانی دارد و پس از مرگش ، کسی بر او صلوات نفرستد ، مگر اینکه  از آن آگاه گردد وبا صلواتی همانند ، او را پاسخ گوید .( دیلمی ، ارشاد القلوب ، ص 219 ؛ مجلسی در بحار الانوار ، 94/69، باب 29، ح59)

امام باقر (ع) می فرماید : فرشته ای از فرشتگان از پروردگار خواست تا توان شنیدن سخن بندگان را بدو ارزانی دارد ، خدای چنین کرد و آن فرشته تا به رستاخیز بر جای است و هیچ مؤمنی نگوید : صلی الله علی محمد و آله و سلم ، مگر این که آن فرشته پاسخ دهد : وعلیک السلام . سپس می گوید : ای رسول خدا ! فلانی تو را سلام می گوید ، رسول خدا می فرماید: و علیه السلام . ( یعسوب الدین رستگار جویباری ، تفسیر البصائر ، 32/649، به نقل از شیخ طوسی ، امالی )

این شرافتی است که صلوات فرستنده در دنیا به دست می آورد ، اما در آخرت ، که بنده برای نزدیکی به خدا به هر وسیله ای نیازمند است ، چه چیز بهره ی او می شود ؟

عبدالله بن مسعود روایت می کند که پیامبر (ص) فرمود : در روز رستاخیز ، سزاوارترین مردم کسانی هستند که در سرای دنیا بیشتر بر من صلوات فرستاده اند . ( سبزواری ، جامع الاخبار ، ص 69 و علامه مجلسی ، بحار الانوار ، 94/63، ح 52)

اللهم صل علی محمد و آل محمد کما شرفتنا به ، اللهم صل علی محمد و آل محمد کما هدیتنا به ... اللهم صل علی محمد و آل محمد اطیب و اطهر و ازکی و انمی و افضل ماصلیت علی احد من الاولین و الاخرین و علی احد من خلقک یا ارحم الراحمین ( از دعاهای روزهای ماه مبارک رمضان، رک : سید ابن طاووس ، اقبال الاعمال ، ص96، کفعمی ، البلد الامین ، ص 229)؛

بار خدایا ! همانگونه که ما را به شرافت دادی ، بر محمد و دودمان او صلوات فرست. بار خدایا ! همانگونه که به محمد ما را هدایت کردی ، بر محمد ودودمان او صلوات فرست . بارخدایا ! ای مهربان ترین مهربان ترین ها ، بر محمد و دودمان او صلوات فرست . صلواتی از نیکوترین ، پاک ترین ، ستوده ترین ، بالنده ترین و برترین صلوات ها که بر بنده ای از پیشینیان و پسینیان یا هرکسی از آفریدگانت فرستاده ای . 

3- از میان بردن گناهان

چه چیز ، امیدوار کننده تر از این صلوات بر محمد و دودمان او ، گناهان را از میان ببرد و کاستی ها را بپوشاند و سیاهی کارنامه کردار را سپید گرداند ؟ این همان چیزی است که آدمی آرزویش را در دل دارد و درباره ی آن در حدیثی از پیامبر (ص) آمده است : هرکه از روی دوستی و شوق من ، هر روز سه صلوات بفرستد و هر شب نیز ، خدای عزّ و جلّ حق است که در آن شب و روز ازگناهان او در گذرد . ( راوندی ، الدعوات ، ص 89)

نیز از امیر مؤمنان روایت شده است که فرمود : صلوات بر محمد و دودمان او ، گناهان را از میان می برد ، شدیدتر از آب ، آتش را ، و سلام بر پیامبر و دودمان او از آزادکردن ده بنده برتر است .( شیخ صدوق ، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ، ص 185)

امام رضا (ع) می فرماید: کسی که نمی تواند چیزی را کفاره ی گناهش سازد بر محمد و دودمان اوبسیار صلوات فرستد ، چه ، صلوات گناهان را سخت ویران می سازد .( عیون اخبار الرضا ، 1/294، باب 28، ح 52)

به راستی آدمی در تاوان دادن و جبران گناهانش چه ناتوان است ! مگر این که پروردگار ما را مشمول رحمت خویش گرداند و یکی از جلوه های رحمت او این است که ما را به صلوات فرستادن بر محمد و دودمان او رهنمون شده است . ابو حمزه روزی از مولایمان امام صادق (ع) پرسید : پاداش کسی که بدین صلوات ( صلواتی که حضرت بدو آموخته بود ) بر محمد و دودمان او صلوات فرستد ، چیست ؟ امام (ع) فرمود : بیرون شدن از گناهان ، به پروردگار سوگند ( در بی گناهی ) به سان روزی می شود که از مادر زاده شد. ( معانی الاخبار ، ص 368)

صلوات همانا از مصادیق رحمت پروردگار است . از معصومان روایت شده است که فرمودند : هر آینه پروردگار بر خویش بایسته ساخته است که اگر مومنی او را صد تکبیر ، تسبیح ، تحمید و تهلیل گفت و صد صلوات فرستاد و سپس گفت : بار خدایا ! حور عینی را به همسری من در آور ، خداوند ، حوری از بهشت را به همسری او در آورد و آن تکبیر ، تسبیح ، تحمید، تهلیل و صلوات را مَهر او سازد .

این صلوات ها ، از پیش مهریه ی مادرمان حوا (ع) بوده که پدرمان آدم (ع) بدو پیش داشته است . در روایات آفرینش آدم (ع) آمده است : چون او از خواب برخاست و حوا (ع) را دید ، خواست که دست خویش به سوی او دراز کند ، لیک فرشتگان او را بازداشتند ، آدم (ع) گفت : آیا پروردگار ، او را برای من نیافریده است ؟ فرشتگان گفتند : آری ، لیک باید مهریه ی او را بپردازی . آدم (ع) گفت : مهریه ی او چیست ؟ فرشتگان پاسخ دادند : این است که سه بار بر محمد و دودمان او صلوات فرستی .( ابو مفتوح رازی ، روض الجنان و روح الجنان ، 1/90)

4- برآورده شدن نیازها

از دیگر فضایل صلوات فرستادن این است که نه یک حاجت ، بل حاجتها را برآورده می سازد ، چنان که ابن مغازلی شافعی روایت می کند که رسول خدا (ص) فرمود : هرکه بر محمد ودودمان  او صد صلوات فرستد، خداوند صدحاجت از او برآورده سازد. در یکی از اندرزهای حکیمانه ی امیر مؤمنان آمده است: هرگاه ترا به خداوند سبحان حاجتی بود ، درخواست را با صلوات بر محمد بیاغاز، سپس حاجت خویش بخواه ، چه، پروردگار گرامی تر از آن است که دو حاجت از او خواسته شود و یکی را بدهد و دیگری را باز دارد.( ابن مغازلی ، مناقب علی بن ابی طالب ، ص 295، ح 238)

در اندرزهای امام صادق(ع)آمده است: هر که از خداوند حاجتی می خواهد، سخن خویش با صلوات بر محمد و دودمان او آغاز کند، سپس حاجت خویش بخواهد و سخن را با صلوات بر محمد و دودمان او به پایان برد،چه، خداوند گرامی تر از آن است که دو سوی  سخن را بپذیرد و میان آن را واگذارد ، زیرا صلوات بر محمد و آل محمد محجوب نیست.(بدون برخورد به حجابی بالا می رود)( کافی ، 2/494، باب الصلاه علی محمد و اهل بیته ، ح 16)

از نیازهای روحی مؤمن آن است که پروردگار ، دعای او را اجابت کند و بر محمد و آل محمد صلوات فرستد و پس از این دعای مستجاب ، مؤمن امید می ورزد که حاجاتش برآورده شود . این حاجات چنانچه در مظان استجابت جای گیرد و با حکمت ، سازگار باشد به برکت صلوات بر محمد و دودمان او مستجاب می شود ؛ صلواتی که محبان واقعی آن را بهانه ای می سازند تا به پیامبر گرامی هدیه ای دهند . از امام صادق (ع) پرسیدند : چگونه کسی دعایش را برای پیامبر قرار دهد ؟ حضرت فرمود : از خداوند چیزی درخواست نکند ، مگر این که سخن خویش با دعا (صلوات) بر پیامبر آغاز کند . (همان ، ح12)

و شاعری دوستدار پیامبر چه زیبا سروده است :

مالی علمت سوی الصلاه علیکم           آل النبی ! هدیه اهدیها

ای خاندان پیامبر ! نیک می دانم ، جز صلوات و درود بر شما هیچ ندارم که ارمغانتان کنم .

پیامبر خدا در فضیلت ماه رمضان می فرماید : هرکه در این ماه بر من فراوان صلوات فرستد، خداوند به روزی که کفه ی کردار ها سبک است . کفه ی کردار او را سنگین می کند . ( بحار الانوار ، 94/52، باب 29 در فضیلت صلوات بر پیامبر وخاندان او ،ح17)

از امام صادق (ع) روایت شده است که فرمود : چون عصر پنج شنبه و شب جمعه شود ، فرشتگانی از آسمان با قلم هایی زرین و دفترهایی سیمین فرود می آیند . از عصر پنج شنبه تا شب جمعه و روز جمعه ، چیزی جز  صلوات بر پیامبر را نمی نگارند . ( شیخ صدوق ، خصال ، ص393، ح95)

از امام باقر یا امام صادق (ع) روایت شده است که فرمودند : چون به روز جمعه نماز گزاردی ، بگو (( اللهم صل علی محمد و آل محمد الاوصیاء المرضیین بافضل صلواتک و بارک علیهم بافضل برکاتک و السلام علیه و علیهم و علی ارواحهم و اجسادهم و رحمه الله و برکاته )) ؛ بار خدایا ! برترین صلواتهای خویش را بر محمد و دودمان او که جانشینان پسندیده ی اویند ، بفرست و با برترین برکتهای خویش به آنان برکت ده ، و سلام ؛ رحمت و برکات خدا بر او و آنها و بر ارواح و اجسادشان . چون چنین گفتی ، خداوند هزار نیکی به پایت می نویسد و هزار بدی از تو می زداید و هزار حاجت از تو برآورده می سازد و هزار درجه تو را بالا می برد.( برقی، المحاسن ، ص 96، ح 59، شیخ صدوق ، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال)

5- در امان ماندن از خطرها

افزون بر فضایلی که گفته شد ، صلوات بیمهایی را می زداید که از سوی سرکشان ، وسوسه های شیاطین ، گزند حیوانات درنده و تقدیرهای ناپسند به آدمی می رسد و اینجاست که صلوات سبب ساز سلامتی و امان آدمی می گردد . پیامبر گرامی (ع) می فرماید : هرکه بر من صلواتی فرستد ، پروردگار دری از عافیت به رویش می گشاید .( جامع الاخبار ، ص69)

نیز پیامبر فرموده است : شیطان دو گونه است : شیطان جن ، که به (( لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم )) رانده می شود و شیطان انس که به صلوات بر پیامبر و دودمان او رانده می شود .( بحار الانوار ، 95/136)

6- رهایی از گرفتاری ها

صلوات ، راهکاری است برای یاری رساندن به انسان در گرفتاری ها ، پروردگار می فرماید : (( و استعینوا بالصبر و الصلوه و انها لکبیره الا علی الخاشعین )) ؛( بقره /45) از شکیبایی و نماز یاری جویید ، به راستی که این جز بر فروتنان ، گران است صلوات بر پیامبر و دودمان او ، در شمار یکی از مصادیق نماز است و به صلوات است که نمازها ، پذیرفته و مشکل ها بر طرف می شود .

7- شرح صدر

صلوات ، فراموشی ، نفاق ، اندوه و خشم را از میان می برد ، رسول خدا (ص) در این باره می فرماید : صدای خویش به صلوات بر من بلند دارید ، چه ، نفاق را از میان می برد . نیز از امام حسن  مجتبی (ع) روایت شده است که فرمود : قلب آدمی در ظرفی است و بر آن ظرف درپوشی نهاده شده است ، پس اگر او بدان هنگام بر محمد و دودمان او ، صلواتی خالص و کامل فرستد، درپوش از سر ظرف برداشته می شود و قلب نورانی شده ، آدمی فراموش شده خویش را ، به یاد می آورد .( علل الشرایع ، ص 91؛ عیون اخبار الرضا ، 1/66، وسایل الشیعه ، 7/199، باب 37)

امام حسن عسکری (ع) در تفسیر آیه ی (( و قولوا للناس حُسناً و اقیموا الصلوه...) ؛ و با مردم نیکو گویید و نماز را بر پای دارید .( بقره /83) می فرماید : مراد از ( صلاۀ ) نمازهای پنجگانه است ، نیز باید صلوات بر محمد و خاندان پاک او را هنگام خشم و خشنودی ، سختی و آسایش و آن زمان که غم ها ، قلب هایتان را بر می بندد ، برپا دارید .( تفسیر امام حسن عسکری (ع) ، ص 327)

8- کلید اجابت دعا

صلوات بر پیامبر اکرم (ص) مایه ی پذیرش دعا و کلید اجابت آن است . نیز صلوات در شمار آداب دعا جای دارد و حجاب را از برابر آن کنار می زند ؛ رسول خدا (ص) می فرماید : دعایی نیست ، مگر آنکه میان آن و آسمان حجابی جای گرفته است . پس اگر بنده ای دعا کرد و در آغاز آن بر من صلوات نفرستاد ، شاید دعایش تا آن حجاب بالا رود ، سپس بازگردد. لیک اگر در آغاز آن بر من صلوات فرستاد ، حجاب دریده می شود و صلوات به آسمان می رسد و دعا نیز به دنبال آن میرود تا به زیر عرش رسد و آنجاست که امید می رود ، مستجاب گردد. ( میرزای نوری ، مستدرک الوسایل ، 5/227، باب 34، ح12)

امام علی (ع) می فرماید : دعا به همراه صلوات ، استجابت مرا در پی دارد ، چه ، خداوند شرم دارد که بنده ای از او دو حاجت بخواهد و او یکی را اجابت کند و دیگری را رد کند . ( مستدرک الوسایل ، 5/227 ، باب 34)

امام صادق (ع) می فرماید : هرگاه یکی از شما دعا کرد ، آن را با صلوات بر پیامبر بیآغازد، چه ، صلوات بر پیامبر پذیرفته است و پروردگار چنان نیست که یکی را بپذیرد و دیگری را رد کند . ( شیخ طوسی ، امالی ، 1/175)

9- شریف ترین عبادت ها

فرستادن صلوات بر پیامبر (ص) عبادت است ، بلکه شریف ترین عبادت هاست .

الف ) صلوات ، دعاست و رسول خدا (ص) می فرماید : دعا برترین عبادتهاست . ( شیخ ورام ، نزهه النواظر و تنبیه الخواهر ، ص463)

ب) صلوات ، تجدید پیمان با پیامبر است و تجدید پیمان یعنی اعلان وفاداری و دوستی و این که ما بر همان پیمانیم که در عالم ارواح پذیرفتیم. افزون بر این، صلوات یعنی تصدیق نبوت پیامبر و ولایت جانشینان او و این عبادتی است که فرمان برداریها و طاعتها ، جز بدان پذیرفته نمی شود .

از اینجاست که معنای این سخن رسول خدا (ص) را که اهل سنت آن را بازگو کرده اند ، در می یابیم : سزاوارترین مردمان به من در روز قیامت ، کسانی هستند که بیشتر بر من صلوات فرستاده اند .( متقی هندی ، کنز العمال ، ج1 ، ح 2145)

ج) صلوات ، لبیکی است به دعوت پروردگار و پاسخی است به فرمان او : (( یا ایها الذین امنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما)) ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید ، بر او درود فرستید و فرمانش را به خوبی گردن نهید، و لبیک گویی به پروردگار ، عبادت به شمار می آید . امام علی (ع) می فرماید : پروردگار با صلوات فرستادن بر پیامبر ، تمامی آفریدگانش را به عبادت واداشت . (دیلمی ، ارشاد القلوب ، ص219)

د) صلوات ، ذکر است ، زیرا نیایش است و ستودن اولیای خدا . ابن عباس از رسول خدا ( ص) روایت کرده است که فرمود : یاد کردن خداوند عبادت است و یاد کردن من ، علی و امامانی که از فرزندان اویند ، نیز هم . ( شیخ مفید ، اختصاص ، ص 224)

وه که صلوات چه ذکری است !ذکری که در زمین و آسمان ، پرتوهای رحمت و برکت را باز می تاباند .

پیامبر گرامی (ص) می فرماید : هنگامی که پروردگار ، عرش را آفرید، هفتاد هزار فرشته را فرمود : گرد عرش نور بگردید و مرا تسبیح گویید و عرشم را بر دوش کشید . آنان گرد عرش گشتند و تسبیح گفتند و خواستند عرش را بر دوش کشند ، لیک نتوانستند . پروردگار آنان را فرمود : گرد عرش را نور طواف کنید و بر محمد ، نور جلالم و حبیبم ، صلوات فرستید و عرشم را بر دوش کشید . آنان گرد عرش جلال پروردگار گشتند و به محمد صلوات فرستادند و بر دوش کشیدن عرش پروردگار را توان یافتند . سپس پروردگار را گفتند : خدایا ما را به تسبیح و تقدیس خویش فرمان داده بودی ! پروردگار آنان را فرمود : ای فرشتگان ! اگر بر حبیب من محمد ، صلوات فرستید ، هر آینه مرا تسبیح ، تقدیس و تهلیل کرده اید ! (مستدرک الوسایل ، 5/341، باب 31) امام باقر(ع) می فرماید : همانا یاد ما ، یاد خداست .( وسایل الشیعه ، 7/198، باب 36، ح1)

از امام رضا (ع) نیز روایت شده است که فرمود : صلوات بر محمد و آل محمد ، نزد خدا برابر است با تسبیح ، تهلیل و تکبیر او . ( شیخ صدوق ، امالی ، ص45)

10- سبب رستگاری در آخرت

افزون برتمام فضایلی که یاد شد ، صلوات و درود بر محمد و دودمان او ، پاداشی بزرگ و اجری والا در پی دارد که در ترازوی حسابرسی حق ، کفه کردار نیک را بر کفه کردار بد سنگینی می دهد و سبب ساز رستگاری دوستان و ولایت مداران پیامبر (ص) و دودمان او (ع) می گردد . برای دانستن فضیلت صلوات و درود فرستادن بر پیامبر و دودمان او ، کافی است  به این روایات بنگریم و از آرزومندان رحمت پروردگار گردیم و با صلوات و درود فرستادن بر پیامبر و دودمان او از تمامی بلاها رهایی یابیم .

رسول خدا (ص) می فرماید : من روز قیامت در کنار ترازوی کردار هستم ، پس هرکه بدیهایش بر خوبیهایش سنگینی کند ، صلواتی را که بر من فرستاده خواهم آورد ، چندان که کفه کردار نیکش را سنگین کنم. ( ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ، ص 140)

در روایات آمده است : به روز رستاخیز ، فرمان داده می شود فردی را به دوزخ ببرند ، او به پیامبر (ص) عرض می کند : مرا شفاعت کن . پیامبر (ص) می فرماید : او را نزد ترازوی کردار بازگردانید . سپس چیزهایی چون مورچه در ترازوی کردار مــی نهند که همان صلوات بر محمد و دودمان اوست و در پی آن ، کفه کردار نیک او سنگین می گردد و آواز در داده میشود : فلانی نیکبخت شد .( مستدرک االوسایل ، 5/237،باب 31)

ابوعلقمه ، وابسته ی بنی هاشم گوید : نماز صبح را پشت سر رسول خدا (ص) گزاردیم ، سپس  او به سوی ما روی کرده ، فرمود : شب گذشته ، عمویم حمزه و برادرم جعفر بن ابی طالب را به خواب دیدم که سبدی از نبق( میوه کُنار ) در دست داشتند و ساعتی از آن می خوردند، سپس نبق به انگور دگرگون شد و ساعتی از آن خوردند و دیگر بار انگور به خرما شد . من به آنان نزدیک شدم و گفتم : پدرم فدایتان ! کدام عمل برتر است ؟ گفتند : صلوات و درود بر تو ، آب نوشاندن به مردم و دوستی علی بن ابی طالب. ( بحار الانوار ، 74/369، ح61، به نقل از کتاب الغایات شیخ جعفر بن محمد قمی )

از امام باقر یا امام صادق (ع) روایت شده است : سنگین ترین چیزی را که در روز قیامت در ترازوی کردار نهاده می شود ، صلوات بر محمد و دودمان اوست .( حمیری ، قرب  الاسناد ، ص 12). نیز امام صادق (ع) به صباح بن سیابه فرمود : آیا تو را چیزی نیاموزم که بدان خداوند تو را از آتش دوزخ در امان دارد ؟ صباح گفت : آری . امام فرمود : پس از نماز صبح ، صد مرتبه  بگو : اللهم صل علی محمد  و آل محمد ، تا خداوند تو را از آتش دوزخ در امان دارد .( ثواب الاعمال و عقاب الاعمال ، ص141)

بار خدایا !دلهایمان را به مهر محمد و دودمان او نورانی ساز و به برکت ایشان ما را از آتش دوزخ برهان .

11- کانون خیر و رحمت

صلوات بر پیامبر و دودمان او که کان کرم اند ، خیر را به تمامی در خود گرد آورده ، سعادت دنیا و آخرت را در بر گرفته ، با برکت خویش هرکاری را فرا گرفته است ، چندان که پیامبران ، فرستادگان ، اولیا و صالحان در کارهای مهم خویش بدان توسل می جستند . نیز صلوات هماره سبب ساز نجات آدمی از مهلکه های دنیا و بیمهای مرگ ، برزخ و قیامت می گردد .

رسول خدا (ص) فرموده است : بر من فراوان صلوات بفرستید ، زیرا صلوات بر من ، نوری در قبر ، نوری بر صراط و نوری در بهشت است . .( مستدرک االوسایل ، 5/332 ، باب 31) در روایتی دیگر آمده است : هر که بر صراط نوری داشته باشد ، از دوزخیان نخواهد بود .( جامع الاخبار ، ص 70)

چگونه طعم دوزخ را چشد ، آن که صلوات ، او را در نور فرو برده است ؟ آیا آن امین و راستگویی که براستی اش گواهی داده شد ( پیامبر گرامی اسلام (ص) ) ، نفرموده است : هر که بر من یک بار صلوات فرستد ، پروردگار در قیامت بر سر و راست و چپ او و بر بالا و پایین او و در تمامی اعضایش نوری می آفریند . اللهم صل علی محمد و آل محمد .

salam azizam

یک شنبه 9 مرداد 1390  3:04 AM
تشکرات از این پست
azarian2010
azarian2010
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 809

پاسخ به:از فضایل صلوات

اللهم صلی علی محمد و آله محمد وعجل فرجهم

صلوات صله رحم با پیغمبر (ص) است

یک شنبه 9 مرداد 1390  7:36 AM
تشکرات از این پست