شماري از فسيل هاي گروهك جبهه ملي ياد قيام سي تير ملت ايران در سال 1331 را گرامي داشتند و آن را به نام خود مصادره كردند.
در بيانيه منتشره به نام عباس اميرانتظام، هرميداس باوند، عيسي خان خاتمي، كوروش زعيم و چند نفر ديگر با تحليلي از قيام 30 تير چنين القا شده كه تحرك گروهك مذكور در طول 30 سال گذشته عليه انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي در تداوم قيام سي تير بوده است. بقاياي گروهك جبهه ملي همچنين خود را ضد اجنبي و مخالف دخالت قدرت هاي بيگانه جا زده اند.
اين بيانيه سراپا خلاف واقع در حالي از سوي گويا نيوز (ارگان وابسته به سازمان سيا و يكي از مراكز استخدام جاسوسي براي آن سازمان) منتشر شده كه اولا سران جريان ملي گرا در سال 31 مقابل رژيم پهلوي كم آورده بودند و احمد قوام با قلدري عرصه را بر مصدق تنگ كرده بود. در آن زمان تنها نامه هشدار و اولتيماتوم تهديدآميز آيت الله كاشاني(ره) به كفن پوشيدن در صورت عدم كناره گيري قوام بود كه مردم را به قيام باشكوه 30 تير كشاند و اسباب بازگشت مصدق به قدرت را فراهم كرد هرچند كه مدعيان ملي گرايي در مقابل ضمن ترور شخصيت آيت الله كاشاني همان كاري را كردند كه مطلوب رژيم خودكامه و حاميان غربي آن بود.
ثانيا جبهه ملي پس از چند دوره دگرديسي، در روزگار وقوع انقلاب اسلامي كاملا به دربار و سفارت آمريكا نزديك شده بود به نحوي كه آمريكايي ها و رژيم چهره هاي محللي نظير بختيار و نزيه و سنجابي... را براي مواجهه با انقلاب يا انحراف آن از مسير، به وسط ميدان فرستادند. اسناد منتشره لانه جاسوسي آمريكا پر از خوش خدمتي هاي اين مدعيان ملي گرايي به سفارت آمريكا در جهت مهار انقلاب ملت ايران است و بنابراين لاف مبارزه با استبداد يا مخالفت با دخالت قدرت هاي بيگانه به اين مي ماند كه ادعا شود عمروعاص دشمن معاويه يا عبيدالله بن زياد دشمن يزيد بوده اند.