مي گويند كه بامبو شانس ميآورد ! اما بامبوي فرد ! براي شانس آوردن بايد تعداد بامبوهايي كه در خانه نگهداري ميكنيد سه،پنج و... به هر حال بايد تعداد آنها فرد باشد در غير اين صورت بد شانسي ميآورد. شايد همين خرافه كه در ايران سابقه كوتاهتري دارد يكي از عوامل رونق بازار فروش اين نوع گياه خاص باشد. البته بايد گفت كه اين خرافه در بعضي از كشور ها ريشه هاي كهني دارد !
بامبو در زبان فارسي به نِي خيزران شهرت دارد، گياهي است که در دامنه کوهها و تپههايي که داراي رطوبت 65 تا 90 درصد باشد روئيده يا کشت ميشود. ميزان رطوبت، حرارت موجود در منطقه و نوع خاک تعيين کننده کيفيت و مرغوبيت بامبو است و هر چه ميزانرطوبت و حرارت بيشتر باشد، کيفيت محصول بهتر خواهد بود.
گياه بامبود که تاکنون بيش از 662 نوع آن شناخته شده داراي قطر و ضخامتهاي متفاوتاست و در حال حاضر بهترين نوع بامبو در ژاپن، چين و بطور کلي کشورهاي شرق آسيا و هند روئيده و کشت ميشود . در ايران ميتوان ليالستان لاهيجان، علي آباد (در فاصله سختسرو تنکابن)، قاسم آباد رودسر و تقريبا بيشتر نقاط شمال کشور را از مساعدترينمناطق رويش بامبو به حساب آورد. بامبو از چهار قسمت سطح داخلي (داراي پوشش نرم)، ديافراگم (متصل کننده بخشهايساقه به يکديگر) ميانه و پوشش رويه که بسيار سخت و ديرشکن است تشکيل شده وديافراگم کاملا فشرده بوده و آب در آن نفوذ نميکند.
البته بامبوهايي كه در گل فروشي هاي تهران و شهرستان هاي بزرگ كشور به فروش ميرسند از انواع داخلي آن نيستند . نوع خاصي از بامبو هستند كه به «لاكي بامبو» شهر دارند. نام علمي اين نوع بامبو« دراسينا» است .