0

20 درصد زنان سالانه يك بار به عفونت ادراري مبتلا مي‌شوند

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

20 درصد زنان سالانه يك بار به عفونت ادراري مبتلا مي‌شوند

يك متخصص بيماريهاي كليوي گفت: عفونت‌هاي ادراري در زنان و دختران بيماري شايعي است به طوري كه20 درصد از آنان سالانه يك بار به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر فرخ لقا احمدي در حاشيه برگزاري كنگره عفونت‌هاي ادراري در بيماران كليوي در جمع خبرنگاران افزود: نزديك بودن دستگاه تناسلي زنان به دستگاه ادراري يكي از دلايل شايع‌تر عفونتهاي ادراري در زنان است چرا كه باكتري زودتر وارد دستگاه ادرار آنان مي‌شود. تماس جنسي و استفاده از قرص‌هاي ضد بارداري نيز از ديگر علل شيوع بيشتر عفونت‌هاي ادراري در زنان است.

وي با بيان اينكه زنان بيشتر دچار عفونت‌ مثانه مي‌شوند، اظهار كرد: درد در ناحيه شكم، سوزش و تكرر ادرار و ادرار خوني از جمله علائم ابتلا به عفونت مثانه است. اين نوع بيماران بهتر به درمان جواب مي‌دهند و مدت زمان درمان آنها كوتاه‌تر است.

اين متخصص بيماري‌هاي كليوي درباره علل ابتلاي زنان مسن به عفونتهاي ادراري گفت: زنان در سن يائسگي با كاهش استروژن مواجه مي‌شوند و سيستم دفاعي آنها ضعيف‌تر مي‌شود در نتيجه ممكن است به عفونت‌هاي ادراري دچار ‌شوند.

احمدي افزود: ممكن است زنان به عفونت كليه نيز دچار شوند كه اين بيماري خطرناك‌تر از عفونت مثانه است و از جمله علائم آن درد در ناحيه پهلو، سوزش ادرار و تب است و ممكن است حتي بيمار نياز به بستري شدن پيدا كند.

وي درباره راههاي پيشگيري زنان از ابتلا به عفونت‌هاي ادراري گفت: مصرف مايعات كافي، تخليه ادرار به ويژه پس از تماس جنسي، پيشگيري از تروما، استفاده از تركيبات گياهي «قره قاط كوهستاني» به ويژه براي بيماراني كه دچار حملات مكرر عفونت‌هاي ادراري مي‌شوند، توصيه مي‌شود. علاوه بر آن لازم است زنان مسن از استروژن استفاده كنند.

احمدي افزود: پيشگيري از عفونت‌هاي ادراري در بيماراني كه به طور مكرر دچار اين بيماري مي‌شوند با مصرف شش ماه تا يكسال آنتي بيوتيك‌ها با حداقل دوز انجام مي‌شود.

اين دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه عفونت‌هاي ادراري در يك درصد مردان جهان شايع است، اظهار كرد: مردان معمولا كمتر دچار عفونت‌هاي ادراري مي‌شوند اما بيماري آنها در صورت ابتلا جدي‌تر است. پروستات در مردان مسن باعث انسداد راه ادراري مي‌شود و زمينه ابتلا به عفونت‌هاي ادراري را فراهم مي‌كند.

احمدي در ادامه درباره بيماران پيوندي كه دچارعفونت‌هاي ادراري مي‌شوند، اظهار كرد: سيستم دفاعي اين بيماران به علت مصرف داروهاي خاص ضعيف مي‌شود. بنابراين مستعد ابتلا به انواع عفونت‌ها مي‌شوند. اين بيماران ممكن است مانند افراد عادي دچار عفونت‌هايي مانند پوليوما ويروس (BK) و سيتومگال ويروس (CMV) شوند.

وي افزود: علائم ابتلا به بيماران پيوندي به عفونت‌ها متفاوت است و از جمله اين علائم به گلودرد مي‌توان اشاره كرد اما گاهي اوقات برخي از اندام‌ها مانند ريه، دستگاه گوارش و قلب دچارعفونت مي‌شود و اگر ابتلاي اين بيماران به چنين عفونت‌هايي به موقع تشخيص داده نشود به مرگ بيمار مي‌انجامد.

احمدي تاكيد كرد: اگر عفونت‌هاي ادراري در بيماران پيوندي با ريسك بالا پيشگيري نشود تا 80 درصد ممكن است كه آنان دچار اين بيماري شوند.

اين متخصص بيماري‌هاي كليوي با اشاره به علائم رد پيوند بيماران كليوي گفت: احساس درد درناحيه كليه پيوندي، درد و خونريزيهاي گوارشي مي‌تواند علائم رد پيوند باشند.

وي تاكيد كرد: اگرچه ابتلا به عفونت‌هاي ادراري مي‌تواند به عنوان يك بيماري معمولي در افراد عادي تلقي شود اما اين بيماري براي بيماران پيوندي خطر جدي به همراه دارد. عفونتهاي باكتريايي در مراحل اول پيوند كليه شايع هستند كه از جمله علائم آن مي‌توان به سوزش ادرار و خوني شدن ادرار اشاره كرد.

احمدي در پايان گفت: عفونت‌هاي ادراري در بيماران پيوندي بايد حتما درمان شود چون در غير اين صورت امكان دارد بدن بيمار عضو پيوندي را پس بزند.

انتهاي پيام

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 30 تیر 1390  12:14 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها