0

هيچ دارويي بدون رژيم‌ غذايي و ورزش باعث لاغري نمي‌شود

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

هيچ دارويي بدون رژيم‌ غذايي و ورزش باعث لاغري نمي‌شود

دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران گفت: هيچ دارويي به تنهايي باعث لاغري نمي‌شود بلكه لازم است افراد براي كاهش وزن خود رژيم غذايي مناسب و فعاليت بدني داشته باشند.

دكتر محمد هاشمي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با بيان اين مطلب اظهار كرد: برخي از روشها به عنوان جايگزين فعاليت بدني و رژيم غذايي براي درمان چاقي مطرح مي‌شوند اين در حاليست كه اين روش‌ها يا اثري روي كاهش وزن ندارد يا اثر آنها كاملا موقت و مقطعي است و حتي عوارض جبران ناپذيري را براي سلامت افراد به دنبال دارند كه ابتلا به بيماريهاي كبدي و گوارشي، افزايش فشارخون و حملات قلبي از جمله آن‌هاست.

وي توصيه كرد: اگر افراد قصد كاهش وزن خود و درمان چاقي را دارند بايد به پزشك مراجعه كنند و بدون تجويز او هيچ دارويي را مصرف نكنند.

دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران درباره ويژگي‌هاي رژيم غذايي مناسب براي لاغري اظهار كرد: رژيم غذايي بايد متنوع، متعادل و متناسب باشد بنابراين لازم است افراد از تمام گروههاي غذايي بگونه‌اي متعادل در شبانه‌روز استفاده كنند علاوه بر آن، رعايت تناسب در رژيم غذايي ضرورت دارد بنابراين افراد متناسب با قد، وزن، جنس و سن فرد تناسب مواد غذايي را مصرف كنند.

وي در ادامه گفت: ا‌مروزه نوع زندگي باعث شيوع بيشتر چاقي در جوامع مختلف شده است و به تبع آن افراد متقاضي درمان چاقي روز به روز افزايش مي‌يابند. درمانهاي پزشكي چاقي نيز بايد مبتني بر شواهد و تحقيقات مستند باشد چرا كه براساس اين گونه پژوهش‌ها ميزان اثرگذاري يك روش درماني مشخص مي‌شود.

هاشمي تاكيد كرد: ‌روشهاي مختلفي براي درمان چاقي مورد آزمونهاي پزشكي قرار گرفته ولي تعداد انگشت ‌شماري از آنها را مجامع علمي تاييد كرده‌اند اما متاسفانه برخي از افراد به قصد سودجويي و عوام فريبي روشهاي نادرستي را براي درمان چاقي تبليغ مي‌كنند.

وي درباره راههاي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در دوران ميانسالي اظهار كرد: با افزايش سن ميزان سوخت و ساز بدن كاهش پيدا مي‌كند بنابراين امكان دارد با وجود آن كه ميزان غذاي فرد تغييري نمي‌كند ولي وزن او بالا رود. براي پيشگيري از اين وضعيت بايد از سنين كودكي فرزندان خود را به ورزش كردن عادت دهيم و ورزش را به عنوان اصل و نه يك تفريح در برنامه روزانه او بگنجانيم چون در اين شرايط فرد توان بدني قابل قبولي پيدا نمي‌كند و درسنين ميانسالي دچار افت بدني كمتري مي‌شود و مي‌تواند در اين سنين نيز فعاليت بدني كند.

دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي تاكيد كرد: لازم است در ميانسالي بر مقدار تغذيه خود نيز نظارت كنيم و غذاهاي پركالري و فاقد ارزش غذايي لازم مانند غذاهاي فوري را كمتر بخوريم.

وي درباره عوارض ابتلا به چاقي شكمي گفت: بر اساس نتايج پژوهش‌ها چاقي شكمي به عنوان يك عامل مستقل، خطر ابتلا به بيماريهاي غيرواگير مانند بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت را افزايش مي‌دهند.

دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي با اشاره به تعريف چاقي شكمي در ايران اظهار كرد: اگر دور شكم زن يا مردي بيش از 95 سانتيمتر باشد او دچار چاقي شكمي است. در اين شرايط لازم است افراد براي درمان چاقي خود اقدام كنند و رژيم غذايي و فعاليت بدني مناسب داشته باشند.

هاشمي در پايان تاكيد كرد: برخي از درمانهاي چاقي موضعي مانند جراحي اگرچه ممكن است از نظر ظاهري باعث برطرف شدن چاقي شكمي شود اما خطر ابتلا به اين نوع چاقي را از بين نمي‌برد.

انتهاي پيام

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 30 تیر 1390  12:10 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها