0

فناوري نانو در جهان (خرداد)

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

فناوري نانو در جهان (خرداد)

هنگامي كه آب شيرين رودخانه‌ها داخل دريا وارد مي‌شود، اختلاف غلظت نمك منجر به يك تغيير در انتروپي مي‌شود. پژوهشگران آمريكايي با استفاده از الكترودهاي نقره‌اي و نانوميله‌هاي دي‌اكسيد منگنز، از اين اختلاف انتروپي، انرژي را با راندمان 75درصد استخراج مي‌كنند.
محققان تخمين مي‌زنند كه اگر اين فناوري در همه درياهاي جهان استفاده شود، انرژي تجديد‌پذيري برابر با بطور تقريبي 2 تريليون وات (يعني حدود 13 درصد مصرف كل جهان) توليد مي‌كند.
در روش اين محققان، انرژي از اختلاف غلظت بين دو محلول با ذخيره كردن آن به صورت شيميايي در باتري، استخراج مي‌شود.
مزيت بزرگ فناوري مذكور اين است كه آن نياز به هيچ غشايي ندارد، اما به الكترودهايي با سطح ويژه بزرگ نياز دارد. اين محققان از الكترود نانوميله‌اي استفاده كرده‌اند.

توليد كرم ضدآفتاب جديد

محققان تايلندي نوعي كرم ضدآفتاب توليد كرده‌اند كه علاوه بر محافظت از پوست در برابر آفتاب، مي‌تواند رسانش داروهاي موضعي را نيز انجام دهد.
همه ما مي‌دانيم حفاظت از پوست در برابر تابش‌هاي UVA و UVB كه مي‌توانند موجب ايجاد سرطان و سوختگي پوست شوند، چقدر اهميت دارد. اما كرم‌هاي ضدآفتاب مي‌توانند از طريق انتقال مولكول‌هاي آلي كوچك به پوست شما آسيب برسانند. برخي از اين مولكول‌ها كه به‌عنوان فيلترهاي تابش ماوراي بنفش در كرم‌هاي ضدآفتاب به‌كار مي‌روند، مي‌توانند بر قدرت باروري تأثير منفي داشته باشند.
محققان نانوكره‌ي هيبريدي ساخته‌اند كه حاوي كروموفورهاي آلي است.
اين دو جزء باهم هم‌افزايي دارند به‌نحوي كه كروموفور آلي نور UV را جذب مي‌كند و سپس نور جذب شده توسط ذرات معدني پخش مي‌شود. كارايي نانوكره به‌دست‌آمده در جذب نور ماوراي بنفش بالاتر از كارايي كرم‌هاي ضدآفتاب تجاري است.
به‌علاوه، مي‌توان مواد معطر يا داروهاي مختلف را وارد آنها كرد تا پس از استفاده از كرم ضد آفتاب، به تدريج رها شده و به‌درون پوست نفوذ كنند.

ممانعت از حساسيت به نيكل با كرم نانوذره‌اي

پژوهشگراني از آمريكا ادعا مي‌كنند كه كرم جديدي براي مقابله با حساسيت به نيكل ساخته‌اند. در اين درمان از نانوذرات براي گيراندازي نيكل بر روي پوست موش قبل از جذب شدن استفاده مي‌شود- ولي هنوز در اينكه آيا تأثير خوبي بر انسان دارد يا نه، ترديد وجود دارد.
حساسيت به نيكل هنگامي رخ مي‌دهد كه اين فلز در داخل پوست تجمع كند و موجب بروز واكنش‌هاي ايمني مانند جوش و التهاب شود.
متاسفانه درماني براي حساسيت به نيكل وجود ندارد و اگرچه كرم‌هايي وجود دارند كه خارش را تسكين مي‌دهند يا بعنوان مانعي در برابر اين فلز عمل مي‌كنند، ولي تعداد كمي از آنها موثر هستند.
محققان دانشگاه هاروارد نانوذراتي از كربنات كلسيم يا فسفات كلسيم را به گليسيرين اضافه كرد، تا قابل اعمال به پوست باشند. از آنجايي كه اين نانوذرات نسبتا بزرگ هستند- 70 نانومتر- مي‌توانند بر روي پوست بمانند و يون‌هاي نيكل را قبل از ايجاد التهاب بدام بياندازند. بعدا اين مخلوط، و تمام يون‌هاي بدام افتاده نيكل براحتي با شست و شو برطرف مي‌شوند.

ساخت باتري‌هاي انعطاف‌پذير به شكل فيلم‌هاي نازك

دانشمندان آمريكايي موفق شدند يك باتري بسيار نازك و انعطاف‌پذيز بسازند كه بالاترين ظرفيت بار را براي سلول‌هاي فيلم نازك دارا است. اين باتري مي‌تواند در ولتاژهاي بسيار كمتر از باتري‌هاي يون ليتيم شارژ شود. در ساخت اين باتري از كربن و نانوذرات RuO2•nH2O استفاده شده است.
اين محققان موفق شدند يك سلول گالوانيك نازك بسازند كه هم غير سمي بوده و هم امن و غير خورنده است.
اين سلول‌ گالوانيك الكتروشيميايي عملكرد بهتري نسبت به باتري‌هاي يون ليتيم دارد. از آنجايي كه اين باتري‌ها انعطاف‌پذير هستند در نتيجه در فرآيند كوچك سازي تاثير به سزايي دارند.

ساخت حسگر فشاري با نانولوله‌هاي كربني

پژوهشگران ژاپني با استفاده از شبكه نانولوله‌هاي كربني، حسگر فشاري جديدي ساخته‌اند كه قادر است باز و بسته شود. طول عمر اين حسگر و عملكرد آن نسبت به حسگرهاي پيشين كاملا متمايز است.
اين حسگر قادر است فشار را از روي مقاومت الكتريكي اندازه‌گيري كند. با كشيده شدن حسگر مقاومت الكتريكي آن افزايش مي‌يابد. اين حسگر مي‌تواند تا 280 درصد مقدار اوليه خود كشيده شود و اگر تا 2.5 برابر مقدار طول خود كشيده شود تا 10 هزار بار قادر است اين اتفاق را تحمل كند.
محققان فيلم‌هاي نازكي از نانولوله‌هاي كربني تك جداره را رشد داده و به‌صورت يك سري فيلم روي لاستيك‌ سيليكوني قرار دادند. اين نانولوله‌ها در جهت اعمال فشار قرار گرفته بودند. با استفاده از يك قطره ايزوپروپيل الكل، هواي ميان فيلم و بستر را خارج كرده و آنها را محكم به‌هم مي‌چسبانند.
با اعمال فشار روي اين شبكه نانولوله كربني، شكافي ميان آنها ايجاد مي‌شود. اين مسئله موجب يك گسستگي در شبكه فيلامان‌ها شده كه در نهايت موجب بلوك شدن مسير حركت الكترون‌ها درآنها مي‌شود. چنين وضعيتي باعث افزايش مقاومت الكتريكي در حسگر مي‌شود.

محقق ايراني دانشگاه سيدني، كامپوزيتي بسيار محكم توليد كرد

محقق ايراني دانشگاه سيدني روشي براي توليد كامپوزيتي مبتني بر گرافيت معرفي كرد. اين ماده كه ورقه گرافني نام دارد، داراي خواص مكانيكي بسيار ويژه‌اي است كه مي‌تواند در صنعت خودروسازي و هواپيماسازي مورد استفاده قرار گيرد.
اين محقق با استفاده از يك روش سنتزي و عمليات حرارتي، توانست يك ماده بسيار محكم، سخت و قابل خم شدن توليد كند. گرافن در مقايسه با فولاد، شش برابر سبكتر، دو برابر محكم‌تر بوده و قدرت كشش آن 10 برابر بيشتر، دانسيته آن شش برابر كمتر و مقاومت در برابر خم شدن آن 13 برابر بيشتر است.
گفتني است تا كنون هيچكس از روش مشابه اين روش و تست گرمايي براي رسيدن به چنين خواص مكانيكي استفاده نكرده است. اين ماده توليد شده نه تنها محكم‌تر، سبك‌تر، سخت‌تر و انعطاف‌پذيرتر از فولاد است بلكه مي‌تواند منجر به توليد محصولاتي قابل بازيافت شود كه هم زيست سازگار بوده و هم ارزان‌تر است. از اين ماده سنتزي جديد مي‌توان در صنايع خودروسازي و هوانوردي استفاده كرد به‌طوري كه اين ورقه‌هاي گرافني منجر به توليد خودروها و هواپيماهاي سبكي مي‌شود كه سوخت كمتري مصرف كرده، آلودگي كمتري بوجود آورده، ارزان‌تر بوده و زيست سازگار است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

چهارشنبه 29 تیر 1390  1:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها