متخصصان علوم پزشکی اسپانیا و مراکش در یک مطالعه مشترک دریافته اند که در یک لیوان شیر بیش از ۲۰ نوع ترکیب مسکن و ضددرد، آنتی بیوتیک و هورمون رشد وجود دارد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان با استفاده از یک آزمایش فوق العاده حساس، مجموعه ای از مواد شیمیایی را که برای درمان بیماری ها در حیوانات و انسانها استفاده می شوند در نمونه های بدست آمده از شیر گاو، بز و شیر مادر پیدا کردند. هرچند دوز این ترکیبات آنقدر پایین است که تاثیر مشهودی روی انسان ندارند اما نتایج این بررسی تایید می کند که چطور مواد شیمیایی ساخت دست بشر در تمام زنجیره های غذایی وارد می شوند.
روزنامه دیلی میل در این باره گزارش داد بیشترین مقدار این ترکیبات دارویی در شیر گاو پیدا شده است.
کارشناسان معتقدند که برخی از این داروها و هورمون های رشد به دا م ها داده شده اند و یا از طریق غذا یا آلودگی در مزارع وارد شیر این حیوانات اهلی شده است.
متخصصان در این آزمایش می گویند از آنجا که نمونه های حاصل از دام های اسپانیا و مراکش حاوی این ترکیبات بودند به احتمال زیاد همین وضعیت در انگلیس و شمال اروپا نیز وجود دارد.
افراد دارای فعالیت فکری زیاد ، فندوق مصرف کنند
یک فوق تخصص تغذیه با اشاره به ارزش تغذیه ای بسیار بالا و خواص متعدد فندق، گفت: افرادی که فعالیت فکری زیاد دارند، فندق مصرف کنند.
دکتر کیومرث دانشور در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: فندق حاوی چربی، کربوهیدرات، پروتئین و آب است. از سوی دیگر این آجیل خوشمزه مقادیری قابل توجهی ویتامین و املاح را در خود جای داده است.
دکتر دانشور در ادامه تصریح کرد: اسید اولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری می کند و اسید لینولئیک موجود در آن نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام ها دارد.
وی گفت: روغن فندق حاوی مقادیر متنابهی از ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است و در پیشگیری و ممانعت از ابتلا به سرطان نقش دارد.
دکتر دانشور خاطرنشان کرد: فندق یک منبع خوب از ویتامین های B۱، B۲ و B۶ است که برای حفظ سلامت مغز و خون سازی ضروری هستند.
وی در پایان با تاکید بر این که فندق دارای مواد معدنی کلسیم، آهن، روی و پتاسیم است، افزود: مغز فندق دارای مقادیر زیادی فسفر است و بر این اساس برای افرادی که فعالیت فکری زیاد دارند توصیه می شود زیرا فسفر در فعالیتهای مغزی نقش مهمی را ایفا می کند.