يك فوق تخصص غدد و متابوليسم عنوان كرد: بيماري خودايمني «گريوز»، مهمترين عامل پرکاري تيروئيد است. اين بيماري با تغيير در آنتي باديهاي بدن سبب افزايش ترشح هورمونهاي غده تيروئيد ميشود.
يك فوق تخصص غدد و متابوليسم در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، گفت: تيروئيد غدهاي در قسمت قدامي گردن به صورت پروانهاي شکل است که هرگونه اختلال بر روي اين غده مشکلاتي را در بر دارد. بيماريهاي غده تيروئيد عموما به سه نوع کم کاري تيروئيد، پرکاري تيروئيد و گواتر تقسيم ميشوند.
وي با بيان اينکه پرکاري تيروئيد ميتواند علل مختلفي داشته باشد، عنوان کرد: برخي از بيماريهاي خود ايمني با تغيير در آنتي باديهاي بدن سبب افزايش ترشح هورمونهاي غده تيروئيد ميشوند که شايعترين آنها يک بيماري خود ايمني به نام "گريوز" است. در گريوز، بدن بر عليه تيروئيد موادي را ترشح ميكند كه اين مواد به تيروئيد نزديك شده و سنتز هورمون تيروئيدي افزايش مييابد.
اين فوق تخصص غدد و متابوليسم با اشاره به اينکه بيماري گريوز در زنان شايعتر است، اظهار كرد: در اين بيماري علائمي چون پرش چشم يا پروكتوزيسم، احساس وجود جسم خارجي در چشم، قرمزي و سوزش چشم، بسته نشدن پلکها در هنگام خواب، خشک شدن قرنيه و در نهايت کاهش بينايي مشاهده ميشود.
وي درباره نشانههاي پرکاري تيروئيد نيز خاطرنشان کرد: تپش قلب، تعريق زياد، سردرد، اضطراب، ناخن هاي شکننده، اختلالات قاعدگي، بزرگي تيروئيد به صورتي که از روي گردن قابل مشاهده باشد، عدم تحمل گرما، افزايش متابوليسم بدن كه در نهايت منجر به كاهش وزن شود، اگزماي پوستي و پوکي استخوان نيز از نشانههاي اين عارضه هستند.
دکتر مهاجري در پايان درباره روشهاي درماني اين بيماري گفت: به طور معمول داروهاي ضد تيروئيد که از ساخته شدن هورمونهاي تيروئيد جلوگيري ميکنند تجويز ميشود. درمان با برخي اشعههاي راديواکتيو که سلولهاي تيروئيد را از بين برده و باعث عدم فعاليت هورمونهاي تيروئيد ميشود نيز امكان پذير است. همچنين در برخي موارد از روشهاي جراحي براي برداشتن بخشي از غده، استفاده ميشود.
انتهاي پيام