اسیدهای چرب امگا 3 در فعالیت صحیح مغز، جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، درد مفاصل و سرطان موثرند
یک کارشناس ارشد تغذیه وجود امگا3 در غذاهای دریایی را عمده-ترین ویژگی آنها دانست و گفت: کمبود آهن می-تواند منجر به علائمی نظیر ضعف، خستگی، بی-حالی، تحریک-پذیری و در مراحل پیشرفته کم-خونی فقر آهن شود.
صدیقیان کمبود عنصر ید را در نقصان رشد جسمی، مشکلات مغزی و اختلال در تولیدمثل موثر عنوان کرد و گفت: با اشاره به وجود بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان ازجمله آهن، ید و روی در غذاهای دریایی کمبود آنها سبب اختلال در رشد، نقص سیستم ایمنی می شود.
رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی استان زنجان با تاکید بر مصرف دو تا سه وعده ماهی در هفته، این ماده غذایی را حاوی عنصر فلوئور دانست و گفت: فلوئور در استحکام و سلامت دندان و پیشگیری از پوسیدگی آنها و پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.
صدیقیان با اشاره به وجود کلسیم و فسفر در غذاهای دریایی و نقش این دو عنصر در سلامت و استحکام استخوانها، اظهار کرد: ماهیهایی نظیر کلیکا و ساردین که با استخوان مصرف می-شوند، علاوه بر خواص سایر انواع ماهیها حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه، ویتامین a و d و همچنین ویتامینهای گروه b را ازجمله ویتامینهای موجود در غذاهای دریایی برشمرد و تصریح کرد: برخلاف تصور همگان، ماهیهای پرورشی نسبت به ماهیهای آزاد دارای ارزش غذایی کمتری نیستند و تفاوت خاصی بین گونه های مشابه دیده نمی-شود.
وی با استناد به نتایج پژوهشهای انجام گرفته و گزارشات موجود درخصوص تجمع فلز جیوه در بدن ماهیها و سایر آبزیان توصیه کرد: برای جلوگیری از احتمال مسمومیت با این فلز، در مصرف این غذاها حد اعتدال رعایت گردد و از مصرف ماهی و غذاهای دریایی بیش از سه وعده در هفته خودداری شود.
صدیقیان با اشاره به اینکه از لحاظ مواد مغذی موجود در ماهیها و کیفیت پروتئین، تفاوتهایی میان انواع ماهیها موجود است، اظهار کرد: ماهیهای موجود در آبهای جنوب از نظر مواد معدنی و خصوصا ید، غنی-تر از ماهیهای دریای خزر هستند.
وی بهترین روش طبخ ماهیها و سایر آبزیان را همانند اغلب مواد غذایی، روش آب-پز یا بخارپز دانست و توصیه کرد: جهت دستیابی به طعمی مطلوب، این قبیل مواد غذایی پیش از طبخ با موادی نظیر سبزیجات معطر، آبلیمو و ادویه طعمدار شوند.