0

غذا نخوردن در ایجاد زخم معده نقشی ندارد

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

غذا نخوردن در ایجاد زخم معده نقشی ندارد

متخصص بیماری های گوارشی گفت: برخلاف تصور رایج، غذانخوردن و نوع غذا در ایجاد زخم معده نقشی ندارد، هرچند می تواند علایم آن را تشدید کند.
محمدجواد احسانی اردکانی افزود: تغذیه تاثیری در ایجاد زخم معده و اثنی عشر ندارد اما مصرف غذاهای خیلی تند مانند فلفل می تواند خراش هایی را در دستگاه گوارش ایجاد کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: زخم معده واثنی عشر بر اثر علل گوناگون ایجاد می شود که علل ابتلا به آن، میکروب هلیکوباکتر پیلوری -که در محیط آلوده وجود دارد- و از طریق دهان و نیز مصرف داروهای مسکن ضدالتهاب غیراستروئیدی ، است.
اردکانی توضیح داد: برخی بیماری های نادر مانند بیماری کرون -نوعی بیماری گوارشی- نیز می تواند منجر به ایجاد زخم معده و اثنی عشر شود.
پزشک متخصص بیماری های گوارشی،گفت: علامت زخم معده و اثنی عشر ، درد سر شکم -بالاتر از ناف- است که دردهای زخم معده پس از غذاخوردن زودتر ظاهر می شوند اما درد زخم اثنی عشر ، سه ساعت پس از غذا خوردن ایجاد می شود و علایم زخم اثنی عشر با غذاخوردن کاهش می یابد.
اردکانی افزود:دردهای یادشده گاهی ممکن است در نیمه شب ظاهر شود اما 10 تا 20 درصد زخم های معده و اثنی عشر ، بدون علامت هستند و با عارضه ای مانند خونریزی ظاهر می شوند که این امر به ویژه درمورد افراد مسن و افراد دیابتی بیشتر اتفاق می افتد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی، افزایش تعداد افراد در یک واحد مسکونی، عدم دسترسی به آب گرم، دفع نامناسب فاضلاب و عدم رعایت بهداشت محیط از جمله علل ابتلا به زخم معده و زخم اثنی عشر برشمرد.
اردکانی یادآور شد: بی توجهی به زخم معده و زخم اثنی عشر ، عوارض متعددی مانند استفراغ خونی، دفع مدفوع سیاه رنگ، انسداد معده، تحمل نکردن غذا و به ندرت پاره شدن زخم و نیاز به عمل جراحی را به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: زخم معده و اثنی عشر بدون درمان دارویی، بهبود نمی یابد.

دوشنبه 27 تیر 1390  10:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها