خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه با اشاره به خاصيت خنككنندگي دانه خاكشير گفت: خاكشير التيامدهنده زخم و جراحات است.
مجيد هاشمي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد اظهار داشت: از دانه خاكشير به عنوان تب بر، دفع كرم و رفع التهاب كليه استفاده ميشود و مصرف آن در دوران بارداري مفيد است.
وي افزود: از دانه خاكشير بهعنوان خنكي و ملين بهصورت مخلوط در آب سرد استفاده ميشود.
هاشمي با اشاره به ويژگيهاي گياه شناسي خاكشير گفت: برگهاي خاكشير داراي بريدگيهاي بسيار و نخي شكل با ظاهر مشخص است، به طوري كه ميتوان گياه را از روي شكل ظاهري برگها و ميوههاي خورجين و باريك آن به وضع تقريبا قائم كه بر روي ساقه ظاهر ميشوند به سهولت تشخيص داد.
اين متخصص تغذيه در ادامه با بيان اينكه فصل تابستان كه فرا ميرسد مصرف شربت خاكشير در ميان مردم بيشتر ميشود، گفت: خاكشير از زمانهاي گذشته كاربرد داشته و بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضدعفوني كننده آن است.
وي خاطرنشان كرد: باتوجه به آغاز فصل گرما به دليل تماس مستقيم افراد با تابش نور خورشيد، بيماريهاي مختلف از جمله عارضه فشار خون، رودهاي و عفوني شيوع مييابد.
هاشمي با بيان اينكه نوشيدن مايعات فراوان، تنها راه پيشگيري از ابتلا به فشار خون بالا در فصل گرما است، افزود: شربت خاكشير علاوه بر اينكه طعم بسيار خوبي دارد براي رفع عطش نيز ميتوان از آن استفاده كرد.
وي با اشاره به ديگر خواص خاكشير، گفت: خاكشير از زمانهاي گذشته كاربرد داشته است و بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضدعفونيكنندهاش است.
هاشمي با بيان اينكه خاكشير براي ناراحتيهاي روده مثل اسهال يا حتي يبوست مفيد است، گفت: اين گياه را به صورت خيس كرده استفاده ميكنند و در موارد جراحات و تبهاي زياد بسيار موثر است و همچنين بو داده آن اسهالهاي سخت را درمان ميكند.
اين متخصص تغذيه ادامه داد: خاكشير التهاب كليه را برطرف و براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي نيز بسيار موثر است.
وي با بيان اينكه خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك، اسيد لينولنيك، اسيد اولئيك، اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك است، گفت: اين گياه التيامدهنده زخم و جراحات بوده و جوشانده آن براي رفع اسهالهاي ساده بسيار مفيد است.
هاشمي خاصيت تببري را از ديگر خواص اين گياه برشمرد و افزود: اين گياه همچنين ادرارآور است و التهاب كليه را برطرف ميكند.
وي اضافه كرد: از گلها و برگهاي اين گياه ميتوان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد.
هاشمي در ادامه با اشاره به اينكه گرما باعث تعريق شديد بدن افراد ميشود، گفت: سردرد، تهوع، سرگيجه و اختلال در بينايي از عوارض ديگر گرما زدگي است كه در مواقع ضروري فرد گرمازده نياز شديد به تزريق سرم دارد تا آب از دست رفته بدن وي، دوباره تامين شود.
اين پزشك به والدين توصيه كرد، كودكان در اين روزهاي گرم، كمتر در محيط هاي بيرون بسر ببرند، زيرا سيستم ايمني بدن آنان به دليل رشد بافتها و سلولها، در معرض گرما ضعيف عمل ميكند.