0

کم خونی

 
mohamadsh74
mohamadsh74
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 2354
محل سکونت : خوزستان

کم خونی



کم خونی

کم خونی وضعیتی است که درآن ، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین (بخشی پروتئینی در گلبولهای قرمز خون که وظیفه حمل و نقل اکسیژن را به عهده دارد) موجود درخون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود. منظور از کم خونیهای تغذیه ای ، کم خونی هایی است که در اثر دریافت کم مواد مغذی ایجاد می شود.


میزان نیاز به آهن:


میزان نیاز به آهن بر اساس سن ،جنس و وضعیت فیزیولوژیکی افراد متفاوت است. مثلاً در زنان باردار، به علت افزایش حجم خون ، رشد جنین و جفت و سایر بافتها به آهن بیشتری نیاز دارند همچنین در شیرخواران ،خانمها در سن بلوغ و سالمندان این افزایش نیاز مشاهده می شود.


دلایل فقر آهن


دلایل گوناگونی برای فقر آهن وجود دارد که از آن جمله می توان به علل زیر اشاره کرد:
1)دریافت نا کافی آهن به دلیل رژیم غذایی که در آن آهن کمی وجود دارد ، مانند بعضی از رژیم های گیاه خواری
2) جذب ناکافی آهن در اثر اسهال ، کاهش ترشح اسید معده ، مشکلات گوارشی یا تداخلات دارویی
3)افزایش نیاز به آهن در اثر افزایش حجم خون در دوران نوزادی ، نوجوانی ، بارداری و شیردهی
4)خونریزی زیاد در دوران عادت ماهیانه ، در اثر جراحات و یا بیماریهای انگلی
علائم کم خونی ناشی از فقر اهن عبارتند از:


1)رنگ پریدگی زبان و مخاط لب و پلک چشم
2)خستگی زودرس
3) بی تفاوتی
4)سرگیجه و سردرد
5)خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دستها و پاها
6) در کم خونیهای شدید قاشقی شدن روی ناخنها


درمان کم خونی ناشی از فقر آهن:


برای درمان کم خونی چند روش وجود دارد که بهترین و کم خطرترین راه استفاده از مکملهای خوراکی از جمله آهن +ویتامین سوپراویت است.
جذب آهن غذا ، اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان ( آهن هِم) بیشتر جذب می شود در حالیکه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر هم) کم تر می باشد.باید توجه داشت که ویتامین ث جذب آهن سبزی ها و میوه ها( آهن غیرهم) را بیشتر می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله قبل از غذا نیز می تواند جذب اهن را تا 50% کاهش دهد.
منابع غذایی آهن:
جگر،گوشت مرغ وماهی،تخم مرغ،غلات و حبوبات ،سبزیها مثل جعفری و اسفناج،انواع خشکبار
راهکارهای پیشگیری از کم خونی فقر آهن
آموزش تغذیه و ایجاد تنوع غذایی
مصرف مواد غذایی آهن دار مثل گوشت قرمز ، گوشت مرغ ، ماهی و...
استفاده از سالاد همراه غذا و میوه جات تازه بعد از غذا
استفاده از انواع خشکبار مثل توت خشک – برگه آلو _انجیر خشک و...
استفاده از نانهایی که خمیر آن کاملا ورآمده و در تهیه آنها از جوش شیرین استفاده نشده باشد.
کنترل بیماریهای عفونی و انگلی
استفاده از مکملهای غذایی دارای آهن و اسید فولیک و ویتامین ب12
آهن جوشان سوپراویت به همراه ویتامینها


موثر در رفع انواع کم خونی


مکمل آهن جوشان سوپراویت با داشتن ویتامین c که دارای خاصیت اسیدی است، سبب هر چه بیشتر شدن جذب آهن می شود.از دیگر فواید این محصول داشتن همزمان دو ویتامین اسید فولیک و b12 است که این ویتامینها برای ساخته شدن گلبولهای قرمز در مغز استخوان ضروری هستند. این محصول دارای طعم مطبوع میوه های جنگلی می باشد. بعلت تهیه شدن به فرم جوشان دارای جذب بالا و سریع بوده، همچنین در آن از شیرین کننده آسپارتام به جای شکر استفاده شده لذا برای بیماران مبتلا به دیابت هم مناسب می باشد.این محصول حاوی 10میلی گرم عنصر آهن –100 میلی گرم ویتامین ث ، 3/0 میلی گرم اسیدفولیک و 2میکروگرم ویتامین ب12 می باشد.
بهتر است قرص آهن با فاصله زمانی از مکملهای حاوی کلسیم و همچنین محصولات لبنی مصرف شود، زیرا مقادیر بالای کلسیم سبب کاهش جذب آهن می شود.

شنبه 25 تیر 1390  3:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها