ميشائيل هنکه در نشست مطبوعاتي باشگاه استقلال گفت: خوشحالم به ايران آمدهام و در تيم استقلال هستم. من آشنايي با فوتباليستهاي ايراني دارم و اين آشنايي بيشتر با بازيکناني مانند دايي، پاشازاده، مهدوي کيا و هاشميان و برخي ديگر است که توانستهام با آنها همکاري کنم. در سال 2005 و 2006 با فوتبال ايران آشنايي بيشتري پيدا کردم و توانستم برخي بازيهاي تيم ملي را مشاهد کنم. از آن زمان بود که به فوتبال ايران علاقمند شدم و بازيکنان خوبي را در اين کشور ديدم.
وي ادامه داد: 30 سال است که در فوتبال و ورزش هستم و تا امروز به غير از کشور آلمان در هيچ جاي ديگر فعاليت نداشتهام. خوشحالم که امروز در ايران هستم تا دانش خود را به فوتبال اين کشور عرضه کنم و در کنار آن ميخواهم از فرهنگ اين کشور چيزهاي جديد ياد بگيرم. با مديريت و کادر فني استقلال آشنايي پيدا کردم و خيالم راحت است که امسال ميتوانيم سال موفقيت آميزي داشته باشيم.
هنکه در مورد اينکه با چه هدفي به فوتبال ايران آمده است گفت: آمدهام تا بتوانم به اهدافي که مدنظرم است برسم و مقامهايي که در گذشته با تيمهاي ديگر داشتم را در ايران هم بياورم.
مربي جديد استقلال تصريح کرد: قبل از اينکه به ايران بيايم از طريق علي دايي در زماني که در بايرن مونيخ بازي ميکرد با فرهنگ ايران آشنايي پيدا کردم و وقتي که موضوع ورودم به اين کشور جدي شد از کساني که از ايران شناخت داشتم مشاوره گرفتم و جالب اين است که همه آنها با ديد مثبتي در مورد فوتبال ايران صحبت ميکردند. اسمها را خودتان ميدانيد و لازم نيست چيزي در مورد آنها بگويم اما همه چيز مثبت و خوشايند بود.
هنکه در مورد اينکه گفته ميشد پرسپوليسيها قبل از استقلال با او مذاکره کرده بودند و همچنين تاثير مسائل مالي در تغيير تصميمش تاکيد کرد: ميدانم که استقلال و پرسپوليس دو تيم بزرگ ايران هستند اما در اين قضيه خيلي وقت پيش از طريق فتح الله زاده مدير عامل باشگاه با من صحبت شده بود و بعد از آن از طريق مشاورم که از دوستان استيلي بود با پرسپوليس مذاکره کردم که به نتيجه منجر نشد. به شما قول ميدهم که موضوع مالي مطرح نيست و در اصل وقتي که با فتح الله زاده آشنايي پيدا کردم تصميم گرفتم به استقلال بيايم.
وي در مورد اينکه آيا در مورد جذب بازيکن به اين تيم مشاوره داده يا خير گفت: روز گذشته براي اولين بار با فتح الله زاده نشست داشتم و امروز براي اولين بار با کادر فني صحبتهايي را انجام داديم. در حال حاضر احتياج دارم با تيم آشنا شوم. چند روزي طول ميکشد اين آشنايي انجام شود و در عرض چند روز سعي ميکنيم خيلي فشرده در مورد همه چيز صحبت کنيم.
گفتنی است، هنکه در ادامه اين نشست در پاسخ به اين سؤال که از اين موضوع هراسي ندارد که چون قرار بود به پرسپوليس برود، هواداران استقلال او را نپذيرند اظهار داشت: خير، چنين چيزي نيست، ميدانم پرسپوليس تيم بزرگي است. من مستقيم با پرسپوليسيها در تماس نبودم پس جاي نگراني وجود ندارد.
مربي آلماني استقلال گفت: اندکي زمان ميخواهم تا در 2 يا 3 جلسه تمرين با ديدن تمرينات برنامههايم را پياده کنم. بايد سعي کنيم هر چه زودتر با کادر فني هماهنگي پيدا کرده و اين زمان از دست رفته را به دست آوريم.
هنکه در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينکه او پنجمين مربي آلماني استقلال محسوب ميشود و با توجه به اينکه هيچ کدام از 4 مربي قبلي سابقه حضور يک فصل کامل در اين تيم را نداشتهاند آيا ميتواند سنت شکني کند يا خير، تاکيد کرد: اگر در جريان باشيد از باشگاههاي ديگر در اروپا و آلمان پيشنهادهاي خوبي داشتم اما مايل بودم به ايران بيايم تا اهدافم را در اين کشور دنبال کنم. گذشته براي ما مهم نيست، مهم حال و آينده است. اينجا آمدم تا براي استقلال و فوتبال ايران مثمر ثمر باشم و مقام بياورم. از شما ميخواهم تحمل داشته باشيد چرا که هر تيم بزرگ زمان ميخواهد تا به سطح واقعي خودش برسد. سعي ميکنم در کادر فني هماهنگ و يکدل باشيم و از شما هم ميخواهم به ما کمک کنيد تا استقلال را به جايگاه واقعياش برسد.
وي ادامه داد: تجربه نشان داده اگر تمام دست اندرکاران يک باشگاه دست به دست هم بدهند و يکدل باشند، ميتوانيم به نتيجهاي که ميخواهيم برسيم.
هنکه در مورد اينکه روته مولر سال گذشته به خاطر بينظمي کادرفني، از استقلال رفت گفت: در تمام دنيا يک چيزهايي شبيه هم است. اگر در فوتبال ديسپلين نباشد فوتبال به آن صورت معني ندارد. خيلي مهم است که اين موضوع را به بازيکنان بقبولانيم. چون با فوتباليستهاي ايراني کار کردهام هيچ شکي ندارم که در اين زمينه ميتوانم موفق باشم.
مربي استقلال در مورد روش مورد علاقه و فلسفهاش در فوتبال گفت: خيلي مهم است که هر بازيکن در زمين وظايف خود را به نحو احسن بداند. يکسري بازيکنان به صورت هجومي و يک سري دفاعي هستند اما من بازيکناني مثل مهدوي کيا و فرانک ريبري را بيشتر ميپسندم ولي مهم اين است که تمام تيم تاکتيکي را که کادر فني به آنها گفته بتواند پيدا کند. من دوست دارم تيمم بازي سريع و موثري ارائه کند.
وي افزود: يک مثال برايتان ميزنم. ما بايد خوب بازي کنيم اما با خوب بازي کردن نميتوان هميشه برنده شد. باشگاه استقلال هميشه بايد برنده باشد. به نظر من بايد تيم به صورت فشرده باشد تا بتواند خيلي سريع به طرف جلو حرکت کند.
هنکه در پاسخ به اين سؤال چه کارهايي بايد انجام دهد تا به اهدافش برسد خاطرنشان کرد: اولين کار اين است که سعي ميکنم بازيکنان با خنده و نشاط در تمرين حضور داشته باشند و در ادامه مهم اين است که بازيکنان کليدي بدانند چه موقع توپ را نگه دارند و با يک يا دو پاس تيم را به سمت جلو بکشانند.
مربي جديد استقلال در ادامه در مورد اينکه چه شناختي از فوتبال آسيا دارد گفت: زماني که در دورتموند و بايرن مونيخ بودم سفرهاي زيادي به کشورهاي آسيايي داشتم و بازيهاي دوستانه آنها را ديدهام. در کنار مربيگري هميشه در کار شناسايي بازيکن هم بودم و از اين نظر تجربه خوبي کسب کردهام.
هنکه افزود: همانطور که ميدانيد سال به سال فوتبال تغيير ميکند و شما بايد به روز باشيد و براي موفقيت قبل از هر چيز تيمهايي که مقابلتان بازي ميکنند را بايد آناليز کنيد.
وي در مورد اينکه چرا بازيکنان ايراني نسبت به سالهاي گذشته کمتر جذب فوتبال آلمان شدهاند؛ تصريح کرد: به نظر من سطح فوتبال اروپا در چند سال اخير پيشرفت زيادي کرده و اين پيشرفت چه از نظر امکانات و چه از نظر تاکتيک پذيري تيمها بوده و به نظرم در آسيا اين موضوع کمتر اتفاق افتاده است. يکي ديگر از اين دلايل ميتواند اين باشد که در چند سال اخير برخي از ليگهاي اروپايي مانند آلمان ليگ 3 کشور خود را حرفهاي کردهاند که اين موضوع ميتواند به بازيکنان جوان کمک کند.
وي در پايان اين نشست با تشکر از خبرنگاران تاکيد کرد: فکر نميکردم اين همه خبرنگار در ايران باشد. اميدوارم بتوانيم دست به دست هم دهيم و با کمک هم فوتبال ايران را بالا ببريم. براي مربيان ايران خيلي احترام قائل هستم و حتما سعي ميکنم با مربيان ايراني در ديگر باشگاهها در ارتباط باشم تا بتوانيم فوتبال ايران را به جايگاه خوبي برسانيم.