0

فضایل قرائت سوره های قرآن

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی/فضایل قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : علامه طبرسی ، صفحه 11

73 ـ سوره مزمّل (مکی، 20 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره مُزَّمّل را، خالصانه و آگاهانه تلاوت کند و بدان ایمان آوَرَد، رنج ها و سختی ها در این جهان و در جهان دیگر از او برداشته خواهد شد.

حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس سوره مزمّل را در نماز عشا یا آخر شب تلاوت کند، شب و روز و خودِ این سوره، گواهِ او در روز رستاخیز خواهند بود و خدا به او زندگی پاک و پاکیزه و آراسته به آزادگی و پروا و معنویت و مرگ پاکیزه و انسانی، ارزانی خواهد داشت.

74 ـ سوره مُدَّثِّر (مکّی، 56 آیه)

وقتی پیامبر گرامی در غار «حرا» با فرشته وحی روبرو گردید و گوش جانش به نخستین آیات جان بخش و آهنگ و محتوای آن آشنا شد، به خانه بازگشت و از شعله های «وحی» مشتعل بود. جامه به خود پیچید و خوابید. آن گاه این سوره فرود آمد و بدین وسیله، آن حضرت به قیام برای تحول فکری و اخلاقی و رفتاری در جامعه فرا خوانده شد.

از پیامبر گرامی آورده اند که در فضیلت این سوره فرمود: هرکس سوره مدّثّر را با دل و جان و برای آگاهی و عمل تلاوت کند، به شمار هر یک از کسانی که دعوت پیامبر را در مکه باور داشته و ایمان آورده و یا او را تکذیب نموده اند، به او ده پاداش ارزانی می گردد.

از امام صادق علیه السلام آورده اند: کسی که سوره مدَّثِّر را در نماز واجب خویش بخواند، بر خداست که او را همراه پیامبر و در جوار رحمت او و در رتبه و ردیف او قرار دهد و در زندگی این جهان، بدبختی و شقاوت، هرگز دامان او را نگیرد.

75 ـ سوره قیامت (مکی، 40 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هرکس سوره قیامت را تلاوت کند، من و فرشته وحی به سود او در روز رستاخیز گواهی خواهیم داد که: او به روز رستاخیز ایمان داشته و در آن روزِ سهمگین، چهره اش از چهره دیگران درخشنده تر است.

و از امام صادق علیه السلام آورده اند که: هرکس سوره قیامت را تلاوت نماید و به آن عمل کند، خدا این سوره را در روز رستاخیز به همراه او، از آرامگاهش، با بهترین سیما برمی انگیزد و هماره به او نوید می دهد و بر چهره اش می خندد تا او از صراط و میزان بگذرد.

76 ـ سوره انسان = دَهر = ابرار = هَل اَتی (مَدنی، 31 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره «هَل اتی» را آن گونه که باید، بخواند و از آن، شمع زندگی برافروزد، پاداش او از جانب بهشت پر نعمت و لباس های زیبای بهشتی است.

امام باقر فرمود: هرکس سوره «هَل اتی» را در نماز بامدادیِ روز پنجشنبه تلاوت کند، خدای تعالی، حوران بهشتی را نصیب او خواهد فرمود و در سرای آخرت، با پیامبر گرامی، همدم خواهد شد.

77 ـ سوره مُرسلات (مکی، 50 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: هرکس این سوره را آگاهانه و خالصانه و برای عمل تلاوت کند، در مورد او نوشته می شود که: او از شرک گرایان و حق ناپذیران نیست.

امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس این سوره را تلاوت کند و خویشتن را با رهنمودِ آن بسازد، با پیامبرِ خدا آشنا می گردد.

78 ـ سوره نَبأ (مکی، 40 آیه)

نام بیدارگر این سوره، نَبَأ به معنی خبر مهم و رویداد بزرگِ رستاخیز آمده است که مردم، درباره آن، از یکدیگر می پرسند. این سوره، با نام های «عَمَّ»، «تساؤُل» و «مُعصِرات» نیز خوانده شده است.

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره عَمَّ را بخواند، خدا او را از نوشیدنی سرد و گوارای بهشتی در روز رستاخیز سیراب می سازد.

امام صادق فرمود: هرکس این سوره را در هر روز تلاوت کند، سالِ تلاوتِ او به پایان نمی رسد، مگر اینکه به زیارت خانه خدا نائل می گردد.

79 ـ سوره نازعات (مکّی، 46 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره نازعات را بخواند، بازداشت و حساب رسیِ او روز در رستاخیز، تنها به اندازه خواندن یک نماز روزانه خواهد بود و آن گاه به بهشتِ زیبای خدا در خواهد آمد.

امام صادق علیه السلام فرمود: کسی که این سوره را بخواند، از این جهان، سیراب می رود و در روز رستاخیز، سیراب برانگیخته می گردد و در سرای آخرت، سیراب وارد بهشت پر طراوت و نعمت خدا می شود.

80 ـ سوره عَبَس (مکی، 42 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره عَبَس را بخواند، روز رستاخیز در حالی وارد محشر می گردد که چهره اش خندان و شادان است.

از حضرت صادق آورده اند: هرکس سوره عَبَس را بخواند، در زیرِ عرش خدا و در بوستان ها و باغ های پر طراوت و زیبا، و در سایه لطف و کرامت او، و در بهشت پر نعمتِ او خواهد بود، و این کار بر پروردگارش بزرگ نیست.

81 ـ سوره تَکویر = کُوِّرَت (مکی، 29 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: کسی که سوره تکویر را بخواند، خداوند او را از رسوایی آن روز که نامه های عمل گشوده می شود پناه می دهد. کسی که دوست می دارد در روز رستاخیز به مهر و لطفِ من نگاه کند، سوره تکویر را بخواند.

82 ـ سوره انفطار (مکّی، 19 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که این سوره را تلاوت کند، خداوند به او پاداشی عظیم ارزانی می دارد و در روزِ رستاخیز، کار او را سامان خواهد داد. هرکس دو سوره «انفطار» و «انشقاق» را تلاوت کند و آن دو را در نمازِ فریضه و نافله در برابرِ دیدگان خود قرار دهد، همه موانع و حجاب ها، میان او و خدا برداشته می شود و همه فاصله ها کنار می رود و با چشم دل و اندیشه، او را می نگرد و در مورد او می اندیشد تا از حساب رسی نجات یابد.

83 ـ سوره مُطَفِّفین (مکی، 36 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که این سوره را تلاوت کند، خدا او را در روز رستاخیز، از شرابِ پاک و صاف سیراب می سازد.

و نیز از امام صادق علیه السلام آورده اند: کسی که این سوره را در نمازهای واجب خویش بخواند، خدا، امنیت از آتش و عذاب را در روز رستاخیز به او خواهد داد و آن گاه است که نه آتشِ دوزخ، او را می بیند و نه او، آتش را دیدار می کند و بر پلِ دوزخ، عبورش نخواهد افتاد و محاسبه نخواهد شد.

84 ـ سوره انشقاق (مکّی، 25 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: کسی که سوره «انشِقاق» را بخواند، خدا او را از این که کارنامه زندگی اش را از پشت سرش به او دهند، در امان خواهد داشت.

85 ـ سوره بروج (مکی، 22 آیه)

پیامبر گرامی اسلام فرموده: هرکس این سوره را تلاوت کند، خدای فرزانه به شمار هر روز جمعه و روز عرفه ای که در دنیا زندگی کند، ده پاداش به او ارزانی می دارد.

امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس این سوره را در نمازهای شبانه روزی خود بخواند، باید بداند که این سوره، سوره پیامبرانِ خداست و به پاداش [تلاوت] آن، برانگیخته شده و اقامتگاه او با پیامبران خواهد بود.

86 ـ سوره طارق (مکی، 17 آیه)

نام مبارک طارق، ستاره ظاهر شونده و اخترِ شبگرد است. پیامبر گرامی اسلام فرمود: هرکس سوره طارق را تلاوت کند، خداوند به شمار هر ستاره ای که در آسمان است، ده پاداش به او ارزانی خواهد داشت. امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: هرکس در نماز واجب خویش، سوره طارق را تلاوت کند، در قیامت، نزد خدا مقام و منزلت بلندی خواهد داشت و از دوستانِ پیامبران و یاران آنان در بهشت خواهد بود.

87 ـ سوره اعلی (مکی، 19 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هرکس سوره اعلی را بخواند، خدا به شمار هر حرفی که بر ابراهیم و موسی و محمد فرو فرستاده است، ده پاداش به او ارزانی خواهد داشت.

و از امیر مؤمنان علی علیه السلام آورده اند که: پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله وسلم این سوره را بسیار دوست می داشت و کسی که نخستین بار با واژه های آغازین آیه این سوره، خدا را ستود، میکائیل بود.

و نیز در روایت آورده اند که: پیامبر و امیر مؤمنان و برخی از یاران، به هنگام تلاوت نخستین آیه این سوره، [که از پیامبر می خواهد نام پروردگار را که والاترین نام هاست به پاکی ستایش کند[ این فرمان را به جان خریده و می گفتند: «سُبحانَ رَبّی الاَعلی» و ذاتِ بی همتای او را ستایش می نمودند و پاره ای آورده اند که: هرکس این سوره را تلاوت کند. باید با اقتدا به پیامبر، همان گونه خدا را بستاید و بگوید: سُبحانَ رَبِّی الاَعلی.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:37 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی/ فضیلت قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ملا فتح اللّه کاشانی ، صفحه 17

سوره احقاف (مکی، 35 آیه)

از حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر کس سوره احقاف بخواند او را پاداش عظیم دهند و سَیئاتِ او محو کنند و ده درجه [مقامش را] بالا نمایند.

و از امامِ ناطق، جعفر صادق علیه السلام نقل است که فرمود: هر که در شبِ جمعه، این سوره را تلاوت کند، خدای تعالی او را از روعت (ترس های) دنیا و از فَزَع روز قیامت ایمن گردانَد.

سوره محمد (مدنی، 40 آیه)

از سید عالم صلی الله علیه و آله وسلم نقل است که فرمود: هر که سوره محمد را تلاوت کند، بر خدای تعالی واجب شود که از اَنهار جنّت، او را آب دهد.

و از امام جعفر صادق علیه السلام روایت است که: هر مؤمنی که این سوره را بخواند، هرگز در دین خود شک نکند و همیشه از شرک و کفر محفوظ باشد تا که بمیرد و چون وفات کند، خدای تعالی، هزار فرشته را به قبر او فرستد تا بر او نماز کنند و ثواب آن را به او می دهند و در حینِ حشر تشییعِ او نمایند تا که او را نزد خدای تعالی، به موقفِ امن و امان حاضر سازند. پس او تا ابد در امانِ خدا و سید انبیاء باشد.

و نیز از امام صادق علیه السلام مروی است که: هر که می خواهد که حالِ ما و حالِ اعدای ما را بداند، باید که سوره محمد را تلاوت کند، زیرا که در او، آیتی در شأن ما است و آیتی در شأن اعدای ما.

سوره فتح (مَدنی، 29 آیه)

در فضلِ قرائتِ این سوره از حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که: هر که این سوره را قرائت نماید، هم چنان است که با ما در روز فتح مکه حاضر بوده باشد. و در روایت دیگر آمده که: هم چنان است که با اصحابِ محمد در مُبایعت (بیعت با رسول اللّه صلی الله علیه و آله وسلم ) متابعت نموده است. و رسول خدا روزی فرمود: دیشب بر من سوره ای نازل گشته که دوست تر است نزد من از دنیا و آنچه در او است.

از امام جعفر صادق علیه السلام روایت است که فرمود: مال و زنان و آنچه دارید و در تصرّف شما است به حصار گیرید به قرائت سوره فتح و بدانید که هر که بر قرائت این سوره مداومت نماید، منادی به آواز بلند ندا کند بر وجهی که همه اهل عَرَصات (قیامت) بشنوند که ای بنده! تو از جمله خواص منی، پس به فرشتگان ندا کند که او را به بندگان خالص و صالحِ من ملحق کنید و در بهشتِ نعیمش ساکن گردانید و او را شرابِ رحیق (خالص) که به کافور، مختوم (مهر شده) باشد، بچشاند.

سوره حجرات (مدنی، 18 آیه)

از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که سوره حجرات را تلاوت نماید، حق تعالی او را پاداشی عظیم عطا کند.

و از امام صادق علیه السلام روایت است که: هر که این سوره را در هر شب یا در هر روز بخواند، از جمله زُوّارِ سید انبیا باشد.

سوره ق (مکّی، 45 آیه)

از حضرت رسالت روایت است که فرمود: هر که این سوره برخواند، سکرات موت بر او آسان گردد و قبر بَر وی تنگ نشود و روزی بر او فراخ شود و در آخرت آمرزیده باشد. و از حضرت امام محمد باقر علیه السلام روایت کرده اند که: هر که این سوره را در فرایض و نوافل بخواند، حق سبحانه، روزی بَر وی وسیع گرداند و در آخرت، نامه اعمال را به دست راست او دهند و به آسانی، حسابِ او نمایند.

سوره ذاریات (مکّی، 60 آیه)

از حضرت رسالت روایت است که فرمود: هر که این سوره را بخواند او را ثوابی عظیم رسد و گناهان بسیار محو کنند و خدا او را بیامرزد. و از امام جعفر صادق علیه السلام مروی است که: هر که سوره ذاریات را در شب یا در روز بخواند، حق سبحانه و تعالی، معیشت او را به اصلاح آوَرَد و روزی را بر او فراخ گرداند و نوری در قبر او بیافریند و تا روز قیامت، قبر او به آن نور، منوَّر باشد.

سوره طور (مکی، 49 آیه)

از حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده که فرمود: هر که سوره والطّور را تلاوت نماید، بر خدای واجب باشد که او را از عذاب ایمن گرداند و او را در بهشت، نعمت عُظمی و مرتبه کُبری اعطا فرماید.

و از امام محمد باقر علیه السلام روایت است که: هر که سوره والطّور بخواند، حق تعالی، خیر دنیا و آخرت، او را کرامت فرماید.

سوره نجم (مکی، 62 آیه)

در فضل آن از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که سوره نجم تلاوت کند، او را به عدد هر کس که تصدیق رسالت نبوی کرد، ده حسنه بدهد و ده سیّئه محو کند.

و از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمود: هر که در هر روز یا در هر شب، این سوره را قرائت نماید، در میان مردمان ستوده شود و در نظر همه عالمیان، خوشنام گردد و ستوده می شود و خدای فرزانه او را می آمرزد و محبوبِ مردم حق طلب می گردد.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:38 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی / فضیلت قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : به روایت ابوعبیدالله مرزبانی ، صفحه 17

106 ـ سوره قریش (مکّی، 4 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: کسی که این سوره را تلاوت کند، به شمار هر یک از کسانی که بر گِردِ خانه خدا طواف نموده و یا در آنجا برای عبادت معتکف شده است، ده پاداش به او ارزانی می گردد. امام صادق علیه السلام نیز فرمود: دو سوره را در یک رکعت [پس از حمد [نمی توان خواند مگر سوره ضُحی و انشراح و سوره فیل و قریش را.

107 ـ سوره ماعون (مکّی، 7 آیه)

پیامبر گرامی اسلام فرموده اند: کسی که این سوره را تلاوت کند و حقوق مالی خود را بپردازد، خدا، او را می آمرزد.

و امام باقر فرمود: کسی که این سوره را در نمازهای واجب و مستحب خود بخواند و در اندیشه عمل به آن باشد؛ خدا نماز و روزه اش را می پذیرد و او را در برابر کارهایی که در دنیا، ناخواسته از او سر زده است، محاسبه نمی کند.

108 ـ سوره کوثر (مکّی، 3 آیه)

پیامبر گرامی اسلام فرمود: هر کس این سوره را تلاوت کند و در آن بیندیشد، خدا او را از نهرهای بهشت سیراب می سازد و به شمار هر قربانی که مردمِ با ایمان و یا شرک گرا در روز عید قربان، به بارگاهِ خدا و یا بُت ها می برند، به او پاداش خواهد داد.

هم چنین از امام صادق علیه السلام روایت شده است که: هرکس سوره کوثر را در نمازهای واجب و مستحب خود بخواند، خدا او را در روز قیامت از حوض کوثر سیراب می سازد و جایگاهش نزد محمد صلی الله علیه و آله وسلم در زیر درخت «طوبی» خواهد بود.

109 ـ سوره کافرون (مکی، 6 آیه)

از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم روایت است: کسی که سوره کافرون را بخواند و در آن هنگام به خودسازی و خود شکوفایی بیندیشد، همانند کسی است که یک چهارم قرآن را خوانده است. شیطان های طغیان گر به برکت این سوره از او دور می گردند و از بلای شرک و گمراهی و بیدادگری پاک، و از هول و هراس روز رستاخیز در امان خواهد بود.

و نیز در روایتی آورده اند که پیامبر به یکی از یاران فرمود: آیا دوست داری که هنگام سفر، از نظر زاد و توشه، از بهترینِ یارانت باشی؟

گفت: آری ای پیامبر خدا.

فرمود: پس این سوره های پنج گانه را بخوان.

پرسید: کدامین سوره ها؟

فرمود: سوره های کافرون، نصر، اخلاص، فَلَق و ناس. و به یاد داشته باش که هر کدام را با «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز نما.

و نیز آورده اند که: مردی به حضور پیامبر اسلام آمد و گفت: ای پیامبر خدا! آمده ام چیزی به من بیاموزی که به هنگام خواب آن را بخوانم.

فرمود: هنگامی که به بستر رفتی، سوره کافرون را بخوان و پس از آن بخواب که این، سند بیزاری از شرک و بیدادگری است.

امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: پدرم می فرمود: سوره کافرون بسان یک چهارم قرآن است. و هنگامی که آن را می خواند و از آن فراغت می یافت، می فرمود: تنها خدای یکتا را می پرستم، تنها او را می پرستم و بَس.

و نیز آورده اند که فرمود: کسی که سوره کافرون و اخلاص را در یکی از نمازهای واجب خویش بخواند و آن ها را باور داشته باشد، خدا او و پدر و مادر و فرزندانش را می آمرزد و اگر گرفتارِ تیره بختی شده، نام او از دفتر تیره بختان زدوده شده و در دفتر نیک بختان نوشته می شود. و خدا او را نیک بخت زنده می دارد و شهید از دنیا می برد و شهید برمی انگیزد.

110 ـ سوره نصر (مدنی، 3 آیه)

از پیامبر گرامی آورده اند که: کسی که این سوره را بخواند و در آن بیندیشد، همانند کسی است که در فتح مکه با پیامبر بوده است.

و از امام جعفر صادق علیه السلام آورده اند که فرمود: کسی که سوره نصر را در نماز واجب و یا مستحب بخواند، خدا او را بر همه دشمنانش پیروز ساخته و در روز رستاخیز، با نامه ای می آید که سخن می گوید، و خدا، آن را از آرامگاهِ او بیرون آورده که امان نامه ای است از حرارت دوزخ و نعره گوشخراش آن که دو گوشش، آن را می شنود، امّا در او اثری بر جای نمی گزارد. او در روز قیامت، بر چیزی نمی گذرد جز اینکه او را مژده داده و از نعمت ها و پاداش هایی که در انتظار اوست به او خبر می دهند تا به بهشت درآید.

111 ـ سوره مَسَد (مکّی، 5 آیه)

از پیامبر آورده اند که: کسی که این سوره را تلاوت کند، امید است که خدا، او و ابولهب را در یک خانه گرد نیاوَرَد چرا که ابولهب بی تردید به کیفر اصلاح ستیزی و کینه توزی در آتش است.

و از امام صادق علیه السلام آورده اند که: هرگاه سوره تبَّت را تلاوت کردید، بر ابولهب نفرین کنید، چرا که او از دروغ شمرندگان رسالت پیامبر و آیات و کتابی است که از سوی خدا آورده است.

[گفتنی است که این پاداش ها در این سوره و دیگر سوره ها، نه برای تلاوت گر و حافظ و مفسِّرِ تنها، بلکه در گروِ تدبُّر در قرآن و عمل به مقررات خدا و رعایت حقوق انسان هاست.]

112 ـ سوره اخلاص (مکی، 4 آیه)

این سوره نام های متعددی دارد و هرکدام به تناسبی بر آن نهاده شده است: نام نخست آن، اخلاص به معنی خالص ساختن است. چرا که عقیده قلبی و عمل به این سوره، انسان را یکتاپرست و پر اخلاص ساخته و به او یاری می رساند تا باور خویش را از هرگونه شرک و کفر، پاک و پاکیزه و خالص گرداند.

نام دیگر این سوره، توحید است. چرا که از آغاز تا انجام، به یکتایی خدا و بی همتایی او رهنمون است. و هرکس به این سوره دل بندد و به آن ایمان آرد، توحیدگرایی پراخلاص خواهد شد.

نام دیگرش قل هُوَ اللّه است. چرا که خدا در آغازین آیه اش به پیامبر دستور می دهد که با صدایی رسا اعلام کن که: حقیقت این است که خدا، یگانه و بی همتاست.

این سوره را، اساس، هم خوانده اند، چرا که بنیاد و پایه دین و آیین و سرلوحه دعوت پیامبر و همه کتاب ها و دعوت های آسمانی است.

نام دیگر این سوره، صَمَد است به معنی بی همتا. چرا که ذات پاکِ او، شریک و همتا ندارد.

و نیز این سوره را نَسب نامه خدا خوانده اند، چرا که در روایات آمده که برای هر چیز، نَسَبی است و نَسَب نامه خدا، سوره اخلاص است.

درباره فضیلت سوره اخلاص، روایات بسیاری رسیده که از آن جمله، پیامبر گرامی اسلام فرمود: کسی که این سوره را بخواند، همانند کسی است که یک سوم قرآن را خوانده و به شمارِ همه کسانی که به خدا، فرشتگان، کتاب های آسمانی و پیامبران او و روز رستاخیز ایمان آورده اند، ده پاداش به او داده می شود.

امام کاظم فرمود: کسی که پیش از روبرو شدن با هر حاکم بیداد پیشه ای، سوره اخلاص را بخواند، خدا از او دفاع کرده و مانع رسیدنِ هر شرّی از سوی آن ظالم، به او شده و خیر را، نصیب او می نماید.

112 ـ سوره فَلَق (مکّی، 5 آیه)

پیامبر فرمود: کسی که سوره فلق و سوره ناس را بخواند، همانند کسی است که همه کتاب هایی را که خدا بر پیامبران فرو فرستاده، خوانده است.

و نیز فرمود: بر من آیاتی فرود آمده است که همانند آنها فرود نیامده است و آنها، آیات دو سوره فلق و ناس است.

و نیز فرمود: این دو سوره را به هنگام خواب و برخاستن از خواب بخوانید که این دو، از برترینِ سوره ها هستند.

و امام باقر علیه السلام فرمود: هرکس در نماز وَتر، سوره فلق و ناس و اخلاص را بخواند، به او گفته شود: هان ای بنده خدا! مژده ات باد که خدا، نمازِ وَترِ تو را پذیرفته است.

114 ـ سوره ناس (مکّی، 6 آیه)

این سوره به همراه سوره فلق را «مُعَوَّذَتَین» نیز خوانده اند، چرا که در آغاز هر دو، به پیامبر و مردم خداجو فرمان داده می شود که از شرور و فتنه های حسودان و افسونگران به خدا پناه برند.

حضرت باقر علیه السلام در مورد فضیلت و پاداشِ تلاوت این سوره فرمود: پیامبر گرامی سخت بیمار شد. دو فرشته گرانقدر، جبرئیل و میکائیل به عیادت آن حضرت آمدند. یکی از آن دو، کنار سِر او نشست و دیگری کنار پای آن بزرگوار. جبرئیل سوره فلق را خواند و به وسیله آن، پیامبر را در پناه پدید آورنده هستی قرار داد و میکائیل نیز با تلاوت سوره ناس چنین کرد.

و در رایت دیگری [آمده] که در بیماری آن حضرت، فرشته وحی آمد و گفت: موجودات پلید و شرور را به نام خدا از وجود گرانمایه ات دور می سازم و از دردی که تو را بیازارد از بارگاهِ او برایت سلامتی و شفا می خواهم. بگیر آن را که گوارایت باد. آنگاه به تلاوت سوره ناس پرداخت.

[یادآوری می گردد که همه این پاداش ها و نویدها، در گرو درست اندیشی، گفتار سنجیده، عمل عادلانه و انسانی، رعایت صادقانه آزادی و امنیت و حقوق و کرامت مردم است.]

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:38 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی(برگزیده متون تفسیری) / فضایل قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ابوالفتوح رازی ـ ملافتح اللّه کاشانی ، صفحه 13

سوره طه

روایت است از رسول خدای(ص) که فرمود: خدای تعالی، سوره طه و یس را خواند پیش از خلق آدم به دو هزار سال. چون فریشتگان بشنیدند، گفتند: خوشا به حالِ امّتی را که این به ایشان فرستد و خوشا زبانی که به این لغت سخنی گوید و خنک قلبی که حامل این باشد.

سوره انبی

از رسول خدا(ص) روایت است که فرمود: هرکه سوره انبیا بخواند، خدای تعالی روز قیامت حسابِ او آسان کند و هر پیغامبری که در قرآن ذکر ایشان است بر او سلام کنند و دست در دست او نهند.

سوره حج

روایت از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که سوره حج بخواند، خدای به عدد هر کسی که حج و عمره کرد از گذشتگان و ماندگان (آیندگان) او را حجّی و عمره ای بنویسد.

سوره مؤمنون

روایت است از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که او سوره مؤمنون بخواند، فرشتگان او را بشارت دهند به روح و ریحان بر وجهی که چشم او روشن بُوَد وقتِ نزول ملک الموت به او. و به نشاط تمام، روح از او مفارقت کند و واصل شود به دار سلام.

سوره نور

روایت است از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله وسلم که گفت: هر که سوره نور بخواند، خدای تعالی او را به عدد هر مؤمنی که بوده و باشد، از گذشتگان و آیندگان ده حسنه بنویسد او را.

سوره فرقان

روایت شده است از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که سوره فرقان بر خواند، خدای تعالی در روز قیامت او را در زمره مؤمنانی حشر کند که ایمان دارند به بعث و نشور و او را بی حساب به بهشت فرستد.

سوره شُعر

روایت کرده اند از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که او سوره شعرا برخواند، خدای تعالی او را مزد دهد به عدد هر کسی که به نوح ایمان آورد و عددِ آن که به او کافر شد و نیز به عدد هر کس که به هود علیه السلام و شعیب علیه السلام و صالح علیه السلام و ابراهیم علیه السلام و عیسی علیه السلام و محمد صلی الله علیه و آله وسلم مؤمن شدند و کافر شدند، او را ده حسنه بنویسد.

سوره نمل

هر که او سوره نمل خواند، خدای تعالی روز قیامت در حالی او را از گور بلند می کند که او می گوید: لا اله الا اللّه .

سوره طه

روایت است از سید عالم که فرمود: هر که این سوره بخوانَد، حق سبحانه و تعالی ثواب مهاجر و انصار را در قیامت به او عطا فرماید.

و نیز هیچ کس از اهل بهشت تلاوت قرآن نکند مگر به سوره طه و یس. ترک مکنید قرائت طه را به درستی که حق سبحانه عطا کند در روز قیامت کتاب (نامه عمل) او را به دست راست او.

سوره انبیاء

از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که این سوره را تلاوت کند بر وجه محبت و شوق، رفیق جمیع پیغمبران باشد در جنّات نعیم و تا در دنیا باشد، در چشم مردمان موقّر و معزّز باشد و با هیبَت و شوکت بُوَد.

سوره حج

از امام صادق علیه السلام مروی است که فرمود: هر که این سوره را در هر سه روز یک بار تلاوت کند، آن سال منقضی نشود تا که به زیارت بیت الحرام مشرف گردد، و اگر در سفر فوت شود، حق تعالی او را به جنَّتِ نعیم رساند و آن چه آرزوی او باشد وی را اعطا فرماید.

سوره مؤمنون

از ابی عبداللّه جعفر بن محمد الصادق علیه السلام روایت است که: هر که سوره مؤمنون بخواند، خدای تعالی ختم کار او را به سعادت مقرون دارد و هر که در هر جمعه به قرائت آن مداومت نماید، منزل او در فردوس اعلا با پیغمبران مُرسل باشد.

از حضرت رسالت صلی الله علیه و آله وسلم مروی است که: ده آیه بر من نازل شده، که هر که قرائت آن نماید، به بهشت درآید. و بعد از آن، از اوّلِ این سوره تلاوت فرمود تا آن که ده آیه تمام کرد. منقول است از آن حضرت صلی الله علیه و آله وسلم که: اول این سوره (مؤمنون) و آخر آن از گنج های بهشت است. هر که عمل کند به سه آیه از اول این سوره و پند گیرد به چهار آیه از آخر آن، ناجی و رستگار گردد.

سوره شعرا

از امام صادق علیه السلام روایت است که فرموده: هر که سوره شعرا و قصص و نمل قرائت کند در شب جمعه، از اولیاءاللّه باشد و در جوار و کَنَف او و در دنیا هرگز درویشی به او نرسد و در آخرت، چندان نعمت به او دهند که فوق رضای او باشد. و او را ساکن گرداند در جنّتِ عدن که وسط بهشتِ عنبر سرشت است و او را همنشین انبیاء مرسلین و اوصیا سازد.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:38 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی/ فضایل قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ملا فتح اللّه کاشانی ، صفحه 23

سوره سبا

از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که سوره سبا تلاوت کند، هیچ نبی و رسول نباشد مگر که در روز قیامت، رفیق او باشد و با او مصافحه کند.

و از امام صادق علیه السلام نقل است که: هر که سوره سبا و فاطر بخواند در شب، تا روز در حفظ خدا باشد و هیچ چیز ضرر به او نتواند رسانید و اگر در روز بخواند، تا شب هیچ مکروهی به او نرسد و چندان خیر دنیا و آخرت را به او دهند که در خاطر او نگذرد و به نهایتِ آن نرسد.

سوره فاطر

روایت است از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که سوره فاطر را قرائت کند، فردای قیامت، بهشت او را به سوی خود خواند و گوید از هر در که خواهی در آی.

سوره یس

فضل قرائت این سوره بسیار است و ثواب خواندن آن، بی شمار. از حضرت رسالت پناه روایت است که: هرکه این سوره را قُربَةً الی اللّه و خالصا لِوَجهِ اللّه قرائت نماید، از جمیع گناهان غفور شود و ثواب کسی که دوازده بار ختم قرآن کرده باشد در نامه عمل او ثبت نمایند و بر بالین هر مریضی که این سوره را بخوانند به عدد هر حرفی از آن، ده فرشته نزد او حاضر می شوند و از برای او استغفار می نمایند تا قبض روح شود. بعد از آن، تشییعِ جنازه او کرده، بر او صلوات می فرستند، تا او را دفن کنند و در قبر، مونس او باشد و او را از مکارِه (سختی) قبر نگاه دارند و هر بیماری که در وقت مرگ، این سوره را بخوانند، یا کسی نزد او قرائت کند، رضوانِ بهشت بیاید و او را به بهشت بشارت دهد.

مروی است از حضرت رسول که: این سوره، خیر دنیا و آخرت را بر خواننده و نویسنده خود تمام می کند و بلاهای دنیا و اهاویلِ (هول های) آخرت را از قاریِ خود دفع می کند و جمیع حاجات دنیوی و اخروی را از برای صاحبِ خود روا می کند.

هر که یک کمک بار بخواند، ثواب آن برابر ثواب بیست حج باشد و هر که استماعِ آن کند، مثل کسی باشد که در راه خدا صدقه داده باشد.

و از پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که: هر که این سوره را در مقبره بخواند، موجب تخفیف عذاب ایشان شود و به عدد هر که در آن مقبره مدفون باشد، او را حسنات باشد.

از امام صادق علیه السلام روایت است که: هر چیز را قلبی است و قلب قرآن، سوره یس است. هر که در روز، این سوره را قرائت نماید، در امانِ حق سبحانه و تعالی باشد و فراخْ روزی شود. و هر که در شب، پیش از آنکه به خواب رود بخواند، خدای تعالی فرشتگانی را بر او موکّل گرداند که حفظ نماید او را از هر آفتی و از شرّ هر شیطانی و اگر در خواب بمیرد، خدا او را به بهشت بَرَد. آن فرشتگان پس از مرگ برای او استغفار می کنند و به همراه او باشند تا روز قیامت و ثواب عبادت خود را به او دهند و قبر را بر او فراخ سازند و او را از فشار قبر ایمن کنند. و پس از بَعث، او را بشارت دهند که او را از صراط و میزان گذرانند و به مقام ملائکه مقرَّبین و انبیای مرسلین رسانند و او را رفیق ایشان سازند.

پس از آن، خطابِ عزَّت در رسد که ای بنده من! هر که را می خواهی شفاعت کن که شفاعت تو در جمیع کسانی که اراده نمایی مقبول است و هر چه می خواهی از من طلب کن تا جمیع مُدّعیاتِ (خواسته های) تو را به ارزانی فرمایم. پس هر که شفاعت کند و هر چه طلب نماید، خدای تعالی به اجابت مقرون سازد و اصلاً حسابِ او نکند. اهل محشر گویند که: سبحان اللّه ، هرگز این بنده را [گناه] صغیره در وجود نیامده تا به آن مؤاخذه شود؟! پس از آن، خدای تعالی، او را از رُفقای سید انبیاء گرداند و او را در بهشت عَدَن جای دهد.

سوره صافّات

از حضرت رسالت صلی الله علیه و آله وسلم روایت کند که: هر که سوره صافات قرائت کند، او را به عدد فرشتگان حسنه دهند و شیاطین از او دور شوند و از شرک بَری شود و فرشتگان در روز قیامت به ایمان او گواهی دهند.

و از امام صادق علیه السلام است که: هر که در هر جمعه، سوره صافات تلاوت نماید تا [زمانی که] در حیات باشد، از همه آفات و بَلیّات محفوظ باشد و همیشه فراخْ روزی بود و شیطان قادر نباشد که در بدن او و اولاد و اموال او دخل نماید و سلطان ظالم، نتواند بر او بدی رسانَد و اگر در همان روز یا در همان شب، اجلِ او سر آید، خدای تعالی او را [مانند اجر] شهید بمیرانَد و در زمره شهدا حشر کند و به رفاقت شهدا او را به بهشت بَرَد و درجه شهدا بدهد.

سوره ص

از امام باقر علیه السلام روایت است که هر که در شب جمعه، سوره ص قرائت نماید، او را چندان خیر دنیا و آخرت بدهند که به هیچ کس نداده باشند مگر به پیغمبر مُرسل یا فرشته مقرب. و او را به بهشت بَرند با هر که با او باشد از اهل بیت او، حتی خادمی که در دنیا به خدمت او اقدام نموده باشد، اگر چه از اهل او نبوده باشد.

سوره زُمَر

از حضرت رسالت صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که: هر که سوره زُمَر بخواند، حق سبحانه و تعالی، او را از رحمت خود ناامید نگرداند و ثواب خائفین و خاشعین در نامه اعمال او ثبت نماید.

و از امام جعفر صادق علیه السلام نقل است که: هر که سوره زُمَر قرائت نماید، حق سبحانه، شرفِ دنیا و عقبی به اوعطا فرماید و او را بر سایر مردمان غالب گرداند بر وجهی که هر که او را بینَد، هیبت او بر دلِ او نشینَد، اگر چه مال و خادم نداشته باشد و بدان او را از آتش دوزخ حرام گرداند.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:39 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی / فضائل قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ابوالفتوح رازی ـ ملا فتح اللّه کاشانی ، صفحه 21

سوره قصص

روایت است از رسول که گفت: هر که او سوره قصص بخواند، هیچ فرشته در زمین و آسمان نماند مگر این بر صدق او گواهی دهد روز قیامت که او صادق بود که همه چیزی هلاک شونده است مگر هستی و ذات خداوند و ذات او، او راست حکم و با اوست گردانیدن شما. (زنده کردن و بازگشت به او).

سوره عنکبوت

روایت است از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که او سوره عنکبوت بخواند، خدای تعالی او را به عدد هر مؤمنی و منافقی که بوده و باشند تا به زمان قیامت، ده حسنه بنویسد.

و نیز از امام جعفر صادق علیه السلام مروی است که فرمود: هر که سوره عنکبوت و سوره روم بخواند در شب بیست و سوم ماه رمضان، پس او از اهل جنَّت باشد و بدرستی که این دو سوره را نزد حق تعالی، شأن و مکان عظیم است.

سوره روم

روایت است از رسول صلی الله علیه و آله وسلم که گفت: هر که او سوره روم بخواند، خدای تعالی او را ده حسنه بنویسد به عدد هر فریشته ای که خدای را در میان آسمان و زمین تسبیح می کند و هر طاعت که آن روز و آن شب کند، مورد قبول واقع شود.

سوره لقمان

روایت شده از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که او سوره لقمان بخواند، در قیامت رفیق لقمان باشد و به عدد هر کس که در دنیا امر به معروف و نهی از منکر کند، خدای تعالی او را ده حسنه بنویسد.

و روایت از معصوم (ابی جعفر علیه السلام ) است که فرمود: هر که قرائت سوره لقمان کند در شب، حق تعالی سی فرشته را بر او موکّل گرداند که حفظ او نماید از ابلیس و جنود او تا صبح و اگر در صبح قرائتِ آن کند، نگهبانیِ او کنند از ابلیس و لشکر او تا شب.

سوره سجده

جابر بن عبداللّه انصاری گفت: رسول صلی الله علیه و آله وسلم هیچ شب نخفتی تا سوره سجده و سوره الملک بر نخواندی و گفتی: [مقام] این دو سوره بر دگر سوره های قرآن زیادت است به هفتاد حسنه و هر که این دو سوره بخواند، او را هفتاد حسنه بنویسند و هفتاد سیئه محو کنند و هفتاد درجه رفیع کنند.

و روایت است از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم که فرمود: هر که سوره سجده قرائت کند، هم چنان است که شب قدر را احیا کرده است و چندان ثواب دهند او را همانند آن کس که در شب قدر در عبادت، به روز آید. و از امام صادق علیه السلام نقل است که فرمود: هر که سوره سجده در هر شب جمعه بخواند، حق تعالی در روز قیامت، نامه عمل او را به دست راست او دهد و با آنچه از او صادر شده باشد، او را حساب نکند و از رفقای سید ابرار و ائمه اطهار علیهم السلام باشد.

و نیز از پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم منقول است که: هر که این سوره را در خانه خود بخواند، شیطان تا سه روز داخل آن خانه نشود.

سوره احزاب

روایت است از رسول صلی الله علیه و آله وسلم که گفت: هر که او سوره احزاب بخواند و اهل خود را بیاموزد و زیر دستانش را [حق تعالی] او را از عذاب گور امان دهد.

و از امام صادق علیه السلام نقل است که: هر که سوره احزاب را بسیار خواند، روز قیامت در جوار سیّد ابرار و خاندان او باشد.

 
وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:39 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی / فضایل قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ملا فتح اللّه کاشانی ، صفحه 23

سوره مؤمن یا غافر (مکی، 85 آیه)

از جمله اخباری که عموما دلالت می کند بر سوره های حوامیم یکی از آنها، از حضرت رسالت صلی الله علیه و آله وسلم است که فرمود: حوامیم، زبور قرآن است. و در روایت دیگر آمده که هر چیزی را میوه ای است و میوه قرآن، حوامیم است؛ چه این سوره ها، روض (قصر)های زیبایند که متصل به یکدیگر، هر که خواهد در مرغزار بهشت گردش کند، باید که حوامیم بخواند.

از امام صادق علیه السلام نقل شده که: حوامیم، ریحانِ قرآن است، پس بر تلاوت و حفظ آن شکر نمایید. چه به تحقیق پیوست که چون بنده مؤمن به قرائت حوامیم قیام نماید، از دهان او بوی مشک و عَنبر بیرون آید و حق سبحانه بر او رحمت کند و همه همسایگان و دوستان و نزدیکان و خویشاوندان او را از برکت تلاوت حوامیم، غرق رحمتِ خود گرداند و عرش و کرسی و ملائکه مقربین از برای او استغفار کنند.

روایت است که: حوامیم هفت اند و ابواب دوزخ هفت. هر که این سوره های هفت گانه را تلاوت نماید، روز قیامت هر سوره ای از آن به صورتی برآمده بر دری از درهای دوزخ بایستند و نگذارند او را به دوزخ برند. و نیز منقول است که: هر چیزی را خلاصه ای است و لُبّ و خلاصه قرآن، حوامیم است.

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هر بنده مؤمن که سوره مؤمن را بخواند، روح هیچ پیغمبری و مؤمن و صدیقی نباشد الا که بر او صلوات فرستند و از برای او استغفار کنند. و از امام باقر علیه السلام روایت است که: هر بنده مؤمن که سوره مؤمن را در هر سه روز یکبار بخواند، خدای تعالی جمیع گناهان او را بیامرزد و نعیم جنّت را به او کرامت فرماید.

سوره سجده (مکّی، 30 آیه)

از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که یک بار سوره سجده را تلاوت نماید، به عدد هر حرفی از آن، ده حسنه در نامه اعمال او ثبت نمایند.

و از امام صادق علیه السلام نقل است که: هر که این سوره را تلاوت کند، روز قیامت، نورانی محشور شود و در آن روز شادان بود و در دنیا، محمود و پسندیده باشد بر وجهی که همه مردمان بر احوال او رشک برند و از خدای تعالی، تمنّای آن کنند.

سوره شوری (مکّی، 53 آیه)

از حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که این سوره را تلاوت کند، خدای تعالی فرشتگان را امر فرماید تا بر او صلوات فرستند و آمرزش خواهند تا روز قیامت.

از امام جعفر صادق علیه السلام نقل است که: هر که این سوره را قرائت کند، حق سبحانه روز قیامت، روی او را چون ماه شب چهارده گردانَد و او را نزد خود بدارد و خطاب کند به او که: ای بنده من! در دنیا مداومت به سوره شوری می نمودی و نمی دانستی که ثواب آن در چه مرتبه است و اگر علم به ثواب آن می داشتی، هرگز از خواندن آن، ملال نمی یافتی و دائم به خواندن آن مواظبت می نمودی. پس ملائکه را امر نماید که او را به بهشت برید و در بهترین مکانِ آن، وی را جای دهید. پس فرشتگان او را به بهشت برند و در قصری که ابواب و شرف و درج آن از یاقوت سرخ باشد، فرود آرند.

سوره زُخْرُف (مکّی، 89 آیه)

از سرور عالم صلی الله علیه و آله وسلم نقل است که: جماعتی که سوره زخرف را در دنیا تلاوت کرده باشند، در روز قیامت به ایشان ندا کنند که: ای بندگان! امروز بر شما نه ترسی است و نه حُزنی، وارد شوید در بهشت بدون حساب.

و از امام محمد باقر علیه السلام نقل است که: هر که به این سوره مداومت نماید، خدای تعالی او را در گور، از هوام (حشرات) زمین و فشار قبر ایمن گرداند تا روز محشر و چون محشور شود، این سوره، به صورتی زیبا برآید و او را به فرمان حق سبحانه و تعالی به بهشت درآوَرَد.

سوره دخّان (مکّی، 59 آیه)

از سید عالم روایت کنند که فرمود: هر که سوره دُخّان را در شب جمعه تلاوت کند، از جمیع گناهان مغفور شود. و نیز روایت کرده که: هر که این سوره را در شب بخواند فردای آن روز، فرشتگان از برای وی استغفار کنند و هر که در روز، قرائت کند، آن شب فرشتگان از برای او آمرزش خواهند.

از رسول روایت است که: هر که این سوره را در شب جمعه بخواند در صبح آن روز مغفور و آمرزیده گردد. و نیز هر که سوره دخّان در شب جمعه یا در روز جمعه بخواند، حق سبحانه از برای او خانه ای در بهشت بنا کند. و از امام محمد باقر علیه السلام روایت است که: هر که این سوره را در فرایض یا نوافل بخواند، حق تعالی او را در روز قیامت از جمله آمنان (در امان ماندگان) مبعوث سازد و در سایه عرش خود، او را جای دهد و حساب او را آسان کند و نامه عمل او را به دست راستِ او دهد.

سوره اَحقاف (مکّی، 35 آیه)

از حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم روایت است که فرمود: هر که سوره احقاف را بخواند، او را [بی شمار] حسنه دهند و سیّئه محو کنند و جایگاه او را نزد خدا، مرتفع سازند.

و نیز از امام به حق ناطق، جعفر صادق علیه السلام نقل است که: هر که در شب جمعه، این سوره را تلاوت کند، خدای تعالی او را از روعت (ترس) دنیا و از فَزَع روز قیامت ایمن گرداند.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:40 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی / فضیلت قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : ابوعلی فضل بن حسن طبرسی ، صفحه 10

63 ـ سوره منافقین (مدنی، 11 آیه)

پیامبر گرامی می فرماید: کسی که سوره منافقین را بخواند و در مفاهیم آن بیندیشد، از هر گونه نفاق، مصون و محفوظ خواهد بود. امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: بر هر توحیدگرا و پروا پیشه ای از شیعیان خاندان رسالت بایسته است که در شب های جمعه، سوره جمعه و اعلی را تلاوت کند و در نماز ظهر جمعه، سوره جمعه و منافقون را بخواند که اگر چنین کند، چنان است که گویی کار پیامبر خدا را انجام داده و پاداشش بر ذات بی همتای خدا، بهشت پر طراوت و پر نعمت او خواهد بود.

[گفتنی است که پاداش شکوه بار این سوره، نه تنها برای خواندن، بلکه به منظور، اندیشیدن، دور داشتن خود و جامعه خود از این خصلت های زشت و ریاکارانه و عمل به مقررات عادلانه بشر دوستانه خدا و رعایت حقوق انسان ها و کرامت آنان است و نه شکستن آنان.]

64 ـ سوره تغابن (مدنی، 18 آیه)

از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم آورده اند که فرمود: هرکس سوره تغابن را تلاوت کند و در معارف و مفاهیم آن برای راهیابی به سوی حق و درست اندیشی و عملکرد شایسته بیندیشد، مرگ ناگهانی از او دور می گردد.

حضرت امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: کسی که سوره تغابن را در نماز فریضه اش بخواند، این سوره در روز رستاخیز شفیع او خواهد شد و در نزد کسی که شفاعت او را می پذیرد و به آن اجازه شفاعت می دهد (یعنی خداوند)، گواه عادلی به سود او خواهد بود و از او جدا نمی گردد تا به بهشت درآید.

65 ـ سوره طلاق (مدنی، 12 آیه)

پیامبر گرامی اسلام فرمود: هرکس سوره طلاق را آگاهانه و خالصانه و برای رعایت مقررات خدا تلاوت کند، بر سبک و سنت پیامبر، جهان را بدرود خواهد گفت.

حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس سوره طلاق و تحریم را در نمازهای واجب خود بخواند، خدا او را از این که در روز رستاخیز، ترس و اندوهی به او برسد، پناه می دهد و از آتش دوزخ معاف می گردد، و خدا او را به پاداش تلاوت این دو سوره و مراقبت بر عمل به مفاهیم و مقررات آنها، به بهشت پر طراوت و زیبا در خواهد آورد.

66 ـ سوره تحریم (مدنی، 12 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هرکس سوره تحریم را آن گونه که باید تلاوت کند و در مفاهیم و معارف آن بیندیشد و عمل کند، خدا به او توفیق توبه ای خالص و سازنده ارزانی می دارد.

67 ـ سوره مُلک یا تبارک (مکّی، 30 آیه)

پیامبر گرامی فرمود: هرکس سوره مُلک را آن گونه که شایسته است تلاوت کند و در آن، بیندیشد، بسانِ آن است که گویی شب قدر به شب زنده داری مشغول بوده است. و نیز فرموده اند: دوست می دارم که سوره مُلک، در صفحه قلب همه مردم با ایمان و کمال جو ثبت شود. و نیز از ایشان روایت است که: در کتاب خدا سوره ای است که تنها 30 آیه دارد و در روز رستاخیز با شفاعت خویش، تلاوت گران و عمل کنندگان به قرآن را از آتش دوزخ رهایی بخشیده و به بهشت پر طراوت و زیبا اوج می بخشد و آن سوره مُلک است.

و روایت است که: وقتی مرده ای را به قبر می سپارند، از سمتِ پای او، فرشته عذاب وارد قبر می گردد، اما به او گفته می شود: شما را بر کیفر او راهی نیست، چرا که او سوره مُلک را تلاوت می کرد. فرشته عذاب از بالای سر او وارد قبرش می گردد، اما زبانِ او به حرکت می آید و می گوید: شما را راهی برای کیفر این بنده خدا نیست، چرا که او به وسیله من، سوره ملک را تلاوت می کرد. آری این سوره، عذاب قبر از انسان دور می سازد.

از امام باقر علیه السلام آورده اند که فرمود: سوره ملک، سوره «مانِعَه» خوانده شده است، چرا که از عذاب قبر جلوگیری می کند.این سوره در تورات نیز به عنوان سوره «مُلک» نوشته شده است و کسی که آن را شایسته، تلاوت کند و در معارف آن بیندیشد، در شبانگاهی که آن را خوانده، از غفلت زدگان به حساب نمی آید. و از حضرت صادق آورده اند که فرمود: هرکس در نمازش پیش از آن که بخوابد (نماز عشاء) سوره ملک را تلاوت کند، آن شب را تا بامداد در امانِ خدا خواهد بود و اگر هماره آن را بخواند، در روز رستاخیز در امانِ اوست تا به بهشت پر طراوت و نعمتِ خدا وارد گردد ان شاء اللّه .

روایت است که به این سوره «مُنجیّه» نیز گفته می شود، چرا که هرکس هماره آن را تلاوت کند و با آن همراه و همدم باشد، او را از عذاب قبر نجات خواهد داد. و نیز نام دیگرش «واقیه» است، چرا که از پیامبر آورده اند که فرمود: تلاوت این سوره، انسان را از عذاب قبر پناه می دهد و نگاه می دارد.

68 ـ قلم (مکّی، 52 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرموده است: کسی که سوره «قلم» را با جان و دل تلاوت کند و در پیام انسان پرور آن بیندیشد، خداوند به او پاداش پر شکوه آراستگان به ارزش های راستین اخلاقی و انسانی را ارزانی می دارد.

و نیز از حضرت صادق علیه السلام آورده اند که فرمود: هرکس سوره «قلم» را آن گونه که باید در نمازهای واجب یا نافله بخواند و آن را مشعل فرا راهِ زندگی سازد، خدا او را برای همیشه از بلای فقر و نیازمندی به زر پرستان در امان داشته و پس از مرگ، او را از فشار قبر و گرفتاری های آن پناه می دهد.

69 ـ سوره حاقّه (مکی، 52 آیه)

نامِ هشدار دهنده این سوره «حاقّه» به مفهوم سزاوار، حقّ، قطعی و بدون تردید می باشد و منظور این است که رویداد تکان دهنده رستاخیز، بی هیچ تردیدی در راه است و سرانجام خواهد رسید و نام حاقّه، یکی از نام های تکان دهنده و هشدار بخشِ روز رستاخیز است.

از پیامبر گرامی آورده اند که: هرکس سوره حاقّه را تلاوت کند، خدا حسابِ او را در روز رستاخیز آسان می سازد. و از حضرت امام محمد باقر علیه السلام آورده اند که فرمود: سوره حاقّه را بسیار بخوانید، چرا که تلاوت آن در نمازهای واجب و مستحب، نشانِ ایمان به خدا و پیامبر اوست، کسی که آن را بخواند، دین و ایمانش حفظ می گردد تا به دیدار خدا بشتابد.

70 ـ سوره معارج (مکّی، 44 آیه)

از پیامبر گرامی روایت که فرمود: کسی که سوره معارج را تلاوت کند، خدا پاداش کسانی را به او ارزانی می دارد که امانت ها و عهدهای خود را پاس می دارند و نیز کسانی که مراقبِ نمازهای خویش هستند.

از امام باقر علیه السلام آورده اند که فرمود: کسی که هماره این سوره را بخواند، خداوند در قیامت، او را از گناهانش بازخواست نمی کند و او را در بهشتِ پر نعمت و زیبای خود با محمد صلی الله علیه و آله وسلم مسکن می دهد.

71 ـ سوره نوح (مکی، 28 آیه)

در این سوره، بدان دلیل که سرگذشت نوح، آن پیام آور بزرگ خدا و تجربه ارزشمند آن حضرت در دعوت جامعه و مردم خویش به سوی یکتاپرستی و انجام کارهای شایسته و تشویق به دادگری و عدالت خواهی و نیز مخالفت خودکامگان و تاریک اندیشان در برابر دعوت آسمانی آن حضرت مطرح شده است، این سوره را به نام نوح نامگذاری کرده اند.

و اما پاداش تلاوت آن: از پیامبر گرامی آورده اند که فرمود: کسی که سوره نوح را تلاوت کند، از ایمان آوردگانی خواهد بود که فروغِ دعوتِ توحیدیِ نوح، دل و جان او را نور باران ساخته است.

و نیز از امام صادق علیه السلام آورده اند که فرمود: کسی که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارد و کتاب او را تلاوت می کند، نباید تلاوت سوره نوح را رها کند، چرا که هرکس این سوره را برای خشنودی خدا و همراه شکیبایی، در نمازهای واجب و نافله تلاوت کند، خدا او را در منزلگاهِ شایستگان جای می دهد و سه باغ از بوستان های بهشت زیبا را به همراه بوستانِ خودش، به پاسِ حرمتِ او، به او ارزانی می دارد.

72 ـ سوره جنّ (مکی، 28 آیه)

خدا پدیده های گوناگونی را پدیده آورده است که یک نوع از آنها نیز «جن» می باشد که یک موجود نادیدنی با ویژگی های شگفت انگیز است؛ بدان دلیل که در این سوره، از گروهی اجنه سخن رفته و واکنش آنان در برابر دعوت پیامبر و تلاوت قرآن، عنوان شده است، نامِ این سوره را «جِن» نهاده اند.

پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: هرکس سوره جن را تلاوت کند، به شمار هر پری و شیطان که رسالت محمد را گواهی یا انکار کنند، پاداش آزاد کردن برده، به او داده می شود.

و حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس سوره «جن» را بسیار بخواند، هرگز در دنیا چشم زخم پریان و جادو و افسون و نیرنگ آنان به او نمی رسد و با محمد صلی الله علیه و آله وسلم همراه خواهد بود و می گوید: پروردگارا! من کسی را به جای او بر نخواهم گزید و هرگز جز او، به دیگری دل نخواهم بَست!

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:40 AM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:فضایل قرائت سوره های قرآن

گوهر وحی / فضیلت قرائت سوره های قرآن

پدید آورنده : علامه طبرسی ، صفحه 12

88 ـ سوره غاشیه (مکّی، 24 آیه)

نام این سوره مبارکه «غاشیه» به معنی فرا گیرنده می باشد که یکی از نام های قیامت است. این نام از نخستین آیه این سوره برگرفته شده و به فراگیری و احاطه ترس و هراس و وحشتِ روز رستاخیز بر مردم اشاره می کند.

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس سوره غاشیه را بخواند و در آن بیندیشد، خدا حساب او را در روز رستاخیز بر او آسان می سازد.

حضرت صادق علیه السلام فرمود: کسی که بر تلاوت این سوره در نمازهای واجب و مستحبِّ خداوند مداومَت ورزَد، خدا او را در دنیا و آخرت، در پوششِ رحمت و مهر خویش قرار داده و از عذابِ سرای آخرت امنیت می بخشد.

89 ـ سوره فجر (مکّی، 30 آیه)

پیامبر گرامی فرموده است: کسی که این سوره را در شب های دهگانه (دهه اول ماه ذی حجّه) بخواند، خداوند گناهان او را می آمرزَد، و کسی که در دیگر روزها آن را تلاوت کند، برای روز رستاخیزش نور و روشنایی خواهد بود.

و از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمود: سوره «فجر» را در نمازهای واجب و مستحب خود بخوانید که آن، سوره امام حسین علیه السلام است. هرکس این سوره را بخواند و در آن، برای انجام کارهای شایسته بیندیشد، در روز رستاخیز با آن حضرت و در درجه او وارد بهشت خواهد شد.

90 ـ سوره بَلَد (مکّی، 20 آیه)

واژه بلد نام ارجمند این سوره است و منظور از آن، شهر مکه، زادگاه و وطن پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله است.

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که این سوره را تلاوت کند، خداوند در روز رستاخیز، او را از خشمِ خود امنیت می بخشد.

حضرت صادق علیه السلام فرمود: کسی که در نماز واجب خود این سوره را تلاوت کند، در این جهان از شایستگان خواهد بود که در بارگاه قرب خدا دارای مقام و ارج هستند و از دوستانِ پیام آوران خدا و شهیدان راه آزادی و شایستگان خواهد بود.

91 ـ سوره شمس (مکّی، 15 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را بخواند، چنان است که گویی به شمارِ همه پدیده های گوناگونی که خورشید و ماه بر آن ها می تابند، در راه خدا انفاق کرده است.

امام صادق علیه السلام فرمود: کسی که در شب و یا روز، سوره شمس، لیل، ضحی و انشراح را بسیار بخواند و برای عمل به مقررات خدا و خودسازی در آنها بیندیشد و درست رفتار کند، چیزی در کنار او نخواهد بود، جز این که در روز رستاخیز به سود او گواهی می دهد، حتی مو، پوست، گوشت، خون، رگ ها، اعصاب، استخوان ها و ذرّه ذرّه وجودش که بر زمین است.

آن گاه خدا می فرماید: گواهی شما را در مورد بنده ام پذیرفتم و بسنده ساختم. اینک او را به بوستان های پر طراوت و زیبای من در بهشت ببرید تا هر کجا را خواست برگزیند و آن جا را بدون هیچ منّتی، تنها از فضل و فزون بخشی من به او بدهید تا گوارای او باشد.

92 ـ سوره لیل (مکّی، 20 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرموده است: هرکس این سوره را بخواند و در آن برای خودسازی و عمل بیندیشد، خدا به گونه ای به او نعمت ارزانی می دارد که خشنود گردد و او را از سختی ها نجات می دهد و راهِ دشوار زندگی را برای او آسان می سازد.

93 ـ سوره ضُحی (مکی، 11 آیه)

نام این سوره مبارکه، به معنی نور و روشنایی است.

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس سوره ضُحی را تلاوت کند، از کسانی خواهد بود که خدا از آنان خشنود می گردد و پیامبر از او شفاعت نموده، و به شمار هر یتیم و فقیر و سؤال کننده، ده پاداش به او داده خواهد شد.

94 ـ سوره شرح یا انشراح (مکی، 8 آیه)

شرح صدر و گشادگی فراخی سینه در نگرش قرآن، کنایه از ظرفیت بسیار به منظور شناخت حقایق و دریافت واقعیت ها و اشاره به تحمل سختی ها و رنج ها در راه هدف و نیز مِهر و مدارا باهم دین و هم نوع در زندگی است.

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود، هرکس این سوره را تلاوت کند، پاداش او بسان پاداش کسی است که پیامبر را اندوه زده دیده، و اندوه را از قلب او زدوده است.

95 ـ سوره تین (مکی، 7 آیه)

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس سوره تین را بخواند، خدا دو نعمت در دنیا به او می بخشد: سلامت و یقین، یا سلامتِ جسم و جان. و هنگامی که از دنیا برود به شمار همه کسانی که این سوره را تلاوت کرده اند، پاداش یک روز روزه را به او می بخشد.

و نیز از آن حضرت آورده اند که: در نماز مغرب خویش این سوره را می خواند و به گونه ای آن را تلاوت می کرد که کسی زیباتر از آن حضرت، تلاوت نمی نمود.

امام صادق علیه السلام می فرمود: کسی که سوره تین را در نمازهای واجب و نافله هایش بخواند، خدا هر کجای از بهشت را که او دوست بدارد، به وی ارزانی داشته و او را گرامی می دارد.

[گفتنی است که این پاداش، نه برای تلاوت و حفظ آیات و چاپ و نشر این سوره، بلکه در گرو اندیشه درست و بیان درست و روشن بینانه مفاهیم بلند قرآن و از همه مهم تر آراستگی به ایمان و آگاهی و عمل به مقررات خدا و رعایت حقوق انسان هاست، نه تلاوت سوداگرانه و یا دور از خِرد و عقل شایسته.]

96 ـ سوره عَلَق یا اِقرَأ یا قَلَم (مکی، 19 آیه)

این سوره در مکه و در نزدیکی غار حرا، به عنوان اولین سوره، بر قلب پاکِ پیامبر نور فرود آمد. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را بخواند از نظر پاداش بسان کسی است که همه سوره های طولانی قرآن را تلاوت کرده است.

امام صادق علیه السلام فرمود: کسی که این سوره را تلاوت کند، آن گاه در شب و یا روزِ تلاوتش از دنیا برود، همانند شهید از دنیا رفته است. خدا در روز رستاخیز، او را شهید برخواهد انگیخت و او را بسان کسی زنده خواهد ساخت که در راه خدا به همراه پیامبر جهاد نموده و شمشیر زده است.

97 ـ سوره قدر (مکی، 5 آیه)

نامِ جاودانه این سوره، قدر، به معنی اندازه، ارزش و سنجش آمده است، چرا که در آیاتِ روح پرور آن از شب گرامی قدر، شبِ اندازه گیری و ارزش آفرینی و شب مقدّرات انسان، سخن به میان آمده و نام این سوره نیز به همین تناسب انتخاب شده است.

از پیامبر صلی الله علیه و آله آورده اند که فرمود: کسی که این سوره را بخواند و برای خودسازی و عمل شایسته در آن بیندیشد، پاداش او بسان کسی خواهد بود که ماه رمضان را روزه گرفته و شب قدر را شب زنده داری کرده است.

امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس سوره قدر را در یکی از نمازهای واجب خویش بخواند، از جانب حق تعالی، ندا می رسد که، هان ای بنده خدا! گناه گذشته تو مورد آمرزش قرار گرفت. اینک کار خود را از سر بگیر و مراقب باش.

امام باقر علیه السلام فرمود: هرکس سوره قدر را با صدای بلند بخواند، همانند کسی است که در راه خدا شمشیر کشیده و جهاد می کند و کسی که آن را آهسته بخواند، مانند کسی است که در راه خدا به خون خفته است.

98 ـ سوره بیّنه (مدنی، 8 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را در حال سفر و یا اقامت در مکّه بخواند، در روز رستاخیز با بهترین آفریدگان خواهد بود.

و نیز آورده اند که فرمود: اگر مردم می دانستند چه برکاتی در این سوره است، با رها ساختنِ ثروت و خاندان خویش، به فرا گرفتنِ آن می پرداختند.

مردی پرسید: مگر چه پاداشی دارد؟

فرمود: این سوره را نه نفاق گر تلاوت می کند و نه کسی که دلی مُردَّد و حق ناپذیر دارد.

99 ـ سوره زلزال یا زلزله (مدنی، 8 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را تلاوت کند، گویی سوره بقره را تلاوت نموده و پاداشش به اندازه کسی است که یک چهارم قرآن را تلاوت کرده است.

و از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمود: هرگز از تلاوت سوره زلزال خسته نشوید، چرا که هرکس آن را در نمازهای نافله اش بخواند، هرگز به زلزله گرفتار نمی گردد و با آن نمی میرد و به صاعقه و آفتی از آفت های دنیا، تا لحظه مرگ گرفتار نمی شود، هرگاه جهان را بدرود گوید، خدا بهشت را روزی او می سازد و به او ندا می رسد که: بنده شایسته کردار و درست اندیشِ من! بهشت را بر تو روا ساختم، از این رو، در هر کجای آن می خواهی سکونت گزین و بدان که هرگز مانعی برای تو نخواهد بود وا ز آنجا دور نخواهی شد.

100 ـ سوره عادیات (مکّی، 11 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را تلاوت کند و در آن بیندیشد، به شمار هر یک از زائران خانه خدا که شبِ عید قربان به عبادت و نیایش می گذرانند و در مَشعَر گرد می آیند، ده پاداش به او داده می شود.

امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس این سوره را هماره تلاوت کند، خدا او را در روز رستاخیز با امیر مؤمنان برمی انگیزد و در حضور آن حضرت و از شمارِ دوستانِ او خواهد بود.

101 ـ سوره قارعه (مکّی، 11 آیه)

پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را بخواند، خدا پرونده زندگی او را در روز رستاخیز به برکت و پاداش تلاوت آن، سنگین می سازد.

و امام باقر علیه السلام فرمود: کسی که سوره قارعه را تلاوت کند، خدا او را از فتنه دَجّال و ایمان و گرایش به او، حفظ می کند و در روز قیامت، او را از دوزخ در امان می دارد.

102 ـ سوره تکاثر (مکّی، 8 آیه)

از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نقل است که: کسی که این سوره را بخواند، خدا در برابر نعمت هایی که در دنیا و آخرت به او ارزانی شده، او را مورد محاسبه و بازخواست قرار نمی دهد و پاداش او در این مورد از سوی خدا همانند پاداش کسی است که هزار آیه از قرآن را تلاوت کرده است.

103 ـ سوره عصر (مکّی، 3 آیه)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: هرکس این سوره را بخواند، خدا، مُهر شکیبایی بر قلبِ او می زند و کارش به شکیبایی به پایان می رسد و در روز رستاخیز با حق طلبان و حق گرایان خواهد بود.

و امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس این سوره را در نمازهای نافله اش بخواند و به برنامه انسان سازِ آن عمل کند، خدا او را در روز رستاخیز در حالی برمی انگیزد که صورتش فروزان، چهره اش خندان و دیدگانش به نعمت و پاداش خدا روشن است تا وارد بهشت پر طراوت گردد.

104 ـ سوره هُمَزَه (مکّی، 9 آیه)

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که این سوره را بخواند و در اندیشه عمل به آن باشد، به شمار هر یک از کسانی که محمد صلی الله علیه و آله و یارانش را مسخره کردند، ده پاداش به او ارزانی می گردد.

و امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: کسی که سوره هُمَزه را در نمازهای واجب خود بخواند، خدا فقر را از او دور نموده و رزق و روزی را به سوی او جلب می کند و مرگِ بد و ناگوار را از او دور می سازد.

105 ـ سوره فیل (مکی، 5 آیه)

پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: کسی که این سوره را بخواند و در آن بیندیشد، خدا او را در زندگی از مسخ شدن و دچار تهمت های ناروا گردیدن حفظ می کند.

و از امام صادق علیه السلام آورده اند که: کسی که در نمازهای واجب خود، سوره فیل را بخواند، در روز قیامت، هر دشت و کوه و گِل و سنگی گواهی خواهد داد که او از نمازگزاران است. آن گاه ندا می رسد که در مورد بنده من درست گفتید، گواهی شما را در مورد او می پذیرم و او را بدون حساب به بهشت درمی آورم. او کسی است که وی و عَمَلَش را دوست دارم.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 25 تیر 1390  7:40 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها