بر اساس نتايج تحقيق به عمل آمده در اين خصوص که در Pediatrics منتشر شد، کودکان اصولا داراي حجم بالايي از پروتيين موسوم به هوموسيستين در خون خود هستند که نوعي اسيدآمينه بوده که با بيماريهاي قلبي در ارتباط است، اما از سوي ديگر اکثر کودکان دچار کمبود اسيد فوليک هستند.
براي فهم تاثير اسيد فوليک، تيمي از پژوهشگران دانشگاه اوربرو در سوئد به تحقيق در مورد ميزان و سطح اسيد فوليک در 386 نوجوان پرداختند و در پايان مشخص شد نوجواناني که داراي بيشترين سطح اسيدفوليک هستند، بهترين نمرات را دريافت ميکنند.
دکتر دنيل آرمسترانگ پژوهشگر اين موضوع در دانشکده پزشکي ميامي ميلر در اين خصوص گفت: ما ميدانيم که اسيد فوليک در عملکرد مغزي و پيشرفت مغز نقش حياتي بر عهده دارد و در نوجوانان کمبود اسيد فوليک در ارتباط با شناخت عصبي ضعيف است.
به گفته پژوهشگران، اسيد فوليک يکي از اشکال اصلي ويتامين B است و نقش کليدي در ساخت DNA و RNA دارد، در افراد سالخورده کمبود اسيد فوليک در ارتباط با کاهش تواناييهاي ذهني، جنون و آلزايمر است.
اسيد فوليک در سبزي، ميوه، حبوبات، نخود و مغزها يافت ميشود و يا ميتوان از مواد غذايي غني شده با اسيد فوليک و مکملها بهره گرفت.