پاسخ به:دوستی اهل بیت (ع)
| دوستی اهل بیت (ع) 2 |
قال: یا رسول الله! و ما أول النعم؟ قال: طیب الولاده، انّه لا یحبّنا الّا من طاب مولده؛ [1] ای اباذر! هر كس ما اهل بیت را دوست دارد باید بر اولین نعمت، خداوند را ستایش نماید. ابوذر عرض كرد: ای رسول خدا اولین نعمت چیست؟ فرمود: نیكی ولادت، زیرا دوست ندارد ما را مگر كسی كه ولادتش پاك است. «
7. سوال ار دوستی اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ در روز قیامت:
رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ فرمود: أول مایُسأل عنه العبد حبّنا أهل البیت؛ [2] اولین چیزی كه در روز قیامت از بنده سوال می شود، دوستی ما اهل بیت است. «
و نیز فرمود: » لا تزول قدما عبدٍ یوم القیمه حتّی یسأل عن أربع: عن عمره فیما أفناه، و عن جسده فیما أبلاه، و عن ماله فیما أنفقه و من أین كسبه، و عن حبّنا أهل البیت؛ [3] روز قیامت بنده قدم از قدم بر نمی دارد تا آن كه از چهار چیز سوال شود: از عمرش كه در چه راهی صرف كرده، و از بدنش كه در چه راهی به كار گرفت، و از مالش كه در چه راهی خرج كرده و از كجا به دست آورده است، و از دوستی با اهل بیت. «
ادلّه خاص
روایاتی كه تا كنون ذكر شد، اشاره به دوستی مجموعه اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ داشت؛ دسته ای دیگر از روایات، اشاره به دوستی و محبّت برخی از اهل بیت دارد كه به تعدادی از آنها نیز اشاره می كنیم:
1. امام علی ـ علیه السلام ـ
پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ فرمود: » برائه من النار حبّ علیّ ؛ [4] تنها راه دوری از آتش جهنم، دوستی علی ـ علیه السّلام ـ است. «
و نیز فرمود: » یا علی! طوبی لمن احبّك و صدق فیك، و ریل لمن أبغضك و كذب فیك؛ [5] ای علی: خوشا به حال كسی كه تو را دوست داشته و در حق تو صادق باشد، و وای بر كسی كه تو را دشمن داشته و در حقّ تو كاذب باشد. «
أم سلمه از پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ نقل می كند كه فرمود: » لا یحبّ علیاً منافق، و لا یبغضه مومن؛ [6] منافق، علی ـ علیه السّلام ـ را دوست ندارد و مومن او را دشمن ندارد. «
امام علی ـ علیه السّلام ـ فرمود: » والذی فلق الحبه و برألنسمه، انّه لعهد النّبی الأمّی الیّ: انّه لا یحبّنی الّا مومن، ولا یبغضنی الّا منافق؛ [7]قسم به كسی كه دانه را شكافت، و انسان را آفرید، هر آینه عهدی است از پیامبر امی به من: كه دوست ندارد مرا مگر مومن، و دشمن ندارد مرا مگر منافق. «
2. فاطمه زهرا ـ سلام الله علیها ـ
رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ می فرمایند: » فاطمه بضعه منّی، من أغضبها فقد أغضبنی؛ [8] فاطمه پاره ی تن من است: هر كس او را به غضب آورد، مرا خشمگین كرده است. «
از عایشه سوال شد: كدامین شخص از زنان نزد رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ محبوب تر بوده است؟ گفت: فاطمه. سوال شد: از مردان؟ گفت: همسرش.[9]
3. امام حسن و حسین ـ علیهما السّلام ـ :
پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله و سلم ـ فرمود: » هذان ابنای الحسن و الحسین، ألّلهم انّی أُحبّهما، أللهم فأحبهما و أحبّ من یُحبّهما؛ [10] این دو فرزندان من حسن و حسین اند، بار خدایا من آنان را دوست دارم. بار خدایا! تو نیز آنان و هر كس كه آنان را دوست دارد، دوست بدار. «
و نیز فرمود: » الحسن و الحسین ریحانتای؛ [11] حسن و حسین دو دسته گل من هستند.»
[1] . امالی صدوق، ص 455.
[2] . عبون اخبار الرضا ـ علیه السّلام ـ ج 2، ص 62، ح 258.
[3] . المعجم اكیبیر، ج11، ص102، ح 11177.
[4] . مستدرك حاكم ، ج2، ص 241.
[5] . همان، ج3، ص 135.
[6] . سنن ترمذی، ج5، ص 635، ح 3717؛ جامع الصول ، ج8، ص 656، ح 6499و ... .
[7] . صحیح مسلم، ج1، ص 86، ح 131، سنن ترمذی، ج 5، ص 643 و ... .
[8] . صحیح بخاری، ج5، ص 92؛ صحیح مسلم، ج4، ص 1902.
[9] . سنن , ترمذی, ج5, ص 701, ح 3874.
[10] . صحیح بخاری، ج5، ص 100 ـ 101، ح 235؛ سنن ترمذی، ج5، ص 656 و سند احمد، ج2، ص 446.
[11] . صحیح بخاری 102.5 ح241؛ سنن ترمذی، ح5، ص657، ح3770 و مسند احمد، ج2، ص 85 . |
| علي اصغر رضواني- شيعه شناسي، ج2 |
مدیر تالار مهدویت
مدیر تالار فلسفه و کلام
id l4i: hoosianp_rasekhoon
mail yahoo: hoosianp@yahoo.com
ان الوصول الی الله سفر لا یدرک الی بامتطاء الیل
رسیدن به لقاء پروردگار میسور نیست مگر با درک نشاهه شب
چهارشنبه 22 تیر 1390 10:47 PM
تشکرات از این پست