0

در میانسالی پرخوری نکنید

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

در میانسالی پرخوری نکنید

 

 

 

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی گفت: نخستین بیماری ناشی از پرخوری در میانسالی ابتلا به کبد چرب است. علاوه بر این، افراد در معرض دچار شدن به بیماری هایی مانند چاقی، دیابت، پرفشاری خون و افزایش چربی خون هستند.

دکتر ایرج خسرونیا در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: کبد چرب بیماری بی علامتی است و فرد پس از مراجعه به پزشک یا هنگام سونوگرافی شکم به طور تصادفی متوجه ابتلا به آن می شوند.

وی افزود: ابتلا به بیماری کبد چرب به تدریج باعث ایجاد اختلال در عملکرد کبد می شود و فرد مبتلا به این بیماری ابتدا دچار فیبروز سپس مبتلا به سیروز می شود.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی با بیان اینکه دستگاه گوارش افراد میانسال وسالمند به تدریج امکان جذب و هضم برخی مواد و ویتامینها را از دست می دهد، گفت: در این مقاطع سنی ممکن است میکروب اچ پایلوری باعث ابتلای فرد به سرطان معده شود. علاوه بر آن امکان دچار شدن او به بیماری های التهابی افزایش می یابد.

خسرونیا هموروئید و بواسیر را از دیگر بیماری های شایع بین میانسالان و سالمندان برشمرد و اظهار کرد: تداوم یبوست باعث خونریزی مقعد افراد سالمند می شود و آنان دچار بواسیر می شوند.

وی حالت تهوع را از دیگر عوارض گوارشی هنگام سالمندی ذکر کرد و گفت: هنگام سالمندی دستگاه گوارش نمی تواند غذای چرب را به میزان لازم جذب کند در نتیجه چربی در معده باقی می ماند و فرد دچار حالت تهوع می شود.

این متخصص داخلی گوارش برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری ها به سالمندان توصیه کرد: این افراد نباید غذاهای سنگین مانند خورش های چرب، کباب کوبیده، کله پاچه و دل و جگر مصرف کنند علاوه بر آن لازم است هر شش ماه تا یکسال به متخصص گوارش مراجعه کنند چون افراد سالمند مستعد ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش هستند.

وی در ادامه از استقبال دانشجویان برای اهدای فرآورده های خونی خبر داد و گفت: ۳۳ درصد دانشجویان و ۲۸ درصد کارکنان دولت برای انجام این کار به مراکز درمانی مانند بیمارستان غیاثی مراجعه می کنند.

خسرونیا در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تاسیس پالایشگاه تصفیه خون در ایران اظهار کرد: در حال حاضر ترکیبات خونی برای پالایش به کشورهای خارجی فرستاده می شود و به صورت فراورده هایی مانند آلومین و گلبولین به ایران بازگردانده می شود.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
دوشنبه 13 تیر 1390  9:59 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها