0

معرفی کتاب از وبلاگ باشگاه کتاب

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

نام من سرخ/ اورهان پاموک/ عین له غریب/ انتشارات چشمه

درباره کتاب "نام من سرخ" چند تا نکته به ذهنم می رسه که ترجیح می دم با همین نکات این کتاب رو به شما معرفی کنم:

•   خیلی وقته که دلم می خواد یه کتاب چندصدایی بخونم.نام من سرخ به وسیله راوی های مختلفی روایت می شه، اما برخلاف رمانی مثل "خشم و هیاهو "که ما علاوه بر شنیدن صدای خود نویسنده تو قسمت هایی از داستان،صدای افراد دیگری رو با طرز فکرهای مختلف می شنیدیم و این ما رو قانع می کرد که افرادی به غیر از نویسنده هم دارند داستان رو روایت می کنند، در نام من سرخ فقط شخصیتهای روایت کننده تغئیر می کنند اما ما هرگز به چند صدایی بودن داستان قانع نمی شویم.به این دلیل که جز صدای نویسنده صدای دیگری در داستان تعبیه نشده است.

•  اتفاقات این رمان مربوط می شه به قرن 16.پادشاه عثمانی تصمیم داره به مناسبت هزارمین سال هجرت پیامبر کتابی رو به دوک ونیز هدیه کند.که نقاشی های این کتاب به خواست پادشاه  باید بر اساس اصول نقاشی غربی  کشیده بشوند. نقاشان دربار وظیفه کشیدن این نقاشی ها رو به سرپرستی یکی از راویان کتاب، که ما با نام "شوهر عمه" باهاش آشنا می شیم بر عهده دارند.در این میان به خاطر اتفاقاتی که رخ می ده قتلی اتفاق می افته که این کتاب رو به یک رمان کارآگاهی تبدیل می کنه.و باعث می شه شما تا پایان کتاب به دنبال قاتل بگردید.

• در این بین شما یک داستان عاشقانه هم می خونید."کارا" که دوازده سال پیش به خاطر ابراز عشق اش طرد شده بوده و به سرزمین ایران اومده بوده ،بعد از دوازده سال به استانبول برگشته و دوباره برای به دست اوردن معشوق قدیمی اش همه ی تلاشش رو می کنه.

•    در ابتدای کتاب می خوانیم: مشرق و مغرب هر دو ملک خداست( قرآن. سوره بقره) ....توی این کتاب می بینیم که نقاشان عثمانی ارادت خاصی به استاد بهزاد دارند و همین طور مکتب شیراز ،مکتب هرات و..... در واقع اونها نقاشی رو تنها با اصول شرقی قبول دارند.....به همین دلیل به مبارزه با اصول غربی می پردازند ، و معتقدند نقاشان شرقی در نقاشی هاشون دید الهی داشتند در حالی که مثلاً پرسپکتیو این دید رو از بین می بره

•    تو این کتاب ما داستانهایی از شاهنامه فردوسی،خمسه نظامی و دیگر آثار شعرای ایرانی می خونیم.در واقع این کتاب به نوعی وامدار شاعران ، افسانه ها و اساطیر ایرانه.

درباره نویسنده:

اورهان پاموک در سال 1952 در محله ی نیشان تاشی استانبول به دنیا آمد.تحصیلات مقدماتی و متوسطه خود را با گرایش نقاشی گذراند.سپس در رشته ی معماری  به تحصیل پرداخت اما پس از سه سال این رشته را رها کرد و به روزنامه نگاری رو آورد.اولین کتابش با نام آقای جودت و پسرانش جوایز ملی" ارهان کمال و کتاب سال" را برایش به ارمغان آورد ، اما رمان زندگی نو فروش صدها هزاری یک اثر ادبی را در ترکیه ممکن می سازد.در سال 1998 رمان "نام من سرخ" به چاب رسید که علاوه بر جوایز ملی ، جوایزی از فرانسه،ایتالیا و ایرلند را به خود اختصاص داد.کتاب برف در سال 2002 به چاپ رسید که پاموک آن را "اولین و آخرین رمان سیاسی خود" میخواند.اورهان پاموک، جایزه ادبی صلح، جایزه ادبی تاثیر گذارترین صد فرد سال جهان، باهوش ترین صد مرد سال جهان و جایزه ادبی نوبل سال 2006 را به خود اختصاص داده است.

اورهان پاموک می گوید: بعضی ها می گویند نام من سرخ یک رمان ایرانی است، و من همیشه این را یک افتخار بزرگ و تحسین می دانم

موسی رحیمی در مقاله ای با عنوان "اورهان پاموک و فرهنگ های سه گانه" می نویسد:

پاموک در رمانش نام من سرخ تصویر خیره کننده ای از تفرقه و شکاف در روح کشورش، بین غربی شدن و ارزش های سنتی دین اسلام ارائه می دهد.این رمان که داستانش در قرن شانزده اتفاق می افتد،تفرقه و دو دستگی را در قالب هجوم نقاشی رنسانسی  به دربار سلطان نمایش می دهد.آنجا که ظرافت و زیبایی سنتی و سرد نگارگران به عنوان یک جنبه مذهبی تائید می شود؛ و پرسپکتیو غربی مورد نفرت واقع می شود.

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
یک شنبه 12 تیر 1390  2:37 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

جاي خالي سُلوچ ، محمود دولت آبادي ، نشر چشمه

بالاخره برنده نوبل ادبيات امسال(2010) هم مشخص شد و حق به حق دار(ماريو بارگاس يوسا ) رسيد ، اما برخي كارشناسان ادبيات معتقدند اگه محمود دولت آبادي داستان هاشو به زبان انگليسي يا فرانسه مي نوشت ، آكادمي نوبل حتماً اين جايزه رو به ايشون مي داد. دولت‌آبادی به گواهي آثارش، یكی از تواناترین و هنرمندترین داستان‌نویسان امروز ایرانه. به نحويكه بعضی آثار او با آثار بزرگ ادبیات جهان، همترازه . امروز قصد معرفي مختصر يكي معروفترين آثار وي بنام "جای خالی سلوچ" رو داريم :

جاي خالي سلوچ ، محمود دولت آبادي ، نشر چشمه ،400 صفحه ، 5600 تومان

ماجراي كتاب مربوط به زندگی خانواده‌ی مردي بنام سلوچه كه بر اثر فشار بیكاری و ناداری و شرمندگی نزد زن و فرزند، ناگهان غیبش می‌زنه. همسرش مرگان زنی كاردان و سختي كشیده ، ابتدا از این بی‌خبر رفتن سلوچ ناراحت مي شه و پشت سر شوهرش بد و بیراه ميگه ولي ته دلش به سلوچ عشق مي ورزه «عشقی كهنه، زنگ‌زده، مهری آمیخته به رنج (ص ۱۳).مرگان و سلوچ سه تا بچه دارن ، پسر بزرگشون "عباس" 17-16 ساله که عاشق قمار و دزدیدن پول برادر کوچکترشه.  پسر کوچکتر "ابراو"  نوجوانی است14-15 ساله، ولي كاري تر از عباس و تنها دخترشون "هاجر" که حضوری سايه وار تو خونه داره. بعد از رفتن سلوچ مرگان مجبور می‌شه بار خانه را به تنهایی به دوش بکشه . زني تنها در روستا كه نه تنها كسي به كمكش نمي آد بلكه از بچه هاي خودش بگير تا غريبه ها ، همه براش مشكل ايجاد مي كنن. يكي به فكر درآوردن تنها زمين مرگان از چنگشه ، يكي مي خواد هاجر(دختر كوچيكه مرگان ) رو بعنوان زن دوم خودش بگيره ، يكي نظر سوء به خود مرگان داره ، اون يكي از پسرهاي مرگان در قبال مزدي ناچيز بيگاري مي كشه و ... . ممر معاش خانواده یكی قرض گرفتن از اين و اونه  و راه ديگه كارهای مختلفيه كه مرگان انجام می‌ده ، مثل سفيد كاري خونه مردم و.... .جای خالی سلوچ رمان خوش خوانیه، و این خوشخوانی را نباید دست‌كم گرفت و اينجوري نيست كه فضاي روستايي و نسبتا قديمي داستان در خوانش اون تأثير منفي بذاره. علاوه بر اين كتاب سرشار از توصیفات و تشبیهات و تعبیرات تازه‌ایه كه پايه ي هنر نویسندگی دولت‌آبادی را تشكیل می‌ده.  يه عنوان مثال:۱- اين فقط یك عادت بود كه مشكل را با بزرگ‌ترها در میان بگذاری (ص26)    
۲- تنش آستری از سرما به خود گرفته‌بود (ص31)
۳- زیر تاق گهواره‌ای اتاق، شب دو چندان سیاه بود (ص94)
۴- از سوراخ سمبه‌هایی كه تنها مادران خانه به‌آن آشنایند، دو سه‌جور علف خشك بیرون آورد (ص72)
۵- با زبان درازی مردی كه نان به خانه می‌آورد، صدایش را بلند كرد (ص66)
۶- و...

از زبان محمود دولت آبادي درباره‌‌ي اين اثر:
           ..... و هنوزبه چشم مي‌توانيم ببينيم كه زنان ما در جاهاي مختلف ايران پا به پاي مردان كارهاي دشوار انجام مي‌دهند و در سهمي كه از عذاب زندگي مي‌برند و نيرويي كه در مقاومت و سختكوشي در برابر اين زندگي مصرف مي‌كنند هم هيچ كم از مردها ندارند. در اين مايه، كوشش خودبخودي من اين بوده كه شخصيت واقعي زن به عنوان نيروي بسيار ارزنده در كارهايم به تجلي دربيايد و اين طور كه مي‌بينم كم و بيش تا اينجا توفيقي حاصل كرده‌ام. بازآفريني مِرگان هم، همچون اعتراض من و اعتراض مِرگان به اين زندگي‌ست كه به ستم بر او و بر امثال او روا داشته مي‌شود؛ و مقاوت و سختكوشي مرگان و تحمل و سماجت او در حال نفي اين انگ "ناتوان بودن" است. او مثل يك ماده ببر از زندگي‌اش دفاع مي‌كند، آن را دگرگون مي‌كند و ..

- نقل از كتاب ما نيز مردمي هستيم (مصاحبه با محمود دولت آبادي)-

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
یک شنبه 12 تیر 1390  2:38 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

دو قدم این ور خط/ احمد پوری/ نشر چشمه

خیلی وقت است که کتابی نخوانده ام حوصله خواندن نه کتاب جدی را دارم نه غیر جدی تا دوستی کتابی را به معرفی دکتر براهنی که عاشقانه دوستش دارم پیشنهاد می دهد. جایگاه براهنی در نقد مثل جایگاه شاملو یا فروغ در شعر و بیضایی و ساعدی در نمایشنامه بی بدیل است. هنوز هم شعر بیا کنار پنجره ش برایم دوست داشتنی است کنجکاو می شوم و همان روز می خرم با وجود خستگی تا پاسی از شب مشغول خواندنش هستم. همین برای معرفیش کافیست...

کتاب را یک نفس می خوانید. اگر علاقمند بحث های تاریخی هم باشید که چه بهتر..کتاب تلفیق تخیل است با تاریخ. حکایت سفری است به زمان گذشته نه چندان دور....

نویسنده ای که در حال جمع آوری مطلب در مورد اخماتوا ست به ناگاه با مردی مواجه می شود که با اخماتوا دوست بوده و همین زمینه ای می شود برای وسوسه شدنش برای دیدار با اخماتوا اما این مسافرت تنها یک دیدار نیست و تبریز سالهای پس از سرکوب فرقه را به تصویر می کشد و شوروی زمان استالین را. به زیبایی خواننده پرتاب می شود به سالهای 1320 و خورده ای...

کتاب را نشر چشمه منتشر کرده و به چاپ پنچم رسیده است

این را هم از پشت جلدش داشته باشید:

اين همه درباره ي سال و زمان حساسيت نشان ندهيد. شما كه در كار شعر و شاعري هستيد نبايد زياد سخت بگيريد. زمان مگر چيست؟ خطي قراردادي كه يك طرفش گذشته است و آنقدر مي رود و مي رود تا به تاريكي برسد. طرف ديگرش هم آينده است كه باز دو سه قدم جلوتر ميرسد به تاريكي. خب همه اينجوري راضي شده ايم و داريم زندگي مان را ميكنيم. بعضي وقتها ميبيني يكي از ما از اين خط ها خارج مي شويم. پايمان سر ميخورد به اينور خط كه مي شود گذشته ، يا يك قدم آن طرف خط به آينده مي رويم.

فرستاده شده توسط "هانتا"

یک شنبه 12 تیر 1390  2:39 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

زنان برابر چشم انداز رودخانه / هاینریش بل / کامران جمالی / انتشارات کتاب خورشید

در 1972 برنده جایزه ادبی نوبل شد. او و زنش از کلیسای کاتولیک بیرون آمدند.سولژنیستین  پس از رانده شدن از روسیه مدتی مهمان او بود.در رشته ی زبان و ادبیات آلمانی تحصیل کرده بود.شش سال از عمرش را در جنگ سپری کرده بود (خدمت نظامی اجباری). در نوشته هایش نظری انتقادی به جامعه آلمان پس از جنگ دارد. در آثارش گرسنگان و افراد بی خانمان دوران پس از جنگ حضور دارند. سیاستمداران راستی و چپی کشورش ،سالها به او لقب هایی چون:خائن، حامی تروریست و برده سرمایه داری داده بودند.بله؛ هاینریش بل، نویسنده ای که در آمارگیری یکی از روزنامه های آلمانی در 1978 به عنوان چهارمین نفری انتخاب شد که بیشترین تأثیر را بر افکار عمومی می گذارند.

زنان برابر چشم انداز رودخانه در سال 1985 دو ماه پس از مرگ بل انتشار یافت.این رمان، با شیوه ای نو، در قالب گفت و گو وتک گویی نوشته شده است. و به روابط و رویدادهای پشت پرده آلمان  می پردازد.در این اثر (ارفتلر بلوم) همان (کنراد آدنائر) است.آدنائر از سال 1949 تا  1963 صدر اعظم آلمان بود.در واقع میتوان گفت این یک رمان کاملاً سیاسی ست.

در قسمت "درباره این رمان" در ابتدای کتاب می خوانیم:اعتقاد من این است که اگر این رمان، نه دو ماه پس از مرگ بل، بلکه دو ماه پیش از خاموشی او انتشار می یافت، بی شبهه با جنجالی بزرگ از سوی "غوکان لاشخوار لجن زی" وابسته به پلشت زار عفن کلان سرمایه رو به رو می شد.اما مردگان همواره به طرزی اسرار آمیز رویین تن می شوند و محق جلوه می کنند.

علاوه بر متن رمان که به  نشان دادن روابط  پشت پرده ای که در دنیای سیاستمداران  وجود دارد ،می پردازد  و خواندن این کتاب را برای ما حتی به عنوان یک فرد غیر آلمانی جذاب می کند، و همین طور ترجمه خیلی خوب کامران جمالی از این رمان ، ما در قسمت پیوست ها مطالبی تحت عنوان "ریشه های رادیکالیسم هاینریش بل" و "مبانی زیبایی  شناسی و اندیشه هاینریش بل" میخوانیم.

پ.ن.1. در معرفی هام سعی کردم به غیر از این که عکسی از طرح روی جلد کتاب منتشر شده در ایران میگذارم، عکسی هم از کتاب به زبان اصلی بگذارم ، برای اینکه شما طرح روی جلد  رو بتونید با هم مقایسه کنید. به نظر من طرح روی جلد "زنان برابر چشم انداز رودخانه"  در ایران،  فوق العاده است.

پ.ن.2. من با نوشتن جهان را تغییر می‌دهم. همین که می‌نویسم، جهان تغییر می‌کند. هاینریش بل

یک شنبه 12 تیر 1390  2:41 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

خانوم/ مسعود بهنود/ انتشارات علم

کتاب خانوم هم یکی دیگه از مستندات تاریخی مسعود بهنود بود که جنبه تاریخی اون کمتر از کتابهای دیگه بهنود مثل امینه بود اما اطلاعات زیادی در مورد حکومت  مظفر الدین شاه و محمد علی شاه و احمد شاه قاجار به خواننده میده. کتاب درباره زندگی خانوم هست.خانوم اسم نوه دختری مظفر الدین شاه بود که ازابتدای زندگی زیر تعلیمات خاله ناتنی و بزرگتر خود  نزهت السلطنه تبدیل به شاهزاده ای متفکر و به دور از خلقیات و عادات دیگر شاهزاده ها شد.در اوایل کتاب مظفر الدین شاه بعد از امضای مشروطیت فوت میکنه و بعد از اون محمدعلی شاه به سلطنت میرسه . بعد از چند سال  سلطنت و بعد از قیام های مشروطه خواهان محمد علی شاه به همراه خانواده به باغ ادسا در روسیه فرار میکنه. مادر خانوم که به خاطر همسر بی کفایتی که داشت نگران سلامتی خانوم بود اونو به همراه برادرش به روسیه میفرسته و سرنوشت خانوم از اینجا به گونه ای دیگه شکل میگیره.   بعد از مهاجرت آنها به روسیه احمد شاه به تخت سلطنت مینشینه اما بعد از چند سال رضا خان پهلوی جای اونرو در ایران میگیره و خانوم که معشوقه احمدشاه بوده بعد از سالها در بیمارستانی در پاریس با او روبرو میشه و شاهد مرگ اون میشه. خانوم بعد از سالها زندگی در پاریس و روسیه و ترکیه (عثمانی)  و در گیر و دار جنگ جهانی دوم با یک مرد آلمانی ازدواج میکنه. اما سرنوشت باعث جدایی ایندو به دست سربازان آلمانی میشه و بار دیگه خانوم رو به ایران بر میگردونه. خانوم زندگیش رو در ایران به پایان میرسونه و این در حالیه که ناناز نوه خانوم تمام زندگی خانوم رو با چیزهایی که از زبان خود او شنیده بود ثبت کرده وسعی داره که راه مادربزرگ خود رو ادامه بده. این کتاب علاوه بر این که یک رمان فوق العاده است میتونه در دیف بهترین مستندات تاریخی هم قرار بگیره . این کتاب رو انتشارات علم به چاپ رسونده است.

فرستاده شده توسط "هاجر سلیمی"

یک شنبه 12 تیر 1390  2:42 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

من او را دوست داشتم / آنا گاوالدا / الهام دارچینیان / انتشارات قطره

چقدر باید بگذرد تا آدمی بوی تن کسی را که دوست داشته از یاد ببرد؟ و چه قدر باید بگذرد تا بتوان دیگر او را دوست نداشت؟

مطمئناً برای شما هم پیش اومده، که با دیدن یه فیلم،گوش دادن به یه آهنگ و یا خوندن یه داستان...احساس می کنید اینها حرفهای شما هم هست، اینها یه قسمتهایی از زندگی شما هم هست، شما هم این اتفاق رو از سر گذروندید...این زندگی شما و یا یکی از نزدیکانتون هست

من او را دوست داشتم برای من یه چنین داستانی بود.داستانی که در یه قسمتش می خونیم: نه ،باور کن، زندگی همین است، شاید زندگی خیلی آدم ها همین باشد.

کلوئه زنی ست که همسرش او را با دو فرزند تنها گذاشته و به دنبال عشق جدیدی رفته.دو نفر در سرتاسر کتاب نقش اصلی رو دارند.کلوئه و پدر شوهرش پی یر.و ما داستان زندگی کلوئه و همینطور پی یر رو از طریق مکالماتی که بین این دو نفر رد و بدل میشه متوجه میشیم.

این کتاب یه جمله از گاوالدا رو برام تداعی می کرد:یک آدم بدبین که رمان خوش بینانه می نویسد، همین طور میشود

سوالی که  مطرح میشه اینه: آیا همیشه رفتن یک نفر به ضرر ماست؟ و چرا ما به این موضوع با این دید نگاه می کنیم؟ آیا واقعاً کسی که رفته خوشبخت است ،و یا او هم مثل ما احساس بدبختی می کند؟

احساس می کنم که گاوالدا سعی میکنه نیمه پر لیوان رو ببینه تو این داستان، شاید چون این داستان خیلی نزدیک به زندگی خود گاوالداست.....شاید برای باور نکردن شکستی که همه ما بعد از اینکه یک نفر به خاطر دیگری ترکمون میکنه، تجربه میکنیم

بیشترین چیزی که من تو داستانهای گاوالدا دوست دارم درگیر کردن خواننده با احساساته.حس هایی که ما بارها تو زندگی مون تجربه کردیم. وقتی از خودمون و دنیای اطرافمون خسته ایم.آنا گاوالدا تو داستانهاش حرفهایی رو می زنه که ما بارها با خودمون تکرارشون کردیم. و به نظرم همین میشه که داستانهاش دوست داشتنی هستند.برای اینکه ما خودمون رو تو اون داستانها پیدا می کنیم

"من او را دوست داشتم" هم چون" دوست داشتم کسی جایی منتظرم باشد" توسط الهام دارچینیان ترجمه و توسط نشر قطره منتشر شده است.و با همان مقدمه در ابتدای کتاب درباره آنا گاوالدا

یک شنبه 12 تیر 1390  2:43 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

دو قدم این ور خط/ احمد پوری/ نشر چشمه

خیلی وقت است که کتابی نخوانده ام حوصله خواندن نه کتاب جدی را دارم نه غیر جدی تا دوستی کتابی را به معرفی دکتر براهنی که عاشقانه دوستش دارم پیشنهاد می دهد. جایگاه براهنی در نقد مثل جایگاه شاملو یا فروغ در شعر و بیضایی و ساعدی در نمایشنامه بی بدیل است. هنوز هم شعر بیا کنار پنجره ش برایم دوست داشتنی است کنجکاو می شوم و همان روز می خرم با وجود خستگی تا پاسی از شب مشغول خواندنش هستم. همین برای معرفیش کافیست...

کتاب را یک نفس می خوانید. اگر علاقمند بحث های تاریخی هم باشید که چه بهتر..کتاب تلفیق تخیل است با تاریخ. حکایت سفری است به زمان گذشته نه چندان دور....

نویسنده ای که در حال جمع آوری مطلب در مورد اخماتوا ست به ناگاه با مردی مواجه می شود که با اخماتوا دوست بوده و همین زمینه ای می شود برای وسوسه شدنش برای دیدار با اخماتوا اما این مسافرت تنها یک دیدار نیست و تبریز سالهای پس از سرکوب فرقه را به تصویر می کشد و شوروی زمان استالین را. به زیبایی خواننده پرتاب می شود به سالهای 1320 و خورده ای...

کتاب را نشر چشمه منتشر کرده و به چاپ پنچم رسیده است

این را هم از پشت جلدش داشته باشید:

اين همه درباره ي سال و زمان حساسيت نشان ندهيد. شما كه در كار شعر و شاعري هستيد نبايد زياد سخت بگيريد. زمان مگر چيست؟ خطي قراردادي كه يك طرفش گذشته است و آنقدر مي رود و مي رود تا به تاريكي برسد. طرف ديگرش هم آينده است كه باز دو سه قدم جلوتر ميرسد به تاريكي. خب همه اينجوري راضي شده ايم و داريم زندگي مان را ميكنيم. بعضي وقتها ميبيني يكي از ما از اين خط ها خارج مي شويم. پايمان سر ميخورد به اينور خط كه مي شود گذشته ، يا يك قدم آن طرف خط به آينده مي رويم.

فرستاده شده توسط "هانتا"

سه شنبه 14 تیر 1390  8:01 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

نان و شراب/ اینیاتسیو سیلونه/ محمد قاضی/ انتشارات نگارستان کتاب

بعضی کتابها هستند که فکر میکنم هر کسی توی زندگیش باید بخونه.نان و شراب یکی از این کتابهاست.کتابی که باید خواند.

با عنوان کتاب شروع می کنم.همونطور که می دونید نان و شراب یادآور مراسم عشاء ربانی کاتولیک ها و شام آخر عیسی مسیح هست. در صفحات پایانی کتاب  این جمله تکرار میشه: بخورید و بیاشامید ، این نان او است و آن شراب او.البته منظور از او در این جمله یکی از شخصیتهای کتاب ( موریکا)هست که کشته شده و این ما رو به یاد مصائب مسیح میندازه. در ابتدای کتاب آمده: نان و شراب داستان ایثار است.داستان تکرار آن فدیه آسمانی است که عیسی مسیح بود.

داستان اینطور شروع میشه که دن بنه دتو که کشیش بوده و به تدریس می پرداخته از طرف پاپ اعظم از کار برکنار شده و به همراه خواهرش در آبادی روکادی مارسی زندگی میکنه.در جشن تولد هفتاد و پنج سالگی اش ،شاگردان قدیمیش قراره به دیدنش بیان.شاگردانی که در زمان تحصیل آرمانهای بزرگی داشتند اما در دنیای واقعی بر اساس آرمانهاشون نتونستن زندگی کنند.

تنها پیترو سپینا (قهرمان داستان) در برابر وضع موجود در کشورش سر خم نکرده و تبدیل به یک انقلابی البته خانه به دوش شده

داستان در زمان موسولینی اتفاق میفته.کلیسا طرفدار حکومت هست و نه ملت. و توده های مردم تحت تأثیر خرافات و تعصبات مذهبی هستند.

پیترو سپینا که  میخواسته کشیش بشه حالا یک فرد سوسیالیست شده که در صدد راه اندازی انقلابی بر علیه فاشیسم هست.او به ایتالیا بر میگرده و در کسوت یک کشیش و با تغئیر نام سعی میکنه زمینه های انقلاب رو فراهم کنه، اما.....

داستان به صورت سوم شخص روایت میشه و چیزی که من رو خیلی تحت تأثیر قرار داد شخصیت پردازی های سیلونه بود.

اینیاتسیو سیلونه از نویسندگان بزرگ ایتالیا است که در سال 1900 به دنیا آمد.دوران کودکیش در فقر و تنگدستی بسر آمد و در زلزله 1915 پدر و مادر و پنج برادر خود را از دست داد.پس از اتمام تحصیلات سوسیالیست شد.در سویس به فعالیتهای ضد فاشیستی و مبارزات غیر علنی خود با دستگاه دیکتاتوری موسولینی ادامه داد و در همانجا است که تقریباً همه آثار خود را به رشته تحریر درآورده است.

این کتاب پر از جمله های فوق العاده است ، نمونه هاشو براتون میزارم.

زمانی بود که راستگویی هم تا حدی پیشرفت داشت و کم و بیش قابل اغماض بود، اما امروز دیگر اصلاً بازار ندارد (ص.18)

بلای عصر ما فقدان صفا و صمیمیت بین انسانها است، نبودن اعتماد بین آدمهاست (ص.39)

ما خویشتن را برای مردن آماده می کنیم، مردن با این حسرت که زندگی نکردیم ( ص.58)

تو هیچ مترس چون بخشوده شده ای، اما برای جامعه فاسدی که تو را مجبور کرده است تا از بین مرگ و بی آبرویی یکی را انتخاب کنی، بخشایش وجود ندارد (ص.80)

باید زمام خود را به دست سکوت سپرد، همچنانکه مدهوش خویشتن را به دست جریان آبی عمیق رها می کند.فقط در آن موقع است که خدا با ما سخن می گوید (ص.130)

آدم اگر بخواهد کارش ثمر داشته باشد باید رنج بکشد و به جای عرق، خون بریزد (ص.141)

در هیچ عصر و زمانه ای مانند دوران ما کلمات را از هدف ساده و طبیعی خویش که مرتبط ساختن انسانها به یکدیگر است منحرف ننموده اند.حرف زدن و فریب دادن امروزه تقریباً مترادفند (ص.244)

چرا تمام انقلابات بدون استثنا به صورت نهضتهای آزادی بخش شروع شده ولی به استبداد انجامیده اند؟ (ص.276)

قریب به دو هزار سال است که به ایشان خبر داده شده و این جمله خطاب به ایشان است که: ( بسا کسان به نام خدا بیایند و ملتها را اغوا کنند) (ص.377)

نان و شراب  472 صفحه ست و در سال 1388 به چاپ هفدهم رسیده.

همین دیگه.نان و شراب فوق العاده است.بخونیدش.از ما گفتن!

سه شنبه 14 تیر 1390  8:03 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

لیدی الیزابت/ آلیسون ویر/ طاهره صدیقیان/ انتشارات کتابسرای تندیس

دیدن فیلم دختر دیگر بولین که درباره پدر و مادر ملکه الیزابت ( هنری هشتم و ان بولین) هست باعث شد درباره زندگی ملکه الیزابت کنجکاو بشم. برام جالب بود چطور دختری که -مادرش به خاطر اتهاماتی که بهش وارد شده بوده جانش رو از دست میده- تونسته به سلطنت برسه.

برای همین دنبال کتابی گشتم تا درباره ملکه الیزابت بیشتر بدونم . لیدی الیزابت کتابی که 580 صفحه است دوران کودکی و جوانی الیزابت رو تا رسیدن به سلطنت توصیف میکنه.این رمان تاریخی شامل سه قسمت هست

قسمت اول با عنوان، دختر پادشاه ،دوران کودکی الیزابت رو توصیف میکنه و همینطور ازدواجهای  پادشاه.هوش سرشار الیزابت در فراگرفتن دروس رو شرح میده و علاقه ای که برای حکومت کردن داره.این قسمت از کتاب با مرگ پادشاه به پایان میرسه

قسمت دوم با عنوان ، خواهر پادشاه ، از زمان جانشینی ادوارد ( پسر هنری هشتم) شروع میشه، این دوران  بی سر و سامانی اوضاع دربار  رو به خوبی نشون میده، والبته الیزابت دچار عشقی ممنوعه میشه !

و بالاخره قسمت سوم با عنوان، خواهر ملکه ، که به نظر من از لحاظ اطلاعات تاریخی جالبترین قسمت کتاب هست- شرح به سلطنت رسیدن مری ( خواهر الیزابت) و اتفاقات وحشتناکی که در این دوران رخ میده هست.زندانی شدن الیزابت و سختی هایی که تحمل میکنه تا سرانجام به سلطنت میرسه.

عنوان: لیدی الیزابت

نویسنده: آلیسون ویر

مترجم: طاهره صدیقیان

چاپ اول: 1388

قیمت: 10000 تومان

آلیسون ویر در نگارش داستان زندگی الیزابت اول پیش از رسیدن به سلطنت به قلب خطرناکترین و تفرقه انگیزترین دوران انگلستان در طی حکومت خاندان تئودور وارد میشود.

الیزابت خیلی زود در می یابد که زندگی بزرگسالی تهدیدهای بسیاری در خود دارد که مجبور است برای حفظ سر و قلب خود بر آنها فائق آید ( از پشت جلد)

سه شنبه 14 تیر 1390  8:05 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

از کوچه رندان/ عبدالحسین زرین کوب / انتشارات سخن

شاید بشه گفت یکی از رسوم محبوب بین ما ایرانی ها تفأل زدن به دیوان حافظ باشه و شاید این اغراق نباشه که بیشتر ما، دیوان حافظ رو خوندیم و حتی خیلی از ابیاتش رو حفظ هستیم.از این گذشته، علاوه بر اینکه حافظ شیرازی بین ما ایرانیها مقام و محبوبیت خاصی داره، یکی از معروفترین شعرای ایران در جهان هم هست.اما با این وجود چقدر درباره زندگی حافظ ، عصری که در آن زندگی می کرده، ارتباطش با شاهان زمانش، تعالیمی که دیده ، آرایه های ادبی در اشعارش و  جهان بینی حافظ اطلاعات داریم؟!!

از کوچه رندان کتابی به قلم دکتر عبدالحسین زرین کوب شامل دوازده فصل مختلف هست که ما با خوندن هر یک از این فصول با جنبه های جالبی از زندگی حافظ و اندیشه اش آشنا میشیم.

برای کسی که عادت کرده است حافظ را همیشه فراز آسمانها بجوید و در میان ابرهای ابهام و عظمت مدفونش بیابد چطور ممکن است این تصور پیش آید که وی نیز در روزگار جوانی چنانکه افتد و دانی –به دام این هوسهای شیطانی افتاده باشد؟با اینهمه، این قهرمان رویاهای رمانتیسم ایران جدید را نمی توان از این پستیها و زبونیهای دور از قهرمانی هم تبرئه کرد.اما اگر نیز تبرئه می شد دیگر یک انسان واقعی نمی بود، چیزی می شد از نوع اولیا و قدیسان که آنها نیز خود در روزگاران جوانی و در ادوار قبل از توبه و ریاضت از این گونه عوالم بکلی بر کنار نبوده اند-دست کم در قصه هایی که از غالب آنها بازمانده است.(از متن کتاب)

سه شنبه 14 تیر 1390  8:06 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

مارك و پلو / منصور ضابطيان

در فرهنگ ما ايراني ها اين باور جا افتاده كه سفر مخصوصاً از نوع خارج از كشورش ، مختص آدمهاي پولداره. اگر شما هم احياناً اينجوري فكر مي كنيد، پيشنهاد مي كنم كتاب «مارك و پلو»ي منصور ضابطيان رو بخونيد تا نظرتون عوض شه.

مارك و پلو / منصور ضابطيان / انتشارات مثلث / 176 صفحه /6000 تومان

اين كتاب سفرنامه 6 ساله منصور ضابطيانه به كشور هاي مختلف از جمله فرانسه، اسپانيا، لبنان، هند، ايتاليا، ارمنستان، اتريش، كره جنوبي و آمريكاست كه نثري صميمي و روان و عكسهايي جالب و متنوع داره. نگاه نويسنده بيشتر به مسائل اجتماعي و فرهنگيه كشورهاست ولي به ساير جوانب زندگي مردمان اين كشورها هم نگاهي كنجكاوانه داره. مثلاً در سفرش به فرانسه از وضعيت مترو و تاكسي هاي پاريس گفته تا دردسرهاش واسه پيدا كردن يه جا واسه خوابيدن. از كتاب خوندن بيش از حد فرانسوي ها و مقايسه اش با وضعيت ما در ايران حرص خورده و از طرفي يه سر هم به كتابفروشي هاي پاريس زده. وقتي به اسپانيا رفته از يوس هوستال (youth hostal) ها گفته كه هتل هاي ارزون قيمتي هستند كه باب ميل جوان هاست(چون جوون ها معمولاً بي‌پولند ديگه!!) و با شبي بيست و پنج يورو (حدود چهل هزار تومان) مي شه اونهارو اجاره كرد. چند روز با ساير توريست هاي خارجي مثل ژاپني ها، آمريكايي ها و آفريقايي ها هم اتاق شده و از تفاوتشون با ما ايراني ها صحبت كرده. چون خودش روزنامه نگاره يه سري هم به دكه مطبوعات اسپانيايي ها زده و از تعدد مجلات مد اونها گفته. وقتي به سوريه رفته از رشوه خواري آشكار پليس سوريه در مرز لبنان متحير شده و برعكس از برخورد شديد و قاطع پليس مرزي لبنان با رشوه خواري و برخورد بسيار محترمانه پليس اين كشور با وي بعنوان يك خبرنگار خوشحال شده . در سفرش به ارمنستان از مناطق ديدني اين كشور همسايه گفته تا DVD فروشي آرمن (پسر ارمنستاني كه دكتراي اقتصاد داشته!) . ضابطيان در سفرش به آمريكا هم به دو سه تا از ايالات اين كشور سر زده و عكس ها و مطالب متنوعي در اختيار خواننده قرار داده. از وضعيت هاليوود بگيريد تا وجه تسميه شهر زيباي لس آنجلس و پيدا كردن مجله چلچراغ، كيهان ، يالثارات و ...  تو دكه هاي روزنامه فروشي اين شهر.

خلاصه بگم بعد از خوندن اين كتاب آدم وسوسه مي شه پول هاشو جمع كنه و حتماً چند تا سفر خارج از كشور بره. سفري آسون با هزينه اي كم ولي هيجان انگيز

سه شنبه 14 تیر 1390  8:07 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

کفش های آبنباتی/ ژوان هریس/ طاهره صدیقیان/ کتابسرای تندیس

این کتاب ترکیبی است از افسون و جادو، توصیفات زیبا و دقیق و شخصیت هایی شاد و زنده. در واقع این رمان، دنباله کتاب شکلات است که در آن، قهرمان داستان به همراه دخترش در دنیای انسان های عادی با چالش های تازه ای روبه رو می شوند. نوشتن این کتاب که با الهام گرفتن از یک شکلات فروشی آغاز شد، چنان شفاف و عمیق، زندگی  را از درون یک مغازه شکلات فروشی توصیف می کند که خواننده لحظه به لحظه خود را در فضای داستان می یابد. دردهای شخصیت های این رمان، همان مشکلات آشنای روزمره ما انسان ها است و نهایتا آنچه بیشتر از طلسم و جادو، این مشکلات را کمرنگ می کند انسانیت و همدلی قهرمانان داستان است.

قهرمانان کتاب شکلات و کفش های آبنباتی، خواننده را دعوت می کنند تا مجددا با بخش هایی از شخصیت خود آشتی کند، بخش هایی را که دنیای مدرن نپذیرفته و انسان متمدن به اجبار آنها را واپس رانده است. شور و نشاط، آزادی، شادی و عشق را می توان در زندگی این افراد لمس کرد و تاثیری که بر اطرفیانشان می گذارند به سادگی قابل درک است.

جملاتی شیرین از کتاب کفش های آبنباتی:

·               می دونی! خوشگلی در اصل هیچ ربطی به قیافه نداره، درباره رنگ مو یا سایز یا شکل نیست، همه اش اینجاست، به نوع راه رفتن و صحبت کردن و فکر کردن آدم بستگی داره.

·               جادو اینه که راست بایستی، مستقیم در چشم مردم نگاه کنی، لبخندی کشنده به طرفشون پرتاب کنی و بگی گورت رو گم کن، من فوق العاده ام.

·               اسم گذاشتن روی یک چیز یعنی به آن قدرت دادن، یعنی معنایی احساسی به آن بخشیدن.

·               سری اندک خمیده، گام برداشتنی با اعتماد به نفس، لباسی فراخور آن لحظه و هر کسی می تواند زیبا به حساب بیاید. تقریبا هر کسی.

·               مادر بودن یعنی در ترس زندگی کردن.

·               خیلی سخت است هنگامی که مردم فقط وقتی دوستت دارند که شخص دیگری باشی.

فرستاده شده توسط "سلما سیمین"

سه شنبه 14 تیر 1390  8:09 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

گتسبی بزرگ/ اسکات فیتس جرالد/ کریم امامی/ انتشارات نیلوفر

بدین سان در قایق نشسته پارو بر خلاف جریان بر آب می کوبیم، و بی امان به طرف گذشته رانده می شویم(از متن کتاب)

همیشه کتابهایی که برنده جایزه ادبی شدند و یا جزء برترین کتابها یا پرخواننده ترین کتابها هستند، برای من جذاب بودند.به نظرم اغلب این کتابها ویژگی منحصر به فردی دارند که موجب شده مورد توجه قرار بگیرند.کتابهایی مثل: صد سال تنهایی،خشم  و هیاهو، شازده کوچولو  و .... که ممکنه خیلی از شماها این کتاب ها رو خونده باشین .

گتسبی بزرگ یکی از این کتابهاست

شاید اولین دلیل من برای خوندن این کتاب، دیدن جمله " دومین رمان بزرگ قرن بیستم" روی جلد کتاب باشه

و دلیل بعدی ،خود اسکات فیتس جرالد، به خاطر زنده کردن یه حس نوستالژی در من

درباره رمان:گتسبی بزرگ در نگاه اول یک رمان عشقی به نظر میرسه.اگر از این جنبه به رمان نگاه کنیم جالب ترین ویژگی این کتاب زنده شدن یک عشق قدیمی و همین طور حوادث غیرمنتظره این کتاب هستند ( کتابهایی که خواننده رو غافلگیر می کنند برای من همیشه جزو محبوب ترین کتابها بودند)...اما از جنبه دیگر این رمان به دوران پس از جنگ جهانی اول و شکوفا شدن اقتصاد آمریکا و بهره ای که آمریکا از جنگ برده، می پردازه.وضع اقتصادی مردم بهتر میشه اما در عین حال ارزش های اخلاقی در جامعه از بین میره.همونطور که نیک(راوی داستان) درباره تام و دی زی، میگه :آن دو،تام و دی زی، آدم های بی قیدی بودند-چیزها و آدم ها را می شکستند و بعد می دویدند و می رفتند توی پولشان، توی بی قیدی عظیمشان یا توی همان چیزی که آنها را به هم پیوند می داد، تا دیگران بیایند و ریخت و پاش و کثافتشان را جمع کنند

از اینکه بخوام خلاصه یک کتاب رو تعریف کنم ،همیشه بدم میومده...اما گتسبی بزرگ یکی از اون رمانهایی که دوس دارم درباره اش خیلی حرف بزنم و الان دارم خیلی سعی می کنم که خلاصه شو بهتون نگم !!!

از پشت جلد کتاب: رمان شور انگیز و خواندنی گتسبی بزرگ از آثار برجسته ادبیات آمریکا در قرن بیستم است، یک اثر کلاسیک که پیوسته تجدید چاپ می شود، در دانشگاه ها مورد حلاجی و بحث قرار می گیرد، از روی آن فیلم ساخته می شود و خوانندگان چند نسل را مسحور خود ساخته است.

قسمت پاره ای توضیحات در بخش پایانی کتاب در برگیرنده ی مطالبی درباره زندگی و آثار نویسنده، درباره گتسبی بزرگ وهمین طور نامه هایی از افرادی مثل تی اس الیوت ،گرترود استاین و.... به اسکات فیتس جرالد که نظرشون رو درباره کتاب گفتند و جالبه ،یک نقد از کتاب و فهرستی از 100 رمان برتر قرن بیستم،هست

پ.ن.1. گتسبی بزرگ در زمستان 1385 به چاپ پنجم رسیده و من همین چاپ کتاب رو دارم و متاسفانه از تجدید چاپ کتاب خبر ندارم.به خاطر همین در معرفی درباره قیمت کتاب چیزی نگفتم.

سه شنبه 14 تیر 1390  8:10 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

خرمگس/ اتل لیلیان وینیچ/ داریوش شاهینی و سوسن اردکانی

"اتل لیلیان" بانوی نویسنده و موسیقیدان و فعال انقلابی در 1864 در ایرلند به دنیا آمد. پدرش "جورج بول" ریاضیدان و فیلسوف مشهور و مادرش "مری اورست" ریاضیدان و معلم بود. هنگامی که اتل 7 ماهه بود پدرش درگذشت و به دلیل مشکلات مالی خانواده مجبور به زندگی با خانواده ی عمویش شد. در کمتر از 2 سال به دلیل بحران عصبی اجازه دادند به خانه برگردد. در 18 سالگی به مدرسه ی عالی موسیقی در برلین رفت و در آنجا 3 سال مشغول به تحصیل شد که در ضمن تحصیل به مطالعه ی آثار سیاسی علاقه مند شد. اتل پس از بازگشت به لندن تصمیم گرفت به روسیه سفر کند. پس از دوسال که به آموختن زبان روسی سپری کرد عازم روسیه شد. پس از دو سال اقامت در روسیه مجددا به لندن بازگشت و در آنجا با همکاری دوستانش توانست " انجمن هواداری آزادی روسیه " را تاسیس کند. وی در این مدت با سوسیالیست های معروف و انقلابی آشنا شد. پس از مرگ یکی از دوستان انقلابی اش در یک سانحه ی قطار وی از فعالیت های انقلابی کناره گرفت و سپس در سال 1920 به آمریکا مهاجرت کرد و در سال 1960 در سن 96 سالگی در نیویورک در گذشت.

در مورد اثر:

رمان خرمگس بازتاب علاقه ی "اتل لیلیان وینیچ" به آرمانی است که زندگی خود را وقف آن کرده بود.حوادث این رمان در یک دوره ی بحرانی از تاریخ ایتالیا میگذرد. نقش اصلی این کتاب آرتور برتن است که یک انگلیسی مقیم در ایتالیا در زمان سلطه ی اطریشی ها بر این کشور است، او پس از شکست عشقی خود دست به یک ماجراجویی بزرگ می‌زند و ....

ویژگیهای اثر:

-        پرفروشترین و محبوبترین کتاب در شوروی سابق(فروش دو میلیون و پانصد هزار نسخه تا سال 1960)

-        در سال 1955 "الکساندر فاینت زیمر " کارگردان روسی فیلمی به همین نام از روی این کتاب ساخت و آهنگساز مشهور "دیمیتری شاستا کوویچ" آهنگ آنرا تصنیف کرد.(از این آهنگ در دهه ی 198 برای سریالی که تلویزیون "بی بی سی" انگلستان درباره ی زندگی "سیدنی رایلی" ساخت،استفاده شد).

فرستاده شده توسط وحید علینایی

سه شنبه 14 تیر 1390  8:11 AM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

مهمانسراي دو دنيا/ اريك امانوئل اشميت/ ترجمه شهلا حائري/نشر قطره

«بي اشتهايي چه بسا بدترين دردهاست. وقتي سير به دنيا مياين، قبل از اين كه فرياد بزنين دهنتون رو پر ميكنن، پيش از اين كه درخواست كنين بوسه ميگيرين،قبل از اين كه پول درارين خرج ميكنين، اينا ادم رو خيلي اهل مبارزه بار نمي اره. براي ما بي اقبال ها چيزي كه زندگي رو اشتهااور ميكنه اينه كه پر از چيزهاييه كه ما نداريم. زندگي براي اين زيباست كه بالاتر از حد امكانات ماست.»

اريك امانوئل اشميت. از اون نويسنده هاي فرانسوي دوست داشتني و شناخته شده در كشور. كه خيلي از اهل كتاب حتي اگه كتابي ازش نخونده باشن به واسطه نمايشنامه معروفش (خرده جنايتهاي زناشوهري) اين نويسنده رو كه محبوب منم هست ميشناسند.

نمايشنامه مهمان سراي دو دنيا روايت انسانهايي است كه در مرز مرگ و زندگي قرار دارند و فرصتي براي تامل درباره زندگي خود يافته اند. حكايتي عارفانه عاشقانه و فلسفه طلب در فضايي پر رمز و راز و بين كمدي و تراژدي.

اين نمايشنامه در سال 87 براي اولين بار به كارگرداني سهراب سليمي كه پيش از اين كارهاي ديگر اشميت را هم كارگرداني كرده بود به روي صحنه برده شد.

قيمت اين كتاب كه با ترجمه روان و زيباي خانم شهلا حائري به چاپ رسيده  2000 تومان است.

سه شنبه 14 تیر 1390  8:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها