تهران- مطالعات جديد دانشمندان نشان مي دهد مادراني كه در دوران بارداري به اندازه دو نفر غذا مي خورند، خطر كاهش ضريب هوشي، بروز اختلالات غذا خوردن و مشكلات رواني را در كودكان خود افزايش مي دهند.
|
|
|
به گزارش ديلي تلگراف، دانشمندان دريافتند كه چنين خطراتي كودك را نه تنها در سنين پايين بلكه در دوران نوجواني و جواني نيز تهديد مي كند.
نتايج اين تحقيقات در نشريه 'بازنگري هاي چاقي' منتشر شده است.
محققان با بررسي مطالعات انجام گرفته در سراسر دنيا در مورد تاثيرات وزن مادر بر رشد كودك به اين نتيجه رسيده اند.
يكي از اين تحقيقات نشان داده بود هر واحد افزايش در شاخص توده بدن زن باردار با كاهش چشمگير ضريب هوشي در كودك وي ارتباط دارد.
اين بررسي كه توسط دانشگاه مك مستر در كانادا انجام شده است ونشان مي دهد كه متوسط ضريب هوشي كودكان متولد شده از مادران چاق، پنج نمره كمتر از آنهايي بود كه از مادران داراي وزن سالم متولد شده بودند.
تحقيق ديگري كه توسط پژوهشگران سوئدي صورت گرفته است، نشان مي دهد كودكاني كه از مادران چاق متولد شده اند، احتمالا بيشتر دچار مشكلات عدم تمركز مي شوند در حالي كه تحقيقات ژاپني ها نشان داده است هرچه شاخص وزن مادر در اوايل بارداري بيشتر باشد احتمال آن كه كودك در بزرگسالي به شيزوفرني مبتلا شود 24 درصد افزايش مي يابد.
مطالعه ديگري كه توسط دانشمندان استراليايي انجام شده است ، نشان مي دهد فرزندان مادراني كه در دوران بارداري اضافه وزن داشته اند، زماني كه به سن نوجواني مي رسند 11 درصد بيشتر به اختلالات غذاخوردن مبتلا مي شوند.
اين پژوهشگران مي گويند دليل افزايش خطر بروز اين مشكلات هنوز مشخص نيست اما شايد به خاطر تغييرات هورموني، قلبي - عروقي و سيستمي ايمني باشد كه در دوران بارداري به واسطه اضافه وزن زياد در مادر بروز مي كند.
با اين حال دانشمندان بر لزوم انجام تحقيقات بيشتر در تاييد اين ارتباط تاكيد دارند.