0

شيرهاي با ماندگاري بالا مواد نگهدارنده ندارند

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

شيرهاي با ماندگاري بالا مواد نگهدارنده ندارند

خبرگزاري فارس: يك كارشناس صنعت شير گفت: بر خلاف باور عمومي شيرهاي با ماندگاري بالا مواد نگهدارنده ندارند و تحميل درجه بالاي حرارت به آنهاست كه موجب ماندگاري بالاي اين شيرها مي‌شود.

ثريا نواب‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: تكنولوژي شيرهاي با ماندگاري بالا از كشورهاي ديگر به ايران رسيده است و در اين شيرها هيچ ماده نگهدارنده‌اي وجود ندارد.



وي با بيان اينكه گفته مي‌شود ماده نگهدارنده موجود در شيرهاي با ماندگاري بالا موجب نگهداري آن طي 6 ماه مي‌شود، تصريح كرد: اين شيرها ماده نگهدارنده ندارد و تحميل درجه بالاي حرارت به آنهاست كه موجب ماندگاري بالاي اين شيرها مي‌شود.



نواب‌پور يادآور شد: در اين روش كه استرليزه گفته مي‌شود شير را 135درجه تا 145درجه طي 2 تا 4 ثانيه حرارت مي‌دهند لذا همه ميكروب‌هاي آن اعم از بيماري‎زا و غيربيماريزاي آن مي‌ميرند.



وي ادامه داد: بعد از طي 4 تا 5 ماه اين شيرها معمولا برخي ويتامين‌هاي خود را به تدريج از دست مي‌دهند لذا ارزش غذايي آن كم مي‌شود بنابراين عمر بيشتر از 6 ماه مناسب نيست.



اين كارشناس صنعت شير تصريح كرد: استرليزه كردن شير سال 53 وارد ايران شده است اما هنوز يك خط در كتاب‌هاي درسي درباره آن نوشته نشده است و پزشكان هم در اين زمينه اشتباهاتي دارند.



نواب‌پور خاطرنشان كرد: شيرهاي استرليزه و پاستوريزه از نظر تغذيه‌اي با هم برابرند فقط در نوع ماندگاري بالا فرد مي‌تواند آن را در خانه خود ذخيره كند.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

شنبه 4 تیر 1390  7:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها