خبرگزاري فارس: يك كارشناس صنعت شير گفت: بر خلاف باور عمومي شيرهاي با ماندگاري بالا مواد نگهدارنده ندارند و تحميل درجه بالاي حرارت به آنهاست كه موجب ماندگاري بالاي اين شيرها ميشود.
ثريا نوابپور در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: تكنولوژي شيرهاي با ماندگاري بالا از كشورهاي ديگر به ايران رسيده است و در اين شيرها هيچ ماده نگهدارندهاي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه گفته ميشود ماده نگهدارنده موجود در شيرهاي با ماندگاري بالا موجب نگهداري آن طي 6 ماه ميشود، تصريح كرد: اين شيرها ماده نگهدارنده ندارد و تحميل درجه بالاي حرارت به آنهاست كه موجب ماندگاري بالاي اين شيرها ميشود.
نوابپور يادآور شد: در اين روش كه استرليزه گفته ميشود شير را 135درجه تا 145درجه طي 2 تا 4 ثانيه حرارت ميدهند لذا همه ميكروبهاي آن اعم از بيماريزا و غيربيماريزاي آن ميميرند.
وي ادامه داد: بعد از طي 4 تا 5 ماه اين شيرها معمولا برخي ويتامينهاي خود را به تدريج از دست ميدهند لذا ارزش غذايي آن كم ميشود بنابراين عمر بيشتر از 6 ماه مناسب نيست.
اين كارشناس صنعت شير تصريح كرد: استرليزه كردن شير سال 53 وارد ايران شده است اما هنوز يك خط در كتابهاي درسي درباره آن نوشته نشده است و پزشكان هم در اين زمينه اشتباهاتي دارند.
نوابپور خاطرنشان كرد: شيرهاي استرليزه و پاستوريزه از نظر تغذيهاي با هم برابرند فقط در نوع ماندگاري بالا فرد ميتواند آن را در خانه خود ذخيره كند.