0

کار سرهنگ تمام است

Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 3093

کار سرهنگ تمام است

سرلشگر "خلیفه حفتر" گفت : سرهنگ قذافی نیمی از نیروهای خود را در نتیجه بمباران ناتو و مقاومت انقلابیون از دست داده است.
تاکید فرمانده ارتش آزادیخواه لیبی بر نابودی نیمی از توان نظامی رژیم قذافی و اقدام عجیب فرزند دیکتاتور در خرید هزار بلیت بازیهای المپیک لندن از مهمترین تحولات لیبی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اسلام الیوم، سرلشگر "خلیفه حفتر" گفت : سرهنگ قذافی نیمی از نیروهای خود را در نتیجه بمباران ناتو و مقاومت انقلابیون از دست داده است.

وی افزود: هدف انقلابیون، طرابلس و غلبه نهایی بر معمر قذافی است. به زودی ناتو نقش تعیین کننده ای در نبردهای لیبی ایفا خواهد کرد.  روز به روز عرصه بر نیروهای قذافی تنگ تر می شود، زیرا انقلابیون در مصراته و جبل الغربی توانسته اند به سوی طرابلس حرکت کنند.

حفتر تصریح کرد: رکود کنونی در جبهه های شرقی نشانه ضعف یا کاهش توان انقلابیون نیست، بلکه این به مسائل تاکتیکی بر می گردد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش آزادیخواه لیبی ضمن تکذیب هر گونه اختلاف میان انقلابیون افزود: طبیعی است که میان انقلابیون درباره اوضاع جبهه های جنگی اختلاف نظر وجود داشته باشد.

خبر دیگر اینکه "محمد قذافی" فرزند دیکتاتور لیبی به عنوان رئیس کمیته المپیک لیبی توانسته است هزار بلیت بازیهای المپیک را خریداری کند.

منابع خبری غربی ضمن اعلام این مطلب تاکید کردند انگلیس نگران حضور شخصیتهای رژیم قذافی است، زیرا از نظر دیپلماتیک، چالشی برای این کشور به وجود می آورد.

به گفته این منابع، دریافت بلیت از طرف فرزند معمر قذافی سبب خشم میلیونها انگلیسی که نتوانسته اند بلیت این بازی ها را دریافت کنند خواهد شد.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:44 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

بوش هم دعوتم کند درس اخلاق می دهم

محمد ساجدی در برنامه « صدای خاطره» رادیو گفت و گو در گپ و گفتی صمیمانه با مرتضی آقا تهرانی به ابعاد مختلف زندگی و فعالیت های علمی ایشان پرداخت. در بخش های از این گفت و گو به  مرور خاطرات ایشان در محضر استادان بزرگی مانندحضرات آیات بهجت، رمضانی، فاضل ، جنتی و مصباح و همچنین خاطرات جذابی از دوران تحصیلاتشان در آمریکا  نیز اشاراتی می شود.

در ادامه با این گفت و گوی جذاب و خواندی همراه شوید.

ساجدی: سلام علیکم، خوش آمدید
آقا تهرانی: سلام علیکم و رحمت اله

ساجدی: برای آشنایی بیشتر شنوندگان  بفرمایید حضرتعالی متولد چه سالی هستید؟
آقا تهرانی: 1336 ( ماه صفر) در اصفهان در محله تل واژگان به دنیا آمدم

ساجدی: شغل ابوی شما چی بوده؟
آقا تهرانی: سنگ تراش بودند. پدرم اول دوات‌گر بودند یعنی در بازار سماور درست می‌کردند و بعد که دستگاه چرخ آمد به شغل سنگ‌تراشی روی آورند، بعد چون احساس می‌کنند سنگ تراشی به دلیل تکنولوژی درحال از بین رفتن است به شغل پیمانکاری سنگ کاری روی می‌آورند و درنهایت به سنگ بری اشتغال می ورزند.

رادیو گفت‌وگو: به خاطر شغلشون نام دوات گر را برخود گذاشتند؟
آقاتهرانی: بله، به این نام معروف بودند.

ساجدی: چند خواهر و برادر هستید؟
آقا تهرانی: یک برادر بعد از خودم داشتم که شهید شد و اسمش مصطفی بود که از نظر سنی کوچک‌تر از من بود، اما خوشا به حالش بعد از او سه برادر دیگر و سه خواهر دارم.

ساجدی: درچه سالی به دبستان رفتید؟
آقا تهرانی: بنده قبل از سن مدرسه به صورت مستمع آزاد در کلاس شرکت می‌کردم و از سن پنج سالگی به مکتب قرآن در اصفهان رفتم که خانم پیرزن خوبی بود (خدا رحمتش کند) که خوب درس می‌داد و من نماز را نزد ایشان بلد شدم.

ساجدی:  چون پدرتان خیلی مذهبی بودند به این مدرسه رفتید؟
آقا تهرانی: در آن زمان دو نوع مدرسه بود یکی مدارس ملی و دیگر مدارس اسلامی که آقا شیخ عباس اسلامی آن‌ها را تأسیس کرده بود و پدرم من را به این مدرسه اسلامی فرستادند که برای من بسیار مفید بود. سبک مدارس اسلامی را آموزش و پرورش وقت هم قبول کرده بود.

ساجدی: آیا نوع نگاه به این مدارس به لحاظ تفکرات با مدارس ملی متفاوت بود؟
آقاتهرانی: در مدارس اسلامی صبح‌ها در صف دعاهای مذهبی خوانده می‌شد درحالیکه در مدارس ملی بیشتر سرودهای با محور ایرانیت خوانده می‌شد و برنامه قرآن و نماز جماعت در مدارس اسلامی گرمتر بود.

ساجدی: اگر پدر شما گرایشات مذهبی نداشت باز به مدارس اسلامی می‌رفتید؟
آقاتهرانی: قاعدتا، نه

ساجدی: تحصیلات متوسطه را چگونه گذراندید؟
آقاتهرانی: در دبیرستان نشاط که درحال حاضر با اسم شهید رجایی نام‌گذاری شده گذراندم.
همزمان با دوره دبیرستان دروس مذهبی را هم می‌خواندم

ساجدی: شما چگونه با دروس مذهبی ارتباط برقرار کردید؟
آقاتهرانی: بنده سال دهم دبیرستان بودم که علاقمند شدم به درس‌های طلبگی و خدمت یکی از آقایون علما که از بزرگان اصفهان بودند که آیت اله جنتی هم در مورد ایشان می‌فرمودند ایشان مرا طلبه کردند، به نام آیت اله حاج شیخ حسین فاضل کوهانی رفتم. ایشان به من گفتند که به دبیرستان می‌روید اشکالی ندارد، اما من هم یک چیزهایی بلدم که یادت می‌دهم و من هم علاقمند شدم و آرام آرام چیزهایی یادگرفتم.

ساجدی: یعنی در شکل‌گیری تفکرات مذهبی شما آیت اله فاضل نقش داشتند؟
آقاتهرانی: قطعا، چون در ادامه، بنده به ایشان خیلی علاقه پیدا کردم. چون پیرمردی بود حدود هفتادساله که در مسجد بچه‌ها را خوب تحویل می‌گرفتند و برخورد خوبی با آن‌ها داشتند و بچه‌ها را عصرها جمع می‌کردند و برای آن‌ها صحبت می کردند. محله، خیلی محله مذهبی نبود اما با آمدن ایشان تقریبا تحول جدی در محله صورت گرفت. یادم می‌آید زمانی که مرحوم آیت اله فاضل از دنیا رفتند ، من شمردم، دوازده تا طلبه با سواد از محله خارچ شدند.

ساجدی: شما کی به قم آمدید؟
آقاتهرانی: قکر می‌کنم چهارسال قبل از انقلاب بود. بنده وقتی علاقه خودم را به طلبگی نشان دادم. آیت اله فاضل به پدرم سفارش کرده بودند که مرا برای تحصیل مذهبی به قم بفرستند. پدرم علاقه زیادی به من داشت و من هم بسیار به او احترام می‌گذاشتم. و در کار دوم خودم استاد بودم. برای همین برای اینکه بخواهند بنده را برای ادامه تحصیل آزاد کنند، گذشت ویژه‌ای از خود نشان دادند.

ساجدی: قم به کدام مدرسه رفتید؟
آقا تهرانی: با مشورت آیت اله فاضل به بهترین مدرسه قم یعنی مدرسه حقانی رفتم. آن موقع مدرسه حقانی زیرنظر مرحوم آیت اله شهید بهشتی و آیت اله شهید فردوسی و آیت اله جنتی و آیت اله مصباح اداره می‌شد.

ساجدی: هنوز هم معتقدی که مدرسه حقانی بهترین مدرسه است؟
آقاتهرانی: بله، در دوره چهارساله تحصیلم در آنجا برخی اختلاف نظرهای فکری بین طلبه‌ها به وجود آمدند و مسئولین مدرسه ترجیح دادند بنده را از مدرسه بیرون کنند.

ساجدی: موارد اختلاف چه بود؟
آقاتهرانی: بحث‌های روشنفکری قبل از انقلاب رایج بود که من انتقادهایی داشتم و این بحث‌ها که بیشتر از افکار روشنفکرانه آقای شریعتی ناشی می‌شد که موجب اختلاف نظر بین بچه‌های مدرسه شده بود و مخالف، موافقان خودش را داشت. مدیر مدرسه قصد اداره مدرسه را داشت وی معقتد بود آنجا جای اینگونه بحث‌ها نیست.

ساجدی: شما چه واکنشی نسبت به نظریه شریعتی دانستند؟
آقاتهرانی: بنده فکر می کردم که آثار شریعتی مردی انقلابی است ولی در مبانی فکری مشکل دارد بویژه در بحث اسلام شناسی که مطرح می کنند، بحث توحید و نبوت و معاد بحث هایی نبود که ایشان اهلیت ورود به آنها را داشته باشد.

ساجدی:  تحصیلات مقدماتی خود را در نزد کدام استاد فرا گرفتید؟
آقاتهرانی: علمای زیادی را بنده شاگردی کرده ام. در مقدمات آیت ا... حائری شیرازی، آیت ا... جنتی، شهید قدوسی و اصولا فقه را هم نزد آیت ا... جنتی فرا گرفتم.

ساجدی: در چه سالی مقدمات را به پایان رساندید؟
آقاتهرانی: دقیقا یادم نیست ولی در رزومه من هست اما تقریبا حدود چند سالی شد.

ساجدی: سطح را کجا خواندید؟
آقاتهرانی: یک مقداری از آن را مدرسه حقانی و مابقی را به شکل آزاد در حوزه دنبال کردم.

ساجدی: درجه تحصیلی شما از نظر حوزوی چیست؟
آقاتهرانی: اجتهاد است. در حوزه فقهی صاحب نظر هستم.

ساجدی: آیا در کل مباحث فقه و اصول صاحب نظرید؟
آقاتهرانی: وقتی در فقه و اصول صاحب نظر بشویم لازم نیست در تمام شاخه های آن به اجتهاد برسیم. بلکه این قدرت هست که هر بحثی را وارد شویم آن را حل کنیم و از آن خارج شویم. همین که انسان به اصطلاح ما طلبه ها به وسع فکری می رسد یعنی صاحب نظر می شود می تواند که بحث را به سرانجام برساند و می تواند مسائل را مورد جرح و تعدیل قرار دهد. من قبل از نمایندگی در قم درسهایی داشتم که در حوزه فقهی بوده است.

ساجدی: از همنشینی و شاگردی در محضر آیت ا... جنتی خاطره ای دارید؟
آقاتهرانی: یک ویژگی ممتاز در حوزه علمیه هست که در دانشگاه نیست. در حوزه اساتید با شاگردان خود نشست دارند. تنها به گفتن درس اکتفا نمی شود. بلکه ما اگر در مواردی نیاز به مشورت در مسائل زندگی داشتیم با اساتید مطرح می کردیم. مثلا من اگر موردی را خدمت آیت ا... جنتی می بردم ایشان وقت می دانند و با دقت مطلب من را گوش می کردند و سعی می کردند که کمک مشورتی بدهند. یا ما می رفتیم دفتر ایشان یا آقا می آمدند در حجره ها و بعد شروع می کرد از مشکلات پرسیدند.

ساجدی: تفکرات شما به آیت ا... جنتی کاملا نزدیک است؟
آقاتهرانی: اساتید اصولا روی شاگردها تأثیر مستقیم دارند.

ساجدی: آیا آیت ا... جنتی از شما در مسائل سیاسی بهره می گیرند؟
آقاتهرانی: نه من در حدی نیستم که ایشان استفاده کنند.

رادیو گفتگو: شما چه سالی ازدواج کردید؟
آقاتهرانی: حدود 19 و 20 سالگی ازدواج کردم. ما برای ازدواج به مشهد مقدس مشرف شدیم و از امام رضا (ع) خواستم که از خدا بخواهد همسری خوب سر راهم قرار دهد و جالب اینکه پدر همسر بنده نیز همزمان با من از امام رضا (ع) همین مطلب را خواسته بودند. یکی از بزرگان به نام آقاشیخ مهدی نجفی در حرم امام هشتم دفن هستند که من خیلی ایشان را دوست می داشتم و من اولین بار با پدر خانم خودم سر قبر ایشان آشنا شدم و همان شد مقدمه ازدواج مان .

ساجدی: قبل از انقلاب چه فعالیت های سیاسی داشتید؟
آقاتهرانی: در جلسات قرآن گاهی آرام آرام مباحث سیاسی هم مطرح می شد در آن زمان قم محل التهاب مسائل سیاسی بود که ما گاهی در بعضی اجتماعات حضور داشتیم.

ساجدی: آیا با احزابی هم علیه رژیم شاه فعالیت داشتید؟
آقاتهرانی: نه با بچه ها به لحاظ تفکر مخالفت هایی با رژیم شاه می کردند بویژه در 15 خرداد هر سال و معمولا بچه مدرسه ای ها گاهی به مدرسه فیضیه می رفتند و علیه شاه شعارهایی می دادند.

ساجدی: در زمان پیروزی انقلاب کجا بودید؟
آقاتهرانی: ایران بودم و بیشتر قم و اصفهان بودم.

ساجدی: دروس خارج را کجا فرا گرفتید؟
آقاتهرانی: عمده فقه و اصول را خدمت آیت ا... مظاهری فرا گرفتم و بعد هم چند سالی خدمت آیت ا... بهجت فقه و اصول را ادامه دادم.

ساجدی: از آیت ا... بهجت چه خاطره ای دارید؟
آقاتهرانی: آیت ا... بهجت گفتنی نیست بلکه دیدنی است.

ساجدی: درست است که می گویند آیت ا... بهجت چشم بصیرت داشته؟
آقاتهرانی: این چیزها برای آیت ا... بهجت کمترین چیز است.

ساجدی: چرا چهره آیت ا... بهجت را زیاد تبلیغ نمی کنند؟
آقاتهرانی: حتی فقه و اصول ایشان هم همین طور مهجور ماند. ایشان فوق العاده انسان وارسته ای بود. یکی از عادات ایشان این بود که قبل و بعد از درس به مباحث خاصی می پرداختند، مباحث اخلاقی، تربیتی و عرفانی و اگر هم کسی می خواست به این مباحث برسد باید زودتر می رفت. وقتی که درس تمام می شد آنهایی که اهل اخلاق و عرفان بودند می نشستند. در یکی از جلسات به بحثی وارد شدند. آن بزرگوار قبل از اینکه از دنیا بروند در لبنان خدمت آقا رسیدند که حضرت فرمودند شما یک هفته بیشتر در دنیا نمی مانید. ایت ا... بهجت گلایه می کنند که قرار بود ما در زمان ظهور شما باشیم و آن حضرت می فرمایند که در زمان ظهور شما رجعت خواهید کرد.

ساجدی: شما فلسفه را کجا آموختید؟
آقاتهرانی: در قم خدمت آیات عظام فیاضی و مصباح فرا گرفتم.

ساجدی: پس رابطه شما با آیت ا... مصباح باید خیلی نزدیک باشد؟
آقاتهرانی: بله خیلی ایشان علاقه داشتم.

ساجدی: شما مکاتب روانشناسی را نزد کدام اساتید آموختید؟
آقاتهرانی: دکتر کارداران (خدا رحمتش کند) دکتر برادران که در مشهد هستند و ما برای اینکه بتوانیم فوق لیسانس بگیریم باید بعضی واحدهای مدیریت را هم بگذرانیم.

ساجدی: پس با اختیار رشته روانشناسی را انتخاب کردید؟
آقاتهرانی: بله، در انتخاب رشته دو پارامتر مؤثر است، علاقه و نیاز جامعه، بعضی از علوم خوبند اما کاربردی ندارند و روی دست ما می‌ماند.

ساجدی: برای رشته روانشناسی چرا دانشگاه را انتخاب کردید؟
آقاتهرانی: احساس کردم درس‌های دبیرستان من را ارضا نمی‌کند و به همین ترتیب دانشگاه را هم احساس می‌کردم خیلی بی‌ربط با زندگی است به همین دلیل احساس می‌کردم دارم معطل می‌شوم. در دانشگاه بسیاری از علوم به روز نبود. درحالیکه درغرب بسیار هماهنگ با علوم پیش می‌روند برای همین به قم آمدم و درس طلبگی را ادامه دادم و نصف روز درس حوزه را می‌خوانیدم و نصف روز درس دانشگاه بعد متوجه شدم که روانشناسی غرب ادعا می‌کند همه چیز در نزد ماست و من فکر کردم که می‌توانیم روانشناسی اسلامی داشته باشیم. چراکه اسلام کاملترین دین است و این بحث اسصلامی بودن در همه رشته‌های انسانی دیده می‌شود و دانشجوی خوب دانشجویی است که حرف غربی‌ها را به خوبی بفهمد.

ساجدی: این شد که کشیده شدید به غرب؟
آقاتهرانی: مؤسسه امام خمینی(ره) به این نتیجه رسد که یک عده از طلبه‌ها را به غرب بفرستد تا خوب و بد علم غرب را بررسی کنیم. بعد رفتیم مونترال کانادا و بعد رفت و آمدی شد با پروفسور لندولت که مستشرق بود و شاگرد پروفسور کورونت که با آیت اله مصباح گفتگو کرکدند و قرار شد که ما به بهترین دانشگاه کانادا برویم و مدت سه سال با خانواده در آنجا ماندیم و فوق لیسانسم را گرفتم.

ساجدی: در کانادا ملبس به لباس روحانست بودید؟
آقاتهرانی: نه در دوره دانشجویی لباس روحانیت نداشتم اما بعد از سه سال قرار شد بروم آمریکا و رفتم نیویورک و قرار شد مؤسسه اسلامی برای تبلیغ اسلام در نیویورک افتتاح شود من به شرط اینکه به روند تحصیل لطمه نخورد حاضر شدم که کار طلبگی هم در کنار تحصیل انجام دهم. در زمان سفارت کمال خرازی بود که خیلی اصرار کردند به آنجا رفتم و قرار شد به صورت آزاد درسم را هم با دانشگاه‌های نیویورک ادامه دهم. من تحقیق کردم که چه رشته‌ای ادامه دهم به عرفان علاقه داشتم اما آمریکا عرفان غنی نداشت بعد چون به فلسفه علاقه داشتم این رشته را انتخاب کردم و دکتری من دو موضوعه شد، یک عرفان که فوق لیسانس آن را داشتم و یک فلسفه و در نیویورک هم دکتری فلسفه عرفان گرفتم.

ساجدی: قبل از ورود به سرزمین غرب چه قضاوتی داشتید؟
آقاتهرانی: بین دیده‌ها و شنیده‌ها تفاوت زیادی وجود اشت. بعضی عاشق غرب‌اند و افراطی از خوبی غرب می‌گویند و برخی هم ازغرب متنفرند و بی‌دلیل بد می‌گویند فرق نمی‌کند که در چه محیطی باشی، غرب یا شرق، کافی است که خود را رها نکنید و دنبال حقیقت باشید.

ساجدی: آیا اکنون هم به کانادا می‌روید؟
آقاتهرانی: خیلی کم می‌روم چون لب مرز خیلی اذیت می‌کنند و با وجود اینکه ما همدیگر را می‌شناختیم و علیرغم اینکه گرین کارت داشتم اما آن‌ها به دلیل نزدیکی من به دولت مرا مورد بازجویی قرار می دادند. درحالیکه من می‌گفتم: معلم اخلاق دولت دهم هستم و حتی اگر بوش هم از من دعوت کند که به او درس اخلاق دهم می‌روم و امروز مشکل جوانان ما این است که از اخلاق چیزی نمی‌دانند و اگر بدانند عمرشان هدر نمی‌رود.

ساجدی: چقدر برای سخنرانی پول می‌گیرید؟
آقاتهرانی: من به این پول‌ها نیازی ندارم من مقداری حقوق حوزوی می‌گیرم که خیلی هم خوش مزه است.

ساجدی: در لس آنجلس هم کلاس درس داشتید؟
آقاتهرانی: بله، در آمریکا با هیچ چیز مشکلی ندارم و هرکس می‌تواند انتخاب خود را داشته باشد برای همین من راحت درس اخلاق می‌گذاشتم و با همین لباس طلبگی هم می‌رفتم و هیچ مشکلی هم نبود و استقبال هم می‌کردند.

ساجدی: فضای مسلمان‌ها درآمریکا و برخورد با آنها چگونه است؟
آقاتهرانی: اگر مؤسسه اسلامی داشته باشند خیلی به نفغ‌شان است و حتی ایرانیان یهودی هم می‌آمدند و ما گفتگوهای بین‌الادیان راه اندازی کردیم و تشویق می‌کردیم که همه سخنان را بشنوند و بهترین را به کار گیرند.

ساجدی: رابطه ایرانیان در آمریکا با شما چگونه بود؟
آقاتهرانی: گاهی نشست‌هایی بود که می‌شد کارهای مفیدی در آن انجام داد، ایرانیان خوب ارتباط برقرار می‌کردند و اعتماد داشتند و علاقه مند بودن ابتدا من حتی درآمریکا تایپ هم نمی‌توانستم اما بعد ادعا کردم که می‌توانم تز دکتری را شش ماهه دفاع کنم.

ساجدی: هرگز فکر کردید که آنجا بمانید؟
آقاتهرانی: استاد راهنمای من همین درخواست را از من داشت اگر می‌ماندم حقوقی که می‌گرفتم با حقوقی که از مؤسسه اسلامی می‌گرفتم روی هم یازده هزار دلار می‌شد که چهاربرابر رئیس جمهور می‌شد. اما از خودم پرسیدم من برای چی آمدم. من آمده بودم چیزهایی یادبگیرم که به بچه‌های خودمان باد بدهم. اگه دنبال پول بودم که شغل پدرم را رها نمی‌کردم که چه بسا الان چهارتا کارخانه سنگ بری داشتم. گاهی ارزش معلمی را با حقوقش می‌سنجیم اما اگر کسی پول می‌خواهد برای چی به دانشگاه می‌رود؟

ساجدی: تصور شما از ایرانیان مقیم آمریکا چیست؟
آقاتهرانی: بسیار خوب هستند یعنی همه جا انسان‌های خوب و بعد وجود دارند و بسیاری از آن‌ها این نیت را دارند که درس‌شان که تمام شد به ایران برگردند و خدمت کنند فقط کاش غفلت نکنند.

ساجدی: درجه دکتری خود را در چه سالی گرفتید؟
آقاتهرانی: تز دکتری را با دو استاد فلسفه و عرفان و با موضوع فلسفه عرفان در سال 2000 دفاع کردم. مجموعا حدود نه سال و نیم در آمریکا و کانادا بودم.

ساجدی: وقتی به ایران آمدید اولین جایی که رفتید کجا بود؟
آقاتهرانی: قم، قم را خیلی دوست دارم. آنجا کسی هست که خیلی دوستش دارم و آنجا به مؤسسه امام خمینی (ره) رفتم چون قرار داشتیم به اندازه تحصیلم در خارج به این مؤسسه خدمت کنم.

ساجدی: چه شد که تحصیل خارج فقه را در حوزه شروع کردید؟
آقاتهرانی: چون درس خارج را مسلط بودم به محضر آیت اله مظاهری رسیدم و به ایشان گفتم درس‌های من بیشتر روانشناسی و اخلاق است ایشان گفتند اگر فقه و اصول را رها کنید فراموش می‌کنید که بنده گفتم نمی‌رسم و ایشان حکم دادند که درس خارج فقه را داشته باشیم.

ساجدی: دیدگاه آیت اله بهجت درباره کاندیکاتوری شما چه بود؟
آقاتهرانی: من خیلی در فضای سیاسی نبودم اما به اصرار بعضی دوستان به این مسأله فکر کردم اما به نیتجه نرسیدم بعد به ذهنم رسید با آیت اله بهجت مشورت کنم و می دانستم که ایشان معمولا مرا منع می‌کنند ولی وقتی خدمت ایشان رسیدم از طریق عروس بزرگوار ، ایشان که درس فقهی داشتند درخواست خودم را نوشتم و نظر ایشان را خواستم و ایشان در مجموع موافق بودند.

ساجدی: چقدر برای تبلیغات مجلس پول خرج کردید؟
آقاتهرانی: حتی یک ریال هم خرج نکردم و گفتم مردم اگر مرا بشناسند و بخواهند انتخاب می‌کنند و به طور ناخودآگاه مرا در لیست قرار دادند.

ساجدی: چطور شد استاد اخلاق دولت دهم شدید؟
آقاتهرانی: آقای احمدی نژاد وقتی در دور اول برای ریاست جمهوری کاندید شدند من رفسنجان بالای منبر بودم که ایشان مرا دیدند و دعوت کردند که مباحث اخلاق را در دولت داشته باشم.

ساجدی: چه مباحثی را درس می‌دادید؟
آقاتهرانی: یکی دیگاه امام عصر (عج) درباره دولت کریمه و وصایای امام علی (ع) به امام حسن(ع) و امام حسین (ع) در دوره اول بود و الان هم مکارم اخلاق امام سجاد (ع) با تکیه به دعای بیستم صحیفه سجادیه است. حضرت سجاد دراین دعا از خدا می‌خواهند که ایشان را جزء ظالمین قرار ندهد و هدایتش کند و من این موضوع را برای هیئت دولت تشریح می‌کنم هدایت در قرآن تحت عنوان نور آمده که واحد است و گمراهی تحت عنوان ظلمات است به معنی اینکه راه‌های گمراهی بسیارند.

ساجدی: شما که اینقدر به دولت نزدیک هستید مسائل دیگری هم به دولت می‌گویید؟
آقاتهرانی: خیلی از بحث تخطی نمی‌کنم. اما گفتگوهای خصوصی با وزرا و رئیس جمهور داریم.

ساجدی: نظر شما درباره ظهور و مسائل ماورائی چیست؟
آقاتهرانی: این‌ها مسائلی نیست که بشود درباره آن‌ها ادعا کرد. کسی که چیزی می‌داند ادعایی نمی‌کند.

ساجدی: تطبیق برخی چهره‌های امروز با آدم‌هایی مانند شعیب بن صالح که از یاوران حضرت مهدی (عج) است می‌تواند صادق باشد؟
آقاتهرانی: اینگونه نیست که بتوان به این صراحت به نشانه‌های ظهور اشاره کرد، من خیلی این کار را نپسندیدم.

ساجدی: با توجه به انیکه عضو هیئت امنای عرفان دانشکده قم هستید در این باره توضیح دهید؟
آقاتهرانی: بناست که در این دانشکده مفاهیم درست عرفان غرب به کار گرفته شود، در نشست و برخاست با جوان‌ها متوجه اشکالی شدم تحت عنوان اهمال کاری که تصمیم گرفتم در کتابی به این موضوع بپردازم که مورد استقبال قرار گرفت و به عنوان کتاب سال انتخاب شد. "یاران شیدای حسین (ع)" با هدف معرفی یاران امام حسین (ع)، "اهمال کاری و راه‌های درمان"، "حدیث دل سپردن"، "طریق وصال"، "این است بهشت"، "سودای روی دوست"، "دولت کریمه"، "با عرشیان" مجموعه کتاب‌هایی است که بنده به رشته تحریر درآورده‌ام که عمدتا عرفانی و اخلاقی هستند.

ساجدی: آیا بازهم کاندید مجلس می‌شوید؟
آقاتهرانی: بنده دوست داشتم همیشه معلم باشم، چراکه همیشه برای معلمی ارزش قائل هستم، اما هرجا که احساس وظیفه کنم گام برمی‌دارم.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:45 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

تاکید ایران بر حفظ سقف تولید اوپک

محمدعلی خطیبی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر با اشاره به اینکه اجلاس هفته گذشته اوپک (چهارشنبه) سخت ترین و در عین حال بهترین نشست این سازمان به ریاست محمد علی آبادی سرپرست وزارت نفت ایران بود ، گفت: در این نشست هیچ توافقی مبنی بر تغییر سقف تولید سازمان اوپک حاصل نشد و توافقهای قبلی این سازمان مبنی بر حفظ سهمیه تولید همچنان به قوت خود باقی است و باید رعایت شود.
نماینده ایران در سازمان اوپک بر ضرورت حفظ سقف تولید این سازمان از سوی همه کشورهای عضو تأکید کرد و گفت: منافع این کشورها و ملت های آنها ایجاب می کند که تعادل بازار جهانی نفت حفظ شود.

محمدعلی خطیبی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر با اشاره به اینکه اجلاس هفته گذشته اوپک (چهارشنبه) سخت ترین و در عین حال بهترین نشست این سازمان به ریاست محمد علی آبادی سرپرست وزارت نفت ایران بود ، گفت: در این نشست هیچ توافقی مبنی بر تغییر سقف تولید سازمان اوپک حاصل نشد و توافقهای قبلی این سازمان مبنی بر حفظ سهمیه تولید همچنان به قوت خود باقی است و باید رعایت شود.

وی افزود: در این اجلاس بخشی از کشورهای عضو سازمان اوپک از جمله عربستان ، امارات و کویت از سوی کشورهای مصرف کننده به شدت تحت فشار بودند تا سقف تولید را افزایش دهند اما هیأت جمهوری اسلامی ایران با رایزنی و استدلال های منطقی اجازه نداد با توجه به اینکه بازار نفت به افزایش تولید نیازی ندارد و در حالت تعادل است، سقف تولید سازمان اوپک تغییر کند.

خطیبی گفت: برخی مقامات کشورهای غربی به کشورهای عربی خلیج فارس سفر و تأکید کرده بودند که آنها سقف تولید را در اجلاس اخیر اوپک افزایش دهند و حتی رئیس جمهور آمریکا به صراحت خواستار افزایش تولید شده بود.

نماینده ایران در سازمان اوپک افزود: با توجه به انتخابات آتی در آمریکا مقامات این کشور تلاش می کنند تا با پایین آوردن قیمت نفت و همچنین بنزین در کسب آرای مردم این کشور موفق شوند.

وی افزود: اما منافع کشورها و ملت های منطقه بویژه تولید کننده ایجاب می کند سقف تولید سازمان اوپک تغییر نکند برای اینکه بازار نیازی به این افزایش ندارد و هر کشوری که بخواهد تولید را افزایش دهد به معنی ترجیح دادن منافع بیگانگان بر منافع ملت های خودشان است.

وی افزود: کشورهای عربی خلیج فارس در اجلاس اخیر اوپک خیلی تلاش کردند تا موضوع افزایش سقف تولید را تصویب کنند و حتی وزیر نفت عربستان یک بار با ناراحتی نشست را ترک کرد و گفت که این نشست بدترین اجلاس بوده است.

خطیبی گفت: البته به نظر ما این اجلاس بهترین نشست بوده است چون توانست در جهت حفظ منافع منطقی و اقتصادی تولید کنندگان و همچنین ملتهای این کشورها تصمیم گیری کند.

وی با بیان اینکه هرگونه تصمیم گیری در اجلاس سران اوپک اجماعی است و به رای مثبت همه اعضا نیاز دارد، گفت: در این اجلاس هیچگونه اجماعی مبنی بر تغییر سقف تولید سازمان اوپک حاصل نشد و توافقهای قبلی مبنی بر حفظ میزان تولید همچنان

پابرجاست و هیچ کشوری نباید با رفتار انفرادی این توافقها را نادیده بگیرد.

نماینده ایران در اوپک افزود: حتی در این اجلاس به کشورهای خواهان افزایش تولید گفتیم در حال حاضر هیچ نیازی به این کار احساس نمی شود و حتی آماده ایم اجلاس بعدی را به جای شش ماه ، در سه ماه آینده برای بررسی بازار جهانی نفت برگزار کنیم.

وی گفت: محمد علی آبادی سرپرست وزارت نفت کشورمان که ریاست اجلاس را برعهده داشت، تأکید کرد هر کشوری که بخواهد بیش از سهمیه خود تولید کند در مقابل کاهش درآمد کشورهای عضو اوپک و ملتهای این منطقه مسئول خواهد بود.

خطیبی با بیان اینکه این کشورها از طریق رسانه های گروهی درخواست خود را در خصوص افزایش سقف تولید به عنوان حمایت از ثبات بازار و مصرف کنندگان و رفتاری منطقی تبلیغ می کنند از رسانه های گروهی کشورمان خواست با رفتاری هوشمندانه تلاش کنند تا افکار عمومی منطقه و ملت های کشورهای عضو اوپک

درباره هرگونه افزایش تولید اوپک حساس شود ، چون افزایش تولید به ضرر ملت های کشورهای تولید کننده نفت است.

جمهوری اسلامی ایران ریاست اوپک را در سال جاری میلادی بر عهده دارد.
برچسب ها: ایران ، نفت ، اوپک
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:46 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

سپاه با تمامي جريانات انحرافي مقابله مي‌كند

حجت‌الاسلام والمسلمين علي سعيدي نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مراسم معارفه جمعي از مسئولين نمايندگي ولي‌فقيه در سازمان بسيج با اشاره به مواضع سپاه پاسداران در قبال حوادث اخير، گفت: سپاه در مسير ولايت حركت مي‌كند و خودش را با مباني و اصول اسلام تطابق مي‌دهد، تا زماني كه يك جريان در مسير ولايت و اسلام و انقلاب باشد از آن حمايت مي‌كند.
نماينده ولي فقيه در سپاه با بيان اينكه متاسفانه در اظهارات برخي از شخصيت‌هايي كه در هرم قدرت هستند گفتمان غيرديني مشاهده مي‌شود، تاكيد كرد: سپاه پاسداران با تمامي جريانات انحرافي مقابله مي‌كند.

به گزارش روابط عمومي بسيج، حجت‌الاسلام والمسلمين علي سعيدي نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مراسم معارفه جمعي از مسئولين نمايندگي ولي‌فقيه در سازمان بسيج با اشاره به مواضع سپاه پاسداران در قبال حوادث اخير، گفت: سپاه در مسير ولايت حركت مي‌كند و خودش را با مباني و اصول اسلام تطابق مي‌دهد، تا زماني كه يك جريان در مسير ولايت و اسلام و انقلاب باشد از آن حمايت مي‌كند.

نماينده ولي‌فقيه در سپاه با اشاره به اينكه پروردگار عالم براي تكامل انسانها، انبياء را ارائه كرده است، تصريح كرد: ضابط و نگهبان اين شريعت انبياء و ائمه معصوم و در زمان غيبت معصوم بر عهده ولي فقيه است.

وي با تاكيد بر اينكه انبياء و ائمه معصومين به دنبال اين هستند تا انسانها را به كمال برسانند، اظهار داشت: ولي فقيه به تبع از سياست انبياء به دنبال جذب حداكثري است و به دنبال اين هستند تا از ريزشها جلوگيري كنند و بيان استانداردهاي ديني با ايشان است.

سعيدي در بخش ديگر سخنان خود با بيان اينكه معصومين و انبياء مسئولين حفاظت از شريعت هستند، گفت: روزي هم كه مكتب به خطر بيفتد همچون امام حسين(ع) جان خود را بايد فدا كرد.

وي از تشيع به عنوان پاسدار نبوت و شريعت نام برد و افزود: تشيع يعني اسلام ناب و اسلام نبوي نه يك كلمه زياد و نه يك كلمه كم و هر جا گفتمان نبوي دچار تهديد شد ولي فقيه است كه وارد مي‌شوند و استانداردها را بيان مي‌كنند.

حجت‌الاسلام والمسلمين سعيدي فلسفه برخورد امام با نهضت آزادي و بني صدر را از جمله مواردي دانست كه ولي فقيه تهديد را جدي ديدند و گفت: امام (ره) در بزنگاههاي خطر وارد مي‌شدند و جلو گرانديشي جريانهاي مختلف را كه مي‌خواست وارد سياست شود، گرفت.

نماينده ولي‌فقيه در سپاه با بيان اينكه جريان‌هاي اصلاحات فتنه‌گر و انحرافي در چهارچوب اصول و مباني اسلام حركت نكرده و نمي‌كنند، تاكيد كرد: امروز متاسفانه در جريان انحرافي متغييرهاي نگران كننده‌اي را مشاهده مي‌كنيم كه با اصول و مباني اسلام و انقلاب فاصله دارد.

وي تغيير در گفتمان اصول گرايي را از جمله اين متغييرها عنوان كرد و افزود: امروز متاسفانه در اظهارات برخي از شخصيت‌هايي كه در هرم قدرت هستند گفتمان غيرديني مشاهده مي‌شود كه اين ناشي از انديشه جريان انحرافي است.

سعيدي گرايش عناصر ناصالح را از ديگر متغييرهاي نگران كننده بر شمرد و اظهار داشت: امام بزرگوار به ما آموخت تا مباني شايسته سالاري را در جامعه و حكومت تقويت كنيم اما امروز اين خواست امام(ره) ناديده گرفته مي‌شود.

وي ظهور و بروز ملي‌گرايي و تكيه بر عنصر ايرانيت را ديگر متغيير نام برد و گفت: در اسلام با اصل وطن دوستي مخالفت نمي‌شود بلكه آنجا كه وطن دوستي جاي خود را به وطن‌پرستي مي‌دهد خطر بزرگي است كه با آموزه‌هاي ديني سازگار را ندارد.

نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران بهره‌گيري غيرمتعارف از بيت المال را براي تحكيم قدرت به سوء استفاده از مقدسات و برخورد گزينش با تدابير رهبر معظم انقلاب را از ديگر عوامل نگران كننده دانست و گفت: آيا در اين شرايط سپاه بايد ساكت باشد.

سعيدي با اشاره توطئه دشمنان خارجي و داخلي از ابتداي انقلاب تاكنون، خاطرنشان كرد: سپاه پاسداران با هر جرياني كه بخواهد انقلاب اسلامي را از اصول و مباني اسلام منحرف كند، مقابله خواهد كرد.

وي در پايان تصريح كرد: سپاه پاسداران در هر شرايط پشت سر رهبري انقلاب حركت مي‌كند و تلاش مي‌كند تا بر اساس وظيفه ذاتي و قانوني‌اش انقلاب را در مسير ولايت حافظ و نگهبان باشد.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:48 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

مصلحی دلیل حذفش را اعلام کرد حیدر مصلحی امروز چهارشنبه در حاشیه جلس

حیدر مصلحی امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در خصوص علت حذف وزارت اطلاعات از عضویت شورای پول و اعتبار گفت: هیئت دولت اختیار انتخاب دو عضو در شورای پول را داشت که در رای گیری به عمل آمده نام وزیر اطلاعات و وزیر صنایع حذف و به جای آنها، وزیران کار و تعاون انتخاب شدند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه حذف این وزارتخانه از عضویت در شورای پول و اعتبار هیچ علت خاصی ندارد، گفت: در دولت باید دو وزیر برای عضویت در این شورا انتخاب می‌شدند که ما رأی نیاوردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حیدر مصلحی امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در خصوص علت حذف وزارت اطلاعات از عضویت شورای پول و اعتبار گفت: هیئت دولت اختیار انتخاب دو عضو در شورای پول را داشت که در رای گیری به عمل آمده نام وزیر اطلاعات و وزیر صنایع حذف و به جای آنها، وزیران کار و تعاون انتخاب شدند.

مهر صبح امروز چهارشنبه گزارش داد: برخی سایتها از حذف وزیر اطلاعات از عضویت شورای پول و اعتبار خبر دادند که پیگیریهای مهر نشان می دهد این خبر صحت داشته است.

اطلاعات رسیده به مهر حاکی از آن است که در اردیبهشت ماه امسال محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری، مصوبه‌ای از هیئت دولت را ابلاغ کرده است که در نهایت به حذف وزیر اطلاعات از شورای پول و اعتبار منجر می‌شود.

هیئت وزیران در جلسه مورخ 18/2/1390 به استناد ماده (89) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب1389ـ تصویب کرده است که وزیران کار و امور اجتماعی و تعاون، به عنوان وزیران عضو شورای پول و اعتبار تعیین می‌شوند.

این در حالی است که پیش از آن، وزرای اطلاعات و صنایع و معادن به انتخاب هیئت وزیران در شورای پول و اعتبار عضویت داشتند.

ترکیب شورای پول و اعتبار به روایت برنامه پنجم

ماده89 ـ ترکیب اعضای شورای پول و اعتبار به شرح ذیل اصلاح می‌گردد:

ـ وزیر امور اقتصادی و دارائی یا معاون وی
ـ رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
ـ معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور یا معاون وی
ـ دو تن از وزراء به انتخاب هیأت وزیران
ـ وزیر بازرگانی
ـ دو نفر کارشناس و متخصص پولی و بانکی به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تأیید ریاست جمهوری
ـ دادستان کل کشور یا معاون وی
ـ رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن
ـ رئیس اتاق تعاون
ـ نمایندگان کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی (هر کدام یک نفر) به عنوان ناظر با انتخاب مجلس

تبصره1ـ ریاست شورا بر عهده رئیس کل بانک‌مرکزی جمهوری‌اسلامی‌ایران خواهدبود.
تبصره2ـ هر یک از اعضاء خبره شورای پول و اعتبار هر دو سال یک بار تغییر می‌یابند. انتخاب مجدد آنها بلامانع است.

وظایف و اختیارات شورای پول واعتبار

شورای پول و اعتبار به منظور مطالعه و اتخاذ تصمیم درباره سیاست کلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نظارت بر امور پولی و بانکی کشور عهده دار وظایف زیر است:

* رسیدگی و تصویب سازمان و بودجه و مقررات استخدامی و آیین نامه های داخلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
*رسیدگی و اظهار نظر نسبت به ترازنامه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت طرح در مجمع عمومی
*رسیدگی و تصویب آیین نامه های مذکور در قانون پولی و بانکی
*اظهارنظر در مسایل بانکی، پولی و اعتباری کشور و همچنین اظهار نظر نسبت به لوایح مربـوط به وام یا تضمین اعتبار و هر موضوع دیگری که از طرف دولت به شورا ارجاع می شود.
*ارائه نظر مشورتی و توصیه به دولت در مسائل بانکی، پولی و اعتباری کشور که به نظر شورا در وضعیت اقتصادی وبویژه در سیاست اعتباری کشور موثر خواهد بود.
*اظهار نظر درباره هر موضوعی که از طرف رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در حدود قانون به شورای مذکور عرضه می گردد.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:49 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

ملت مصر حاکمانی را انتخاب کنند که شمشیر خدا باشند

ملت مصر امروز در آستانه انتخابات جدیدی هستند که باید ستایش امام علی را به یادآورند، انتظار ملت های اسلامی از مردم مصر انتخاب حاکمانی است که شمشیر خدا باشند و بر وقت خطر نخسبند.
سرویس مجلس تابناک"-رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار ملت های اسلامی از مردم مصر انتخاب حاکمانی است که شمشیر خدا باشند.

به گزارش تابناک، علی لاریجانی صبح امروز چهارشنبه در ابتدای جلسه علنی مجلس با تبریک میلاد حضرت امیر المومنین (ع) گفت: پیامبر خدا در مورد ولی خدا می فرماید ای علی تو بعد از من مظلومی هر کس به تو ستم کند به من ستم کرده هر کس به تو انصاف کرده به من انصاف کرده و هر کس به تو دشمنی کند به من دشمنی کرده و هر کس از تو اطاعت کند به من اطاعت کرده.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه امیرالمومنین بزرگ رهبر امت اسلام است که در پرتو حکمت هایش راه فردوس را رهنمون می شود، اظهار داشت: پیامبر اسلام از امت می خواهد گوش به فرمان علی(ع) باشند.

وی افزود: پیامبر تفکر سیاسی اسلام را در پرتو ولایت شکل دادند و ولایت را به کمال دین و نعمت هدایت تعبیر کردند.

لاریجانی گفت: اگر ولایت نبود نه تاریخ را قرار و منزلتی بود نه سیاست را جاه و جلالی. نه آدمی را جایگاهی. بی ولایت فلسفه سیاسی اسلام از تکیه گاه بی بهره می شد و خردورزی معنا نمی یافت.

رئیس مجلس با اشاره به قیام ملت مصر علیه طاغوت زمان تصریح کرد: امام علی(ع) زمانی که مالک اشتر را به مردم مصر معرفی می کند از ملت مصر به بندگان خدا که به خاطر خدا خشم گرفته اند یاد می کند.

وی اظهار داشت: اگر در تاریخ مصر نقطه های تاریخ فراعنه دیده می شود نقطه های روشن زیادی نیز وجود دارد، این ملت در سال 24 هجری ندای اسلام را لبیک گفتند و همانها در مقابل ظلم امویان قیام کردند.

وی افزود: امام علی(ع) به دلیل همین پیشینه ها آنها را ستایش کرده و از آنان به عنوان ملتی که به خاطر خدا خشم گرفته اند یاد نمود.

لاریجانی گفت: امام علی(ع) در نامه به مردم مصر می فرماید بهترین یار خود را به آن منطقه می فرستم. بنده ای از بندگان خدا که هنگام خطر نمی خوابد و شمشیر تیزی از شمشیرهای خداست که ستیز آن را به کندی نگراید اگر شما را فرمان کوچ داد کوچ کنید چرا که او جز به فرمان من و پروردگار عمل نمی کند. با همه نیازی که به او دارم شما را بر خود برگزیدم.

رئیس مجلس تاکید کرد: فرمایش امام علی(ع) مبنی بر اینکه من شما را بر خود برگزیدم نمایانگر فخر ملت مصر است امروز همین ملت بر اهریمن آمریکایی طاغوت آمریکایی صهیونیستی قیام کردند و پیروز شدند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای قیام مردم تونس، رهبری جوهره این قیام ها را مردمی و اسلامی می دانستند که با اراده محکم خواستار زوال طاغوت زمان است، اظهار داشت: رهبر انقلاب علی گونه ملت مصر را ستایش کردند راهنمایی ایشان بسیار دوراندیشانه بود.

لاریجانی گفت: ملت مصر امروز در آستانه انتخابات جدیدی هستند که باید ستایش امام علی را به یادآورند، انتظار ملت های اسلامی از مردم مصر انتخاب حاکمانی است که شمشیر خدا باشند و بر وقت خطر نخسبند.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:50 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

تشكيل 8 پرونده جاسوسی در بوشهر

رئيس كل دادگستري استان بوشهر در پاسخ به سؤالي در ارتباط با متهمان جاسوسي تصريح كرد: اغلب اين افراد جزو طبقه مثل ملوان‌ها بوده‌اند كه فريب خورده و براساس مستندات قضايي به جرم جاسوسي دستگير شده‌اند‌.
رئيس كل دادگستري استان بوشهر گفت: 8 پرونده جاسوسي در اين استان تشكيل شده كه سه مورد از آنها در انتظار راي نهايي است.

به گزارش فارس، حيدر بحراني ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر اظهار داشت: از دو سال پيش اين تعداد پرونده مربوط به جاسوسي در استان بوشهر تشكيل شده كه جز سه مورد آنها، بقيه به صدور راي منجر شده است.

وي عنوان كرد: براساس قوانين، دادگستري استان در برابر موضوعاتي نظير جاسوسي شديدترين برخوردهاي قضايي را انجام مي‌دهد‌.

رئيس كل دادگستري استان بوشهر در پاسخ به سؤالي در ارتباط با متهمان جاسوسي تصريح كرد: اغلب اين افراد جزو طبقه مثل ملوان‌ها بوده‌اند كه فريب خورده و براساس مستندات قضايي به جرم جاسوسي دستگير شده‌اند‌.

اين مسئول افزود: چند مورد در ادارات بوشهر نيز خبرهايي در اين ارتباط به دستمان رسيد كه جدي نبود و با ورود به موقع مراجع ذي‌صلاح پيشگيري كردند.

بحراني در ارتباط با پرونده‌هاي اقتصادي در استان بوشهر بيان داشت: يكي از اين پرونده‌ها مربوط به اختلاس 3 ميليارد و 200 ميليون توماني از يكي از شعب بانك ملت استان بوشهر است‌.

وي ابراز داشت: دستگاه قضايي با سرعت عمل خوبي كه از خود نشان داد، راي خود را درباره اين پرونده صادر كرده و مجرمان نيز هم اكنون در زندان هستند.

رئيس كل دادگستري استان بوشهر متذكر شد: بخشي از اموال مجرمان براي ضبط به نفع دولت شناسايي شده، اما هنوز به ميزان رقم اختلاس شده نرسيده است‌.

بحراني اضافه كرد: همچنين يك پرونده ارتشاء و دريافت رشوه به مبلغ حدود يك ميليارد تومان مربوط به گمرك استان نيز در دادسرا در دست بررسي است و به زودي راي نهايي صادر و آن گاه مي‌توان اطلاعات قضايي آن را بازگو كرد.

اين مسئول خاطرنشان كرد: اگر در كنار اعتماد، نظارت در دستگاه‌هاي اداري قوي‌تر باشد، شاهد بروز چنين تخلفاتي نخواهيم بود‌.

وي در پايان اذعان داشت: پرونده‌هاي ديگري از فساد اقتصادي نيز در دستگاه قضايي استان در دست بررسي است كه مبالغ پايين‌تري داشته و به اهميت دو مورد ذكر شده نيست.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:51 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

فعالتر شدن یک جریان برای انتخابات آتی

وي با بيان اينكه در ليست 150 نفره جريان انحرافي تعدادي از نمايندگان فعلي نيز حضور دارند، آنها را كساني توصيف كرد كه در راستاي سياست‌هاي اين جريان عمل مي‌كنند و در تحميل سكوت به مجلس در برابر اقدامات اين جريان در دولت نقش داشتند.
حشمت‌الله فلاحت پيشه نماينده مردم اسلام‏آباد غرب در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به فعاليت‌هاي انتخاباتي جريان انحرافي، اظهار داشت: اين جريان، گروه‌ 150 نفره‌اي را در استان‌هاي مختلف تشكيل داده‌ است.

وي با بيان اينكه اين گروه از سال گذشته توسط جريان انحرافي تشكيل شده، گفت: هدف اين جريان اين است كه براي مجلس آينده، استراتژي 150 نماينده را اجرايي كند.

عضو كميسيون امنيت ملي مجلس هشتم تصريح كرد: اين جريان درصدد است با مطرح كردن موضوعات فرعي نظير جن‌گيري و تلاش براي تخريب كساني كه موضع در مقابل آنها مي‌گيرند اذهان را منحرف كنند تا اقدامات خود را براي مجلس آينده محقق كنند.

وي با اشاره به اينكه متاسفانه عوامل اين جريان در استان‌ها فعال‌تر شده‌اند، اظهار داشت: براي نمونه در استان كرمانشاه، عوامل اين جريان اقدامات خود براي تخريب نمايندگان را شروع كرده‌اند و در اظهارات خود به نمايندگان توهين مي‌كنند.

نماينده مردم اسلام‏آباد غرب در مجلس با بيان اينكه برخورد با جريان انحرافي نبايد محدود به تهران باشد، تاكيد كرد: اين در حالي است كه عوامل اين جريان در شهرستان‌ها فعاليت خود را ادامه مي‌دهند لذا دادستان‌ها بايد به عنوان مدعي‌العموم ورود پيدا كنند و پرونده تشكيل دهند.

وي با بيان اينكه در ليست 150 نفره جريان انحرافي تعدادي از نمايندگان فعلي نيز حضور دارند، آنها را كساني توصيف كرد كه در راستاي سياست‌هاي اين جريان عمل مي‌كنند و در تحميل سكوت به مجلس در برابر اقدامات اين جريان در دولت نقش داشتند.
پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:54 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

مجلس نسبت به عملکرد دولت مسئول است

عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت مبنی بر غیرقانونی بودن تذکرات نمایندگان به رئیس جمهور را خلاف اصول ۸۸ ، ۱۳۷ و ۱۳۴ قانون اساسی و ماده ۱۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس دانست و تاکید کرد: در قانون هیچ شرطی برای تذکرات نمایندگان تعیین نشده است و نمایندگان علاوه بر وظایف خود نسبت به عملکرد و مصوبات هیئت وزیران نیز مسوول هستند.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت مبنی بر غیرقانونی بودن تذکرات نمایندگان به رئیس جمهور را خلاف اصول ۸۸ ، ۱۳۷ و ۱۳۴ قانون اساسی و ماده ۱۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس دانست و تاکید کرد: در قانون هیچ شرطی برای تذکرات نمایندگان تعیین نشده است و نمایندگان علاوه بر وظایف خود نسبت به عملکرد و مصوبات هیئت وزیران نیز مسوول هستند.

به گزارش خانه ملت، "امیدوار رضایی میرقائد"  درباره گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت مبنی بر مستند نبودن ۴۰۰ تذکر نمایندگان مجلس، تصریح کرد: آقای "سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی"، معاون پارلمانی رئیس جمهور، در تاریخ ۲۷/۱/۹۰ نامه‌ای به شماره ۱۴۴۰۱ به رییس مجلس داده‌اند و اشکالات تذکرات را مطرح کردند و رونوشتی هم به دستگاه‌های مختلف مانند دفتر مقام معظم رهبری فرستاده‌ و مساله را باز گذاشته‌اند. رییس مجلس، نیز نامه را به من ارجاع داده‌اند تا جوابیه آن به لحاظ حقوقی و قانونی تهیه شود.

نماینده مردم مسجد سلیمان، هفتگل، لالی و اندیکا در مجلس، افزود: جلساتی با اداره حقوقی مجلس گذاشته شد که اکنون جواب حقوقی تهیه شده و آماده ارسال است و نکات عمده آن نیز  مسائلی است که براساس ماده ۱۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس و اصول ۸۸، ۱۳۷ و ۱۳۴ قانون اساسی تهیه شده و به زودی به معاونت رییس جمهور ارسال خواهد شد.

نمایندگان مسوول مصوبات هیئت وزیران هم هستند

نماینده مردم مسجد سلیمان، هفتگل، لالی و اندیکا در مجلس با اشاره به نکاتی که در گزارش امروز پایگاه اطلاع‌رسانی دولت مبنی بر غیرقانونی بودن تذکرات نمایندگان آمده است، گفت: در این گزارش گفته شده "تذکرات نمایندگان تنها باید درخصوص موضوعاتی باشد که مستقیما در حیطه وظایف و اختیارات رئیس‏جمهور یا وزیر مربوطه باشد"؛ درحالی‌که این مورد خلاف اصل ۱۳۷ قانون اساسی است زیرا بنابراین اصل، نمایندگان هم در مورد وظایف خاص خویش مسوول هستند و هم در مورد اموری که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

در اصل ۱۳۷ قانون اساسی آمده است: "هر یک‏ از وزیران‏ مسئول‏ وظایف‏ خاص‏ خویش‏ در برابر رئیس‏جمهور و مجلس‏ است‏ و در اموری‏ که‏ به‏تصویب‏ هیأت‏وزیران‏ می‏رسد مسئول‏ اعمال‏ دیگران‏ نیز هست‏."

رضایی افزود: نماینده می‌تواند به وزیر تذکری بدهد که شاید وظیفه خاص او نباشد؛ اما ممکن است مثلا در سفر استانی هیئت دولت بوده و مصوب شده باشد و نماینده حق دارد نسبت به عدم اجرای آن مصوبه هیئت وزیران و یا اشکال آن تذکر بدهد.

قانون هیچ شرطی را برای تذکر نمایندگان تعیین نکرده است

وی همچین در مورد بند دیگری از این نامه که عنوان کرده "تذکر کتبی در صورتی قانونی است که تکلیف و وظیفه‌ای بر زمین مانده باشد و به طور مستند ذکر شود" ، توضیح داد: چنین شرطی نه در قانون اساسی آمده و نه در آیین‌نامه داخلی مجلس وجود دارد. صراحتا در قانون آمده است که نماینده حق دارد نسبت به وظایف هر وزیر تذکر بدهد یا سوال کند و این مورد مطرح شده در نامه، خلاف ماده ۱۹۲ آیین‌نامه مجلس است که مورد استناد نامه قرار گرفته زیرا چنین شرطی در آنجا ذکر نشده است.

در ماده ۱۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس آمده است: در کلیه مواردى که نماینده یا نمایندگان مطابق اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسى ، از رئیس جمهور یا وزیر در باره یکى از وظایف آنان حق سؤال دارند، مى‏توانند درخصوص موضوع موردنظر به رئیس جمهور و وزیر مسؤول کتباً تذکر دهند.

قانون، رییس جمهور را مسوول اقدامات هیئت وزیران می‌داند

عضو هیئت رییسه مجلس در خصوص بخش دیگری از نامه که اشاره کرده است، "تذکراتی غیر مرتبط با وظایف مستقیم رئیس جمهور و غیرمرتبط با وظایف مستقیم هر وزیر" تصریح کرد: این مورد خلاف اصل ۱۳۴  قانون اساسی است. چرا که به موجب این اصل رییس جمهور را در برابر مجلس، مسوول اقدامات هیئت وزیران است و به این نکته اشاره دارد که رییس جمهور هم مسوول وظایف خاص رییس جمهوری است و هم اقداماتی که هیئت وزیران می‌کند و بنابراین چون مسوولیت دارد، تذکر و سوال انجام می‌شود.

در اصل ۱۳۴ قانون اساسی آمده است که: "ریاست‏ هیئت‏وزیران‏ با رئیس‏جمهور است‏ که‏ بر کار وزیران‏ نظارت‏ دارد و با اتخاذ تدابیر لازم‏ به‏ هماهنگ‏ ساختن‏ تصمیم‏های‏ وزیران‏ و هیأت‏دولت‏ می‏پردازد و با همکاری‏ وزیران‏، برنامه‏ و خط مشی‏ دولت‏ را تعیین‏ و قوانین‏ را اجرا می‏کند. در موارد اختلاف‏ نظر و یا تداخل‏ در وظایف‏ قانونی‏ دستگاه‏های‏ دولتی‏ درصورتی‏ که‏ نیاز به‏ تفسیر یا تغییر قانون‏ نداشته‏ باشد، تصمیم‏ هیأت‏وزیران‏ که‏ به‏ پیشنهاد رئیس‏جمهور اتخاذ می‏شود لازم‏الاجرا است‏. رئیس‏جمهور در برابر مجلس‏ مسئول‏ اقدامات‏ هیأت‏وزیران‏ است‏."

قانون به نماینده درخصوص سوال از وزرا و رییس جمهور حق عام داده است

رضایی‌میرقائد همچنین به موارد دیگر این نامه اشاره و اضافه کرد: در این نامه آمده است  "تذکرهایی که ماهیت تقاضا دارد. مثل درخواست هرگونه پروژه ای که مصوبه بودجه ای ندارد یا اعتبار آن تأمین نشده است." در حالی‌که در آیین‌نامه داخلی مجلس چنین شرطی مبنی بر اینکه نماینده زمانی حق تذکر دارد که آن موضوع تامین بودجه شده باشد،‌ وجود ندارد و به نماینده حق عام داده شده است که نسبت به وظایف وزرا و رییس جمهور تذکر بدهد و شرط دیگری ندارد.

دولتی‌ها به تنش‌های بین دولت و مجلس دامن نزنند

عضو هیئت رییسه مجلس با تاکید بر اینکه دولتی‌ها به تنش‌های بین دولت و مجلس دامن نزنند، خاطر نشان ساخت: بسیاری از اختلافات به طور طبیعی بین دولت و مجلس  و حتی در دولت، میان وزارتخانه‌های مختلف و یا در میان کمیسیون‌های مختلف مجلس ممکن است وجود داشته باشد که اینها با گفتگو و جلسات کارشناسی قابل حل است.

نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس ادامه داد: بهتر بود آقای میرتاج الدینی تقاضای جلسه‌ای با هیئت رییسه می‌کردند و مطالب خود را در هیئت رییسه مطرح می‌کردند؛ یا جلسه مشترکی بین حقوق‌دانان مجلس و دولت برگزار می‌شد و بحث‌های کارشناسی صورت می‌گرفت تا به یک جمع‌بندی مشترک و شفاف و قانونی می‌رسیدیم و مطالب را کمتر به رسانه‌ها و محافل عمومی بکشانیم؛ زیرا دشمن بسیار هوشمند و جدی نظاره می‌کند و از بحث اختلاف دولت و مجلس سوء‌استفاده می‌کند.

ایجاد اختلافات میان قوا از جانب هر کس که باشد، محکوم است

رضایی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: وقتی رهبر معظم به آرامش، وحدت، تعامل و سازگاری توصیه می‌کنند، ایجاد اختلافات از طرف مجلس یا دولت محکوم است و روش اجرای فرمایش‌هایی ایشان نیز، برگزاری جلسات دوستانه و گفتگوی سازنده بین قوا در مورد موضوعات مختلف است؛ زیرا مردم از ما انتظار دارند مسائل اصلی آنها نظیر گرانی، بیکاری، مسائل جهان اسلام  و دغدغه‌های آنها پیگیری شود و مسائل را در جلسات کارشناسی و خصوصی‌تر بررسی کند تا موجب تضعیف مردم، منافع ملی و نظام نشود.

پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:55 AM
تشکرات از این پست
Sem_440
Sem_440
کاربر نقره ای

آی.ام.اف درباره ایران به نتایج مثبت رسید

تغيير ساختار بنگاهها از طريق اتخاذ فناوري‌هايي با کارآيي انرژي بالاتر، و تغيير وسیعتر جهتگيري اقتصاد به سوي توليدات و خدمات و فناوري‌هاي توليد «کمتر انرژي بر» به همين اندازه چالش برانگيز است. مقامات ايران بايد به منظور حمايت از ايجاد بنگاه‌ها و شغل‌هاي جديد به شکلي فعالانه تلاش‌هاي خود را براي بهبود فضاي کسب و کار ادامه دهند.
تيم «صندوق بين المللي پول» به رياست آقاي «دومينيک گيوم» به منظور انجام گفت‌وگو درباره مشاوره در زمينه «ماده 4» از تاريخ 7 تا 19 خرداد ماه 1390 از جمهوري اسلامي ايران بازديد کرد. مباحثات ماده 4 قسمت مهمي از فعاليت‌هاي معمول آي.ام.اف. است که معمولا هرساله در بررسي اوضاع کشورهاي عضو انجام مي‌گيرد.

به گزارش الف، در انتهاي بازديد، هيأت بيانيه زير را منتشر کرد:

«هيأت تحولات اقتصادي اخير را مورد بررسي قرارداد و با توجه به اطلاعات جديد و گفت‌وگو با مقامات (ايراني)، برآورد‌ها و پيش‌بيني‌هاي کلان اقتصادي خود را مورد تجديد نظر قرار داد. با وجود افت قيمت نفت در سال 1388، رشد 3.5 درصد توليد ناخالص داخلي واقعي به ميزان تخميني رسيد که اين نشانگر رشد قوي توليدات غيرنفتي و محصولات کشاورزي استثنايي است. ضرب آهنگ رشد مثبت در سال 1389 نيز ادامه داشت. سياست‌هاي پولي مقامات ايران با موفقيت تورم متوسط سالیانه را از 25.4  درصد در سال 1387 تا 12.4 درصد درسال 1389 پائين آورد. ذخائر ناخالص خارجی همچنان مناسب بوده و چشم انداز بخش خارجي نيز باتوجه به قيمت‌هاي بالاي نفت بهبود يافته است.»

هيأت، مقامات ايران را به دليل موفقيت زودهنگام در اجراي برنامه بلندپروازانه اصلاح يارانه‌ها مورد تحسين قرار داد. تخمين زده مي‌شود که افزايش قيمت محصولات انرژي، حمل و نقل عمومي، گندم و نان که از ابتداي دي ماه 1389 آغاز شد نزديک به 60 ميليارد دلار آمريکا (حدود 15 درصد) توليد ناخالص داخلي از يارانه‌هاي غيرمستقيم سالانه محصولات را حذف کرده باشد.

از طرف ديگر، توزيع مجدد نقدي درآمدهاي حاصل از افزايش قيمت‌ها درميان خانوارها درکاهش نابرابري، بهبود استانداردهاي زندگي و پشتيباني از تقاضاي داخلي در اقتصاد کشور موثر بوده است. افزايش قيمت انرژي به کاهش مصرف بي‌رويه انرژي و اتلاف آن مي‌انجامد. در حالي که انتظار مي‌رود که طرح اصلاح يارانه‌ها به کندي موقتي رشد اقتصادي و افزايش گذراي نرخ تورم بينجامد، در عين حال به دليل منطقي کردن استفاده انرژي در داخل، افزايش درآمدهاي صادراتي، تقويت کلي رقابت پذيري، و نزديکتر کردن فعاليت‌هاي اقتصادي ايران به توان کامل و بالقوه آن، اين طرح مي‌بايد دورنماي ميان مدت ايران را به شکل قابل توجهي بهبود بخشد.

مقامات ايران موفق شده‌اند که تاثيرات اوليه افزايش قيمت انرژي را بر روي تورم مهار کنند. با وجود افزايش زياد قيمت تا ميزان 20 برابر، نرخ تورم قيمت مصرف کننده از 10.1 درصد در آذر ماه فقط تا 14.2 درصد در انتهاي ارديبهشت افزايش يافت. براي حفظ مزاياي طرح اصلاح ياران هها و جهت حفظ ثبات اقتصاد کلان ميان مدت ايران، اعمال سياستهاي پولي ومالي هماهنگ و باشدتي مناسب امري حياتي است.

تغيير ساختار بنگاهها از طريق اتخاذ فناوري‌هايي با کارآيي انرژي بالاتر، و تغيير وسیعتر جهتگيري اقتصاد به سوي توليدات و خدمات و فناوري‌هاي توليد «کمتر انرژي بر» به همين اندازه چالش برانگيز است. مقامات ايران بايد به منظور حمايت از ايجاد بنگاه‌ها و شغل‌هاي جديد به شکلي فعالانه تلاش‌هاي خود را براي بهبود فضاي کسب و کار ادامه دهند.

اين هيأت همچنين تحولات بخش مالي ايران را که محرک کليدي رشد اقتصادي بوده است مورد بررسي قرار داد. ايران با داشتن يک بخش بانکداري عميق و بازارهاي مالي به سرعت درحال رشد ،بزرگترين بخش مالي اسلامي جهان را دراختيار دارد. عملکرد اخير و قدرتمند بازار بورس سهام عمدتاً نشان دهنده قيمتهاي بالاي بين المللي کالا و برنامه بزرگ – مقياس خصوصي سازي ايران است که به رشد فرهنگ خريد و فروش سهام کمک کرده است. هيئت براهميت برنامه ادام هدار اصلاحات بخش بانکي که در قالب برنامه پن جساله توسعه پنجم  به تقويت سلامت بخش مالي م يپردازد تاکيد کرد.

هيأت ميل دارد از مقامات ايراني بخاطر مهمان نوازيشان و همچنين گفت‌وگوهاي سازنده و صميمانه تشکر کند.

http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2011/pr11228.htm

پنج شنبه 26 خرداد 1390  9:56 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها