سرمربي پيشين تيم ملي فوتسال ايران گفت: تيم ملي كه به چين رفت تيم من نبود و متاسفانه تيمي بوده كه باشگاه شهيد منصوري به اين رقابتها فرستاد!
حسين شمس در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در ارزيابياش از عملكرد تيم ملي فوتسال ايران در تورنمنت پنج جانبه چين اظهار كرد: معتقدم تيم فوتسال ايران در مجموع عملكرد خوبي در تورنمنت چين داشت؛ به هر حال اين تيم چند بازيكن جوان را هم با خود برد. اگر ماحصل حضور تيم ملي در اين تورنمنت تداركاتي فقط به تبلور رساندن همين چند بازيكن جوان باشد هم بس است.
وي با بيان اينكه تيم ملي فرصت كمي را براي كسب آمادگي جهت حضور در اين رقابتها داشت، گفت: همان طور كه ميدانيد ليگ فوتسال چندين ماه است كه تعطيل شده و بازيكنان در شرايطي كه در خانههايشان استراحت ميكردند به تيم ملي دعوت شدند. آنها تمرينهايشان را براي فصل جديد ليگ فوتسال شروع نكرده بودند و بعضي از آنها اضافه وزن هم داشتند. ما در دو هفته ابتدايي كار وقتمان تنها صرف وزن كم كردن بازيكنان شد. در تورنمنت چين هم تيم ايران در آخرين بازياش شرايطي پيدا كرده بود كه بازيكنان ميتوانستند به راحتي برنامههاي فني و تاكتيكيشان را به نمايش بگذارند.
شمس كه درباره بحث قرعه تيم ايران در تورنمنت چين نظر متفاوتي نسبت به علي صانعي سرمربي فعلي تيم ملي دارد، گفت: هرچند بازيكنان ما در شرايط مسابقه قرار نداشتند و اينكه اگر ما در اولين بازي مقابل حريف آساني قرار ميگرفتيم، كارمان در ادامه رقابتها آسان ميشد، جاي تامل داشته باشد اما بنده معتقدم قرعه ما در اين تورنمنت بد نبود چرا كه برزيل تيم جديدي را به چين فرستاد و اين تيم نسبت به تيم ايران شناخت چنداني نداشت لذا ما ميتوانستيم برزيل را در اولين مسابقه شكست دهيم. اگر اين كار انجام ميشد، در ادامه تيمهايي چون روماني و ژاپن حريف چندان دشواري به حساب نيامده و ايران به راحتي قهرمان اين تورنمنت ميشد. البته شرايط داوري هم در بازي تيمهاي ايران و برزيل موثر بود. داور پس از آنكه حريف ما 5 خطا كرده بود و خطاي ششم ميتوانست منجر به گرفتن پنالتي به سود ايران بشود، از چندين صحنه چشمپوشي كرد.
سرمربي پيشين تيم ملي فوتسال ايران در واكنش به عذرخواهي علي صانعي از مردم به دليل نتايج ضعيف اين تيم در تورنمنت چين، تصريح كرد: صانعي شكسته نفسي كرده كه از مردم عذرخواهي ميكند. بازي تداركاتي كه عذرخواهي ندارد. مگر تيم ايران اين نتايج را در يك تورنمنت رسمي به دست آورده است. در بازيهاي تداركاتي هزار و يك اتفاق ميافتد. تيم ملي فوتبال آرژانتين با نتيجه 4 بر يك مغلوب تيم ملي نيجريه شد. آيا اين نتيجه بيانگر واقعيت فوتبال آرژانتين و نيجريه است؟ بازيهاي تداركاتي براي آن است كه تيمها ضعفهايشان را شناسايي كرده و نسبت به نفراتشان به شناخت كاملتري برسند.
شمس در پاسخ به اين سوال كه آيا عدم حضور شما روي نيمكت تيم ملي ميتوانست عامل عملكرد نسبتا ضعيف اين تيم باشد، گفت: به هر حال دلايل مختلفي ميتواند در عملكرد بازيكنان موثر باشد. شايد اينكه آنها به حضور من روي نيمكت تيم ايران عادت كرده بودند و براي اولين بار بود كه پس از 5 سال بنده روي نيمكت نبودم، اين موضوع برايشان غريب بوده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه سرمربي تيم ملي و برخي بازيكنان معتقد بودند تفكرات فني شما در اين تيم حاكم بوده، حال با نتايج كسب شده شما نظرشان را ميپذيريد، به ايسنا گفت: بنده با تيم ملي كار ميكردم اما تيمي كه به چين رفت تيم من نبود. به محض اينكه از تيم ملي جدا شدم محمد كشاورز كه يك مدافع محكم و مطمئن بود خط خورد. در ادامه دو بازيكن فوقالعاده ديگر يعني قدرتالله بهادري و مجيد رييسي هم خط خوردند. اين حركتها به خاطر مصاحبههاي مديرعامل تيم شهيد منصوري بود.
شمس تاكيد كرد: از آنجايي كه كميته فوتسال برابر فشارهاي اين چنيني تحت تاثير قرار ميگيرد، اين سه بازيكن توانمند همراه تيم ايران نبوده و سه نفر ديگر را بردند. در مجموع ميتوان گفت تيمي كه به چين رفت از نظر بنده تيم ملي ايران نبود. متاسفانه دخالتها باعث شد تيم ملي با شرايط آرماني به اين رقابتها نرود. حضور كشاورز باعث ميشود خيال ما از عقب راحت باشد. او بازيكن طراح بسيار خوبي است. همچنين بهادري و رييسي هم دو چپ فوقالعاده هستند.
وي افزود: البته فكر ميكنم صانعي هم دوست نداشت تيم را با اين شكل ببرد اما يكسري دخالتها به او اجازه نداد با اختيار كامل تصميم بگيرد. تا وقتي من سرمربي تيم ايران بودم هيچ وقت اجازه چنين دخالتهايي را نميدادم. تيمي كه به چين رفت تيمي بود كه باشگاه شهيد منصوري به رقابتها فرستاد.
شمس كه پيش از اين اعلام كرده بود تا وقتي علي كفاشيان رييس فدراسيون فوتبال مخالف حضور او در تيم ملي بوده و تفكرش بر اساس آوردن مربي خارجي باشد، امكان بازگشت وي به تيم فوتسال ايران ميسر نيست، گفت: چند ايجنت فوتبال يا فوتسال به من گفتهاند كه فدراسيون با دو سه مربي پرتغالي مذاكره داشته و البته آن مربيان هم ايميلهايي را مبني بر اعلام آمادگيشان به فدراسيون فرستادهاند. تا جايي كه ميدانم مهدي تاج نايب رييس فدراسيون و عباس تربيان رييس كميته روابط بينالملل موافق بازگشت من به تيم ملي هستند اما كفاشيان اصرار دارد اين اتفاق نيافتد. به هر حال بنده خيلي تلاش كردم كه بمانم و همه شاهد هستند؛ اگر فردا صبح كه به اصفهان ميروم با تيم فولاد ماهان قرارداد امضا كردم، آقايان ناراحت نشوند.