0

اجراي طرح اصلاح نژادي گاو‌ميش در آذربايجان شرقي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

اجراي طرح اصلاح نژادي گاو‌ميش در آذربايجان شرقي

نسخه چاپي ارسال به دوستان
سرپرست معاونت جهادكشاورزي آذربايجان‌شرقي:
اجراي طرح اصلاح نژادي گاو‌ميش در آذربايجان شرقي

خبرگزاري فارس: سرپرست معاونت بهبود توليدات دامي جهادكشاورزي آذربايجان‌شرقي گفت : اجراي طرح اصلاح نژادي، براي اقتصادي كردن پرورش گاوميش در آذربايجان شرقي كليد خورد.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجان‌شرقي، غفورعبداللهي اظهار داشت: شير كامل‌ترين غذايي است كه مي‌تواند مورد استفاده انسان قرار گيرد و به همين منظور يكي از فعاليت‌هاي اساسي دامداري در دنيا پرورش دام‌هاي شيري است و اين ماده غذايي از يك تركيب ويژه تشكيل شده كه شامل چربي، پروتئين، قند لاكتوز، عناصر معدني، ويتامين‌ها، آنزيم‌ها و آب است.
وي همچنين فرآورده هاي شيري را بهترين منابع تامين كلسيم بدن انسان ذكر كرد و گفت: مصرف شير و فرآورده‌هاي مختلف آن به ويژه فرآورده‌هاي تخميري، منجر به افزايش طول عمر، افزايش بازده جسمي و فكري، كاهش بيماري‌هاي عفوني، كاهش بيماري‌هاي استخواني و رشد مطلوب كودكان و نوجوانان مي‌شود.
عبداللهي با اشاره به اينكه ميزان استفاده از شير و انواع صنايع لبني يك ناحيه بستگي به شرايط آب و هوايي و عوامل اقتصادي آن دارد، گفت: صنايع لبني به طور عمده از عوامل اقتصادي و شرايط آب و هوايي، عادات غذايي، سليقه غذايي مردم و سطح تكنولوژي پيروي مي‌كند و ارزش بيولوژيكي پروتئين‌هاي موجود در اين ماده غذايي معادل نسبت درصد ازت جذب شده است كه براي تامين رشد و بقاء در بدن نگهداري مي‌شود.
وي همچنين اضافه كرد: پروتئين شير شامل80 درصد كازئين، 20 درصد پروتئين‌هاي محلول است و تركيبات شير دام‌ها نه تنها از نوعي به نوع ديگر بلكه در نژادهاي مختلف هم متغير بوده و عوامل محيطي شامل، سن، فصل، تغذيه، بهداشت و شيردهي نيز به نوبه خود موجب تغييراتي در تركيب شير مي‌شوند.
سرپرست معاونت بهبود توليدات دامي سازمان جهادكشاورزي استان با اشاره به اينكه بيش از نيمي از جمعيت جهان در نواحي خاور دور وخاور نزديك و برخي قسمت‌هاي اروپا ، شير و فرآورده‌هاي شير گاوميش را مصرف مي‌كنند، افزود: بازده توليد زياد شير گاوميش و عملكرد شير با چربي و مواد جامد بالا و همچنين استفاده از شير براي چندين غذاي پختني و غذاي كودك، سب شده كه اين حيوان براي كشورهاي درحال توسعه بسيار ارزشمند باشد، بنابراين دستيابي به اطلاعات كاملي در باره خواص فيريكوشيميايي شيرگاوميش و ارزش تغذيه‌اي آن براي تكنولوژي شير ضروري به نظر مي‌رسد.
وي شير گاوميش را به دليل چربي و مواد جامد بدون چربي زياد غني‌تر از شير گاو ذكر كرد، گفت: در آزمايش‌هاي تغذيه‌اي معلوم شد كه قابليت هضم مواد جامد شيرگاو و شير گاوميش به يك اندازه بوده و چربي زياد شير گاوميش اثري روي قابليت هضم آن ندارد و همچنين چربي شيرگاو و گاوميش مقداركمي اسيد چرب ضروري دارد و فاكتور اساسي در تعيين انرژي شير در درجه اول ميزان چربي آن است و شير گاو 67 كيلوكالري و شير گاوميش 117 كيلوكالري انرژي در 100 ميلي ليتر دارد.
عبداللهي با اشاره به اقتصادي كردن پرورش گاوميش و بالا بردن توان ژنتيكي آن در استان گفت: اين معاونت اقدام به خريد يك هزار و 500 دز اسپرم منجمد ايتاليايي با توان توليدي بالاي 4 تن در يك دوره شيرواري كرده و نسبت به توزيع رايگان در سطح استان اقدام خواهد كرد تا با پيشبرد طرح اصلاح نژادي، نقش موثري در افزايش توليد شير گاوميش در منطقه ايفا كند.
وي خاطرنشان كرد: جمعيت گاوميش استان بالغ بر 118 هزار راس است كه ميانگين توليد شير روزانه 6.4 كيلوگرم در يك دوره شيرواري 215 روزه و با متوسط توليد شير در يك دوره شيرواري برابر يك هزار و 376 كيلوگرم است.
انتهاي پيام/غ30

 
 
دوشنبه 9 خرداد 1390  9:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها