خبرگزاري فارس: كارشناس ارشد پرستاري كودكان گفت: مايعات صاف شده، آبميوه و ژلاتين سرشار از كربوهيدرات است و مصرف آنها توسط كودكان سبب تشديد اسهال ميشود بنابراين بايد از دادن اين مواد به كودك مبتلا به اسهال پرهيز كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان نظام پرستاري اكرم دبيريان اظهار كرد: برخي والدين براي درمان اسهال كودكان به آنها سوپ مرغ به همراه آبگوشت ميدهند كه اين غذا نيز به علت سديم فراوان و نداشتن كربوهيدرات باعث سوء تغذيه و ضعف عضلاني كودك مي شود.
وي ادامه داد: اسهال و كم آبي علت 24 درصد مرگ و مير كودكان در كشورهاي در حال توسعه است و انواع اسهال به دو نوع اسهال حاد و مزمن تقسيم مي شود.
اين عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري مامايي شهيد بهشتي افزود: اسهالهاي حاد به دنبال بيماريهاي عفوني غالباً ويروسي(روتاويروس)، باكتريايي و انگلي بروز ميكند اسهالهاي مزمن هم به دنبال بيماريهاي جدي نظير سلياك، بيماريهاي التهابي روده، نقص ايمني و در كودكان آلرژيهاي غذايي ايجاد ميشود.
دبيريان گفت: نوزادان بايد به ازاي هر يكبار تغذيه با شير مادر يك بار دفع مدفوع داشته باشند اما در تشخيص اسهال ميزان دفع با موقعيت هر كودكي متفاوت است اما معمولاً بيش از 4 تا 8 بار دفع در روز اسهال ناميده ميشود.
وي ادامه داد: كاهش وزن مهمترين علامت براي تشخيص شدت اسهال است و در موارد شديد ترشحات دهان خشك، دفع ادرار كم، فونتانلها فرورفته و در نهايت سطح هوشياري كاهش مييابد.
اين كارشناس ارشد كودكان يادآور شد: وزن كودك در اسهال خفيف كمتر از 5 درصد، در اسهال متوسط 5 تا 10درصد و در اسهال شديد بيش از 10 درصد كاهش مييابد.