خبرگزاري فارس: سرمربي تيم ملي فرنگي با استعفاي ناگهانياش بعد از قهرماني مقتدرانه در آسيا شوك بزرگي به اهالي كشتي وارد كرد.
به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا»، در حاليكه همه از قهرماني در آسيا با جواناني گمنام سرمست بودند، محمد بنا بلافاصله پس از بازگشت به ايران و در همان بدو ورود نگذاشت تا خستگي سفر از تن قهرمانان خارج شود كه ساز جدايياش را كوك كرد و خبر از كنارهگيري از تيم ملي فرنگي داد، خبري كه نه تنها تمام اهالي كشتي بلكه ورزشدوستان را متحير و متعجب كرد.
* بيمهري مسئولان به كشتي و انتظار بالا از اين رشته
در حاليكه تقريبا همه اهالي كشتي و حتي منتقدانش موفقيتهاي اخير كشتي فرنگي ايران را از جمله قهرماني در جام جهاني، نايب قهرماني جهان و كسب مدالهاي طلا در رقابتهاي جهاني متعلق به بنا ميدانند، اما شايد كمتر براي حفظ آينده كشتي ايران و اين مربي زحمتكش تلاشي شده است.
اگرچه بنا در مورد دلايل كنارهگيرياش نكته مشخصي را بر زبان نياورده است، اما به نظر ميرسد كه معمار موفقيتهاي كشتي فرنگي ايران در چند ساله اخير، دل پري از بيتوجهي و برخوردهاي دوگانه مسئولان با مربيان وطني و رشتههاي مختلف ورزشي دارد.
بديهي است كنارهگيري بنا در آستانه رقابتهاي جهاني تركيه و كسب سهميه المپيك و فاصله كم باقيمانده تا بزرگترين رويداد ورزشي جهان در سال 2012 لطمات جبران ناپذيري به بدنه ورزش به خصوص كشتي ما وارد خواهد آورد، رشتهاي كه بايد مانند دورههاي گذشته جور ورزش ايران را در المپيك به دوش بكشد.
سرمربي تيم ملي كشتي فرنگي در توضيح اين كه چرا ديگر نميخواهد با تيم ملي همكاري كند، گفت: اين تصميم را پيش از برگزاري مسابقات كشتي فرنگي قهرماني آسيا اتخاذ كرده بودم و با اين شرايط ديگر نميخواهم در كشتي ايران فعاليت كنم.
* توانمند در زمان كشتيگيري و تداوم آن در هنگام مربيگري
محمد بنا كه در زمان حضورش در تيم ملي ايران در كسوت كشتيگير تنها مدال جهاني كشورمان در وزن 68 كيلو فرنگي و اولين مدال جهاني كشتي فرنگي ايران پس از انقلاب را در سال 1983 بدست آورد، در 2 مقطع مربي تيم ملي كشتي فرنگي ايران شده و موفقيتهاي قابل توجهي نيز با اين تيم كسب كرده كه او را به يكي از برجستهترين مربيان كشتي جهان مبدل كرده است.
* شروع با طالقاني، استعفاي اول بعد از دوحه و بازگشت كابوس
پيش از اين بنا يك بار ديگر از تيم ملي فرنگي كنارهگيري كرده بود. او كه اولين بار در سال 2005 هدايت اين تيم را در دوران رياست طالقاني بر فدراسيون كشتي بدست گرفت با هدايت او جان تازهاي به كشتي فرنگي بخشيده شد و اين تيم 3 سال پياپي صاحب مدال طلا در رقابتهاي قهرماني جهان شد، اما پس از پايان بازيهاي آسيايي 2006 دوحه تيم ملي را ترك كرد.
محمدبنا در آن زمان پس از اتمام برنامههاي 3 سالهاش در تيم ملي، با تمام شدن بازيهاي آسيايي عنوان كرد كه ديگر ديني به كسي ندارد و فدراسيون ميتواند با خيال راحت از بين بزرگان نفراتش را انتخاب كند.
او در آن زمان هم به امكاناتي كه در اختيار كشتي بود انتقاد داشت و دليل كنارهگيرياش را اين موضوع به همراه خستگي عنوان كرد، هر چند كه عدهاي از اختلافات او با رئيس وقت فدراسيون كشتي خبر ميدادند.
پس از رفتن بنا، كابوس كشتي فرنگي دوباره بازگشت و ناكامي محض در المپيك پكن و بازگشت اين تيم با دست خالي و بدون هيچ مدالي به ايران خاطره سالهاي نه چندان دور را يادآور شد.
* بازگشت پرشكوه معمار
پس از شكست سنگين تيم ملي كشتي ايران در المپيك پكن دوباره مربي تيم فرنگي شد و تيم ملي ايران را در مسابقات جهاني 2009 با يك مدال طلا و 3 برنز نايب قهرمان جهان كرد. اين اولين بار بود كه كشتي فرنگي ايران روي سكوي جهاني قرار ميگرفت، در حاليكه 5 كشتيگير اين تيم براي اولين بار در مسابقات جهاني حاضر ميشدند.
در سال 2010 در جام جهاني كشتي در ارمنستان، تيم ملي كشتي فرنگي ايران با هدايت بنا براي نخستين بار قهرمان جام جهاني شد و سال بعد در بلاروس براي دومين بار با شكست روسيه در فينال اين عنوان را تكرار كرد.
در سال 2010 اين تيم با 4 مدال طلا و يك مدال برنز به مقام نخست بازيهاي آسيايي 2010 گوانگجو رسيد كه بهترين نتيجه كشتي فرنگي ايران در اين رقابتها پس از بازيهاي آسيايي 1974 تهران (8 طلا و يك نقره در 10 وزن) محسوب ميشود.
تمام اين نتايج نشان از بازگشت پرشكوه معمار كشتي فرنگي ايران با در دست گرفتن سكان هدايت تيم ملي فرنگي دارد.
* تصميمي عجيب و احساسي؛ كابوسي ديگر در راه است؟
بنا كه نشان داده بسيار احساسي است و رابطه عاطفي و عميقي با شاگرادنش برقرار ميكند بارها براي دفاع از حق شاگردانش از خودش گذشته و دل را به دريا زده است و با انتقاد از اوضاع ورزش از هيچ كمكي براي پيشرفت كشتي دريغ نكرده است.
بنا كه نشان داده ارزشي براي مسائل مادي قائل نيست و حتي بارها پيشنهادات اغوا كننده كشورهاي مختلف از جمله آذربايجان را رد كرده است و اين وصله كه به خاطر پول و حقوق كمش تيم ملي را ترك كرده است هيچگاه به او نميچسبد.
اميدواريم اين تصميم بنا كه به نظر ميرسد ريشه اصلي آن به عدم توجه مسئولان ورزش به كشتي و به خود آوردن آنها است، منجر به كابوسي ديگر براي كشتي در آستانه المپيك لندن نشود و بزرگان ورزش با آسيب شناسي از اين تصميم عجيب و شايد احساسي نتيجهگيري مثبتي داشته باشند كه به نفع ورزش ايران و به خصوص كشتي باشد.
انتهاي پيام/