پزشكان ميگويند سلولهاي مغزي آخرين قربانيان يك ميكروب بدخيم باكتريايي هستند كه عامل بروز زخمها و همچنين سرطان معده است.
به گزارش سايت اينترنتي ديسكاوري نيوز، اين باكتري كه «هليكوباكترپيلوري» نام دارد و در داخل معده تقريبا نيمي از مردم جهان زندگي ميكند، ميتواند موجب بروز بيماري پاركنيسون شود.
پاركنيسون يك بيماري اختلال عصبي است كه در آن سلولهاي توليد كننده دوپامين در برخي از قسمتهاي مغز از بين رفته و در نتيجه كارآيي آنها مختل ميشود. افرادي كه به اين بيماري عصبي مبتلا ميشوند اغلب در كنترل حركات خود در دستها و پاهايشان دچار مشكل ميشوند. گزارشات حاكيست كه در آمريكا حدود 60 هزار مورد جديد ابتلا به اين بيماري در هر سال تشخيص داده ميشود.
پزشكان ميگويند: در برخي از مطالعات قبلي معلوم شد كه مبتلايان به پاركنيسون در مقايسه با افراد سالم به احتمال زيادتري در مرحلهاي از طول عمر خود دچار زخمهاي معدهاي ميشوند و بيشتر به باكتري هليكوباكترپيلوري آلوده ميشوند اما تاكنون شواهد پزشكي مستدلي در مورد ارتباط پاركنيسون با اين باكتري بدست نيامده بود.
اين بار متخصصان ميكروبيولوژي در مركز علوم بهداشتي دانشگاه لوئينزيانا در آمريكا با مطالعه روي موشهاي آزمايشگاهي متوجه شدند موشهايي كه به اين باكتري زخم معده آلوده هستند به الگوهاي غيرطبيعي حركتي طي چند ماه بروز عفونت در بدنشان دچار ميشوند.
شرح اين دستاورد در نشست انجمن ميكروبيولوژي آمريكا ارائه شد.