به گزارش خبرنگار مهر، طومار درخواست اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها متذکر شده است: "ما دانشجویان دانشگاههای کشور ضمن ابراز تأسف از فضای غیراسلامی دانشگاهها که نه تنها محیط نامناسب فرهنگی را به همراه داشته که از جنبه علمی هم هجمههای جبرانناپذیری به پیکره دانشگاه وارد نموده است، بدینوسیله حمایت قاطع خود از اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانشگاهها را اعلام میداریم."
این طومار خطاب به فرد یا مسئول خاصی نوشته نشده است.
در پی امضای این طومار توسط دانشجویان، برخی مواضع کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاهها عنوان شده است بازخوانی میشود.
به گزارش مهر، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بهمن ماه 89 در آستانه سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جمع مدیران و کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی درباره تفکیک جنسیتی طی سخنانی مشروح گفت: می گویند "تفکیک جنسیتی" توهین به دانشجو و استاد است. آیا حق انتخاب دادن به دانشجو توهین است؟ اگر دانشجوی دختری می خواست در یک درس عمومی در گروهی ثبت نام کند که فقط خانم ها هستند اشکال دارد؟ اگر فرد بخواهد در کلاس راحت تر باشد و خودش برود در کلاسی ثبت نام کند که فقط دختران هستند این توهین است؟ می گوییم خوب خانم ها در یک گروه باشند، می گویند "این توهین است"! می گویند "برای تفکیک جنسیتی دانشجویان باید قانون گذاشته شود"، از آنها می پرسیم که آیا قانون الزام کرده که دانشجویان دختر و پسر با هم سر یک کلاس باشند. اگر قانون این را الزام کرده پس ما هم برویم قانون بگیریم که اگر خواستند با هم نباشند. آیا قانونی داریم که دختر و پسر در کلاس باید در هم بنشینند؟
مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی
کامران دانشجو با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه 121 جلسه مورخ 6/5/66 شورای عالی انقلاب فرهنگی که برای زمان این دولت هم نیست درباره حدود اخلاق اسلامی در برخوردها و معاشرتها در دانشگاه تاکید کرده که دانشجویان زن و مرد لازم است در کلاسهای درس در دو ردیف جداگانه بنشینند. بنابراین قانون داریم. شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور دانشگاهها و آموزش عالی اگر مصوبه ای داشت عین قانون است و باید رعایت شود.
وی در ادامه یادآوری مصوبات سال 66 شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هرگاه در دانشگاهی جدا کردن کلاسهای مخصوص زنان و مردان میسر باشد و مشکلی از جهت بودجه و کیفیت درسی ایجاد نکند کلاسها باید جدا شود. بنابراین قانون داریم. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می گوید هرگاه در محیط های تردد و نصب اعلانات در دانشگاهها احتمال ازدحام باشد باید محیط های جداگانه برای زنان و مردان در نظر گرفته شود. همچنین مصوبه شورا تاکید دارد، لازم است دانشجویان زن و مرد از آزمایشگاهها و کارگاهها و سالنهای تشریح و اتاق کامپیوتر و ... حتی المقدور در نوبت های خاص و به طور جداگانه استفاده کنند. بنابراین اگر آزمایشگاهها را خواستیم جدا کنیم، قانون داریم.
کامران دانشجو در ادامه قرائت مصوبات سال 66 شورای عالی انقلاب فرهنگی خطاب به چند رئیس دانشگاه حاضر در این مراسم گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده که دانشگاهها باید تدابیری اتخاذ کنند که در محیط های اداری از اختلاط غیر ضروری زن و مرد تا جایی که منجر به اختلال و تعطیلی در کارها نشود جلوگیری بعمل آید. مسئولان مرد باید منشی مرد داشته باشند. در آن قسمت از دانشگاهها که عموم مراجعه کنندگان مرد هستند لازم است از کارمندان مرد استفاده شود و آن قسمت که مراجعه کنندگان زن هستند از کارمندان زن.
آخرین بررسی وضعیت عفاف و حجاب در شورای عالی انقلاب فرهنگی
مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته پس از جلسه این شورا که به ریاست علی لاریجانی برگزار شد از ارائه گزارشی در زمینه مصوبه عفاف و حجاب توسط برخی از اعضا و خواسته آنها جهت اجرایی شدن آن خبر داد و گفت: مقرر شد با توجه به اهمیت موضوع و مطالبه رهبری و مطالبه عمومی، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از علل عدم اجرای مصوبه تهیه کند.
مخبر دزفولی تاکید کرد: در این گزارش قرار است کمبودها و نقصانها شناسایی شده و تاکیدات و لازم به دستگاهها و بخشهای مختلف برای اجرای مصوبه عفاف و حجاب ارائه شود. امیدواریم با این کار شاهد تحقق و اجرایی شدن این طرح خوب که مورد اتفاق همگان است، باشیم.