0

اثر افزودن لسیتین به جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی بررسی شد

 
labeik_ya_khameneei
labeik_ya_khameneei
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1819
محل سکونت : آذربایجان غربی

اثر افزودن لسیتین به جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی بررسی شد

طی پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس،

اثر افزودن لسیتین به جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی بررسی شد

آنا: نتایج آزمایشات پژوهشگران گروه تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که افزودن لسیتین به جیره غذایی جوجه¬های گوشتی میزان کلسترول و تری¬گلیسیرید را بطور معنی¬داری کاهش می دهد.
به گزارش آنا به نقل از دانشگاه تربیت مدرس: این آزمایش در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد فرشته جمیلی به مدت شش هفته با استفاده از 192 قطعه جوجه در شرایط پرورشی استاندارد از نظر دما، نور و رطوبت کاملا تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار انجام گردید.
جمیلی در تشریح مراحل این طرح گفت: گروه¬های آزمایشی شامل 1- جیره شاهد حاوی 4% روغن سویا، 2- جیره حاوی 4% روغن سویا + 1% لسیتین، 3- جیره حاوی 4% روغن سویا + 5/0% نمک صفراوی، 4- جیره حاوی 4% ضایعات اسید چرب، 5- جیره حاوی 4% ضایعات اسید چرب + 1% لسیتین، 6- جیره حاوی 4% ضایعات اسید چرب + 5/0% نمک صفراوی بودند.
وی افزود: قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی، درصد لاشه، درصد چربی بطنی، وزن نسبی کبد، قلب و کیسه صفرا، وزن نسبی بورس و طحال، پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه، طول روده باریک، نسبت طول به عرض در دودنوم، ژژونوم و ایلئوم، نسبت طول به عمق در ژژونوم و ایلئوم تحت تاثیر نوع چربی و نوع امولسیفایر قرار نگرفتند. افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل، کلسترول، تری¬ گلیسیرید، HDL سرم، طول پرز و عرض پرز در دودنوم و ژژونوم، عمق کریپت در دودنوم تحت تاثیر نوع چربی قرار نگرفتند. خوراک مصرفی کل دوره و عمق کریپت در ژژونوم تحت تاثیر نوع امولسیفایر قرار نگرفت.
جمیلی تاکید کرد: افزودن اسید چرب سویا به جیره نسبت به روغن سویا خوراک مصرفی، عمق کریپت در ژژونوم، عرض پرز در ایلئوم را بطور معنی¬داری افزایش داد. افزودن نمک صفرا و لسیتین نسبت به گروه¬های شاهد افزایش وزن روزانه و انرژی قابل متابولیسم ظاهری افزایش و ضریب تبدیل را بطور معنی¬داری کاهش داد. افزودن لسیتین میزان کلسترول، تری گلیسیرید را بطور معنی داری کاهش و HDL سرم را افزایش داد.
گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دکتر فرید شریعتمداری عضو هیات علمی دانشگاه انجام شد./110

16:13:52 1390/03/03

 

حسین  منی و انا من حسین

چهارشنبه 4 خرداد 1390  10:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها