معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: امسال بین 10 تا 14 میلیون نفر از جمعیت کشور زیرپوشش طرح پزشک خانواده قرار میگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی، علیرضا مصداقینیا در همایش معاونان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و 20 نفر از مدیران کل ستادی وزارت بهداشت در هتل سپیدار انزلی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده اظهار داشت: سال گذشته 500 هزار نفر در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری زیرپوشش طرح پزشک خانواده قرار گرفتند و امسال این طرح بین 10 تا 14 میلیون نفر را در کشور زیرپوشش قرار میدهد.
وی اجرای طرح پزشک خانواده را از شهرهای زیر 20 هزار نفر به شهرهای زیر 50 هزار نفر عنوان کرد و افزود: اجرای طرح پزشک خانواده موجب کاهش بار اقتصادی میشود.
معاون وزیر بهداشت تامین سلامت مردم از طریق پیشگیری را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: موفقیت این امر نیازمند مراقبتهای بهداشتی اولیه، پزشک خانواده و نظام ارجاع است.
وی درباره فرسودگی خانههای بهداشت بیان داشت: یکهزار و 250 خانه بهداشت جدید التأسیس در کشور وجود دارد و امسال تکمیل خانههای بهداشت نیمهکاره روستایی و شهری نیز باید انجام شود.
مصداقینیا با اشاره به وضعیت بهداشت سلامت کشور خاطرنشان کرد: این امر قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست.
وی کاهش چشمگیر بیماریهای بومی و گرمسیری نظیر مالاریا، رودهای و بیماریهای انتقالی با آب و غذا را از جمله اقدامهای ارزشمند وزارت بهداشت در سلامت کشور عنوان کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: بیماریهای انگلی و رودهای کنترل شدهاند و مالاریا از 200هزار مورد اکنون به دوهزار و 900 مورد رسیده است.
وی از تصویب حذف بیماری مالاریا خبر داد و خاطرنشان کرد: در این راستا گامهای مهمی برداشته شده است.
مصداقینیا درباره بیماری ایدز اظهار داشت: روزگاری بیماری ایدز را مختص معتادان تزریقی میدانستند ولی امروزه این بیماری به طرف رفتارهای جنسی پیش رفته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به بیماریهای واگیردار هشدار داد و اظهار داشت: مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار باید همواره آماده باشند.
وی دخانیات را یکی از عوامل مهم بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان دانست و تصریح کرد: سن استفاده از دخانیات رو به کاهش بوده و تعداد مصرف کنندگان بین دختران و زنان کشور رو به افزایش است و دفتر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت باید با جدیت به این مسئله توجه کند.
مصداقینیا ثبت سرطان به عنوان برنامهریزی مهم را در دستور کار وزارت بهداشت عنوان کرد و بیان داشت: برنامه و شورای علمی جدیدی برای رسیدگی بهتر به بیماریهای غیرواگیر مانند قلبی عروقی، دیابت و بیماریهای ژنتیکی طرحریزی شده است.
وی وضعیت بهداشت روانی در جامعه را دچار معضلات دانست و افزود: بهداشت روانی جامعه امر مهمی است و اگر به آن توجه نشود کار خود را درست انجام ندادهایم.
معاون وزیر بهداشت کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته پایش بهداشت و روان را در دانشگاهها انجام دادیم و امیدواریم بتوانیم از این اطلاعات در برنامهریزیها استفاده کنیم.
وی آسیبهای اجتماعی و سلامت اجتماعی را از برنامههای مهم عنوان کرد و بیان داشت: این امر در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این مراسم از احداث 90 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی در این استان خبر داد.
حسن بهبودی افزود: در حال حاضر در یکهزار و 230 مرکز و خانه بهداشتی و پایگاه، خدمات بهداشتی عرضه میکنیم که نیاز به تجهیز دارند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 500 میلیون تومان خارج از شمول برای تجهیز این مراکز پرداخت شد، افزود: امیدواریم امسال نیز اعتبار لازم برای تجهیز دیگر مراکز اختصاص داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان درباره وضعیت بیمه جمعیت روستایی استان اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون و 100هزار جمعیت روستایی گیلان زیرپوشش بیمه روستایی هستند و 276 پزشک خانواده و 216 ماما در مراکز بهداشتی استان مشغول ارائه خدمات هستند.
وی تعداد بیمارستانهای دولتی دانشگاهی را 22 باب و بیمارستان خصوصی را شش باب عنوان کرد و افزود: 12 بیمارستان دولتی جدید و دو بیمارستان خصوصی جدید نیز در گیلان در حال ساخت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعداد مراکز آزمایشگاهی استان را 180 آزمایشگاه، 67 مرکز رادیولوژی، هفت mri و 14 مرکز سیتی اسکن و 305 داروخانه عنوان کرد.
وی یکی از برنامههای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان را سایت دانشگاهی لاکان عنوان کرد و اظهار داشت: ساخت این سایت از سال 1370 آغاز شده و تاکنون دو دانشکده، یک سلف سرویس، یک مرکز اطلاعرسانی و یک بیمارستان 400 تختخوابی فوقتخصصی نیز در حال ساخت است.
بهبودی این سایت را یکی از نقاط مهم سلامت و آموزش رشتههای پزشکی و پیراپزشکی ذکر کرد و افزود: دانشگاه دندانپزشکی سایت لاکان رشت آماده شده و دانشکده پزشکی نیز در حال ساخت است.
وی خاطرنشان کرد: 70 درصد بخشهای مختلف بیمارستانهای آموزشی استان بازسازی شده و امسال 30 درصد باقیمانده از محل اعتبارات نیز بازسازی میشوند.