0

زمانی برای مقایسه: بررسی 5 نوت بوک Ultra Portable

 
mahdihakimi
mahdihakimi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 1430
محل سکونت : خراسان رضوی

زمانی برای مقایسه: بررسی 5 نوت بوک Ultra Portable

Posted:

24 May 2011 07:32 AM PDT با پیشرفت روزافزون فناوری ساخت قطعات و با تکیه بر دانش طراحی صنعتی، کیفیت و ساختار کامپیوترهای همراه هر روزه در حال تغییر و بهینه سازی ست یکی از این جنبه های پیشرفت فناوری به کاهش وزن دستگاه بدون تغییر در المان های ساختاری یک نوت بوک باز می گردد که مدتی ست در نمونه های High-end و گرانقیمت این کلاس به چشم می خورد. در مقاله پیش رو پنج نوت بوک برتر کلاس Thin & Light که از آن بعنوان دسته Ultra Portable نیز یاد می شود را مورد بررسی و مقایسه قرار داده ایم؛ ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.

 
ultra_portable_laptops_challenge_01.jpg

مطمئنا در زمان ساخت کامپیوترهای نخستین در اوائل دهه 40 میلادی که ابعادی بیش از یک اتاق بزرگ داشتند هیچکس نه تنها کاهش ابعاد این وسیله محاسباتی غول پیکر و قرارگیری آن در یک جعبه کوچک را باور نداشت بلکه حتی لزومی نیز به انجام این کوچک سازی احساس هم نمی شد. پس از آن با انقلاب ترانسیستورها و کوچک سازی های متعدد صورت گرفته بروی این تراشه علاوه بر اینکه محاسبه گرهای غول آسای پیشین به ابعاد بسیار کوچکی به اندازه گوشه ای از یک میزکار دست یافتند بلکه قدرت و امکانات محاسباتی شان نیز پا را از یک وسیله محاسبه گر ساده کاملا فراتر گذاشته و محاسباتی بسیار پیشرفته همچون کنترل ماهواره های فضائی و کشف رویدادهای نخستین در ایجاد حیات بروی زمین نیز به این بزرگترین کشف قرن محول گردید. داستان پیشرفت و تحول در کامپیوترهای خانگی مطمئنا در اینجا نیز متوقف نشده و سالهای آغازین دهه 70 میلادی مفهوم تازه ای در این صنعت به نام کامپیوترهای پرتابل که بعدها لپ تاپ یا نوت بوک نامیده شد شکل گرفت. لپ تاپ ها در ابتدا کامپیوترهای ساده و سنگین وزنی بودند که از همان سخت افزارهای طراحی شده برای کامپیوترهای دسک تاپ بهره می بردند؛ این مسئله نه تنها عاملی منفی در وزن و ابعاد این مدل ها به حساب می آمد بلکه در بالا بردن مصرف انرژی این مدل ها نیز کاملا نقش آفرین بودند قیمت بالای این نمونه ها نیز جائی برای استفاده از آنها در میان افراد عادی جامعه باقی نمی گذاشت بعنوان مثال نخستین لپ تاپ با فرم تاشوی امروزی که Dulmont Magnum نام داشت و در سال 1984 به بازار ارائه شد 4.8 کیلوگرم وزن و بیش از 18 هزار دلار قیمت داشت! اما این تازه ابتدای ماجرا بود و صنعت نوپای لپ تاپ ها در 25 سال بعد از ارائه اولین لپ تاپ به فرم امروزی به آنچنان پیشرفت و بهینه سازی دست یافته است که اینک تعداد لپ تاپ های در اختیار کاربران حتی از تعداد کامپیوترهای خانگی نیز بسیار فراتر رفته است.



از دلائل دیگر موفقیت لپ تاپ ها بجز قیمت و استفاده آسان تر آنها نسبت به PC ها باید به تنوع و گوناگونی بسیار فراوان این مدل ها اشاره کرد جائیکه تقریبا این روزها برای هر سلیقه و هر نوع استفاده و کاربری مختلف لپ تاپ های ویژه ای ابداع شده است از جمله دسته بندی های متنوع در این کلاس به ترتیب از کوچک به بزرگ باید به نت بوک ها (Netbooks)، مدل های Thin & Light یا Ultra Portable، مدل های معمول خانگی، Tablet PC ها، مدل های گرافیکی مخصوص بازی و بلاخره به نمونه های غول پیکر موسوم به Desktop Replacement اشاره نمود. در این دسته بندی ها با حرکت از مدل های بسیار بزرگ جایگزین دسک تاپ به مدل های سبک وزن و معمولی تر با اینکه بطرز چشمگیری وزن دستگاه کاهش پیدا می کند ولی در اغلب موارد نکات مثبت سخت افزاری نیز در این حین با کاهش کیفیت روبرو می شوند که از آن جمله می توان به کاهش وضوح و ابعاد صفحه نمایش، کاهش چشمگیر قابلیت های گرافیکی و کاهش دوام باتری اشاره کرد بطوریکه در پله آخر یعنی در رده نت بوک ها (Netbooks) با وجود وزن بسیار پائین تقریبا هیچکدام از امکانات اصلی یک نوت بوک مثل پردازنده قوی، حافظه RAM بالا، درایو نوری داخلی، کارت گرافیک جداگانه، صفحه نمایش با وضوح قابل قبول و ... دیده نمی شود اما در این میان در کلاس نوت بوک های Thin & Light لپ تاپ های فوق العاده با کیفیتی به چشم می خورد که با برخورداری از امکانات مناسب در قالب یک طرح زیبا و جذاب، سعی فراوانی در حفظ و بالا بردن امکانات نوت بوک در حین کاهش وزن و افزایش قابلیت جابجائی آنها صورت پذیرفته است بطوریکه مدل های 11 تا 13 اینچی این کلاس با حفظ ابعاد و وزن پائین مدل های ساده رده Netbook امکاناتی در حد یک مدل خانگی 15 اینچی را ارائه می دهند. از جمله برترین نمونه های حال حاضر این کلاس باید به Macbook Air، سری 9 لپ تاپ های سامسونگ،  Toshiba A830، Asus U36JC-A1 و بلاخره  Lenovo IdeaPad U260 اشاره نمود که در ادامه به بررسی و مقایسه آنها می پردازیم.

 
ultra_portable_laptops_challenge_02.jpg
 
1- Apple Macbook Air 2008 : بدون شک شناخته شده ترین و پر فروش ترین محصول حاضر در رده نوت بوک های Thin & Light مک بوک ایر
 
شرکت اپل است این مدل زیبا که اولین بار در ژانویه 2008 بعنوان باریک ترین نوت بوک جهان پا به عرصه وجود گذاشت در طول سه سال گذشته سه مدل مختلف دیگر را نیز روانه بازار کرده است. اولین نمونه مک بوک ایر یک نوت بوک 13 اینچی با وزن 1.360 کیلوگرم بود که در ضخیم ترین قسمت 19.4 میلیمتر و در باریک ترین نقطه تنها 4 میلیمتر قطر داشت طول و عرض این مدل نیز به ترتیب 325 و 227 میلیمتر است. شاسی آلومینیومی دیگر نکته بسیار مثبت Macbook Air بود مسئله ای که تاثیر چندانی بروی وزن دستگاه نداشته و وزن این مدل نیز از همتایان معدود خود بطرز مشهودی پائین تر بود. وضوح صفحه نمایش 13 اینچی ایر برابر 800×1280 پیکسل بوده و از نور پس زمینه LED در آن استفاده شده است مشخصات پردازشی نسل نخست مک بوک ایر البته در حال حاضر چندان رقابتی به نظر نمی رسد پردازنده های 1.6 یا 1.86 گیگاهرتزی این مدل از نوع Core2Duo بوده و از 2 گیگابایت حافظه رم DDR3 در آن استفاده شده بود. از کارت گرافیک جداگانه در این مدل خبری نیست و چیپ ست Nvidia Geforce 9400M در اشتراک با رم حافظه گرافیکی سیستم را تامین می کند. درایو 120 گیگابایتی داخلی یا حافظه 128 گیگابایتی به فرم SSD حافظه هارد دیسکی این مدل را تشکیل می دهند و از درایو نوری نیز طبیعتا در این مدل صرفنظر شده است. پورت های ورودی و خروجی در نسل نخست مک بوک ایر بسیار انگشت شمار بوده و محدود به یک پورت USB، پورت صدا و بلاخره یک Mini DisplayPort می شود که البته برای این آخری تطبیق دهنده هائی برای دریافت خروجی DVI و HDMI در بازار موجود است. هر سه این پورت ها در زیر یک پوشش پلاستیکی در کناره دستگاه از دید پنهان شده اند. باتری حاضر در این مدل دارای ظرفیت 37Wh است که بگفته اپل در شرایط ایده آل می تواند تا 5 ساعت دستگاه را روشن نگاه دارد اما در دنیای واقعی بسته به استفاده حداکثر اندکی بیشتر از 3:30 می توان بروی این باتری حساب کرد. نقاط قوت نسل نخستین مک بوک ایر شامل طراحی فوق العاده، امکان جابجائی بالا با تکیه بر وزن و حجم بسیار پائین، صفحه نمایش با کیفیت، صفحه کلید فول سایز و مشخصات پردازشی نسبتا مناسب می شود و در سوی مقابل نیز عدم امکان ارتقای RAM، نبودکارت گرافیک جداگانه، پورت های ورودی و خروجی بسیار معدود، قدرت نچندان بالای باتری و قیمت بالا در زمان ارائه بعنوان نکات منفی این مدل معرفی می شوند.
 
ultra_portable_laptops_challenge_03.jpg
 
2- Apple Macbook Air 2010: شرکت اپل دو سال پس از ارائه نخستین نسل ایر در اکتبر 2010 بار دیگر دو محصول جدید را با سایزهای متفاوت و امکانات و طراحی جدید به این کلاس افزود. این دو مدل در دو سایز 11.1 و 13.3 اینچی تولید شدند و از لحاظ شکل ظاهری بطور کامل با مدل قبلی این کلاس تفاوت داشتند. بدنه این دو نمونه جدید نیز بطور کامل از آلومینیوم ساخته شده  و با اینکه طول و عرض مدل 13 اینچی نسبت به قبل بدون تغییر باقی مانده اما قطر دستگاه در هر دو مدل بار دیگر کاهش یافته است. ابعاد مدل 13 اینچی برابر 17-3×227×325 میلیمتر با وزن 1.320 کیلوگرم است. این ابعاد در مدل 11 اینچی به 17-3×192×299.5 میلیمتر با وزن 1.06 کیلوگرم کاهش پیدا می کند که در نوع خود نمونه ای کم نظیر محسوب می شود. یک تغییر اساسی در مدل بزرگ تر این کلاس وضوح صفحه نمایش آن است جائیکه صفحه نمایش 13.3 اینچی این مدل دارای وضوح 900×1440 پیکسلی ست که نسبت به مدل قبلی تا 21 درصد پیکسل های تصویر بیشتری را ارائه می دهد. این وضوح البته در مدل 11 اینچی به رقم 768×1366 تغییر یافته که باز هم نسبت به مدل 13 اینچی سال 2008 پیکسل های بیشتری ارائه می دهد. در بخش پردازشی این دو مدل از پردازنده های 1.4 و 1.86 گیگاهرتزی Core2Duo به ترتیب در مدل های 13 و 11 اینچی استفاده شده که نه تنها نسبت به مدل 2008 پیشرفتی را نشان نمی دهد بلکه در نمونه 11 اینچی علاوه بر کاهش فرکانس پردازنده، حافظه کش L2 نیز به نصف کاهش پیدا کرده است. حافظه داخلی این مدل ها در حالت پیش فرض برابر 64 گیگابایت در مدل 11 اینچی و 128 گیگابایت در مدل 13 اینچی و به فرم SSD ست. البته برخلاف تجربه قبلی اپل در این زمینه این بار امکان ارتقا و سفارش مدل های متفاوت با پردازنده های قوی تر و حافظه های RAM و فلش بالاتر وجود دارد جائیکه در مدل 13 اینچی می توان پردازنده را به یک نمونه 2.13 گیگاهرتزی با 4 گیگابایت RAM و حافظه SSD به ظرفیت 256 گیگابایت ارتقا داد و در مورد مدل 11 اینچی نیز امکان ارتقا به نمونه ای با پردازنده 1.6 گیگاهرتزی، 4 گیگابایت RAM و حافظه SSD با ظرفیت 128 گیگابایت وجود دارد. چیپ ست گرافیکی حاضر در هر دوی این مدل ها از نوع Nvidia Gefore 320M است که با اینکه نسبت به قبل بهبود مشهودی را تجربه نموده اما همچنان این چیپ ست نیز یک نمونه اصطلاحا Onboard بوده و حافظه گرافیکی خود را از رم تامین می کند. 
 
ultra_portable_laptops_challenge_04.jpg
 
تغییر مهم دیگر در این مدل های جدید افزایش تعداد پورت های ورودی و خروجی سیستم است در اینجا و در مدل 13 اینچی از دو پورت USB، کارت خوان SD، خروجی صدا و Mini DisplayPort استفاده شده و در مدل 11 اینچی نیز با شرایط مشابه ای روبرو هستیم و تنها کارت خوان SD حذف شده است. به ظرفیت باتری بکار گرفته شده در این دو مدل اشاره چندانی نشده اما با شیوه جدید چینش و جایگذاری باتری زمان های رسمی این دو مدل کاملا به زمان های  واقعی نزدیک شده اند اپل زمان کارکرد مدل 13 اینچی را 7 ساعت و مدل 11 اینچی را 5 ساعت اعلام کرده که در دنیای واقعی نیز با یک استفاده متوسط به راحتی می توان به این اعداد دست یافت و از این لحاظ امتیاز بالائی نسبت به رقبا کسب می کند. قیمت دو نسخه 11 اینچی مک بوک ایر برابر 1000 و 1200 دلار و دو نسخه 13 اینچی آن 1300 و 1600 دلار بدون در نظر گرفتن مالیات است. نکات مثبت این دو مدل در درجه اول بار دیگر به طراحی و جابجائی بالا با ابعاد و وزن مناسب آنها باز می گردد و امکان ارتقا، کیفیت صفحه نمایش، استفاده از حافظه های SSD بجای هارد دیسک و کیفیت فوق العاده باتری در درجه های بعدی اهمیت قرار می گیرند در دیگر سو نیز مطمئنا بزرگترین نکته منفی نسل جدید ایر به قیمت نسبتا بالای آنها مربوط می شود. از دیگر موارد منفی نیز می توان به نبود کارت گرافیک جداگانه، پورت های همچنان محدود ورودی و خروجی و اجبار به تهیه تطبیق دهنده های جداگانه برای دسترسی به خروجی های HDMI و DVI اشاره نمود.
 
ultra_portable_laptops_challenge_05.jpg
 
3- Samsung 9 Series : نوت بوک های جدید کلاس Ultra Portable سامسونگ که از آنها با نام سری 9 یاد می شود برای اولین بار در نمایشگاه CES2011 به معرض نمایش عموم گذاشته شدند. چینش های مختلف این نوت بوک شامل دو مدل 13 اینچی و یک مدل 11 اینچی است که البته مدل های 13 اینچی تنها در سیستم عامل خود (ویندوز هفت Professional یا Home Premium) با هم تفاوت دارند. این مدل ها به ترتیب شامل 900X3A-A03 و 900X3A-A02 و بلاخره 900X1A-A01 می شوند که دو تای اول 13 اینچی و سومی 11 اینچی ست. این نوت بوک های زیبا برخلاف تمامی مدل های دیگر این کلاس از طراحی چهارگوش استاندارد نوت بوک ها فاصله گرفته و با تکیه بر انحنای دو طرف شاسی پائینی جلوه دو چندانی یافته اند. بدنه این مدل ها بطور کامل از ترکیب بخصوصی به نام Duralumin ساخته شده که آلیاژ بسیار مستحکم و ویژه ای از آلومینیوم بوده و علاوه بر استحکام فراوان، ظاهر دستگاه را نیز بسیار مدرن جلوه می دهد. استفاده اصلی این آلیاژ در بدنه هواپیماهای نظامی ست که در قیاس با آلومینیوم معمولی علیرغم وزن بسیار پائین تا بیش از دو برابر استحکام بیشتری دارد. این قسمت البته جذب کننده نسبتا خوبی برای اثر انگشت نیز می باشد. قطر هر دو نسخه نسخه 13 و 11 اینچی این مدل در ضخیم ترین قسمت به 16.2 میلیمتر می رسد که در یک مقایسه رو در رو با Macbook Air با قطر 17 میلیمتری شباهت کاملا نزدیکی دیده می شود البته شباهت های نوت بوک های سری 9 سامسونگ با حریف اپلی آنها در اینجا متوقف نمی شود و در ساختار این مدل ها شباهت بسیار دیگری نیز وجود دارد که شاسی آلومینومی و وزن 1.3 کیلوگرمی نسخه 13 اینچی و 1 کیلوگرمی مدل 11 اینچی از دیگر موارد شباهت این مدل هاست.

وضوح صفحه نمایش هر دو مدل 11.1 . 13.3 سری 9 سامسونگ برابر 786×1366 پیکسل با نور پس زمینه LED ست که بر طبق اعلام شرکت از روشنائی فوق العاده 400nit برخوردار شده و با ارائه کنتراست 100,000:1 و زاویه دید 160 درجه یکی از با کیفیت ترین نمونه ها در این کلاس به حساب می آیند براق نبودن رویه صفحه نمایش و عدم بازتابش نور نکته مثبت مهم دیگری ست که در این بخش می توان به آن اشاره نمود. این نمونه های با کیفیت البته در مقایسه با صفحه نمایش 13.3 اینچی مک بوک ایر جدید با رزولوشن 900×1440 از وضوح کمتری برخوردارند اما در کل و در مقایسه با دیگر مدل های دارای وضوح مشابه این صفحه نمایش ها کیفیت بسیار بالاتری را نشان می دهند. صفحه کلید استفاده شده در این دو مدل نیز همچون ایسوس پیشین از کلیدهای کاملا تفکیک شده با فیدبک فوق العاده برخوردار است که این یکی نیز از دیگر جنبه های شباهت سری 9 سامسونگ به مک بوک ایر است. تاچ پد استفاده شده در سری 9 یک نمونه کاملا بزرگ با قابلیت Multi Touch است که در میانه بخش تمام فلزی زیر صفحه کلید جای گرفته است؛ استفاده از تاچ پد بزرگ مولتی تاچ گزینه دیگری بر شباهت های بی شمار این مدل به مک بوک ایر افزوده است. پردازنده های بکار گرفته شده در مدل های مختلف سری 9 از نوع پردازنده های جدید اینتل با چیپ ست گرافیکی Sandy Bridge است که به نسبت دیگر گرافیک های آنبورد اینتل در این کلاس امکانات بسیار بالاتری همچون اجرای برخی بازی های با گزافیک متوسط و ویرایش فیلم های HD را ارائه می دهد. در اینجا از پردازنده های Core i5 برای مدل های 13 اینچی و Core i3 برای مدل 11 اینچی استفاده شده است. از جمله پردازنده های Core i5 می توان به Intel Core i5 2537M با فرکانس 1.4 گیگاهرتز اشاره کرد که علاوه بر پشتبانی از Hyperthreading، با قابلیت Turbo Boost می تواند با خاموش کردن یکی از هسته های پردازشی به فرکانس 2.3 گیگاهرتز نیز دست پیدا کند. پردازنده Core i3 حاضر در مدل 11 اینچی نیز از نوع Intel Core i3-380UM با فرکانس 1.33 گیگاهرتز است. حافظه RAM حاضر در مدل 13 اینچی 4 گیگابایت به فرم DDR3 است و در مدل 11 اینچی نیز از 2 گیگابایت حافظه غیر قابل ارتقا استفاده شده است. حافظه داخلی مدل 13 اینچی 128 گیگابایت از نوع SSD و مدل 11 اینچی 64 گیگابایت SSD ست. وظیفه پردازش گرافیکی در Samsung 9 Series به چیپ ست Intel HD 3000 محول شده که حافظه مورد نیاز خود در این بخش را از RAM برداشت می کند. 
 
ultra_portable_laptops_challenge_06.jpg
پورت های حاضر در این مدل برای حفظ خطوط انحنای جانبی در زیر دو پوشش پلاستیکی در طرفین دستگاه پنهان شده اند این طراحی با اینکه شباهت نزدیکی به پورت های نسل نخستین مک بوک ایر دارد اما المان های متفاوتی در این قسمت ها دیده می شوند این پورت ها شامل یک خروجی Mini HDMI، دو پورت USB که یکی از آنها از نوع USB 3.0 است، یک کارت خوان Micro SD و یک پورت اختصاصی برای LAN می شوند که این آخری بعلت محدودیت فضا در این قسمت و عدم امکان جایگذاری یک پورت LAN کامل با یک تطبیق دهنده جداگانه همراه شده است. این ترکیب پورت ها با اینکه تا حدودی مینیمالیستی به نظر می رسند اما مطمئنا در مقایسه با مک بوک ایر امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهد. پورت USB حاضر در این قسمت با فناوری Sleep & Charge به هنگام خاموش بودن دستگاه نیز می تواند برای شارژ کردن گجت های دیگر همچون اسمارت فون ها بکار رود. از جمله اتصالات داخلی این مدل نیز جدا از اتصال وای فای باید به بلوتوث نسخه 3.0 اشاره نمود. زمان بوت سیستم عامل در این مدل ها حدودا 20 ثانیه به طول می انجامد که از این لحاظ نیز در شرایط ایده آلی به سر می برد.  ظرفیت باتری 6 سلولی نسخه 13 اینچی برابر 6300mAh است که طبق گفته های رسمی در یک استفاده ایده آل تا 7 ساعت دوام دارد که این دوام با تحت فشار قرار دادن دستگاه در حداکثر ظرفیت آن نیز معمولا از 4 ساعت کمتر نمی شود. باتری استفاده شده در مدل 11 اینچی یک نمونه 4 سلولی ست که در این مورد نیز به زمان کارکرد 7 ساعته تحت شرایط ایده آل (کم بودن نور صفحه، خاموش بودن وای فای و بلوتوث و...) اشاره شده است. قیمت فعلی دو چینش 13 اینچی نوت بوک های سری 9 سامسونگ رقمی حول و حوش 1500 تا 1600 دلار است و ورژن 11 اینچی این مدل نیز در حدود 1100 دلار قیمت دارد که از این لحاظ با قیمت های بالاتری در مقایسه با چینش های نسبتا مشابه مک بوک ایر روبرو هستیم. نکات مثبت مدل های این کلاس شامل کیفیت ساخت بالای بدنه، وزن و ابعاد بسیار مناسب، صفحه نمایش روشن و با کیفیت، گزینه های اتصالی نسبتا کامل، پردازنده های مدرن با چیپ ست های گرافیکی جدید و بلاخره عمر بالای باتری می شود در سوی مقابل نیز شباهت های فوق العاده به مک بوک ایر، جذب اثر انگشت و گرد و غبار بروی بدنه فلزی دستگاه، حافظه داخلی نسبتا محدود، وضوح استاندارد صفحه نمایش و بدون شک قیمت های بسیار بالا بعنوان نکات منفی این مدل ها به حساب می آیند.
 
ultra_portable_laptops_challenge_07.jpg
 
4- Toshiba R830: شرکت توشیبا در نمایشگاه MWC2011 از سه مدل جدید در کلاس R800 این شرکت پرده برداشت این مدل ها که R830، R840 و R850 نام داشته و با توجه به نامگذاری آنها 13.3، 14 و 15.6 اینچی هستند همگی از لحاظ ظاهری و طراحی شباهت فراوانی به سری Portage R700 سال پیش این شرکت دارند. جذاب ترین مدل در این میان بدون شک کوچک ترین مدل این سری یعنی R830 است که به همراه دو مدل دیگر ماه پیش بصورت رسمی به بازارهای جهانی ارائه شد. کلیدی ترین قابلیت این مدل در مقابل سایر رقبای این کلاس به حضور درایو نوری داخلی در آن باز می گردد بطوریکه R830 را می توان تنها نمونه ای در کلاس 13 اینچی Ultra Portable دانست که دارای درایو نوری داخلی ست. طراحی این مدل البته به باریکی و ظرافت دیگر رقبا نیست اما وزن آن کاملا مناسب و رقابتی ست ابعاد این مدل برابر 44.1-18.3×227×316 میلیمتر است اما وزن آن علیرغم حضور درایو تنها 1.64 کیلوگرم است البته این وزن در بالاترین چینش این مدل که از حافظه SSD در آن استفاده شده بدست آمده و دیگر نمونه های دارای هارد دیسک سنگین تر می باشند. از دیگر نکات مثبت اصلی این مدل استفاده از نسل جدید پردازنده های Core اینتل با چیپ ست گرافیکی موسوم به Sany Bridge است. پردازنده های در دسترس برای این مدل شامل Core i3 2310M با فرکانس 2.1 گیگاهرتز، Core i5 2410M و Core i5 2520M به ترتیب با فرکانس های 2.3 و 2.5 گیگاهرتز و بلاخره Core i7 2620M با فرکانس 2.7 گیگاهرتز می شود. صفحه نمایش 13.3 اینچی این مدل دارای وضوح 768×1366 پیکسلی ست که از نسبت 16:9 و نور پس زمینه LED استفاده می کند.

حافظه رم تمامی چینش های R830 برابر 4 گیگابایت از نوع DDR3 ست که امکان ارتقا آن تا 8 گیگابایت نیز وجود دارد. حافظه هارد دیسکی این مدل نیز علاوه بر سه ظرفیت 320، 500 و 640 گیگابایت دارای یک حالت SSD با ظرفیت 128 گیگابایت نیز می شود که تنها در گران قیمت ترین چینش با پردازنده Core i7 از آن استفاده شده است. چیپ ست گرافیکی این مدل از نوع Intel HD3000 که در حالت ایده آل تا بیش از 1600 مگابایت از حافظه رم برای پردزاش گرافیکی استفاده می کند. پورت های ورودی و خروجی این مدل شامل Ethernet، دو پورت USB 2.0 با امکان eSATA، یک پورت USB 3.0، یک پورت HDMI، یک Multi-Card Reader، پورت های ورودی و خروجی صدا و بلاخره یک خروجی VGA می شود که برای یک مدل در این کلاس لیست کاملی به شمار می رود. باتری حاضر در R830 یک نمونه 9 سلولی ست که طبق اعلام شرکت در حالت ایده آل تا بیش از 12 ساعت انرژی دستگاه را تامین می کند. قیمت پائین ترین چینش این مدل از 800 دلار بدون مالیات آغاز می شود و تا بالاترین مدل با حافظه SSD تا 1650 دلار بدون احتساب مالیات افزایش پیدا می کند. نقاط قوت R830 شامل DVD-RW داخلی، نسل جدید چیپ ست های گرافیکی Sandy Bridge اینتل، حافظه RAM قابل ارتقا تا 8 گیگابایت، پورت های USB 3.0 و HDMI و بلاخره باتری با کیفیت می شود از دیگر سو نیز سایز و حجم کاملا بالاتر در مقابل دیگر رقبا، وضوح نچندان بالای صفحه نمایش و قیمت بسیار بالا نکات منفی آن را تشکیل می دهند.
 
ultra_portable_laptops_challenge_08.jpg
 
5- Asus U36JC-A1 : این مدل بعنوان آپدیتی از مدل U35 سال گذشته شرکت ایسوس ارائه شده است U36JC یک نمونه بسیار باریک با صفحه نمایش 13.3 اینچی ست که از وزن مناسبی نیز برخوردار است. ابعاد این مدل برابر 19×232×322 میلیمتر است که البته قطر دستگاه از باریک ترین بخش اندازه گیری شده و در اندازه گیری از سوی دیگر مطمئنا با قطر بیشتری روبرو هستیم. وزن این مدل نیز با باتری 8 سلولی خود برابر 1.6 کیلوگرم است. U36JC برخلاف اکثر دیگر تجربه های شرکت ایسوس در زمینه نوت بوک دارای شاسی آلومینیومی با پوششی موسوم به Nanometer Coating است که نه تنها بروی کاغد بلکه در دنیای واقعی نیز کیفیت ساخت بدنه و مقاومت آن در برابر خراشیدگی را بسیار افزایش می دهد. همچنین بعلت استفاده از این پوشش سطح دستگاه کاملا مات به نظر می رسد و از ماندن اثرات انگشت نیز جلوگیری می شود. دکمه های کاملا تفکیک شده صفحه کلید دستگاه که ظاهری همانند مدل های مختلف مک بوک یا وایوهای سری Z سونی به این مدل بخشیده اند از دیگر جنبه های طراحی U36JC به شمار می رود این فرم متفاوت طراحی صفحه کلید علیرغم زیبائی و تفکیک فوق العاده در حین تایپ امکان تعویض این صفحه کلید توسط کاربر را غیر ممکن می سازد و در حقیقت نیز بجز باتری و حافظه RAM هیچکدام از دیگر قطعات این نوت بوک توسط کاربران قابل تعویض نمی باشند. صفحه نمایش استفاده شده در U36JC یک نمونه 13.3 اینچی با وضوح 768×1366 پیکسل است که نسبت 16:9 و نور پس زمینه LED همچون همیشه در آن وجود دارد. کیفیت این صفحه نمایش در مواردی نظیر روشنائی به میران 200nit، کنتراست و زوایای دید حداکثر در سطح استاندارد و متوسطی قرار می گیرد و با اینکه مشکل چندانی در حین استفاده معمول از آن وجود ندارد اما به روشنی این قسمت می توانست از کیفیت بالاتری برخوردار شود. روکش کاملا براق صفحه نمایش نیز بعلت بازتابش شدید نور امکان استفاده از آن را در محیط های خارجی بسیار مشکل می نماید.

پردازنده استفاده شده در این مدل از نوع Intel Core i3 380M/390M یا Intel Core i5 460M/480M با فرکانس های 2.53 و 2.66 گیگاهرتز است. چیپ ست گرافیکی این پردازنده ها البته از نوع جدید Snady Bridge نیست که این نکته ای نسبتا منفی برای این قسمت به شمار می رود. حافظه RAM حاضر در این مدل 2 یا 4 گیگابایت از نوع DDR3 1066 است که حداکثر تا 8 گیگابایت امکان ارتقا دارد. حافظه هارد دیسکی این مدل در پنج چینش گوناگون از 250 تا 750 گیگابایت متغیر است که در دو ظرفیت 500 و 750 گیگابایت از سرعت چرخش 7200 دور در دقیقه نیز پشتیبانی می شود. در بخش پردازش گرافیکی دستگاه از چیپ ست Nvidia Geforce 310M با تکنولوژی Nvidia Optimus استفاده شده که تعادل مناسبی مابین کارائی و میزان مصرف انرژی در این مدل برقرار کرده است. پورت های تعبیه شده در U36JC شامل ورودی و خروجی صدا، دو پورت USB 2.0، یک پورت USB 3.0، خروجی های VGA و HDMI، کارت خوان و بلاخره پورت LAN می شوند. باتری حاضر در این مدل یک نمونه 8 سلولی با ظرفیت 5600mAh است که در یک استفاده شدید مابین 2 تا 3 ساعت و در یک کاربری متوسط، نزدیک به 5 ساعت انرژی دستگاه را تامین می نماید. قیمت پایه در نظر گرفته شده برای این مدل با امکانات استاندارد رقمی حول و حوش 1000 دلار است که نسبت به رقبای خود از این لحاظ در وضعبت میانه ای قرار دارد. نکات مثبت U36JC شامل حجم و وزن پائین، کیفیت ساخت مناسب، صفحه کلید با تفکیک فوق العاده، حضور اکثر پورت های مورد نیاز، عملکرد گرافیکی راضی کننده و قیمت نسبتا مناسب می شود در سوی دیگر نیز عدم استفاده از نسل جدید چیپ ست های گرافیکی Sandy Bridge شرکت اینتل، کیفیت نچندان بالای صفحه نمایش، عدم وجود حافظه هارد دیسکی از نوع SSD و عدم امکان تعویض قطعاتی نظیر کیبورد یا هارد دیسک موارد منفی در این دستگاه را تشکیل می دهند.
 
ultra_portable_laptops_challenge_09.jpg
 
6- Lenovo IdeaPad U260 : محصولات مختلف شرکت چینی لنوو معمولا از شباهت های دور و نزدیکی به نوت بوک های سال های دور شرکت IBM که دیر زمانی پیش از این توسط لنوو خریداری شد دارند البته در میان این مدل ها گه گاه نمونه های بسایر متفاوت و خاصی به چشم می خوردند که مطمئنا U260 یکی از برجسته ترین آنهاست. این مدل زیبا دارای بدنه فلزی، صفحه نمایش 12.5 اینچی با کیفیت و Palm rest (محوطه دورتادور صفحه کلید و اطراف تاچ پد) چرمی ست که در ترکیب با ابعاد فوق العاده 18×205×317 میلیمتری و وزن 1.37 کیلوگرمی نمونه ای مدرن در کلاس Ultra Portable ها به حساب می آید. ترکیب رنگ U260 در دو ورزن بسیار زیبای قهوه ای و نارنجی ترتیب داده شده که جلوه فوق العاده ای به آن بخشیده است. دور تا دور دستگاه در بخش خارجی با پوشش نرم آلیاژ آلومینیوم- منیزیم پوشیده شده که علاوه بر استحکام بالا به بهبود در دست گیری دستگاه نیز کمک فراوانی کرده است. در سمت راست این مدل یک پورت USB و جک اتصال هدفون به چشم می خورد و در سمت چپ نیز یک پورت USB دیگر، یک پورت HDMI، پورت LAN و بلاخره یک خروجی VGA جای گرفته است. نبود کارت خوان SD یکی از اولین نکات منفی قابل ذکر در مورد پورت های اتصال U260 است. 
 
ultra_portable_laptops_challenge_10.jpg
 
صفحه کلید دستگاه با وجود ابعاد نسبتا کوچک خود از فرم ویژه و بسیار خاصی برخوردار است که بخوبی در زیر انگشتان دست جای گرفته و تایپ را به امر ساده ای بدل می کند. نکته منفی بزرگ این صفحه کلید گذشته از ابعاد کوچک برخی کلیدهای مهم، به نبود نور پس زمینه در آن باز می گردد که قابلیتی استاندارد برای مدل های حاضر در این کلاس به حساب می آید. ترکیب پلاستیک و چرم این قسمت و بخصوص تاچ پد براق و جذاب در نظر گرفته شده برای آن بکلی تجربه تازه ای از برند Lenovo در برابر دیدگان کاربران قرار می دهد. صفحه نمایش U260 اولین نمونه با ابعاد 12.5 اینچ در میان تمامی مدل هاست وضوح این صفحه نمایش 768×1366 پیکسل است و از پوشش مات و ضد بازتابش نور در آن استفاده شده است. روشنائی این صفحه نمایش و زوایای دید آن بسیار مناسب ارزیابی می شوند و بدین ترتیب به هیچ عنوان مشکلی در استفاده از آن در محیط های باز و در فضای آزاد وجود ندارد. قاب دورتادور صفحه نمایش نیز ظاهرا تنها قسمت براق و جاذب اثر انگشت در کل دستگاه به حساب می آید. پردازنده های این مدل در دو نوع کم مصرف جدید اینتل با نام های Core i5 i5-470UM و Core i3 i3-380-UM هر دو با فرکانس 1.33 گیگاهرتز قابل سفارش هستند و در هر دو از 4 گیگابایت رم DDR3 و 320 گیگابایت هارد دیسک استفاده شده است. چیپ ست پردازش گرافیکی این مدل از نوع Intel HD ست که حافظه مورد نیاز خود را از RAM تامین می کند. باتری استفاده شده در U260 یک نمونه 4 سلولی با ظرفیت تنها 20Wh است که در یک استفاده معمولی حداکثر اندکی بیش از 3 ساعت دوام خواهد داشت و این رقم در هنگام استفاده سنگین تر بعنوان مثال در هنگام مشاهده یک فیلم به زیر 3 ساعت کاهش پیدا می کند.

یکی دیگر از نکات مثبت این مدل کاهش چشمگیر گرمای ایجاد شده توسط سیستم در مقایسه با دیگر تولیدات این شرکت است که معمولا حرارت فراوانی را تولید می کنند کاهش گرمای تولیدی در U260 علاوه بر طراحی خاص صفحه کلید با امکان جریان یافتن هوا به بخش زیرین به فناوری جدید اینتل موسوم به Advanced Cooling Technology نیز ارتباط دارد که با توزیع حرارت مناسب، گرمای بسیار کمتری را ایجاد می نماید. قیمت فعلی Lenovo U260 برای نمونه دارای پردازنده Core i3 نزدیک به 750 دلار و برای مدل دارای پردازنده Core i5 در حدود 840 دلار است. نکات مثبت این مدل شامل طراحی زیبا و چشمگیر، صفحه نمایش با کیفیت، بدنه فلزی Soft-Touch، طراحی مدرن صفحه کلید و محوطه چرمی اطراف آن، تاچ پد با کیفیت، پردازنده های جدید کم مصرف و پورت های جانبی نسبتا مناسب و قیمت رقابتی می شود و از دیگر سو نیز عدم امکان ارتقا RAM، نبود کارت خوان و عدم دسترسی به باتری دستگاه بعنوان نکات منفی این مدل قلمداد می شوند.
 
ultra_portable_laptops_challenge_11.jpg
انتخاب یک مدل Ultra Portable همچون دیگر رده های لپ تاپی با توجه به امکانات دستگاه و به ویژه با در نظر گرفتن نیازهای کاربری خریداران صورت می پذیرد در این میان و با نیم نگاهی به مشخصات مدل های اشاره شده در بالا مک بوک ایر در چینش های گوناگون می تواند مناسب کاربری سبک پرتابل با نیاز به دوام و عمر بالای باتری قلمداد شود سری 9 سامسونگ کاربری نسبتا مشابه ای با نیازهای پردازشی سنگین تر و طراحی متفاوت و دوام بالای بدنه را به همراه خواهد داشت، Toshiba R830 مناسب استفاده در آفیس با تکیه بر درایو نوری و دوام نسبتا بالای باتری ست، پورت های کامل حاضر در Asus U36JC کاربری این مدل را به نمونه ای بیزینسی با دوام و مقاومت بالای بدنه بدل کرده و بلاخره Lenovo U260 یکی از بهترین گزینه ها برای اقتصادی ترین خرید در این کلاس است.

writeage.com

چهارشنبه 4 خرداد 1390  6:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها