نياز جامعه امروز در نگارش داستان جنگ بايد مورد توجه قرار گيرد
پورولي كلشتري در گفتوگو با فارس:
نياز جامعه امروز در نگارش داستان جنگ بايد مورد توجه قرار گيرد
خبرگزاري فارس: يك نويسنده گفت: در نگارش داستان جنگ به نياز جامعه امروز توجه كرد و احترام گذاشت؛ حقيقت همان است كه بود، اما نثر و روايت و ديدگاه قابل تغيير و انعطاف است.
مجيدپور ولي كلشتري نويسنده در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره مسائل مطرح در ادبيات دفاع مقدس، سفارشي و شعاري بودن آثار گفت: متاسفانه مسائلي كه در اين نوع ادبيات مطرح شده بيشتر سفارشي و شعاري و به دور از اصل واقعيت است.
اين نويسنده تاكيد كرد: راستي چرا تمام آنهايي كه در جبهه جنگيدهاند با ديدن اين فيلمها با لحن معترضانه ميگويند كه اين جبهه آن جبههاي نيست كه ما در آن جنگيدهايم.
خالق زندگينامه داستاني «مادر شهيدان افراسيابي»، ادامه داد: در ادبيات داستاني با شعارزدگي و پاستوريزه كردن افراد مواجه هستيم.
وي بيان كرد: در ادبيات داستاني ما با شعارزدگي و پاستوريزه كردن آدمها طرف هستيم. من نميگويم زشتيها و بديها و كمبودها و سياهيها را بنويسيم، اما نشان دادن يك قسمت از جنگ و پنهان كردن قسمت ديگر به نوعي تحريف جنگ است. دليل اصلي اين موضوع آن است كه ادبيات جنگ متولي دولتي دارد.
كلشتري در ادامه ضمن اشاره به اينكه بايد زاويه ديد را تغيير داد، تصريح كرد: بايد به نياز جامعه امروز توجه كرد و احترام گذاشت؛ حقيقت همان است كه بود، اما نثر و روايت و ديدگاه قابل تغيير و انعطاف است.
پورولي كلشتري در پاياين سخنان خود با اشاره به ذات جنگ بيان كرد: ادبيات جنگ مجموعهاي از آرمانها، آرزوها و عملكرد ملّي مردمي است كه مورد هجوم قرار گرفتهاند، تمامي موارد از شادي و غم، اميدها، رنجها ميتوانند در ادبيات جنگ بيان شده و نقش داشته باشند، اين موارد تماما بايد مطرح شود.
اين نويسنده در پايان يادآور شد، اما وجه تمايز ادبيات دفاع مقدس و جنگ ما با ديگر كشورها، ذات جنگ و انديشه وراي ذهن رزمندگان است.
انتهاي پيام/و
چهارشنبه 4 خرداد 1390 2:02 PM
تشکرات از این پست